Üdv. Mindenkinek! SEGÍTSÉGET kérek! Hévízen töltök néhány napot és szeretnék enni dödöllét. Aki ismer a környéken jó dödöllés helyet - kérem jelezze. Köszönettel.
A salatat akkor kedvelem igazan, ha friss es ropogos zold. No meg nem jeghideg. A salatat lemosom, kicentrifugalom - hihetetlen mennyit szamit a frissessegnek!
Lehet a salatat grillezni is - es meg csak grill sem kell hozza! Felbe-negyedbe vagod a salatat es kicsi oliva olajon a vagott oldalt megsutod.
A joghurtos onteteket en sem, ha mas nem oliva olaj, citromle (firss) es so-bors. Ezzel mar jol vagyok. Ha nem citromle, akkor balzsamos ecet, vagy mas kellemes izu.
Szivesen csinalom az ontetet, mar regota nem veszem - foleg a mustarosat szeretem. Ahany fele mustar, annyi fele iz! Szivesen hasznalom a magos mustarokat es a dijon felet.Kicsi mustar, olaj, es jol osszekeverni, suru lesz mint a majonez. Ecet vagy citromle - es ha higitani akarod, ott a viz. Kellemes!
Holnapra is maradt még ebből a fűszeres húsból, megsütöm magamnak, és mivel egyedül leszek, párolt brokkolit eszem hozzá. Ötvözöm a két napi ebédem maradékait.
Ha üres a hűtő, akkor kunszt ebédet keríteni! :-) Én olyankor átnézem a kamraszekrényt, egy kis száraz bab, gerslivel remek sólet, krumpliból egy csomó minden jöhet, vagy a fagyasztóból valami főzelékféle...
Nekem a salátával az a bajom, hogy hideg. A hűtőből kivéve borzongósan hideg marad. Az jó vacsorára, tonhallal vagy sonkacsíkokkal. A joghurtos öntetekért sem rajongok, inkább az olaj, balzsamecet, méz, keverékét választanám.
A párolt zöldségeket meg én akkor szeretem ha még ress, és legyen brokkoli, karfiol, kelbimbó vagy répakarikák.
Hm... hiszen ha ez lenne az ebedem :)). Ez a keptarambol van... ures a hutom!!!
Nem rajongok a parolt (foleg agyonparolt) zoldsegekert, a kedvencem amit a kepen is latsz, az aprora vagott zoldseg valamilyen ontettel. A grillezett, parolt, akarmilyen husokat is szeretem, ha nincs plusz zsiradek adva hozza - sot a sajatja is keves, leszedem ha csak lehet. Ennel csak egy ellentmondas van, imadom a csirkebort ropogosan (amiben mar nincs sok zsir) no meg a szornyu zsircsapdat - a rantott csirke bort panirral :)).
Szoval. Maradok a zoldsegnel. Aprpra vagva, es izesitve. A leveles zolddel is bajban vagyok - vannak idok amikor nem is tudok gondolni rajuk. Viszont... van egy levesem, amit szinte minden zold levellel joizuen lehet elkesziteni: Spenot, kelkaposzta, mustar level, akarmilyen ami egeszseges!!!
Feher babbal, parmezannal, fokhagymaval es csirke level...azt hiszem ma ez lesz az ebed.
Nekem kedvencem a macskahal (catfish) csak eppen megfuszerezve es ket oldalan megsutve serpenyoben... akarmilyen zoldseggel (krumpli nem annak szamit itt!!!)...valami zold levelessel... a lazac szinten. Meg tilapia... flounder...