Keresés

Részletes keresés

nor Creative Commons License 1999.11.01 0 0 42
Szioo Borz!!
Hat latom dicseritek itt a pecsieket renygyesen!!!
Jovan!! CSakigytovabb!!!
Nor
kacsalla Creative Commons License 1999.01.13 0 0 41
jujajj! kacsall van itt. akinek mar emlegett x-gino-x a honlapjat. meg marcell is. szoval oke, emberek, nezzetek meg itt: come.to/kispal. de ne most, hanem inkabb januar vege fele. akkor mar kircsi lesy, sok mp3, ijesmi.

na. ennyit akartam. vagy meg ennyit se.

kacsalla

cucli Creative Commons License 1998.12.26 0 0 40
Süllyed a Borz!!!
cucli Creative Commons License 1998.12.23 0 0 39
Dec. 28. Banan klub!!!

cuc

demeter Creative Commons License 1998.12.23 0 0 38
x-Gino-x!
Nagyon kedves vagy, de akkor már inkább élőben.
demeter
x-Gino-x Creative Commons License 1998.12.23 0 0 37
Demeter: ha érdekel a koncert, akkor irj a kacsalla@freemail.c3.hu cimre. Fel van véve belőle úgy 75 perc, aztán tönkrement a diktafon :(
Amúgy emberek, aki még nem látta:
come.to/kispal
cucli Creative Commons License 1998.12.19 0 0 36

>Az a bajom a koncertfelvétellel, hogy az >ilyet minek kiadni? Nincs rajta új szám, sőt >majd'minden számnak egy elég gyengus >feldolgozása szerepel azon a felvételen. >Szal ez absz. üzleti fogás volt a részükről, >és ezt simán ki kéne hagyniuk. Nekik az a >dolguk, hogy zenéljenek és nem az, hogy >mondjuk karácsony vagy húsvét előtt >kiadjanak egy maxit, amit meg lehet venni >ajándékba Béluskának vagy akárkinek, érted?

Nem, nem ertem.
1. A "gyengus feldolgozas" szerintem nem igaz, de ebben a temaban ugysem fogjuk meggyozni egymast. Igazi koncertlemez, a hangulatbol is eleg sokat visszaad. En pl. a borzday hatasara mentem el eloszor Kispalra. 2. Hany csalados ember van kozottetek? Mi a fasz bajotok van azzal, ha valaki a munkajabol, amit jo esetben szeret, meg is akar elni? Mitol lenne jobb nektek, ha kispalek pinceben zenelnenek? Mit vartok toluk? Fizessenek, hogy hallgassatok oket? Egyszeruen profi zenekarra valtak, de a profizmus messze nem zarja ki a minoseget.

Ami az uj szamokat illeti: Veszpremben nagyon jol nyomtak oket es eleg sokat, szerintem legalabb 7-8 lement. A PeCsa-rol nem tudok nyilatkozni, arrol lemaradtam.

cuc

demeter Creative Commons License 1998.12.14 0 0 35
Szombaton a koncert előtt beültünk még meginni 2 pohár bort a kedvenc helyünkre (nagyon finomat adnak), ezért csak 10-re értünk a PeCsába. Kérdeztem egy gyereket, hogy az új számokat eljátszották-e már, mire a gyerek azt mondta, hogy igen, de szerinte azok szarok. Erre megkérdeztem, hogy akkor mi a szart keres itt a koncerten. A "Már délután elszívtam" mégem ment le, mert azt már én is hallottam (nagyon szeretem), na, azt tényleg nagyon szarul játszották. Elmulasztott 1 órát pótolandó kérdezem: hogy szóltak az új számok? (Ez elvileg egy albumbemutató koncert volt, avagy csak szimplán bemutattak egyet?) Elfogulatlan választ várok további 3 barátom nevében, együtt boroztunk, késtünk.
toma Creative Commons License 1998.12.14 0 0 34
Gino,
Hat nem is magaval az dedikalassal van a gond, hanem magaval a hozzaallassal.
Kezdjuk ott (az elejen), hogy van egy zenekak, akit nem erdekel a hirnev meg semmi hasonlo loszar csak maga a zene (amit a kispal hirdet magarol), na akkor azok elzenelgetnek magukban vmi garazsban. Semmi kazi, meg koncert. De hamár kiadnak valami anyagot, akkor azt a kozonsegert teszik. Meg a koncerteket is, nem? (meg Lovassi nyilatkozta, hogy a Fridi fellepest promocios celok miatt vallaltak, tehat kozonsegszerzes celjabol) Akkor pedig, ha oket meg akarjak tartani, valamit nyujtani is kell nekik. S ha annak a 15 eves kiccsajnak aza vagya, hogy meglegyen a lovasi alairasa, akkor nagy faradsag lenne?
Szoval ez a qrva nagy baj veluk, hogy onmaguknak teljesen ellentmonva cselekszenek. Az en velemenyem: probalnak vhogy "eletbenmaradni", s gorcsosen ragaszkodnak a zkr regi imidzsehez (andergrand klubbzenekar, zenelni csak sajat maguk szorakosztatasara) <-> s kozben ugyanugy felhigulnak, mint a legtobb befutott egyuttes .

Ja, es mi az,hogy: "És a friderikuszba szerintetek ők akartak menni?" Ezt nem ertem . Kia fasz kenyszeritette szegenyeket akaratuk ellenere?

x-Gino-x Creative Commons License 1998.12.13 0 0 33
Cucli:
Az a bajom a koncertfelvétellel, hogy az ilyet minek kiadni? Nincs rajta új szám, sőt majd'minden számnak egy elég gyengus feldolgozása szerepel azon a felvételen.
Szal ez absz. üzleti fogás volt a részükről, és ezt simán ki kéne hagyniuk. Nekik az a dolguk, hogy zenéljenek és nem az, hogy mondjuk karácsony vagy húsvét előtt kiadjanak egy maxit, amit meg lehet venni ajándékba Béluskának vagy akárkinek, érted?

Toma:
Nemtom, de sztm nagyon jól teszik, hogy nem adnak autógrammot. Az már tiszta edda-feeling lenne. Aki aláírást akar Lovasitól vagy akármelyik tagtól az szvsz nem való kispál koncertre. Miért fontos az, hogy valaki leírja a saját nevét egy papírfecnire? Ekkora értelmetlenséget...
Amúgy meg ne mondjuk már állandóan, hogy nincs kedvük játszani. Loviról lesüt, hogy imád játszani, szerepelni, ez az ember meghalna, ha nem lehetne a központban.
És a friderikuszba szerintetek ők akartak menni? Ott látszott rajtuk, hogy kifejezetten rosszul érzik magukat, pléjbekk meg egyéb érdekességek...
mind1
Gino voltam

toma Creative Commons License 1998.12.13 0 0 32
"hivatalbol" megnezem- ez kimaratt

Ja, a dedikalaskeroknek meg ecceruen ilyen valaszt adnak (a pultnal iszogatas kozben):
- Most nem erunk ra, maj maskor.
Undorito. Ha meg nincs kedvuk az egeszhez (ez eggyre tobb koncerten erzodik), akkor haggyak abba, esetleg neha mennyenek Fridihez fellepni, mer péz az kell, ok meg mar igencsak ezert csinaljak.

toma Creative Commons License 1998.12.13 0 0 31
A videki koncertekrol:
Nem jarok kifejezetten Kispal koncertekre, de mivel igen sok fesztivalon fellepnek igy parszor lattam a produkcijojukat. Meg a hetvegeket altalaban az otthoni rock-klubban toltom (fellepotol fuggetlenul), igy az ott szereplo zenekarokat "hivatalbol". Az ilyen klubbos fellepeseknek megvan az az elonye, hogy az ember nincs elszigetelve a fellepo zkr-tol, egyutt iszogathat, beszelgethet veluk koncert elott, utan. Na ez altalaban minden (normalis) egyuttesnel igy van. A Kispal (igy kolektive) meg eloszeretettel hajtja el magatol a rajongokat. Le se szarjak, hogy az a parszaz ember mijattuk jott el. Odajonnek, leeroltetik a bulit, asztan haza. Meg annyit sem tesznek, hogy amig a szinpadrol gyonnek lefele, legalabb annak a par konyorgo lyanynak aggyanak egy otogrammot. Aszt a TV-ben meg nyilatkozzza a Lovasi, hogy ok buszkek arra, hogy ugyanolyanok marattak igy befutottan is, mint amikor meg ismeretlenek voltak. Hat akkor ritka nagy seggfejek lehettek mar akkor is. Szoval en keves ilyen onmagatol elszallt zenekarral talalkoztam (noesetleg meg a Tcsapda), mint Ok. A zenejuk azert tetszik, megha az osszkep ilyen illuziorombolo is.
cucli Creative Commons License 1998.12.13 0 0 30
a koncertalbummal mi a gond?

cuc

A Tesis a vilagbol tenyleg sok egy kicsit:))

x-Gino-x Creative Commons License 1998.12.13 0 0 29
Sziasztok!

Lenne pár hozzászólásom a dolgokhoz.
Először is: marcell, te télleg ismersz engem, én meg ismerem vati-t, úgyhogy kiráj. Amúgy Vati, nem értem, hogy miről beszélsz... Namind1, ezt majd megbeszéljük a Jedlikben...
Aztán most komolyabb dolgokról.

Szvsz a kispál utolsó igazánjó albuma a sikakaszaléc volt (előtte meg mind állatjó+atomsiráj). Utána jött az Ül, ami a legnagyobb törés sztm az egész pályafutásukon (az első fridisó után persze). Az utána lévő két album (bálnák+holdfény) viszont nagyon, de teljesen más mint a régiek. És ez így van rendjén. Gondoljatok már bele, irnának 82 szőkitett nőt meg 32 autók...at meg mittomén. Szal változnak és ez természetes emberi folyamat. És az a legjobb, hogy nagyon jó irányba változnak. A zene és a szöveg is. És szövegek pedig nagyonis egyediek. OK, hogy lehet irni lovasioid verseket, de nézzétek meg a hivatalos levlistán milyen szarok. Szal az egyediségről ennyit kedves porpanda. Ja, de ha a wanted szerinted iszonyat, akkor mindent értek...

A másik. Asszem Máty írta, hogy >>nincs szükségük idétlen cuccokra<<... Hát ott voltál a pecsában? A Lovasi egy szirénázó huszársipkában jött ki a szinpadra...

Katicára is reagálnék:
azt írtad, hogy >>Előfordult már, hogy negyed (!) óra után abbamaradt az egész, mert úgyis kevesen voltunk, és nem volt kedvük játszani. Ezt egy nagy helyen, sok emberrel nem tehetik meg.<<
OK, csak ez nem biztos, hogy jó. Sőt, ha ott voltál idén a katasztrofálisra sikeredett diáxigeti koncerten akkor tudhatod. Pedig arra a zenekar nagyon sokat készült, de szar volt a technika és semmit se hallottak magukból, de úgy gondolták, hogy vannak elég profik, hogy lejátszák így a koncertet. Aztán mivel nem hallották saját magukat a kontrollon Lovasi szinte ordítva énekelt --> berekedt meg elment a kedve az egésztől és mégis végig kellett játszani a koncertet. És meg is lett az eredménye: életem lex@rabb kispálkoncertje (belső infok by kacsalla)

Demeter, ezt a részt nagyon eltaláltad:
>>Én egyébként még mindig szeretem őket, szerintem tisztább szerelemről és letisztultabb világról, de kegyetlenebbül versel a Lovasi, és ez jó<< Teljes mértékben egyetértek.

És még egy kis hozzáfűznivaló. Nekem a Kispál és a Borzban az nem tetszik egyedül, ahogy eladják magukat. Szóval az, hogy megjelent már egy jópár maxi-cd, ami tök értelmetlenség a vevők szempontjából és kijött már egy koncert album is, és az a csúcs, hogy a tesis a világ 3 anyagon van rajta (borzday, tesis cd-extra, holdfenyex). Szal ezt azért nem kéne erőltetni.

Asszem túl sokat irtam.
Mindenkinek üdv és http://come.to/kispal

cucli Creative Commons License 1998.12.12 0 0 28
Nos en nem tudom, hogy mi mekkora uzlet nekik, de hogy oszinte legyek, nem is erdekel.
Azt viszont tudom, hogy a koncertjeiken eddig kivetel nelkul nagyon jol szorakoztam es tenyleg le a kalappal elottuk, mindig kitettek magukert. Lehet, hogy csak szerencsem volt.

Tovabbi kellemes fanyalgast!
cuc

dzsekk Creative Commons License 1998.12.12 0 0 27
Szerintem inkabb az REM-hez lehetne hasonlitani (nem a zenejuket, hanem a szerepuket).
Törölt nick Creative Commons License 1998.12.12 0 0 26
Máty: én igazán nem akarlak megbántani, de azért a Kispált nem hasonlítanám a U2-hoz... :-)
másikegylány Creative Commons License 1998.12.09 0 0 25
Szeressük...
Miért van az, ha valaki befut, egyből divat lesz ócsárolni?
Szerintem azt is értékelni kell, ha valaki a csúcson is egyszerű tud maradni. Nem sok ilyen ari frontembert tudnék felsorolni, aki azt mondja egy rosszul sikerült koncert után, hogy "nem tudjuk, hogy mit veszítettünk..." (mármint a zenekar). Ezt tette Lovasi a mostani Szigeten. Elolvadtam...

Porpandának!
A Quimbyt csak véletlenül hagytad ki vagy direkt?
Én egyébként pont velük úgy vagyok, hogy jól zenélnek, de amióta profibbak lettek, a Szilárd átvette a hatalmat a zenekar fölött, és a Kiss Tibi cuki beszólásai helyett ennek a nagyképű F-nak a dumáját kell hallgatni. Számomra ez lerontja a produkciót...

szagerto Creative Commons License 1998.12.09 0 0 24
Nincs vkinek ingyenjegye 11-ere???
Törölt nick Creative Commons License 1998.12.09 0 0 23
Figyelj TiCi!
Attól, hogy vidéken van az a koncert, még nem biztos, hogy jobb. Előfordult már, hogy negyed (!) óra után abbamaradt az egész, mert úgyis kevesen voltunk, és nem volt kedvük játszani. Ezt egy nagy helyen, sok emberrel nem tehetik meg. Remélem most ez nem ismétlődik meg.
Mindenhol jó, ha jól érzed magad. Ha nem birod a tömeget és a nyomort meg, hogy más leheletét kell belélegezned, akkor persze nagyságrendekkel jobb.
Máty Creative Commons License 1998.12.08 0 0 22
Én speciel szeretem a Kispált, az a jó bennük, hogy eredetiek, hál'istennek nincsenek utánzóik, bár az Üllői úti fák, nagy slágere elég kispálos lett.
Szóval az a király bennük, hogy egy farmerben és pólóban, pulcsiban, ingben is tudnak zenélni, nincs szükségük idétlen cuccokra, amivel feltűnést keltsenek, mert a zenéjük - ami a lényeg egy együttesnél - megteszi ezt, és akkor a szövegekről még nem is beszéltem. Nem is fogok.
A Kispál olyan itthon, mint a U2 a nagyvilágban
demeter Creative Commons License 1998.12.07 0 0 21
Bocs, nem a menhtától, utálok helyesbíteni, de nem voltam alapos. Mindenesetre ezt az helyet ajánlotta, úgyhogy a lényegen nem sokat változtat.
Demeter
demeter Creative Commons License 1998.12.07 0 0 20
Érdemes elgondolkodnia mindenkinek, aki ezen a lapon hozzászólt, hogy a témafelvető a menthától írt. Ma már nem kell média- vagy reklámszakértőnek lenni ahhoz, hogy rájöjjünk, hogy ha valamit fikázunk, ugyanúgy része a shaw-nak. A Kispált a nagyok, akik már Pécsett is látták, de a Szigeten, a 30ezres koncerten már biztosan ott voltak, szóval azok a Kispált ma már utálják, de még mindig megveszik a lemezt, hogy legalább legyen mire fújni. Aki a lóvét akasztja belőle, annak még így is kurvára jó. Én egyébként még mindig szeretem őket, szerintem tisztább szerelemről és letisztultabb világról, de kegyetlenebbül versel a Lovasi, és ez jó, egyébként meg bizonyára egy pedagógus veszett el bennem, de szeretem, hogy a Kispállal még ma is rá tudok csodálkoztatni egyeseket arra, hogy vannak élményt nyújtó szövegek is a magyar zeneiparban. És most üzenet a menthának: amit a "Rólatok" oldalon produkáltattok a szerencsétlen olvasó-rajongókkal, az már a Wanted Tiniagy rovatában sem közölnék le. Ráadásul ennek a korosztálynak a Kispál már nem jön be, ha bejön, az csak rövid ideig fog tartani, és ha ezzel elhervasztjátok a zenekart, az többek között nektek is rossz lesz.
Demeter
Diamond Creative Commons License 1998.12.07 0 0 19
Nemtom minek kell szegényeket herótozni. Szeláví! - ahogy a művelt angol mondja.
Hogy mi a jobb: Joplinosan távozni, amikor
már csak lefelé van tovább, vagy csinálni ami
jólesik és szarni mindenkire?
Döntés kérdése.
Én pl. azon is tudok röhögni, hogy ez téma egyáltalán.
Degustibusestnondisputandum vagymi?

Diamond

porpanda Creative Commons License 1998.12.07 0 0 16
Bocs ezért a háromszorozásért! Nem az én hibám, azt hittem nem ment el, mert nem jött visszajelzés. pp
porpanda Creative Commons License 1998.12.07 0 0 13
Ki tudja miért, de a Kispál és a borz együttes Magyarországon kultikus zenekar lett. A valaha volt eredetiségük már réges-régen megkopott, "munkásságuk" az utóbbi időben teljesen feleslegesnek minősíthető. Gondoljunk csak például a "Csinibaba" című gyomorforgatásra, vagy pl. Lovasi András szereplésére a Képzelt riportban. Nem is említve a (remélhetőleg) végleges mélypontot, Friderikusz Sándor iszonyatában való közreműködést. Mit szólnak ehhez az olyan dalok, mint pl. az Őrjárat, vagy a Lefekszem a hóba. Én nem azt mondom, hogy most is azt kéne játszaniuk, hanem hogy ahhoz méltó dolgokat csináljanak, és sem zeneileg sem szövegileg ne az erőltetett és primitív megoldások domináljanak. Az egészben a legrosszabb az, hogy az úgynevezett újságírók, pl. a Wanted nevezetű igénytelenségben oda-vissza dícsérgetik ezt a "produkciót". A Lovasinak akkora a kultusza, hogy az csak na, pedig minden eredetiségét régen elvesztette, már csak jó haverja az említetteknek. Valószínű, hogy nemsokára jön a DJ Lovasi fémjelezte party-Kispál, hiszen a bully boyoknak az jön be most igazán. (Ez a "bejön" is egy iszonyat)

Az pedig végképp érthetetlen, illetve hihetetlen, hogy a Kispál lenne szinte az egyetlen hallgatható magyar zene. Lássunk akkor egy rövid listát, melyek bőven jobbak, mint a főszereplő együttes: Másfél, Vidámpark, Kinopuskin, I Love You, Jutott Neki, VHK, Korai, Feszes Tégla, Wesminster Apu, Tereskova, Abigél. És itt még szó sem esett a nagy és kis klasszikusokról. Hallgassatok néha egy kis Neuroticot is, meg KéziChopent!

Bocs, ha valakit sért ez, de engem ez a semmi teljesítmény után is járó kultusz (nem beszélve a jogdíjakról) zavar.
(Lásd még ASS)

vati Creative Commons License 1998.12.07 0 0 12
Amikor az Ül-t kiadták azt hittem a Kispál megváltozott, de tulképp rájöttem valójában csak most mondhatom el, hogy teljesen más, mint a kezdetekben.A szöveg folyamatos romlása most érte el mélypontját(primítiv, eröltetett), a zene az meg egy teljes összevisszaságot mutat. Nem tudják vagy nem akarják eldönteni milyen zenét játszanak és az egészből nem egy sajátos stílus kerekedik ki, -mint pl a régi Kispál- hanem egy idétlen baromkodás. Bocs, ha valakit ezzel megbántottam.
Tier Creative Commons License 1998.12.07 0 0 11
életem legjobb Kispál koncertjén X éve voltam, nem is tudom milyen régen volt (valamikor az első, akkor még Diáksziget idejében), akkor kezdtek feltörni...hehe, illetve akkor kezdtek mindenki által ismert populáris zenekar lenni...az első lépések a Friderikusz show felé :)))...szóval a diáksziget után eljöttek a Tilos az Á-ba, nagyon baba volt, roppant baráti kis koncert volt, fenn jáccottak nem a pincében cirka két méterre az embertől és éppen azért mert Diáksziget volt pofátlanul kevesen voltunk olyan jó Kispál koncerten még nem voltam

egyébként a régi lemezekhez képest az ujak nekem sem teccenek, nem azt mondom hogy sz@r, egyszerűen stílus váltás megy végbe, de a szövegek még nagyon bejönnek, a zene is...csak más

és még mindig a leghallgathatób magyar zenekar

a pesti koncertek egyébként túl zsúfoltak és általában olyan helyen vannak ahol kb. feleannyi ember férne el kényelmesen mint amennyien vannak...milyen világos gondolat :)), ja meg a korosztály sem az enyém...:((

TiCi Creative Commons License 1998.12.07 0 0 10
Sziasztok,

Veterán kispál fan révén valahogy jobban tudom értékelni, ha nincsenek a befogadó hely kapacításánál 20%-kal többen...
Úgy hallottam, hogy a vidéki koncertek ilyen szempontból is jobbak. Ti mit tudtok erről ???

Szlartibartfaszt Creative Commons License 1998.12.07 0 0 9
Bajban vagyok! Most akkor Kispál koncertre menjek, vagy lakásavató buliba? Vajon rá lehetne-e venni az együttest, hogy inkább a buliba jöjjenek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!