Az Alkotmánybíróság határozata egyértelműen kimondja,hogy minden párt amely elérte az 5%-ot,képviselőinek létszámától függetlenül jogosult frakciót alkotni.
Azonban az Alkotmánybíróság ugyanezen határozata azt is kimondja,hogy az illető frakció csak addig maradhat meg,míg létszáma nem csökken az eredeti,induló létszám alá.
TEHÁT,A MIÉP FRAKCIÓJA ELVILEG TOVÁBBI VITA NÉLKÜL MEGSZŰNTNEK TEKINTENDŐ!!!
u.i.:Ezzel Csurkáék is tisztában vannak.
Nem! Azt hiszem, belole csak a sajat orulete, vallalt szerepenek eljatszasa tukrozodik. A vateszek mar csak igy szoktak jarni ezekkel a dolgokkal. A szerep legyozi a jatekost, es elfoglalja az eredeti szemelyiseg helyet. Az, hogy egy csomo sertett orult koveti, mar csak a szerepbol is kovetkezik. Meg kell nezni, hogy kik vannak ott a gyulesein. Persze ez nem jelenti azt, hogy lebecsulendo volna a tarsadalmi szerepuk. Jo jelzoi annak, hogy milyen problemak is vannak ebben a beteg lelku tarsadalomban.
Hat en is amondo volnek, hogy most aztan vege a dalnak, es mehetnek at fuggetlenbe. Tartok viszont attol, hogy a tobbi part szeles konszenzussal (inclusive SZDSZ) ugy fog donteni a Hazbizottsagban, hogy igenis jobb, ha van a MIEP-nek frakcioja. Ennek is van racionalitasa. En azert jobb szeretnem, ha nem lenne nekik semmilyuksenem. Csak ne szervezkedjen a Gidai meg a Csurka a tamogatasukbol semmifele "jobboldali" fordulat targyaban. Szoval nem kene meg finanszirozni is a nyakan dagado errel orditozo seggfejek gyulekezetet. ifj. Hegedus semmiben sem maradt el apja mogott, ha lehet meg nagyobb seggfej. En az o primitiv, retardalt, sapadt, szemeben gonosz tuzeket lobogtato rettenetes arcat utalom a legjobban. Bhuuuuu!
Én biztos nem akarok Csurkázni, én el akarom felejteni örökre :)
(talán)Zöldász!
Volt Debrecenben egy DEKO nevű konzervgyár. Még Csurka MaDöFös idejében Sz.L.-t kinevezték a felügyelőbizottságba, majd hogy-hogynem, a tulajdonába ment át a cég legnyereségesebb része. Mielőtt feltételeznéd, nem volt neki konzervgyári múltja. Illetve hát a fel.biz. tagság...
De azt felejtsd már el, hogy a bolsevikek (ha jól idézlek) elől. Télleg nem értem, ez miért érv. Én nem ilyen alapon osztanám a társadalmat. Szemétláda-nem szemétláda. Én Sz.L.-t és Cs-t (a 28 millával együtt) idesorolom. És nem szeretem mondjuk Szekerest sem, hiába csinálta más is ezt.
Előljáróban: nem csípem a MIÉP-et, viszont szeretném a liberális beállítottságú hozzászólókat balról előzni.
Korábban már többfelé felvetették, hogy eredményes parlamenti munkához a bizottságokban való részvétel elengedhetetlenül fontos. Szerintem tehát működőképesség alapján kellene megszabni a frakció méretre alsó határt, viszont a parlamenti (képviseleti) demokrácia elveinek megfelelően biztosítani kell a parlamenti munka feltételeit valamennyi képviselőcsoport számára, amíg azt képviselőcsoportnak lehet nevezni.
A MIÉP ellenkező értelmű választásig a szavazók 5%-át képviseli.
Szeretni nem kell ezt az 5%-ot, de balról, főleg liberális oldalról nagyon rosszul hangzik a „döngöljük bele a földbe őket" hangoztatása.
Csurkáról hasonló esetben el tudom képzelni, hogy az SzDSz frakció felbomlasztásáért harcoljon. MÉG MEGTÖRTÉNHET.
Ugye az SzDSz frakció nem akar csurkázni? És felbomlani?
Ja, el ne feltsem, ugye TI sem akartok csurkázni?
allaspontom szerint egy parlamenti partnak addig lehet kepviselo csoportja, amig a valasztasi torvenyben megszabott 5% ala nem csokken a letszama - ha az alkotmanybirosag dontesebol indulok ki -, ugyanis csakis addig tekintheto parlamenti partnak.
Ezekben a Csurka fele osszeeskuves elmeletekben es armanyokban melyek elertek a partjat is nem ertek valamit. Tobben emlitettek itt a tobbi partot. En probaltam idorendben elemezni a bomlasukat, hogy rajojjek az armanyra. Akkor, engedelmetekkel es speakeri rovidseggel, menjunk idorendi sorrendben:
MSZDP Itt total siker, maig tanitjak a Cegnel. A part egyszer sem tudott bejutni a parlamentbe, millio darabra oszlott es eltunt a nagy magyar kodben.
FKgP Torgyan kilep az Antalli nemzeti es konzervativ koaliciobol. Akkor most o a beepitett szoclib ugynok (ez lehetett abban a boritekban)? Vagy a maradek 36? De akkor meg Antall 36 ugynok segitsegevel kormanyzott? Nonszensz!
MDF Csurkat kizarjak/kilep. O ugye nem lehet ugynok, akkor viszont marad Antall.
Fidesz Fodor Gabor es Ungar Klara kilep. Vikike ugye nem lehet; de akkor meg ilyen piti
ket ugynokot, hogy otthagyjak a bomlasztando partot! Lam mi (mekkora part) lett belole. Raadasaul pont a bomlasztok koze mennek vissza?! Ilyen hibaert a Cegnel likvidalas jar.
MDF Szabo & Tsi. Ok az ugynokok. De hisz mindketto Antall minisztere, sot Pusztai most ott a Vikinel, aki elfogadta! Vagy nem ok hanem Lezsak? Ezek is pancser ugynokok; uj partot alapitanak ahelyett, hogy maradnanak a bomlasztandoban. Ez mar nem is bun, hiba.
KDNP Surjan es csapata. No ok a liberalisok (a la Giczi). No de most ok is ott vannak a fideszben, Vikike elfogadta oket! Gicziek ujabban eroteljesen biraljak a nemzeti
konzervativ kormanyt. Aha tehat akkor megis a Giczi az ugynok? De o nem lehet hisz neki maga a nagy Torgyan igerte meg, hogy a vallan is beviszi a parlamentbe! (szo se rola nem egy atleta termet, eleg kis valla lehet...). Rajottem! Mindketten
azok! Ez igen, maguk az ugynokok alkottak a partot, es szepen szet is vertek
magukat. Ez igen, kituntetes a Cegnel, szep munka fiuk!
FKgP A nemzet nagy asszonya lep ki/lett kirugva. Mino egy korban elunk, mar Zrinyi Ilona reinkarnaciojaban sem bizhat az ember. De hisz o a MIEP gyulesen nagy sikert aratott! Akkor megis csak a Torgyan lehet, mert Csurka csak nem enged egy szoclib ferget a gyulesen szonokolni.Bar tevedni emberi dolog...lasd kesobb.
SZDSZ No ez igen bajos tortenet. Maga a bomlaszto part volt elnoke megy at a fideszbe! Es Vikike ilyen nyilvanvalo provokaciot, armanyok armanyat nem veszi eszre?! No nem, ilyen nem lehet. Maguk az ugynokok valasztottak maguknak egy nem ugynokot elnoknek. No de akkor ezt meg Tolgyessi nem vette eszre? Ennyi ideig ennyi
ugynokkel korulveve; de borzaszto lehetett! Ez a part annyi ugynokot kuldott at
masokhoz, hogy szinte nem maradt senki naluk, meg is latszik a frakcio mereten... Vagy ok is armany aldozatai?
KDNP No ez erdekes. A fideszben ulok Vikike egyetertesevel (hogy maskepp ?!)
megprobaljak visszafoglalni a KDNP-t (vagy annak ertekes szekhazat), de ez
nem sikerul nekik (egyelore). No most akkor kiderult, hogy Giczi az ugynok.
Tehat atverte Torgyant is anno. Bravo. No de akkor minek nevezzelek Rapcsak & Tsi? Ugynokok? No nem, hisz akkor Vikike all minden mogott. Akkor konzervativ antiliberalis antiugynokok? Bruuu, bonyolult...
MIEP Ezekkel a Szabokkal vigyazhatna az ember (lasd mdf fentebb). No ez a Lukacs a fopancser. Hagyja bejutni a parlamentbe oket!!! Nem tudtal volna valamit bo felevel ezelott kerdezni?!!! Kolosszalis hiba. Azonali likvidalas.
Ez a Csurka is milyen jo lelku. Ennyi evig kigyot melengetett a keblen. Antalltol sem tanult. Vagy megis, hisz most ugyanazt csinalja?!
No itt mar bezavarodtam, mert visszatertunk a tortenet elejere. No de ki hianyzik
A felsoroltakbol? Hat persze, hogy az igazi, fo armanygyarto gyulekezet. Ok persze, hogy megusztak! Eddig...ugyanis "nomen est omen" MaSzop (ni fog)...
Eredeti kérdésre a válasz: Mivel az Alkotmánybíróság azt is kimondta, hogy 15 fő alatt is lehet frakció, de csak amíg megvan az x (jelen esetben 14) tag, fel kellene oszlatni a frakciót. Két lehetőség van elkerülni: vagy leviszik a határt (ezt OV csak nem teszi meg az "ellenzéki" miép kedvéért...), vagy átül valaki hozzájuk. Csak az a kérdés, ki és honnan vállalja ezt. Azt mondanám, senki, de már nem csodálkoznék ezen sem.
miép-demokrácia: szl (akit amúgy nagyon úúúúútálok, egy kib@szott nagy bunkó a volt főnökével együtt) kirúgása napján módosítják a miép-alapszabályt vagy mit, hogy mostmár kirúgás ellen fellebbezni nem lehet. És hogy ezután kétharmados többséggel lehet kirúgni bárkit, de_csak_a_pártelnök_javaslatára. Ez a demokrácia? Ebből az következik, ha csi ellen fordul az összes tag, akkor se lehet leváltani, mert csak nem fogja tán javasolni?
Amúgy: a volt III/III-as ügynök kommunistázik a leghangosabban. Lelke rajta...
szl: pampog a privatizációs visszaélések miatt, közben a debreceni konzervgyár legsikeresebb részét kapta meg, plussz HBm falujaiban annyi a földje, mint a szemét. A konzervgyári témáról lesz még egy kérdésem csi-hoz.
Kevés ilyen embert ismerek mint te.
Hála istennek, remélem nem is lesztek sokan...
Politikai kultúrád az nincs, még csak a nyoma sem látszik.
Dehát gondolom ilyen embereknek is kell lennie...
Nem, nem lennék szomorú. Az egy új helyzet lenne. Csak tartok tőle, hogy nem fog kiderülni. És így olvasgatva azt a dokumentumot, valamiért futkározik a hátamon a hideg. És tudod, erősen emlékeztet az írás az árja fajelméletekre, a dákoromán kultúra fennsőbbrendűségének bizonyítására, stb. Ráadásul tele van hülyeséggel. Több mint merész dolog például párhuztamot vonni az árpádházi királyok várható életkora és a Habsburg királyok várható életkora között... Mintha ugyanolyan életfeltételek és életesélyek lettek volna ezer éve és száz éve. Ne haragudj, de én ezt badarságnak tartom. Ráadásul veszélyesnek is. (Lásd: Magyar Birodalmi szemlélet...)
"vomit 98-12-07 20:54 adatok | e-mail zöldász, te nagyon nem vagy okos
",akkor a többi frakció is veszélybe kerülne ha egy (1) tagja kilépne."
a többi frakcióban nem kisebb 15-nél a létszám."
Hát pont ez az, ami jelenleg nincs szabályozva a házszabály alkotmányos módosításának hiánya miatt.
zöldász, te nagyon nem vagy okos
",akkor a többi frakció is veszélybe kerülne ha egy (1) tagja kilépne."
a többi frakcióban nem kisebb 15-nél a létszám.
Ujabb szoclib oszkeeskuves.Mino borzalom. A vegen meg Giczi is liberalis ugynok es arulo lesz:
"A Kereszténydemokrata Néppártot megdöbbentette az adórendôrség mint fegyveres testület létrehozása, amely "a Fidesz munkásôrsége vagy milíciája is lehetne, Simicska felügyelete alatt" - mondta Báthori Gábor szombati debreceni sajtótájékoztatóján. A KDNP országos alelnöke a hajdú-bihari elnökök tanácskozását követôen újságírók
elôtt reményét fejezte ki, hogy a parlamentben nem kap kétharmados többséget a kormánynak az adórendôrség létrehozásáról szóló ötlet."
Szerintem holnap meg pl. Deutsch Tamasrol derul ki valami ha ez igy megy tovabb. szegeny Csurka, micsoda egy latnok!!! Istenem marad meg egyaltalan valaki aki nem az szerinte?
Nyugodjatok meg, illetve keseredjetek el (ki- ki vérmérséklete és kötődése szerint), a MIÉP frakció megmarad.
Ugyanis ha ellentétes döntés születne, akkor a többi frakció is veszélybe kerülne ha egy (1) tagja kilépne. Ezt nem kockáztatják meg.
Nekem az jut az eszembe, hogy minden párt "erodálódott"
Az MDF szétesett,
A KDMP kiütötte magát,
A FKGP több darabban
A MSzDp már nem tudom hány pártocska, a nevét se tudjuk.
Hol van a Néppárt?
Most a MIÉP
Egy,-csak egy legény van talpon : a MASZOP és hű fegyverhordozója. Vajon mi lehet az oka?
Igérem, ez az utolsó szemelvény, a többit olvassátok el magatok:
"...Tehát az ősegyiptomi Mazzar {Magyar} kultúra állapotát innen visszamenőleg 90.760 évben állapítja meg az ősi égi térkép.
Nyilván meglepődve fogadják az ősi magyar műveltség egy-egy ilyen felfedezését, pedig jó tudnunk, hogy az ókori Egyiptom egész története a magyar őstörténet része, és ez egyúttal azt is bizonyítja, hogy a mi barbárnak kikiáltott őseink valójában műveltek, kifinomultak és erkölcsösek voltak..."
Még mindig offtopic, de nem tudom megállni ennek a fantasztikus logikának a bemutatását:
"IV. Béla fogadta Dzsingisz kán unokáját, de a király mindenkit kizárt a fogadásukról, csak a tolmácsok lehettek jelen, hogy azok bizalmas természete ki ne derüljön. A tatár kán a tárgyaláson ajánlatot tett a magyar
királynak, hogy a két népet házassággal közelebb kell hozni egymáshoz...."
Ha senki sem volt jelen, akkor a szerző honna tudja, hogy miről volt szó?
Csak egy idézet az előbb belinkelt mű VI. fejezetéből, találomra:
"...A magyar népnek azonban akkor is megvolt és ma is megvan az a különleges sajátossága, hogy uralkodója, vezére
kezébe helyezi magát, aki azután ha bölcs, nagy és széles látókörű ember, felvezetheti a hatalom, jólét és műveltség
legmagasabb fokára, de viszont ha gyenge, önző, kicsinyes vagy éppen rosszindulatú, lesüllyesztheti a züllés és
nyomorúság minden poklának fenekére..."
Én úgy gondolom a MIÉP frakció lehet, hogy tovább fog apadni. Arra gondolok, hogy elég szabadszájúak a párttagok a MIÉP-ben, viszont szerintem Cs.I. a totális diktatúrát szereti (pl.: Sz.L. be nem engedése a saját kizárására). Úgy gondolom ez a több dudás egy csárdában tipikus esete.
Az egy döbbenetesen jó kérdés, hogy egy frakció meddig bomolhat tovább...
Ezen szerintem nagyon érdemes volna elgondolkodni. Ilyen alapon akár valóban létezhetne mondjuk két év múlva egy 3 vagy 5 fős MIÉP frakció.
Arra a felvetésre pedig, hogy miért a konzervatív pártok bomlanak erőteljesebben, nekem mindig egy néhány éve olvasott cikk jut az eszembe, ami az akkori MDF bomlását magyarázta (később hasonló jelenségek voltak a KDNP-ben és az FKGP-ben is).
Szóval a cikkíró külföldi példákat (pl. Spanyolország) fölhozva, azt fejtegette, hogy a rendszerváltásoknál a változtatásért küzdő erők összefognak a cél (változás) érdekében azonban amint ez a változás bekövetkezik eltűnik az a kohéziós erő ami ezeket az embereket és csoportokat összeköti, és így teljesen természetes bomlásnak indulnak. Hisz a megvalósulás után már kiütköznek a köztük lévő finomabb, vagy kevésbé finomabb ellentétek. Miért inkább a jobboldalon következett ez be? Egész egyszerűen: ők voltak a rendszerváltó pártok. Sőt a cikkíró arra is példákat hozott, hogy több országban a második szabad választásokon, a változás előtt hatalmon lévők utódpártjai gyakran visszakapták a hatalmat. Az emberek nyilván rájöttek arra, hogy nem fenékig tejfel az új rendszer, és akkor már jobb volt a régi megszokott, ahogy addig éltek, azt legalább már ismerték. Hát ennyit az pártbomlásokról.
A MIÉP bomlási folyamata szerintem egész egyszerűen az eddigiek szerint arról szól, hogy elérték azt a célt ami összetartotta őket, bejutottak a parlamentbe és mostmár szeretnék a saját irányukba terelni a pártot, ez pedig Cs.I.-nek nem tetszik, tehát kizárás.
Milyen erdekes, hogy ha barminemu baj van a jobb oldali partokkal akkor az szoclib osszeeskuves, provokacio.Mi lenne ha egyszer vegre probalnak egyesek elfelejteni ezeket a kommunista dumakat (plane ha jobb oldaliak. Persze ilyenkor ez nem szamit).
Az is tetszik, hogy egyesek szerint egy kerdesre (azt Csurka sem mondta, hogy Szabo leanyazta/gazemberezte volna)a demokratikus valasz a kizaras/eltavolitas (remelem a munkahelyi fonokeiktol is ezt varjak el; ott valoszinuleg a foelvuk "Don`t ask be bootlicker!")
Egyebkent a galad liberalis osszeeskuves mar elerte az FKGP-t is! A napi hirekbol:
"Kisgazda belviszályt okozott az FTC átvilágítása. Szabadi Béla államtitkár szerint az egyesület
gazdálkodásában nem történtek törvénysértések, a jelentést készítô Csúcs László kisgazda képviselô
azonban továbbra is állítja: súlyos visszaéléseket tárt fel....
a kisgazda frakció ülésén kezdeményezhetik Csúcs kizárását a parlamenti
képviselôcsoportból."
Meg megeljuk, hogy a nagy nemzetvedo, leepito radio alelnok egy liberalis fereg! Folyik meg itt patakver...
Azért az érdekes, hogy mennyi minden galádság derült ki Sz. Lukácsról az azt követő napon, hogy meg merte kérdezni, milyen elvek szerint használja fel a frakció a támogatást. Kérdem én: kiderült volna a sok-sok etikátlanság akkor is, ha befogja a száját és nem indul versenybe az elnöki székért? Nagyot évedek, ha azt hiszem, hogy nem?