Keresés

Részletes keresés

Tub Creative Commons License 2005.06.01 0 0 31

I-T-T-A--F-A-S-I-Z-M-U-S-!-!-!
Előzmény: Wic (30)
Wic Creative Commons License 2005.06.01 0 0 30

 

Júliustól akcióba lépnek a vagyonvadászok. Vagyonfelderítő osztály alakul az ORFK Nemzeti Nyomozó Irodáján belül, melynek feladata a bűncselekményekből származó vagyonok felkutatása.

 

A vagyonvadászok dolga lesz a cégfantomizálások felderítése, de veszélybe kerülnek azok a vállalkozások is, amelyek számlagyáraktól vásároltak hamis számlát és amelyek fekete munkásokat alkalmaznak. Az adónyomozók alkotta osztály a lakosság megkárosításának felderítésével is foglalkozik, pl. a lakásmaffiával.

HírTV

Előzmény: Borz (-)
BaSand Creative Commons License 1998.12.11 0 0 28
Kedves eRKiraly!

Némi ellentmondást vélek felfedezni a következőkben. Azt írod, hogy a magasabb felderítési arány változtathatna a mai áldatlan helyzeten. Igen, ez igaz, de ki legyen, kik legyenek akik produkálják az eredményesebb munkát? Ami a kishalak-nagyhalak dilemmát illeti az jelen pillanatban nem más mint feltételezés. Talán várjuk meg a előadás kezdetét a szinikritikával...
A szigorral kapcsolaban kérem belegondolni, hogy Szt.István sem azért vágatta le a tolvajok kezét, hogy több félkarú ember legyen..
Nekem meggyőződésem, hogy ez a rendőrség sem fogja veszélyeztetni a becsületes embereket, legfeljebb hasonló "selejtet" fog produkálni, mint a "nagytestvér".
Összefoglalva: akinek félnivalója van, az féljen is és érje utol az igazságszolgáltatás, különben irány Európa +180 fok.

eRKiraly Creative Commons License 1998.12.11 0 0 27
Kedves BaSand!
Igazad van abban, hogy erkölcsi válság (is) van kishazánkban. Abban is, hogy tôlünk kissé nyugatabbra ezt másképp gondolják. De: gondolod, ha az átlagemberek fejében nem változik meg hamarosan valami, akkor megoldás egy néhányszáz fôs adórendôrség? A 'nagyhalak' bagóért megveszik ôket! Arra viszont kivállóan alkalmas lehet egy ilyen testület, hogy féken tartsa az ellenzék nagyszájúit. Hiszen ha bemennek egy 'gyanús' helyre (ügyészi engedély, alapos gyanú stb... semmi) és bizonyítékkeresés címszóval mindent feltúrnak, esetleg a kedves vállalkozót is kiherélik, annyit nem kell majd mondani, ha végeztek, hogy 'Bocsika, mégsem te vagy a húnyó...'. És ezt csak havi két-háromszor kell megejteni valakinél, hogy biztosan csôdbe menjen.
Ja, és lehet hogy Mari nénit is keresztre tudják majd feszíteni, mert nem adott ÁFÁ-s számlát a 10 Ft a hóvirág csokorja után.
Persze, demonstrációképp biztosan a középrétegekbôl is elkapnak egy-két 'nagyhalat', de az igaziak érinthetetlenek voltak és lesznek. Szerintem nem újabb és újabb hivatalokra lenne szükség, szigorúbb müdszerekre, vagy keményebb eszközökre, hanem ésszerű és a törvény szerinti végrehajtásra, magas felderítési arányra!
Szerintem lehetne akár csak köztéri fenékreveréssel is büntetni a lopást pl. 1/100 Ft alapon, ha 95 % felett lenne a felderítési arány, nagyobb visszatartó ereje lenne, mint a Szt. László féle szigornak!
Zak Creative Commons License 1998.12.10 0 0 26
SAs: eszméletlen jó! Ügyes vagy!
BaSand Creative Commons License 1998.12.09 0 0 25
Uraim !

A minap Németországban a kocsival tilos helyen álltam meg. Odajött egy polgár, és figyelmeztetett, hogy tilos helyen állok, valamint hozzátette, hogy menjek el, mert hívja a rendőrséget.

Mi következik ebből? Szerintem az, hogy az illető betartja a törvényeket és az a véleménye, hogy más is (pl. én) tartsa be.
Azaz MEGKÖVETELI A TÖRVÉNYTISZTELŐ magatartást. Magyarországon erkölcsi válság van, a törvények kijátszása (nem csak az adótörvényeké) lassan össznépi társasjátékká fejlődik.
Ha a törvényeket, egyéb szabályokat megsértem (átmegyek a tiloson, rabolok, diábérletet vásárolok, pedig nem járna vagy gyilkolok), különböző büntetési tétellel, de szankcionálni kell. Ennek felderítésére fizetjük a Rendőrséget, a BKV ellenőrt stb)
Ha a felderítés elmarad, (ami a jelen helyzet), akkor az a TÖRVÉNYTISZTELŐk eminens érdekeit sérti.
Aki adót csal azt bizony kapják el. Ítéljék el. A büntetés legyen arányban a csalás összegével.

Lama Creative Commons License 1998.12.09 0 0 24
Legyen adórendőrség, de csak megfelelően körülhatárolt jogkörökkel. Azaz megfelelő jogállami kontrollal, ha már annyira kell ennek a kormánynak. Értelme nem lesz, mert ható köre mindenképpen csak Magyarország. Márpedig a legnagyobb adóelkerülési lehetőséggel azok rendelkeznek akik több orszáűgban is megvetették a lábukat. A különböző országok különböző cégei megtehetik, hogy minden országban betartják a helyi adó és számviteli jogszabályokat és mégsem kell adózniuk sehol. Ugyanis, ha magyarország le is tiltaná az off shore cégekkel történő üzletkötést, egy - két (külföldi, nem off shore) áttétellel akkor is megtehető és itt a vége. Ezekután mire lesz jó az adórendőrség: a hazai kis és középvállalkozók meg cincogtatására, mert nekik nincs lehetőségük határokon keresztül számlázni.
Dentumoger Creative Commons License 1998.12.08 0 0 23
Nofene!

Ahova nézek fasizták, nácik. Mi történt az újhazában?

Nofene!

sas Creative Commons License 1998.12.08 0 0 22
Megkezdtem névtelen feljelentések gyűjtését az alakuló adórendőrség részére.
http://www.extra.hu/gestapeh
SAs (Simicska Anti sr.)
Vajk Creative Commons License 1998.12.06 0 0 21
Stain,
hallottal mar a rendorseg gazdasagvedelmi alosztalyarol?
Es az APEH Kommando c topicrol?
ganef Creative Commons License 1998.12.05 0 0 19
Hogy ez a sok beszart adócsaló bolsi mekkora lármát tud csapni!
DONCARLOS Creative Commons License 1998.12.04 0 0 17
Dear eomer,

bizony nem torgyan dr iskolajaba jartam. Inkabb nem minositem, hogy azt mondod, hogy demagogia az, hogy az allam csak azt tudja elosztani, amit befizetnek neki a kasszaba.
Es az sem demagogia szerintem, ha feltunik, hangulatkeltesrol van szo.
Bevallom, nem vagyok sem mszp-s, sem szdsz-es, de attol meg lehet igazam, nem kell feltetlenul butyuta demagognak lennem.
ps.:kikerem magamnak, hogy torgyanhoz hasonlitsanak.

mechand Creative Commons License 1998.12.04 0 0 16
Nem az a baj ,hogy nem fizetik rendesen az adót,mert a legtöbben szerintem rendesen befizetik.Az adórendörséggel nekem csak az a bajom,hogy ők is csak a kisvállakozókat fogják szivatni ,de őket rendesen.Mert hát ők is korrumpálhatók lesznek, és csak azok tudják ezt megtenni akik nagyon sok pénzzel rendelkeznek vagy jó kapcsolatai vannak.Persze azért majd biztos bedobnak egy-két nagyhalat is a látszat kedvéért.
Az adórendörségnek első feladatként a kormányt kéne megvizsgálnia meg magában az APEH-ban is körülnézhetnének biztos találnának érdekességeket.
Visszatérve az adóra.Nem az a baj hogy kevés a pénz hanem hogy rossz az elosztás.Miliárdos a pazarlás.(pl.Posta Bank ,Nemzeti Színház)
Borz Creative Commons License 1998.12.03 0 0 15
A vicc az, hogy az orban mar sokkal hamarabb elkezdte!
Borz
bubu Creative Commons License 1998.12.03 0 0 14
kedves Lewinfiu,
csak pontositok ;-))
lehet hogy Mussolini es Hitler igy kezdtek, de Lenin Rakosi es Pinochet nem.
ok eroszakkal vettek at a hatalmat.
egyebkent, nem ertem, miert kellene az adocsalokat ilyen hevesen vedeni.
csak "minden rossz amit ezek csinalnak" alapon?
eomer Creative Commons License 1998.12.03 0 0 13
Látod, DONCARLOS, én ezt hívom demagógiának. Torgyán dr. iskolájában tanultál, ugye?
DONCARLOS Creative Commons License 1998.12.03 0 0 12
SZoval az a nagy helyzet, hogy az allam a feladatait az adokbol finanszirozza. Tehat ha elvarjuk, hogy az allam valamit nyutani tudjon nekunk ( gyed, gyes, csaladi potlek, nyugdij alap hianyanak kiegeszitese, metroepites, stb), akkor bizony adot kell fizetni (maganszemelyeknek, vallalkozoknak egyarant). Hazankban kozismerten alacsony az adofizetesi moral ( aminek kialakulasaban szerepet jatszo politikai eroket most inkabb nem nevezem meg mert akkor az anyam sokat fog csuklani), olyannyira, hogy szinte nepi hos aki adot csal ( ezert hiaba is engednek le akar a harmadara az adokat, az emberek azt szoktak meg, hogy jopofa az aki adotcsal). Fel kellenne mar adni azt az allaspontot, hogy az allam adjon meg mindent nekem, de en ezert egy fillert se adjak.Nevetseges, ha megkerulom az adofizetest, de aztan panaszkodom, hogy miert nem jut penz az egeszsegugyben ( persz hogy nem jut, ha nem fizetjuk be az adot). Azt hiszem ertheto ha kemenyiteni akarjak az adohatosag fellepeset.
Amugy! Mint azt mar mas is mondta Europa nyugati felen is vannak hasonlo jogositvanyu hatosagok, speciel nem a fasiszta diktaturaju orszagokrol van szo ( bar lehet, hogy a topic nyito baja az, hogy nem baloldali diktaturarol lenne szo...).
Egyebkent eddig meglevo rendvedelmi szerveink is birnak azokkal a jogositvannyal, amivel az adorendorok fognak rendelkezni; ezek szerint azoktol is rettegni kell , mert egy diktatura elojele a megletuk. Tovabba akkor 10 millioan retteghetnenk toluk a nap 24 orajaban, de a tobbseg megsem rettegesben el, talan azert mert tudja, hogy nincs felni valoja.
Azt is gondolom, igenis legyen felnivaloja azoknak, akik a mindannyiunk kozos zsebebol lopjak ki a penzt.
Piszkos Fred Creative Commons License 1998.12.02 0 0 11
Kedves Borz:
Ugyan nem tudom honna ismerhetnéd a családomat, és az adókhoz való viszonyomat, de ha lehetne kihagyhatnád az ehhez hasonló megnyilatkozásaidat. Ha a továbbikaban is sikerül átlépned a jólneveltség határait hozzám intézett hozzászólásaidba, azt hiszem nem leszek veled ilyen finom többé.
De azok a hozzászólások már nem a nagyközönség elé valók lennének, ezért kérlek utóljára, ha kultúremberhez méltóan nem tudsz hozzászólni a dolgokhoz, akkor ne tedd azt sehogy.
Borz Creative Commons License 1998.12.02 0 0 10
Dzsuvas Fredszopo!
Talalj mar ki valami uj hozzaallast, ez a dumad mar szamomra eleg ismeros! De igaz, te meg csak tudod mi az az adocsalas (csalad), illetve az adorendorseg (csalad)...
Borz
irokéz Creative Commons License 1998.12.02 0 0 9
Piszkos Fred,
nem az adórendőrség létrejöttével van a baj (az ui. jó ötlet), hanem a testület jogosítványaival. Pl. bilincsben elhurcolhatnak egy névtelen feljelentésben foglalt gyanú alapján (ha ellenkezel, akkor meg is gyepálhatnak, vagy lelőhetnek). Ez alapján fennáll annak a veszélye, hogy az aktuális hatalom a neki nem tetsző egyéneket ilyen úton rakja félre az útból. Lehet azt mondani, hogy "ezek nem olyanok", de sokan vagyunk, akik jobban szeretik, ha a (jogi) lehetőségük sincs meg rá.
Lewinfiú Creative Commons License 1998.12.02 0 0 8
Minden diktatúra ezzel a szöveggel jött: "felszámoljuk a korrupciót, és ehhez extra jogosítványok kellenek"
Így kezdte Mussolini, Hitler, Lenin, Rákosi, Pinochet, stb.
Mielőtt nekem esnétek: nem gondolom, hogy Ovi = fentiek.
De.
Ennek ellenére igaz, hogy minden diktátor így kezdte. Ha rendes polgárok vagyunk, akkor baromira gyanús, hogy valakik egyszerűen besétálhatnak, bilincsbe verhetnek a családom szeme láttára és nem tehetek semmit. Főként akkor kell gyanakodni, ha előtte egy inkonzisztens, kiszámíthatatlan adórendszert hoztak létre, melyben a legtöbb ismerősöm kényszervállalkozó (ha megpiszkálnánk, tuti TB csaló, adócsaló).
Az a stratégia már rövidtávon hibásnak látszik, hogy félelemben tartom a "polgárokat" - azzal a jelszóval, hogy akinek nincs félnivalója az ránk szavazott. Sokan vagyunk, akik nem hisznek a szemüknek: mi az amit még meg lehet csinálni. Úgy látszik a hamburger se robban.
Desider Creative Commons License 1998.12.02 0 0 7
Szegény Borz!

Ezt jól megkaptad. Adórendőrség??? Ki ellen. Szabó Géza egyéni vállalkozó 47,- Ft/hó összegű tb-csalása miatt, ezt naponta elkülti WC-papírra a Selmeczi, ha kimegy..., bárcsak kimenne...
A feketegazdaság derékhada (by Orbán Péter, beszédképtelen főrendőr) a célunk. Hát, nem ide tartozik a Simicska ÁFA-ügy... Sajnálom a Járait, hogy ennyire célorinteltáltan kurvult el, és azt kívánom, hogy bárcsak "mindenki megfigyel mindenkit" katgóriába tartozhatnék. Az adórendőrség, mint a korrupció, melegágya. Könnyű álmot ígér a kormány, Parlament nélkül...
No comment.

Utas2 Creative Commons License 1998.12.02 0 0 6
Ide is:

Mondok egy példát.

A televízió-üzemben tartási díj idéntől már adónak
számít. Ha tehát úgy nézed a TV-det, hogy nem
jelentetted be, adócsalást követsz el.

Nos - elméletileg (?)- előfordulhat, hogy az adócsalás
felderítése és a bűnös tevékenység folytatásának
megakadályozása céljából az adórendőrök kényszer
alkalmazásával behatoljanak magánlakásodba, azt
átkutassák és akár lefoglalják a bűncselekmény
elkövetésének eszközét (gyengébbek esetén a TV-det).

Pláne, ha meglátják a háztetődön a parabola-antennát.

Ha ellenállsz, akkor saját hatáskörben
kényszerítőeszközt alkalmazhatnak veled szemben,
úgy mint gumibotozás, kardlapozás (ha tömegesen
álltok ellen a szomszédoddal), szolgálati kutya
(pórázzal vagy anélkül, szájkosárral vagy anélkül), illetve
fegyverhasználat.

Nos ez még Ámerikában sincs így.

Ugye nem is olyan vicces?

Piszkos Fred Creative Commons License 1998.12.02 0 0 5
Borz: Felháborító, ezek nem tisztelik jogodat az adócsaláshoz. Pedig minden embernek joga van a boldogságra törekedni, és te nem lennél boldog, ha kiderülne hogy adót csalsz, nem? Na ugye, milyen disznóság akor ez az alapvető emberi jogaid ellen?
:-)
Borz Creative Commons License 1998.12.02 0 0 4
Ez nem kamu, te allat!!!
For waikiki bejbi: Persze, hogy imadlak, hiszen ismersz, hogy milyen baromsagokat tudok irni!
Borz
géza Creative Commons License 1998.12.01 0 0 3
Kedves Borz!
Ezek szerint egész Európa és Észak-Amerika fasiszta, mert arrafelé is van adórendőrség vagy annak a megfelelője. Mielőtt ilyen baromságot leírsz, mindig vegyél egy mély lélegzetet, hátha elmúlik.
Üdv geza
Vajk Creative Commons License 1998.12.01 0 0 2
Am legyen:))

Szeretsz meg?

Borz Creative Commons License 1998.12.01 0 0 1
Koszi a tipped, szivi... vagi inkabb Vajki!? No de kesore jar, megyek alukalni, kivanjon nekem ez a jo oreg Internet szep es hosszu almokat!!!
Borz
Vajk Creative Commons License 1998.12.01 0 0 0
borz !

VAn eerre mar nehany topic: Apeh kommando es a Simicsk +AFA-ban is volt errol szo nem is oly regen. Erdemes lenne elolvasni:)
A simicskas a "Politika" asztalon van.
Jo szorakozast!Vagy inkabb zsortolodest?
Ha elolvasod, ugyis megtudod, en milyen velemennyel birok a temat illetoen:)

Borz Creative Commons License 1998.12.01 0 0 topiknyitó
Eloszor a Nemzeti, aztan a 4. metro, most pedig ez az adorendorseg... Emberek, akik fel vannak hatalmazva arra, hogy tavolletunk alatt, teljesen szabalyszeruen behatoljanak otthonainkba! Lehallgatokat helyezhetnek el a telefonokra, ami gyanus, vagy nem tetszik nekik(illetve tulsagosan tetszik), azt elcsorhatjak.Legutoljara a fasisztak alkalmaztak ilyen modszereket!!! Kepzeld el magad egy olyan helyzetben, amikor hazamesz, es eppen rajtakapsz egy-ket jokepu csavot,
hogy turkalnak a legszemelyesebb cuccaidban! Ciki, mint az allat! De ilyen alapon a tolvalyok is allithatjak magukrol, hogy
adorendorok, vagy mi a fenek, es szepen kisetalnak a hazadbol a felmilkos festmennyel, azzal a kiraly sokkaratos ekszerrel, illetve az x + 200 000 forinttal a
kezukbe, mondvan hogy varjak abban a szep
fekete Merciben, amely ott all az utca masik oldalan, es nagyon sietnek, mert meg ma be kell fejezniuk a jelentest. Egy paran jol meg fogjak magukat szedni! Sok szerencset tehat, tisztelt kormany, a kozbiztosag
javitasanak az erdekeben!!!
Borz

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!