Keresés

Részletes keresés

Drake Creative Commons License 2004.12.07 0 0 109
Én a helyedben low-budget filmkészitõ mühelyekben próbálkoznék. Meg sokat forgolódnék a filmszemlén.
Előzmény: petyat (103)
petyat Creative Commons License 2003.07.08 0 0 108
Nem nagy a mozgolodas itt. Tudtok valami biztatot mondani?

Peter

petyat Creative Commons License 2003.06.11 0 0 107
Kosz.

Kezo leven minden lehetoseg erdekel.

Varom a fejlemenyeket.

Peter

Törölt nick Creative Commons License 2003.06.06 0 0 106
Nem cinikus poen.
Amiben tudunk, segitunk.
En speciel most korbekerdezek nehany embert, aztan kuldok mail-t Neked.

krstan

Előzmény: petyat (105)
petyat Creative Commons License 2003.06.05 0 0 105
???

Ezt hogy ertsem?

Ha nem csak egy cinikus poen, akkor fejtsd ki kerlek.

Peter

Törölt nick Creative Commons License 2003.06.05 0 0 104
Amit tudunk - megteszunk.
:-)

krstan

Előzmény: petyat (103)
petyat Creative Commons License 2003.06.04 0 0 103
Sziasztok!

Most ertem ide, remelem el meg ez a topic.

Vegigolvastam az eddigi hozzaszolasokat, ugy latom van itt egy-ket ember, aki belelat sot munkalkodik a temaban.

En nem vagyok filmes.

Zenesz (zeneszerzo) vagyok egy evtizedes amator multtal. Van zenekarom, elkepzeleseim, kesz munkaim.
Zeneim nagyreszt instrumentalisak, mert fontosnak tartom az erzesek, gondolatok zeneben valo megfogalmazasat, minden egyeb szajbaragos segitseg nelkul.
Komoly elhatarozasra jutottam. Kiprobalnam magam filmzene-szerzes teruleten. Ugy erzem kepes lennek hozzatenni egy filmhez, es jobban ki tudnam fejezni magam, ha lehetoseget kapok.

Sajnos tobb forrasbol is tudomasomra jutott, hogy a szakmanak ez az aga par ember kezeben van, azon kivul keves is a film, es ahogy itt olvasom, meg nezhetetlenek is.

Varom azoknak az ifju rendezoknek, alkotocsoportoknak a jelentkezeset, akik lehetoseget tudnak adni a kibontakozashoz.

Ugyanigy varom a tippeket, ha tudjatok hova forduljak.

Udv: Peter

Törölt nick Creative Commons License 2002.01.11 0 0 102
pontosan
Előzmény: cukorbogar (101)
cukorbogar Creative Commons License 2001.11.20 0 0 101
ezt hívják úgy, hogy megélhetési bűnözés
Előzmény: Törölt nick (99)
SzilikonVali Creative Commons License 2001.11.20 0 0 100
Ma este lesz a Ponyvapotting az RTLen.
Ugy is mint drama!
http://www.online.rtlklub.hu/tvmusor/
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.18 0 0 99
Új ötlet.

Lépj be a fIDeSzbe.

:-)

Előzmény: Törölt nick (96)
Ayden_ Creative Commons License 2001.07.23 0 0 98
Üdv!

Van itt esetleg vki köztetek, aki vállalna jelmez, díszlettervezést illetve hangmérnökséget (uff, ez aztán magyaros volt!:-) egy történelmi játékfilmhez? Nagyon megköszönném, ha segítenétek!

Törölt nick Creative Commons License 2001.07.10 0 0 97
Kedves Derszu.

Úgy tűnik, most már a hátszél sem segít.
Azt hallom, hogy most már semmire, semennyi pénz nincs.
Gyanítom, azért egy-két produkcióra mégis lesz....

Érdekes azonban észrevenni, hogy mindegyik új televíziós vezetés arról beszél (megválasztása előtt!!!), hogy növelik (újraindítják) a TV-játékok készítését.

Ezideáig ebből szinte soha, semmi nem lett.
Vajon miért?

Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.23 0 0 95
Az igaz, hogy az mtv-nél némi hátszél is kell.
De vannak arrafelé lehetőségek.
Komolyan...

Előzmény: Törölt nick (94)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.27 0 0 93
Talán MTV, vagy kisebb, de nagy pénzzel rendelkező produceri irodák. Ha adsz egy kis időt, körülnézek.

Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.18 0 0 91
Tudo, hogy nem fiatal, es nem is...., na mindegy, de latta mar valaki a Sacra Coronat?
Erdekelnenek a velemenyek.
Reszemrol meg nem volt meg.
Tehat?
prr Creative Commons License 2001.03.19 0 0 90
Nekem ugyan nincs meg de láttam még évekkel ezelőtt (vagy legalábbis akkor amikor még nem volt ilyen ösmert a srác).

A tévében is ment vmikor.

r.

Előzmény: dzso-dzso (89)
dzso-dzso Creative Commons License 2001.03.18 0 0 89
Sziasztok !
Csak erre jártam , és nem is ismertem ezt a topicot , és ...
Csak azt szeretném kérdezni hogy ismeri-e valaki a Hajdú Szabolcsnak a Necropolis-át , netán-konkrétan ha videón valakinek meglenne , azt kölcsön (cserébe,akármiért,ledolgozom,ilyenek)szeretném kérni.
Nagyon tetszett nekem , azért.
_DaVD_ Creative Commons License 2001.03.18 0 0 88
krstan:
Azt hiszem, majdnem teljes mértékben egyetértek veled. Az tényleg nagyon rossz dolog lenne, ha ki akarnánk irtani az olyan magyar filmeket, amik most mennek, de az nem helyes, hogy így, egymagukban alkotják majdhogynem a teljes magyar spektrumot. Ez ugyanis korlátoltságról tanúskodik. Valamelyik folyóiratban olvastam egy forgatókönyvíró panaszkodását, hogy a produkciós cégek elutasították a könyvét, mondván ide magyar valóság kell. Talán újabb produkciós cégekre lenne szükség...

Üdv:
DaVD

Előzmény: Törölt nick (86)
prr Creative Commons License 2001.03.13 0 0 87
Szociális érzékenységről akkor beszélhetnénk, ha a sokszázmilliós költségeket a párezres nézőtábor adná össze.

A kommersz, de igényes jó lenne...

r.

Előzmény: Törölt nick (86)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.13 0 0 86
Sziasztok újra.

Szóval.
A francia filmgyártásban keveredtem el kissé, és azt látom, hogy készülnek nagy mennyiségben "kommersz" filmek, amelyeknek a bevételeiből fedezik az ún. (utálom ezt a megnevezést) "művészfilmek".
Magyarországon ez nagyon nem így van.
Itt csak ún. "művészfilmek" készülnek, értelmesen kommersz filmek nem.
Rengeteg olyan rendezö van, akik mintha kifejezetten azért dolgoznának, hogy az a kevés ember se tegye be a lábát a moziba, aki eddig járt.
Ropppant unalmasnak tartom, dühítőnek és felháborítónak, hogy bepunnyadt, depresszív, történetet nélkülöző, nézőket figyelembe sem vevő (eufemizmusként: művészek által készített, szerzői filmek), dög unalmas mozik készülnek - nagyon sok pénzből.
Ezek már nem értékek.
Ezek nagy része megöregedett filmrendezők jutalomjátékai.
Ami magában nem lenne baj, de egyre több a jutalomjáték és egyre kevesebb a film.

Meg kellene találni azokat a "kommersz" rendezőket, akik eltartanák a művészeti szekciót, ugyanakkor igényesen szórakoztatnák a népet (pl.: Hitchcock, Besson, Chaplin, etc...).
Amíg ez nem történik meg, -szerintem- addig nem lesz rendben a magyar filmgyártás.

Ki a f@*&t érdekel a sok búsuló, táskás szem, amint belepislant a felespohár aljába, kit érdekel a bérházban szenvedő proli, aki.... Na, mindegy.
Szerintem ennek az országnak nem csak ez az egy arca van.
Az, hogy a főiskolán azt sulykolják: ez a szociális érzékenység - kifejezetten káros.
Ez nem szociális érzékenység, hanem szűk látókörrel rendelkező filmes társadalom.

Reakciókat szívesen fogadok.

sziasztok

zsosz Creative Commons License 2001.02.05 0 0 85
:(((((

iden en se voltam. akkor romlott volna a szinvonal? tavaj + tavajelott kifejezette lyo volt :)

Előzmény: prr (84)
prr Creative Commons License 2001.02.05 0 0 84
Allitolag pocsek, de ez csak a hozzam kozel allok velemenye, en magam nem lattam egy filmet sem.

r.

Előzmény: zsosz (83)
zsosz Creative Commons License 2001.02.03 0 0 83
OFF milyen volt?
nagypite Creative Commons License 2001.01.31 0 0 82
Ment az egyik haverom filmje (Acél Réka + torta) :))

W

Előzmény: prr (79)
prr Creative Commons License 2001.01.31 0 0 81
Megnéztem a programot, de abból nem igazán hámozható ki.

r.

Előzmény: Törölt nick (80)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.31 0 0 80
Bocs, le vagyok maradva. Nem tudjatok, lesz-e a szemlen uj Stefanovics-Vegh-Kalmenchelyi produkcio?
prr Creative Commons License 2001.01.31 0 0 79
Nem volt senki az OFF filmes bulin, fesztiválon?

Sajnos nekem családi elfoglaltság (babysitterkedés) jött közbe igy kihagytam a filmeket. Volt valami olyasmi ami emlékezetes? Elég rosszakat hallottam a filmekről a barátaimtól.

Illetve igaz az hogy a Tarr Béla filmje több mint 500 millió forintba került már az első évben és több mint 5 operatőr dolgozott a filmen. A sztorit olvasva valami nem stimmel, azaz mi a fenére kellett ennyi pénz??

r.

zsosz Creative Commons License 2001.01.27 0 0 78
nahat. pedig aszittem jol meghalt mar ez a topikom egy eve k. de sebaj, lehet felhozni... :)))
prr Creative Commons License 2001.01.25 0 0 77
Ilyen seprűnyeles, neonos lézerkardos megoldások vannak. Teljesen idióta a sztori, és egy ltp-i ház alagsorában játszódik, ill. kinn a havas erdőben.
r.

Előzmény: nagypite (75)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!