Keresés

Részletes keresés

_Destructor_ Creative Commons License 2009.01.25 0 0 64

közalkalmazottak, rettegjetek!

 

Az igazi "reform" első lépése az lesz, hogy a sok aktatologató mehet kapálni. Hogy életükben valami hasznosat is csináljanak.

 

Csak egy baj van, már késő! Már az sem segít, ha hazaküldik az összes kádár rendszerben szocializálódott semmirekellő hivatalnokot, megszüntetik a segílyeket, már késő. Game over. Úgyis bedől az egyész sz*r.

Micimackó Creative Commons License 1998.07.31 0 0 62
McAtti !

Ez természetes. A dolog engem nem is ezért bosszant igazán. Én azt a stílust nem bírom, amikor a dolgokat úgy intézik, hogy "ezt az embert azért rúgjuk ki mert kék a szeme" majd ezekután felvesznek helyette egy kékszemű embert, akit csak az különböztet meg az előzőtől, hogy a főnők haverja. (Lásd delegált testület - mint indok).

Egyébiránt pedig, ha új király van akkor mindíg előszőr fejek hullanak, majd a jó király megjutalmazza leghűségesebb alatvalóit. Ez így van amióta világ a világ.

McAtti Creative Commons License 1998.07.31 0 0 61
Micimaci! En is megnezem, kivel dolgozom egyutt. Egy regebbi helyemen mikor odamentem, ket embert kirugattam, majd meg egyet, mert akadalyoztak, amit csinalnom kellett.
Es olyantol rendeltem dolgokat, akit ismertem, mert tudtam, hogyha holnapra igeri, akkor ott is lesz, meg nem atszitazott dolgokat fog hozni.
Gondolom, Te is olyanokkal dolgozol egyutt, akikben megbizol.

Attila

dyzs Creative Commons License 1998.07.31 0 0 60
Micimackó!

IMHO eddig is a Te áltatlad megfogalmazott 4-es pont volt a legfontosabb. Ezért ült annyi szaxfunkcionárius az önkormányzatokban. Most talán kevesebben lesznek. Én abban bízom, hogy kevesebben kevesebbet fognak lopni.Mert hogy lopni fognak az tuti.

Micimackó Creative Commons License 1998.07.31 0 0 59
38!

Van egy 4. is.

Selmeczi Gabika jó kis álláshoz juttat jónéhány olyan embert, akik vélhetőleg így-úgy segítették őket kormányra jutni.
És ugye hálátlannak lenni nem szabad !

josarien Creative Commons License 1998.07.30 0 0 58
vaCkor1! Tényleg köszi az alapos tájékoztatást!
A kulcsmondat adja meg a lényeget:
a tistségviselők nem tartoznak semmi felelősséggel.
38 Creative Commons License 1998.07.30 0 0 57
A történet hasonló, nekem az a kulcskérdés, hogy azért kellett belenyúlni ezekbe, hogy
1. kevesebb lé áramoljon mindenféle szaxervezeti, meg szoci delegáltak által
2. több jusson nekünk TB fizetőknek
3. több jusson a FIDESZ klienseknek

szerintem mind3 marad, más arányokkal, mint eddig. Az biztos, hogy most pár hónapig senki nem mer lopni. De én is úgy láttam a nyugdíjfolyosító működését, mint egy feneketlen hordó.

McAtti Creative Commons License 1998.07.30 0 0 54
Vackor1! Az onkormanyzatoknak rettentoen nagy hatranya, hogy a valasztott tagok nem felelosek semmiert. Ezt a IX. keruletben latom, szazmilliokat jatszanak el, es a kepembe rohognek, hogy pereljem az onkormanyzatot nyugodtan. Az apparatus tagjai, a koztisztviselok is nagyon nehezen vonhatoak felelosegre, hiszen a dolgot elosztjak: a komoly dolgot a testulet vallalja, baja ugysem lehet, a tisztviselot meg legfeljebb fegyelmivel kirugjak - ugyanugy dolgozik tovabb a keviselo cegenek.

Attila

McAtti Creative Commons License 1998.07.30 0 0 53
Micimaci! Ha komolyan kerdezed, valaszolok: nem az a baj, hogy valami valsztott, vagy nem. Hanem az, hogy a TB onkormanyzatoknak (altalaban az onkormanyzatoknak) valasztott tagjaik vannak. (Akiket valaszanak.) Egy futballcsapatban az edzo (szponzor, VB titkar...) jeloli ki a kezdo csapatot.
A TB onkormanyzatok a torvennyel ellentetben nem valasztott tagokbol alltak, mert mint emlekezhetunk, a TB valasztast nem tartottak meg, hogy az milyen olcso. Igy az akkor vezetok delegaltak, kijeloltek kepviseloket (akiket valasztani kellett volna).
Ez pont olyan, mintha a IX. keruleti onkormanyzat kepviselo testulete azt mondana, hogy itt most ne legyen osszel valasztas, volt mar ketszer is, annak eredmenyet figyelembeveve elosztjuk a mandatumokat, es meg kezet is csokolhattok, mert milyen marha olcson jott ki.
A kormany reszerol megbizottat viszont nyilvan, ki kell jelolni.
Az meg szamomra nagyon furcsa, hogy egyesek minden nekik nem szimpatikus alakrol kijelentik, hogy korrupt alak. Ha tudnatok, hogy hany becsuletes ember van!

Attila

Micimackó Creative Commons License 1998.07.30 0 0 51
Szóba kerültek ismét a leváltott önkormányzatok. A szomszéd topic-ban pedig éppen mint a "korrupció melegágyát" aposztrofálják eme szervezeteket.

Ha jól emlékszem, az egyik érv az volt a megszüntetés mellett, hogy ezek a szervezetek nem választottak, hanem delegáltak. Szeretném megkérdezni, hogy a Selmeczi Gabi által épp most kialakitás alatt lévő "tb gazdálkodást felügyelő team" véletlenül nem egy delegált szervezet-e ? És mi arra a garancia hogy ez nem lesz a korrupció melegágya ?

josarien Creative Commons License 1998.07.30 0 0 50
Jajjjjjjjjjjjjj deeeeeee jóóóóóóóó lenneeee!
Csülök barátom!!!!!!!!!!
And67 Creative Commons License 1998.07.30 0 0 49
Nem sok jó volt az önkormányzatok működésében. Nem is ez a gond, hanem az, hogy Selmeczi Gabika működését sem remélhetjük jobbnak.
Csülök Creative Commons License 1998.07.30 0 0 48
Josarien!
Hát..., talááán..., esetleg valami olyasmi lenne a dolguk, hogy arra vigyázzanak, a befolyó tb. járulék megfelelő helyekre, politikamentesen, valóban tb. célokra legyen elköltve. (??)
josarien Creative Commons License 1998.07.30 0 0 47
Van valaki, aki megtudná mondani, hogy kinek kell a tb.önkormányzat?
Egyáltalán mi szart csinálnak, vagy mit csináltak. Nem a pénzek elherdálására vagyok kiváncsi, hanem ténylegesen valami pozitívumot tudtok?
pipi Creative Commons License 1998.07.30 0 0 46
Micimackó, az a bajom, hogyha ránézek a hölgyre, tudom hogy nem ért hozzá, és ettől ideges leszek, még akkor is, ha jól súgnak neki. Egyszerűen nem bizok meg benne. pipi
Micimackó Creative Commons License 1998.07.30 0 0 45
Nem lenne az baj, hogy Gabika barbibaba, hiszen - majdnem biztos - hátulról irányítják. Csak minden pozícióba nem szabadna azoknak a hátul állóknak olyanokat ültetni akiknek nem sok gyakorlatuk lehet ekkora pénzek kezelésében. (Ugyanis minden egyes döntést nem tudnak majd meghozni helyettük - idő és energia hiányában.)

Szerintem az egy agyrém, hogy a kábeltévés riporternő és a jogászvégzettségű ex-rendőrfőkapitány vizsgálja meg azt, hogy egy kórboncnok professzor hogy fekteti be, kezeli és osztja el az egészségbiztosítás vagyonát.

Wágner úr Creative Commons License 1998.07.30 0 0 44
Nem győzöm ismételgetni: "nem lehet, akkora marhaságot kitalálni, hogy be ne jönne" - jobb, ha vigyáztok mindenféle "ötletekkel" :)))

Sört! - remélem ez nem hülye ötlet, de ha bejön, az sem baj :)))

pipi Creative Commons License 1998.07.30 0 0 43
Micimackó, esetleg hasonlít a Láthatatlan légió szabadcsapatára. Selmeci Gabika pedig egy barbibaba, nemigen bízom benne. pipi
Micimackó Creative Commons License 1998.07.30 0 0 42
Az OEP irányítását egy patológus (magyarul kórboncnok) professzorra bizza Selmeczi Gabi. A tb-t felügyelő team-et egy volt rendőrfőkapitány fogja vezetni.

Engem kezd a dolog arra emlékeztetni amikor az unatkozó, és fantáziatlan Mr. Theo híressé akart válni , ezért zexpedícijót szervezett Gustav Bhar felkutatására. (Rejtő: Piszkos Fred közbelép).

Szerintem hiányzik még a csapatból egy kedélybeteg műötvös, egy futballbíró, és egy ex-ítéletvégrehajtó (kaucsuk kézelővel). Szóljon valaki nekik, hogy elegendő száraztésztát és cipőhúzót vigyenek magukkal!!
: - )))

géza Creative Commons License 1998.07.29 0 0 41
Sajnos nekem teljesen elmaradt gondolkodásom van. Ha az állam törvényileg előírja, hogy valamit fizessek, azt én a magam részéről bárminek is hívják, adónak tartom, amiért azt várom az államtól, hogy nyűjtsa ő is azt, amit ezért vállal. Ha azt írja elő, hogy az orvosi ellátásért folyamatosan fizessek, függetlenül attól, hogy igénybeveszem-e vagy nem, akkor azért - ha már előírja - szükség esetén ő is garantálja az ellátást. Ne adja ki árendába, mint annak idején királyaink a különböző adóbérleteket, aminek következtében aztán azokat olykor többször is behajtották. Lényeg az, hogy jócskán lenyúlták. Akár a TB "Önkormányzatok". De ugyanez vonatkozik a magán nyugdíjintézetekre is. Állambácsi kötelezi Kis Pistát, hogy a húsz év múlva esedékes nyugdíjára egy magánbiztosítónak (azaz Nagy Palinak) fizessen. Nagy Pali aztán húsz évig lébecol, aztán majd húsz év múlva úgy tesz mint az Ybl Bank tett annak idején: Széttárja a két kezét, hogy a "külső körülmények úgy alakultak", aztán állambácsi majd szanál, pardon most a "konszolidál" kifejezés megy. A lényeg a fentiekből, én jobbnak tartom, ha az állam tartja kezében a közvetlen fizetendőket, akkor talán egy olyan ellenőrzés után, mint a Számvevőszéké volt, van lehetősége az intézkedésre is. Mert most hosszan lehet sorolni a megtett törvénytelenségeket és visszaéléseket, meg a "törvényes de nem etikus" lenyúlásokat, de úgy meg van csavarva, hogy mindenki ártatlan. És az "önkormányzatok" szuverenitásába nem lehet belenyúlni.
Trebitsch Creative Commons License 1998.07.29 0 0 40
Dear Vackor1,

topicot archiváltam, most megyek hibernálni magamat 99' júni 1-ig. Ha akkor még hivatalban lesz Gabika, fogok idézni felfele... :)

(ui: Sok esély nincs rá, sajnos.)

And67 Creative Commons License 1998.07.29 0 0 39
Selmeczi Gabikával nem bírok betelni. Olyan naív, hogy az már fáj. Vagy csak megjátsza, de akkor még rosszabb. Növelni akarja a TB-fiókok számát, arra a kérdésre pedig, hogy miből lesz rá pénz, kijelenti, hogy nem is kerül az olyan sokba (szerintem ha olcsó, akkor is kell rá pénz), meg némi átszervezéssel sok pénz megtakarítható.
Ismeritek a történetet a távozó vezető három borítékjáról, amit baj esetére tanácsként utódjára hagyott.
1. Fogj mindent az elődödre. - Ezen már túl van a Fidesz és Selmeczi Gabika.
2. Szervezz át. - Már ezt a borítékot is felbontották.
3. Írj három borítékot. - Ez is sorra kerül.
fij98 Creative Commons License 1998.07.25 0 0 38
Egyik marhaság a másik után.
Ez is a tisztességes emberek zsebére megy...
Fogászatra, gyermek ellátásra a pénz meg az ablakban.
A csirkefogó maffiózók meg svájci klinikán
kezeltetik magukat.....
Ez csak egy gondolat...
speaker Creative Commons License 1998.07.25 0 0 37
A társadalombiztosítás minden magyar állampolgáré, minden biztosítotté. Ezért az új kormány úgy tervezi, hogy mostantól a társadalombiztosítás központi szervei, az OEP és a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ne hatóságként, hanem szolgáltatóként működjenek.
A jövőben növelik az ügyintéző fiókok számát, csökkentik a várakozási időt, hogy senkinek ne kelljen a korábbi évek gyakorlata szerint kanosszát járnia, ha el akarja intézni ügyeit. Mindehhez fejlesztik az ügyintézés technikai feltételeit, egyszerűsítik az eljárásokat. Egyik első intézkedésükkel a kismamák problémáit orvosolják: a gyermek születése után a kórházakban azonnal el lehet majd intézni az adminisztrációt, nem kell az ügyfélszolgálatokon sorakozniuk. Elvégzik a nyilvántartási rendszerek korszerűsítését, mert jelenleg több száz kilométernyi aktarengetegben bolyonganak az ügyintézők, amikor ki akarják számítani valakinek a nyugdíját.
Haladéktalanul tárgyalásokat kezdenek a munkaadó vállalkozókkal és a kisvállalkozókkal a tb-járulékok mértékéről és az egyensúly megteremtéséről a biztosítottak és a teherviselők érdekei között.
A polgárok érdekében bevezetnek egy valóban átlátható és a szakma által is elfogadható gyógyszer-támogatási rendszert, azért, hogy hosszú távon kiszámítható és a jövedelmekhez igazodó gyógyszerárak legyenek az országban. Az árak stabilizálása érdekében finanszírozási korrekciókat terveznek, a köz gyógyellátás igazságosabbá és emberségesebbé tételével egyetemben.
A kiadások fedezetének megőrzése érdekében újfajta, magas szintű ellenőrzési rendszert vezetnek be a társadalombiztosítás intézményei felett. A jogászokból és pénzügyi szakemberekből álló csapat feladata az lesz, hogy feltárják a visszaéléseket és az etikátlan összefonódásokat.
A kormány azt állítja: megakadályozzák a visszaéléseket, ha mégis előfordulna valamilyen korrupció, azonnal nyilvánosságra hozzák a bűnösök neveit. Nem kizárt, hogy visszamenőleg is vizsgálják majd a korrupciógyanús ügyleteket, mert azok hatással vannak a jelenre.
speaker Creative Commons License 1998.07.24 0 0 36
Fele itt, fele ott...
sti Creative Commons License 1998.07.24 0 0 35
Ez teccett, speaker! Tényleg, a sajtó most kinek a pártján áll?
speaker Creative Commons License 1998.07.24 0 0 34
A teljes média csupa tb-nekrológ. Az egyik veretes sírfeliratot fabrikál a megboldogult önkormányzatoknak, a másik felállva tiszteleg Cser Ágnesék emléke előtt. A magyar televízió Kovács Pál egészségügyi tb-vezér utolsó mondatait sugározza. (Szó szerint még nem tudom, mit, a lényeg: csibész az új kormány, rogyna rá a galaktika.) Világvége hangulat telepszik olvasóra, nézőre, hallgatóra – hát elmentek innét a tb-önkormányzatok, jaj, mi lesz most velünk... Isten óvja Magyarországot! Ilyen megrendítő búcsút akkor láttam a magyar sajtóban, amikor a Munkásőrséget zavarta szét Németh Miklós akkori miniszterelnök. (Az egyik fotón öreg munkásőr puszilgatja az ifjú Kalasnyikovot. Aláírás: Nehéz a búcsú.
A tb-búcsú is megrendítő. Puszi, ölelés, könny, fájdalom... És ami űr marad mögöttük. Főleg a kasszában.
speaker Creative Commons License 1998.07.24 0 0 32
McAtti!
Azt írtam:
…az egészség és nyugdíjbiztosításnak tényleg önkormányzati alapon kellene működni,…
A jelenlegi állapot tehát csak ideiglenesen maradhat fenn, addig, amíg megteremtődnek a törvényi feltételei annak, hogy a volt nomenklatúra emberei, valamint az ezek kezében levő ál- szakszervezetek el nem tünnek a süllyesztőben és helyükre valódi befektetők, valódi tulajdonosok nem lépnek. Olyanok, akinek a kezében az állampolgárok járuléka nemcsak megdézsmálható közpréda, hanem megfelelő hozamot biztosító, valódi tőke lesz.
Azt írod:
Ha majd az emberek nem Nagy Sandort es Schalkammer Antalt tartjak a munkavallalok vedoszentjeinek, akkor talan erdemes lesz valasztasokat is tartani, es asszem ez az ido hamarosan el is jon.
Azt hiszem, valami hasonlóra gondolunk.
klaci Creative Commons License 1998.07.24 0 0 31
Annak idejen Antal Jozsef naivul elkovette azt az oriasi hibat, hogy azt hitte: az onkormanyzatokba delegalt tisztviselok hatekonyak lesznek. Az elmult evek abszolute bebizonyitottak, hogy nem azok. Erre jott ra az MSZP antidemokratikus tette, miszerint abszolut erofolenyet kihasznalva torvenytelenul delegalta sajat embereit az onkormanyzatokba. Azt nem tudom, mennyire lesz sikeres Selmeczi. Egy biztos: a leheto legjobbat tette a FIDESZ, kihasznalva a kedvezo tarsadalmi hatszelet.
Trebitsch Creative Commons License 1998.07.24 0 0 30
vaCkor1,

lyó. Borítékba tettem, megáttyuk bejön-e.
Valami határidő, vagy 4 év... ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!