Téli gumi: Michelin 195/55 R15: 4 db = 120 000.- + szerelés centírozás.
Ez a tegnap történése. A gyerek karácsonyra egy igazi vajaskenyeret kap.
Mellesleg a nagy Demszky fikázásban betévedt egy gondolat: vajon a nagyságos Duna Plaza, ha már elkér 200 forintot egy 70 perces parkolásért, akkor nem kellene-e a parkolót takarítania?
Nem, mi? Nálunk csak a pénzt lehet beszedni, nem jár érte más csak a pofánk...
Tudom ám, mér volt ez az egész... Persze, hogy a Demszky tehet róla. 2-3 éve még sajátúlag fölült egy ilyen hókotróra, és mutatta őtet a TV, ahogy ünnepélyesen tekergeti a kormányt.
Idén meg nem csinálta, persze, hogy nem boldogultak a többiek...
Mer a Demszky, az egy univerzális zseni, a hókotrógép vezetésétől kezdve a sávok eltorlaszolásán át (nem tudom, emléxik-e még valaki a Hungária körúti, a szélső sávban keresztbeállított beton virágtartókra... :) egész az atomerőművekig.
Úgyhogy ha eccer ő aszongya, hogy a Viktor az oka a pesti dugóknak: arra mérget lehet venni... :)
Kedves Lewinfiú,
téli gumi? Föltetettem 4 Vredestein Snowtrac-ot, azóta nem csúszkál. Pénteken se csúszkált, csak annyit amennyi még lyól is esik... :)
Attól még, hogy a Demszky marhaságokat beszél, a hó leestével a metróba sem lehetett beférni. A kincstári híradó legalább 5 percet szentelt annak, hogy a havazás miatt hihetetlen állapotok uralkodtak el a földalatti mozgalomban. Is.
Mellesleg IMHÓ - nem egyszerű havazás volt, hanem egymásután esett hó, ónoseső és eső, ami azonnal megfagyott. Szóval az átlagnál is vackabb idő volt, amit az is bizonyít, hogy közmondásosan jó vezető létemre egy parkolóban 1 km órás sebességgel belecsúsztam egy faszingerbe és semmit sem ért az ABS meg minden franckarika, amit állítólagos biztonsági okokból beépítettek ebbe a vasba. És erről is a Demszky tehet.
Hat igen... En is elindultam Budakeszire pentek du. 5-kor. A Moszkva teren feladtam. Hokotrot lattam vadul szaguldani, nem is egyet, igaz, hogy mindet felemelt lapatokkal.
Mobi!
Tenyleg nem hallottal az ominozus Demszky-mondatrol? Kar. Tortemelmi kijelentes volt, igen romantikus korulmenyek kozott.
Az iden nem mutattak a hiradoban a kotrogepek impozansan elrendezett sorat, alatta a szlogennel: "A fovaros felkeszult a telre. A hokotro gepek keszen allnak az elso bevetesre, hogy a lehullo ho ne benithassa meg a fovaros kozlekedeset." :-))))
Udv,
Teljesen igazad van. A tél pártsemleges. Sem orbánnak, sem Demszkynek nincs köze hozzá, hogy mennyi hó esik. De akkor miért mondott akkora hülyeséget Demszky, hogy a metrótámogatás elmeredása miatt, attól a pillanattól kezdev Orbán a felelős a fővárosi közlekedési dugókért.
Éppen azért nyitottam a topicot, hogy erre felhívjam a figyelmet. Viszont ehhez a Demszky mondáshoz akkor sem volt egy szavad se, és most sincs. Vajh, miért?
Pedig, mint felhívták itt a figyelmet, egy nyolc éve regnáló polgármesternek némi köze van városa közlekedéséhez.
Orbánnak is lesz ennyi az országéhoz. Nyolc év múlva.
Ami pedig a hókotrásért felelős vállalat viselkedését illeti, bizony ugyanolyan volt, mint akár öt, akár tíz, akár huszonöt éve volt. Politikusok és politikai rendszerek jönnek, mennek, a hóhullással nem tudnak mit kezdeni azok, akiknek ez a feladata.
Ne vadítsatok meg. Mit tudna tenni Demszky, Orbán, vagy bárki más azzal, hogy a budapesti autóvezetők csak száraz, napos időben tudnak vezetni? És azzal, hogy az átlag magyar autó nulla fok alatt nem indul el, vagy ha el is indul, fél óra után felforr a hűtővize?
És azzal, hogy Bp. fő közlekedési útjai jó esetben 2x3 sávosak? Amiből egyben tahók parkolnak vészvillogóval, egyben a koccantak cserélnek betétlapot, egyben pedig a mentő küzd az átjutásért.
Az életünk amúgy is a kelleténél jobban át van politizálva. Legalább a telet szidjuk pártsemlegesen.
Mobi, az élet kavarás. Viktorra is rá szokják fogni, hogy o csinálta a világgazdasági válságot. Amihez kevesebb köze van, mint Gábornak a bp-i közterületfenntartókhoz.
Egyébként tényleg minden évben ez van. Csak ma má a hó is politikai kérdés. De mindig csak kérdés, mert meg nem oldják a problémát, láthatóan.
semmi uj nem tortent
amiota az eszemet tudom, pesteny az elso ho mindig a kozlekedes osszeomlasaval szokott jarni. Ha ket hettel korabban jott, a nehai Estihirlap standard cikkcime volt "Erzsike razza a havat" ;))
aztan masnap "Meglepeteskent erte a Koztisztasagi vallalatot a nagy ho" Ok ugyanis mindig arra szamitanak/tottak hogy iden nem lesz tel.
Igenis az Orbán Viktor az oka a dugoknak es a torlodasoknak. Ha nem lennek ilyen liberalis erzelmu, bizony elvitetnem a Budapesti Rendorseggel metrot epiteni, ott legalabb hasznat vennenk. Ezennel tuntetest szervezek Orbán Viktor maganrendorsege es Sim(l)icska Lajos 40 millios AFA csalasa miatt. A tuntetesre mindenki hozzon magaval holapatot, amivel segithet elkaparni a havat. Toll nem kell, az lesz, hogy alairhassuk a ho ellenes kialtvanyt. A tuntetes helyszine: a lakasom elott, ideje: ma.
Orban havaban kerem az Uristent: Demszky Gabor koszonjuk a vilagvarost, de tovabb ne epitse, mert akkor meg tobb hely lesz az orszagban, amit nem takaritanak.