fczigony : szerintem a 2-3 arany lesz a realitás... gondolj az úszókra és más vizi sportágakra... szerintem a 2-3 arany benne lesz a pakliban, meg nálunk az olimpia A SZÁM, A TELJESITMÉNY, a Vb-kre meg Ob-kre meg hasonló "baromságok"ra tradicionálisan nem szivják a magyarok annyira fel magukat....
Azert a vizilabda es a kezilabda is csapatsportok, es nem vagyunk tul rosszak benne. Nem? Nem kell a focibol altalanositani.
Az tenyleg kritikan aluli.
A nagy magyar sportnak szerintem vége:a szocializmus elmúltával kevésbé nyomják már a sportot,és szerintem nem leszünk képesek többet a szőuli,barcelonai teljesítményre!
Akkora sportnemzet leszünk,mint Görögország,Ausztria,Írország stb.Szerintem a következő olimpiákon reális lesz számunkra az 1-2 aranyérem!Hiába is nevetséges volt,hogy annyi aranyérmet nyertünk,mint a 6*akkora lakosságú Franciaország!Ezt szerintem el kell fogadni,és nem a tradicionális sikersportágakba kell ölni a pénzt,hanem az elismert,népszerű csapatsportokba!Most lehet,hogy hülyének tartotok,de,ha a fociban 5,6-szor annyi pénz lenne,mint most,akkor simán elérhetnénk Belgium,Portugália színvonalát!Ezek a sportok adják meg egy nemzet ismertségét!
Tehát a recept{a gyengülő(de még mindig erős)népszerűtlen egyéni sportoktól el kell vonni a pénzt,és ezt a pénzt a látványosabb,népszerűbb sportokba(tenisz,foci)kellene beleölni!
Egy példa:kit érdekel,hogy 6-7 aranyat nyertünk kajak-kenuban,ha ez a sportág a világ többi felén abszolút ismeretlen!Ha (teszem azt)elvernénk Braziliát fociban azzal sokkal inkább megismernék Magyarországot,mint 100 kenu győzelemmel!
Na,wiedersehen
fczigony/volkswagen
Mélyvízhez ez elég sekély.
Nincs itt semmi csoda. A nagy csapatszellem, meg összetartás, csak azóta lett nálunk hivatkozási alap, mióta egyénileg sem vagyunk jók. Nézd meg a focit: sz..-ból nem lehet palacsintát csinálni. Egyénileg felkészületlen és unintelligens sportolókból nem lehet csapatot összerakni.Pszichikai kezelésre nem ők szorulnak, hanem a hülyére vett szurkolók.
Bszélhetnék a futballról is. De ez már lerágott csont. Miért csak az egyéni sportágakban tudunk nagy eredményeket elérni?
A csapatsportágakban müködik egyfajta pszichikai gátlás. Én csak magyar jelenségnek
nevezném. Amikor esélyes egy csapatunk egy világversenyen, jön egy blokk. Például még vizilabdában is. És abban mi vagyunk a legjobbak? Azért a németek adott szituban még egy "rossz" csapattal is tudnak nyerni. Nálunk mi van? X. Y. vesztette el., de nem én. Ott meg? A manschaft nyerte meg.Várom a hozzászólásokat, esetleg a Mélyvízben is téma lehetne.