Keresés

Részletes keresés

Tiborc Creative Commons License 2001.03.28 0 0 192
Ezt nevezi az idióta amerikai politikai korrektségtudomány lookizmusnak.
Tiborc
Előzmény: Papirhold (186)
Woland Creative Commons License 2001.03.28 0 0 191
So?
Woland Creative Commons License 2001.03.27 0 0 190
Javítás:

"Miért hagyjátok, hogy egy törpepárt hülyét csináljon belőletek?"

Előzmény: Woland (188)
kalóczy Creative Commons License 2001.03.27 0 0 189
"Valahogy nekem is furcsának tűnik Grespik."

Nekem Katona Béla tünik furcsának, hát még milyen furcsa volt, amikor hagyta, hogy visszaléptetésével bohócot csináljon belőle a saját pártja :(

Előzmény: kaanga (187)
Woland Creative Commons License 2001.03.27 0 0 188
Kedves szocialisták!

Jövőre kit léptettek vissza Demszky kedvéért? Miért hagyjátok, hogy törpepárt hülyét csinájon belőletek? Támogatásotokért cserébe nyilvánosan sportot űzzön a megalázásotokból? Isten bizony, ezerszer inkább egy szoci főpolgármestert, mint Demszkyt. Persze azért jobb a jobb, remélem polgári jelölt győz.

kaanga Creative Commons License 2001.03.26 0 0 187
Valahogy nekem is furcsának tűnik Grespik.
Előzmény: Papirhold (186)
Papirhold Creative Commons License 2001.03.26 0 0 186
Csalódtam Katona Bélába.
Igaz, hogy nézetem szerint eddig is rossz oldalon állt,
de legalább értelmes, jó felszólalásai voltak a parlamentben.
Ma azonban a legnagyobb megdöbbenésemre igy beszélt
Grespik Lászlóról egy interpelláció során: "furcsa külsejü"
Ilyet mondhat az ember az utcán a haveroknak, vagy
baráti társaságban, de hogy egy parlamenti felszólalásban
mi helye van, ezt egyáltalán nem értem.
Katona Béla egyébként egy kicsit raccsol.
Nem tudom mit szólna hozzá, ha valaki igy jellemezné:
"az a fura beszédü ember" ?
banya Creative Commons License 2000.06.28 0 0 185
Azok számára bányásztam elő, akik az MSZP új elnöksége kapcsán előhozták a személyét, valamint azoknak, akiket érdekel... :)))))
gejza Creative Commons License 1999.01.27 0 0 184
Aha.....
Maocetung Creative Commons License 1999.01.27 0 0 183
Nyugalom! Eljön még az én időm!
gejza Creative Commons License 1998.11.08 0 0 182
Kedves Katona Béla!
Szép volt! Néha, a mérkőzés hevében a jókat is lecserélik, sajnos. Sok sikert és jó egészséget kívánok. Remélem még játszol a pályán. Személy szerint örülök, hogy megismertelek. Én, mint aki tolmácsolta a tasztal meghívását, mégegyszer köszönöm, hogy eljöttél közénk. S kérlek ha van kedved "egyszerű halandóként" is gyere és tartsd velünk a kapcsolatot!
Üdvözlettel: Bárczy Géza alias gejza. ;~))))
Nisa Creative Commons License 1998.10.10 0 0 181
Azt gondolom, hogy ha két párt egy ciklusban
koalicióban kormányoz és ezt a következőben
is megcélozza, különösen azután, hogy számos
kerületben eleve és nyilvánosan!!!!!
/nem letagadva, a választók szemébe hazudva,
majd utolsó pillantokban mégis lepaktálva -
bár én azt hiszem, nem volt ez utolsó pillanat, csak a nyilvánosságnak letagadták /
közös jelölteket indítanak, az nem titkos paktum /Lezsák/, nem derült égből a
villámcsapás stb....
Elismerem, hogy idegesítő lehet nézni, hogy
a másik oldalon hozott döntések nehezítik
a kormánypártok helyzetét, és még nehezebb
azt látni, hogy a döntések valódiak, nehéz
vitában születettek és nem pártdirektívák
által diktáltak. Ki kell minden ellendrukkert
ábrándítanom, ezek a viták nem gyengítik ezt
a csapatot - bármennyire is ezt akarja
kézzel lábbal szuggerálni minden ellenfél.
Inkább azt kéne magyarázgatnia Horváth Bélának, náluk milyen ellentétek vannak és
miért.

speaker Creative Commons License 1998.10.10 0 0 180

Alapvetően azt mondanám, hogy szimpatizálok Katona Bélával. Bedobták őt már máskor is a mély vízbe, mert a Rókával kellett volna összemérnie erejét, aki már nyolc éve a főerdő vezetésének élén gyakorolja a másság elvének lényegét: "Az más, ha mi lopunk." Katona (Nyúl) Béla szerencsés ember: családi élete látta volna kárát, ha főpolgármesternek jelölik. Nyúl Béla volt gépészmérnök, volt titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter, MSZP-s országgyűlési képviselő a minap visszalépett Demszky Gábor SZDSZ-es képviselő esélyeit javítandó, pártja utasítására. Ha valakinek még nem volt kétsége afelől, hogy az MSZP az SZDSZ szatellitpártja, most meggyőződhet róla. A farok ügyesen csóválja a nagy (bár kissé lefogyott és morcos) kutyát.
A Róka egyébként fizetett választási hirdetéseiben Budapest házmestere is. Őszintén remélem, hogy a győzelmét lihegő közvélemény-kutatók megint nagyot tévednek (magyarul: pofára esnek), bár Béla visszalépése valóban növelte a Karmester esélyeit. Ismét működésbe lendül a Hazafias Népfront, akarom mondani, az antidemokratikus (antifasiszta) charta, biztosan lesz megint esernyős tüntetés a barna eső ellen (szezonja van), és gyertyákat is gyújtanak talán a Globex és a Sajtóbank emlékére csendes utcai tüntetéseken, ha az Agrárszövetség gazdáitól még elférnek. Kéri László, a Népszabadság politológusa azt írja: "A polgárok akaratáról szavalni minden vitatható döntés indokaként tehát nem több arcátlan képmutatásnál. Tessék nyugodtan kimondani: 'Enyém a hatalom, és mindenki más fogja be a száját.' Ha körülírva tetszenek mindent kinyilvánítani, akkor csak zavarossá teszik az egyébként nagyon is tiszta képet." (Népszabadság, 1998. október 5.) Kéri politológus nagyot nőtt volna a szememben, ha ezt annak idején a 72 százalékos többséggel és szakértelemmel kormányzó MSZP- SZDSZ-kormányról (is) meg merte volna írni. Kériék valahogy úgy képzelik a demokráciát, hogy "ha mi vagyunk hatalmon, az demokrácia, ha pedig ti, akkor az diktatúra; ha a mi embereink irányítják a kulcságazatokat, az szakértelem, ha a tieitek, az klientúra".
Az Antall-Boross-kormány alatt még újnak tetsző nóta ismétlése fals. Itt nem a bal- és a jobboldal méri össze erejét, mert mitől jobboldali a Fidesz, és mitől, vajh' mitől baloldali az MSZP? Inkább arról van szó, hogy a szemünk láttára süllyed el végképp a posztkádárista kor. Szegény, jobb sorsra érdemes, talán könyvelőként megbízható Kovács László MSZP-elnök sírhat az új kormány valódi arroganciája miatt. Emlékszünk a sajtószabadság mai védnökeire, akik szépen berendezkedtek Hornék újabb negyvenéves országlására, s az akkori ellenzéki újságírást a Rákosi-kor módszerességével és könyörtelenségével szorították ki nemcsak saját birodalmukból, hanem a közszolgálatinak csúfolt médiából is.
A szelektív memória jó szolgálatot tesz politikusoknak és újságíróknak - amíg a közember vevő rá. Demszky igazi világvárost akar faragni Budapestből, lefordítva: kozmopoliszt. Sajnos, Budapest máris az, de az volt már száz éve is. Itt az ideje, hogy ne karmesterek irányítsák, hanem polgármesterek.
Egy lerobbant, hatalmas főváros működőképességét, tisztaságát, biztonságát, lakóinak közérzetét aligha lehet egyik napról a másikra megváltoztatni. Budapest már világváros, úgyhogy a Róka ideje lejárt. Béla nem is tudom, mit ígért, de most már mindegy. Maradt az otthonos Budapest. Jó ötlet, bár ehhez is kellene vagy nyolc év, sok pénz és jó idegek. De karmester nem kell.
Szentmihályi Szabó Péter
ember Creative Commons License 1998.10.09 0 0 179
vau!

Sajnos?... nem láttam!
Viszont erről eszembe jut, hogy néhány évvel ezelőtt az egyik fitnesses újság lefényképezte félmeztelenül, azért hogy lám, most igy néz ki, aztám majd most elkezd eddzeni az újság instrukciói alapján, és majd akkor nézzük meg!
Ez egy hosszú cikksorozatnak indult, de egy folytatás nem sok, annyi sem lett utána!
A tévében látom, hogy nem véletelenül!

Végül is azt akartam kihozni az egészből, hogy az alakján sok minden látszott, csak az nem, hogy valaha akár csak tiz percet is sportolt volna! Qrvára minden volt, csak "combos" nem! Ami egyáltalán nem baj, csak ne jönne elő ezzel meglehetős gyakorisággal!

vau Creative Commons License 1998.10.09 0 0 178
Ember!

Ha meg lattad volna ma reggel a Napkelteben... Szegeny, ugy megsajnaltam, hogy o gyermekkoraban a 40 C melegben 50 kilos cementzskokat cipelt (amik maguk is 50 C-k voltak legalabb) es ettol o hogy megcombosodott...

Mar nem is tudom,hogy ez most ;-) vagy ;-(

Vau

ember Creative Commons License 1998.10.08 0 0 177
Mondjuk Deutsch-ot már rég nem tartom semmire, de ha ezt tényleg mondta, akkor már megint sikerült neki alulmúlnia önmagát!
speaker Creative Commons License 1998.10.08 0 0 176

"Demszky az MSZP jelöltje"

Katona Béla visszaléptetésével véget ért a színjáték, bebizonyosodott, hogy Demszky Gábor nem pártok fölött álló fôpolgármester, hanem az MSZP elsô számú, SZDSZ által is támogatott fôpolgármester-jelöltje - szögezte le sajtótájékoztatóján Deutsch Tamás, a Fidesz alelnöke. Hozzátette: a szocialisták Budapesten, ahol területileg talán a legerôsebbek, az össze-omlófélben levô SZDSZ szoknyája mögé bújnak. Deutsch szerint hamis az MSZP részérôl az az állítás, hogy Katona Bélát azért léptették volna vissza, mert kiderült, hogy nincs esélye a gyôzelemre. A Fidesz megállapítása szerint Katona Bélának soha nem is volt esélye, viszont a közvélemény-kutatások azt jelzik, hogy Demszky Gábor népszerűsége az utóbbi idôben hirtelen zuhanni kezdett, miközben Latorcai Jánosé dinamikusan növekszik. A Fidesz alelnöke szerint a baloldali pártok semmit nem tanultak májusi választási kudarcukból. Most is saját boszorkánykonyhájukon kotyvasztott hiedelmekkel próbálják riogatni a választópolgárokat. A választások eredményét kizárólag hatalmi kérdésként fogják föl, érdemi mondanivalójuk most sincs. A Fidesz azonban továbbra is a polgárokkal folytatott párbeszéd híve. Megítélésük szerint kicsi az ország ahhoz, hogy a kormány és az önkormányzatok egymással ellentétben álljanak.
Szájer József frakcióvezetô hangsúlyozta: a Fidesz - Magyar Polgári Párt nem most kezdte a párbeszédet a polgárokkal. Emlékeztetett arra, hogy már négy év óta mintegy kétmillió polgár élt a Fidesz vezette önkormányzatok területén, megfelelô tapasztalatokkal rendelkeznek. Ha a fôvárosban megnyerik a választásokat, a közlekedés helyzetén, a tömegközlekedés árain, a parkolási gondokon, a környezetvédelem ügyében, az egészségügyi intézmények finanszírozásában, a közbiztonság hiányosságaiban és a laza költségvetési gazdálkodásban terveznek változtatásokat.

vau Creative Commons License 1998.10.08 0 0 175
Grats Katona urnak a hozzaszolasaert!

Kellemes meglepetes volt ez szamomra. Sok sikert kivanok neki a tovabbi munkalkodasahoz (annak ellenere, hogy eszem agaban sincs a partjara szavazni).

Vau

HJM Creative Commons License 1998.10.07 0 0 174
Libego kedves
Rá se ránts.
Engem nagyon nehezen lehet megsérteni.
:-)))
Libego Creative Commons License 1998.10.07 0 0 173
igen, bocs, egy kicsit tenyleg felreertheto volt. Tudod, hogy en soha nem mondanek ilyet. Plane nem Neked!
HJM Creative Commons License 1998.10.07 0 0 172
Libego kedves
Írod:
"...vannak helyetted masok, akik viszont gondolkoznak: ..."
Csak nem magadra gondoltál?

Egyébként mindegy, hogy kire, én nem tűröm, hogy bárki is "helyettem gondolkodjon"!
Remélem érted, nem kell külön megmagyaráznom.

Ha viszont nem ezt akartad volna írni, akkor légyszíves a jövőben pontosabban és egyértelműbben fogalmazni.

Libego Creative Commons License 1998.10.07 0 0 171
Kedves HJM,
meg szerencse, hogy Te nem gondolsz hasonlo "megteveszto" hadmuveletre. Igy vannak helyetted masok, akik viszont gondolkoznak:
ld. MSZP legutolso kongresszusa
HJM Creative Commons License 1998.10.07 0 0 170
Kedves Libego!
(10-07-98 9:45 PM)
Látom megint eljátszod az értetlenkedő szerepet. :-)
Nem akarok magyar nyelvből órát adni de vki.-vel vagy v.m-vel lehet szenben állni , és vki. vagy v.mi ellen lehet győzni.

Most van egy kemény jobboldali tömörülés hatalmon a szélsőjobb önkéntes támogatásával.
Bár a választások előtt ezt a koalíciót erősen tagadta a FIDESZ, mégsem gondolok a a baloldalon hasonló megtévesuztő hadműveletekre, külösen nem a szélsőballal való konkrét együttműködésre.

De igenis gondolok minden demokratikus baloldali erő összefogására, azokra akiknek, amelyeknek nagyon, de nagyon nem tetszik a jelenlegi hatalom arroganciája és mindennapos politikai gyakorlata.

Na pá kedves Libego, emésszed meg amit írtam, melyet tettem annak ellenére, hogy egyetlen pártnak sem vagyok tagja, és be sem kívánok lépni egyikbe sem.
;-)

Libego Creative Commons License 1998.10.07 0 0 169
HJM:
"Ne feledjétek: a jobboldal ellen csak összefogással lehet győzni!"
Az ellen, vagy azzal szemben -gondoltad?
Es konkretan milyen osszefogasra gondoltal es milyen jobboldallal szemben?
neduddgi Creative Commons License 1998.10.07 0 0 168
katona sztrovacsek,

Sok sikert a tovabbiakhoz!
|Ne feledd: A zene kell...|

Töfröcsó Creative Commons License 1998.10.07 0 0 167
Kár a Katonáért!

Szerintem az MSZP nagyobbat nyert volna ha ilyen nyilvánosan inkább a szekerentyű-t alázza meg. Nagyobb húzás lett vóna...
További minden yoo-t Katona (ex)földim!

Én meg majd vakarom magam, mer sem a LATORcai sem a Demxky nem kóser nálam.

Medwe Creative Commons License 1998.10.07 0 0 166
hu dö fak iz tapsoncbéla?
Csülök Creative Commons License 1998.10.07 0 0 165
Katona úr,
ez szimpatikus volt.
szpíker,
most alaposan megleptél! Ki hitte volna, ha nem másolsz ide megint egy ezersoros idézetet, hogy Horváth (tapsonc) Béla szerint nem Demszkyre kell szavazni a pogároknak. Eddig csaknem biztos voltam benne, hogy Horváth (tapsonc) Béla D.G. rendíthetetlen híve, egyem azt a liberális lelkét nekije.
GLászló Creative Commons License 1998.10.07 0 0 164
Tévedtem, valamit mégis csak megtudtunk Katona Béla véleményéből.
Egyetértek azzal, hogy dícséret illeti a fórumon való szerepléséért, mert képes volt úgy jelen lenni, hogy a vitázók hangneme a jó ízlés határain belül maradt.
Sert neki is - ha van még, Wagner úr - meg az őt cs@esztetőknek (nekem is), mert ezúttal felülmúlták(tuk) önmagu(n)kat.
Igyunk. Egészségetekre!

(Isznak, utána balra el. Függöny le. Topic be.)

Esik Creative Commons License 1998.10.07 0 0 163
Kedves Katona Bela!
Minden jot! (Ugy is mint egykori kosarasnak :-))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!