Keresés

Részletes keresés

Lama Creative Commons License 1999.06.08 0 0 125
Ezek szerint nem voltam eléggé érthető. Ha parancsnok vagy, s az ellenséged azt mondja: menj haza, s akkor abba hagyom a rád való lövöldözést, de addig nem. Akkor, hogy döntenél? Hiszen semilyen garanciát nem ad arra nézve, hogy kivezeted a csapatot a fedezékből akkor nem fog szarrá lőni. Voltam katona - békében, s éltem háborúban - civilként, ezért gyanakszom a NATO "tárgyalás" módjával kapcsolatban. Mert, ha komolyan gondolják, hogy békét akarnak, akkor lehetővé kell tenni az ellenfél kivonulását. Épp eszű ember nem vonulgat bomba zápor alatt, mert bármikor mondhatják bármelyik menetoszlopra, hogy nem is kivonulóban volt, hanem csak új állást akart felvenni. Szerintem ez ügyben a kínaiaknak van igazuk, azonnal fel kell függeszteni a bombázást x napra, s akkor lehet látni, hogy vonulnak-e, vagy sem.
Előzmény: teja (124)
teja Creative Commons License 1999.06.07 0 0 124
Katona nem voltal, azt latom...:)
Tegyuk felre a kerdest, hogy kozkatna, aki civileket ol, gyilkos-e...
A kozkatona akkor jon elo a fedezekebol, plane egy ilyen kemeny seregben, mint a szerb (mert a katonai ertelemben vett kivalosagukat vitatni ostobasag), amikor erre parancsot kap...
Ha nem jon elo, az azt jelenti, hogy eloljaroi nem akarjak hogy elojojjon..
S az igazi bunosok ok, ezt hidd el....
Randevu Hagaban.....:))
Előzmény: Lama (123)
Lama Creative Commons License 1999.06.07 0 0 123
Jó, de gondold a szerbek helyére egy pillanatra magadat - ne a tömeggyilkos, hanem a katona helyébe - ha nem adnak egyetlen nap bombázási szünetet sem, előjönnél fedezékedből? Ha meg nem jössz elő, akkor hogy lehet kivonulni?
Előzmény: teja (122)
teja Creative Commons License 1999.06.07 0 0 122
Ne is legyen...
A szerbek nagy taktikusok...
Ezt nem szabad hagyni, es egyertelmuve kell tenni, hogy vagy kihuznak, vagy baj lesz.... Engedni raernek aztan is, ha megtortek oket....
Előzmény: Lama (121)
Lama Creative Commons License 1999.06.07 0 0 121
Igen, de ehhez is kell egy 24 órás bombázási moratórium. De az a helyzet, hogy a NATO erre sem hajlandó.
Előzmény: teja (120)
teja Creative Commons License 1999.06.07 0 0 120
A NATO azt mondta, hogy ha 24 oran at azt latja, hogy kivonulas van, akkor stop... Ennyi probaido mindenkeppen ajanlatos, a szerbek tul soka taktikaztak mar eddig....
Ha MA abbahagyjak a bombazast, HOLNAP nem mozdul semmi..
Forditva talan...
Ami az UCK-t illeti, en nagyon remelem, es hiszem hogy igy is lesz, mert a verontas megallitasa a cel: Az UCK le lesz fegyverezve...
MUSZAJ! Eppen ezert fontos, hogy nem baromira demokrata erzelmu, de tehetetlen fegyvertelen ENSZ megfigyelok, hanem nehezfegyverzettel ellatott, es elszant, felhatalmazott hadsereg legyen ott....
Előzmény: Lama (119)
Lama Creative Commons License 1999.06.07 0 0 119
Ki hallott olyat, hogy a NATO nem fogja megbombázni a rejtekükből elő bújjó szerb csapatokat? Hogy lehet kivonulni bombázás közben, hogy közben ne szolgáltassák ki magukat a bombázóknak? Mi a garanciája annak, hogy a Koszovóban élő szerbeken nem áll szörnyű bosszút a bevonuló UCK? Miért nem lehet átadás (szerb) - átvétel (NATO) formában be, illetve kivonulni, hogy az UCK egy pillanatra sem kerüljön helyzetbe? Tényleg békét akar a NATO? A kérdés azért merül így fel, mert úgy tűnik a NATO nem hajlandó egy pillanatra sem felfüggeszteni a bombázást, nem hajlandó addig bevonulni, míg egyetlen szerb fegyveres is ott van Koszovóban.
speaker Creative Commons License 1999.06.07 0 0 118
Marko Milosevics, a jugoszláv elnök fia fél évvel ezelôtt 3,7 millió dollárnak megfelelô pénzösszeget helyezett el dél-afrikai bankokban – írta nyugati diplomácia forrásokra hivatkozva a The Sunday Times címu londoni lap. A lap szerint Szlobodan Milosevics fia Szerbiából történô távozását kívánta ezzel elôkészíteni. Marko Milosevicsnek egyébként Belgrádban van egy pizzériája, apja szülôvárosában, Pozarevacban pedig egy diszkója, s a brit vasárnapi lap szerint a Milosevics család már korábban beutazó vízumot kért Dél-Afrikába.
Menekülnek a patkányok a süllyedő hajóról.
Pásztörperc Creative Commons License 1999.06.07 0 0 117
:-)
Előzmény: Geyza (113)
jégtörő Creative Commons License 1999.06.06 0 0 116
Kedves PuPu, bubu !
Én is ettől tartok.
Hát nem lett volna jobb a semlegesség?
bubu Creative Commons License 1999.06.06 0 0 115
ja
persze
meghalaljak
a Lockheedet kuldik ide ;-)))
Előzmény: jégtörő (112)
PuPu Creative Commons License 1999.06.06 0 0 114
Kedves jégtörő!
Addig állj Te fél lábon, és ne vegyél levegőt...
Majd megnézegetheted a hálát az EU csatlakozás alkalmával. Hogy is van:a hála nem politikai kategoria?
Előzmény: jégtörő (112)
Geyza Creative Commons License 1999.06.06 0 0 113
Kedves Pörec!

Sajtóhibákat mindenki követ el, én mindig bosszankodva veszem észre a magam szövegeiben.
Remélem, az "olyant" Nálad is "olyat" akart lenni...

Előzmény: Pásztörperc (111)
jégtörő Creative Commons License 1999.06.06 0 0 112
A háború végével minden marad a régiben.
Kivéve hazánk anyagi veszteségeit .
Kárpótol valaki ezért minket?
Megtámogatja az USA az Orbán kormányt jó viselkedéséért? Esetleg gazdaságilag is, hogy a következő választásokat simán nyerje a megbízhatatlan MSZP előtt?
Pásztörperc Creative Commons License 1999.06.06 0 0 111
Kedves bubu!

Max. egyetértek. A lényeg valóban a népszavazás elhagyása. Olybá tűnik, Milonak sikerült megőriznie Jugoszlávia határait — a mostani alku még a "patkómegoldásnál" is kedvezőbbnek tűnik számára. Nagy, népi hős lehet belőle — pláne akkor, ha mennie kell.

OFF
Vajh' mikor találnak a MEH-ben 1 kevésbé bunkó speakert — legalább olyant, aki tudja, mi a különbség az áru (termék) és az árú (kb. értékű) fogalmak között? Na jó, jó, szónoki kérdés volt...
ON

Előzmény: bubu (106)
bubu Creative Commons License 1999.06.06 0 0 110
hat az a katarzis a fejekben, ahogy elnezem a mostani hatarmodosito Csurkatemakat, sose jon el
Előzmény: speaker (108)
Mijo Creative Commons License 1999.06.06 0 0 109

Oké speaker, ha már ilyen bölcs és igazságos vagy, most akkor irány tovább új helyen gatyába rázni a nem a mi szájízünknek megfelelő világot ? De hogyan lesz pl. a következő helyszín Törökország ? Hiszen ők is NATO tagok !
Hány további NATO tagállamban is lenne indokolt, " humánusan békét teremteni " párezer tonna bomba ledobásával ???

Bombázás ide, bombázás oda: slivovica volt, van, és mindig is lesz ( remélem ) ! Csak legyen mivel meginnunk barátocskám.

Mijo

Előzmény: speaker (108)
speaker Creative Commons License 1999.06.06 0 0 108
Most, hogy elmúltak a harci gépek keltette viharfelhők és a tőlünk délebbre lakó szomszzédaink is kimerészkednek az utcára, meglepve fogják látni, hogy se bolt, se árú, se iskola, se TV, se rádió, se zasztava, se munkahely, de még utak és hidak se, hogy átmenjenek a szomszéd városba a rokonokhoz.
Ráadásul míg Milo él, újjáépítés sem lesz, csak további embargó, a politikusaik nem mehetnek külföldre, (a letartóztatás kockázata és szégyene nélkül), és sehol egy együttérző szó a nagy kerek világban, még a nagy orosz testvérnél sem, csak utálsat és kiközösítés. Szar helyzet.
Minél hamarabb bekövetkezik a katarzis a fejekben és rájönnek, hogy nem ők a világ legfaszább gyerekei, annál hamarabb lesz rend és nyugalom és pálinkás jókedv. Persze az is lehet, hogy még kevés volt a pofon. Ennek senki sem örülne, de nem lehet ezt sem kizárni.
Mindenesetre jó lenne, ha errefelé egyszer és mindenkorra megjegyeznék az emberek, hogy honfitársaik legyilkolászásból, kirablásából, megbecstelenítéséből, és más össznépi bolsevsita, balkáni stílusú szórakozásokból a XXI század fordulóján már itt Európában nem lehet megélni. (Reméljük)
Előzmény: Mijo (107)
Mijo Creative Commons License 1999.06.06 0 0 107

Visszatekintve én ma úgy vélem, a NATO nem Jugoszláviára, hanem Európára mért légicsapást, és itt nem feltétlenül a " véletlenül " a szomszédos országokra hulló bombákra és egyebekre gondolok.
Nem csak egyedül Jugoszlávia issza meg ennek a levét, légyen akár béke, akár bármi más is a folytatás.

Mijo

bubu Creative Commons License 1999.06.04 0 0 106
ja persze, itt most meg rengeteg baj lesz
egyebkent az egyezmeny allitolag joval kevesebb, mint a Rambouillet volt (pl. nincs benne hgoy 3 ev mulva nepszavazas legyen meg egyket hasonlo dolog. fognak is sirni az albanok)
de azer az igen helyes lenne ha elfogadnak, es az akut lodozes vegeterne

szerintem az amik egyezni akarnak, mert most ki lehet akkor szallni, es ugy leht csinalni mintha nyertek volna.
a heten mar 50% alatt volt a legihaboru tamogatottsaga, a foldi soha se volt tobbsegi.
es, amerika szamit, a radioban volt a Ted Koppel, monta a nato fontos, de hat "az egyesult allamok a 400 kilos gorilla" ;-)))

Előzmény: PuPu (105)
PuPu Creative Commons License 1999.06.03 0 0 105
Sajnos, nem lesz ez ilyen egyszerű. Meg kellene talán várni azt, hogy valóban megszülessen a megállapodás, - és ez nem csak Milon múlik, hanem az amikon is,- gondolom.
Ezzel együtt a délszláv válságnak még korántsem következik a vége, -cigarettaszünet lesz csak, - sajnos...
:-(
Előzmény: speaker (104)
speaker Creative Commons License 1999.06.03 0 0 104
Szerintem Milo már döglődő oroszlán, most az összes hiéna neki fog esni, hogy mentsék a bőrüket. Milonak már nincs egy hete hátra.
Előzmény: Lama (103)
Lama Creative Commons License 1999.06.03 0 0 103
Milo akkor vesztett, ha tényleg vissza tudnak települni az albánok. Várjuk ki a végét.
kerdojel Creative Commons License 1999.06.03 0 0 102
Szvsz mindossze annyi tortent, hogy Milo x+1-edszer vette palira az amikat.....
Smmeibe se kerult neki, hogy kiirtott nehany albant, es a nagyreszuket eluldozte. En nem birom eldonteni, hogy az amik ennyire hulyek, vagy ennyire nem erdekli oket az egesz.

sotetbunkokerdojelbacsi

Előzmény: bubu (101)
bubu Creative Commons License 1999.06.03 0 0 101
ugy tunik, vege.
milo vesztett, a nato csak-legi-haboruja meghozta az eredmenyt.
harcban vesztett katona nelkul (!)
bevallom, en pesszimistabb voltam
es, Jugoszlavia borzaszto sokat szenvedett, ami persze fokent a sajat valasztott (!!) vezetoinek koszonheto,
de a nato felelossege is vitathatatlan.
de, el kell ismerni, sikerult.
a siker pedig koztudottan mindent igazol

szerbianak nyilvan lesz most egy trianon-komplexusa a kovetkezo 50 evre :((
mar hallottam szerb nyilatozot, aki kozolte hgy az eroszak hatasara alairt egyezmenyek nem ervenyesek

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 100
PuPu kedves - tobbnyire - véleménytársam.
A magam részéröl Stefan Zweig-böl akkor szerettem ki, amikor azt állitotta, azt hiszem a Maria Antoanette -c könyvének bevezetöjében, hogy Kara Gyorgyevics potenciazavaraiból levezethetö az elsö Világháború kirobbanása. Aztán amikor
Musil -nál, aki megiscsak egy nagyon okos ember volt, és akinek "Mann ohne Eigenschaften" -ja az elsö világháboru feldolgozhatatlan traumájából motiválodótt - az elégtelen okok elvéröl olvastam, elkezdtem magam is elbizonytalanodni. Minden esetre ez utobbi konyvet mindenkinek ajánlom szeretettel, aki a jelen viszonyokat alaposan meg kivanja érteni. <
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 99
Haggyam rá?
OK!
:-)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 98
csomikám, csomikám, egy Freud beszél kifelé a Te fejedből...
Meg kéne azért próbálnod egyszer az életet vidáman elviselni, - meg aztán ha befejezted a rendőrtanfolyamot, és át akarsz irányítani, -hát úgy irányulok, hogy csak no...
Amit a Clintonról írtam, azt hidd el, komolyan is gondoltam. Nem volt véletlen, hogy az irakiak is éppen akkor szemétkedtek már megint, amikor neki véletlenül éppen a szenátusnál (nem a Gabikánál) volt jelenése. Amit meg a másik topicban írtam, azt tudod úgy hívják, hogy vicc. Aki pedig azt nem érti, az egyéb aljasságokra is képes.
Most pediglen átérezve a bírálat súlyát és mélységét, indulok izibe a cihoanalízisba...
:-))
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 97
gyerekek ne szemelyeskedjunk
ez egy erdekes topic, tanusitja, hgy feleve az egesz helyzet haborura erett volt mar
csak akkor meg eppen mukodott a nato fenyegetesi politikaja
masodszorra nem jott be :((
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 96
Bocs. Már úgy értettem: "nem-e kéne" átirányítani...

Mielőtt még teljesen felizgulna itt nekünk!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!