Szász János nem volt. Nem küldtek ugyanis. Most meg itt volna az ideje, h újabb magyar filmeket mutassunk be, tippek meg ötleteket várok, arról pl. h ki, honnan és hogyan tudna filmeket szerezni és küldeni.
Gothár Péter: Megáll az idő
Pál Sándor - Makk Károly - Jancsó Miklós : Szeressük egymást gyerekek
Koltai Róbert : Sose halunk meg
Bereményi Géza: Eldorádó
Szabó István: Mephisto
Rózsa János: 1/2 Álom
Mészáros Márta: Napló gyermekeimnek
Erdőss Pál: Gyilkos kedv
A MOKÉP VIDEÓ bemutatja a
FÉNYÉRZÉKENY TÖRTÉNET című filmet.
Szereplők: Ozsda Erika, Rácz Attila és még
sokan má sokk!
Rendezte: Erdőss Pál
Színyes, magyar, magyarul becélő játékfilm.
Nyolcvany nyolc perc.
Juli, a harminc év körüli fotóriporter elveszti szerkesztőségi állását. Magány-élete
is válságban van, mer' elvált és albérletben él fiával, valamint barátjával, Csabával.
Állandóak a konflisok az élettársak között,
mer' Juli sokat dógozik és keveset van ott,
hon. Anyósa rábeszéli Julit, hogy a gyereket
engedje el Németországban élő idesapjához a
téli vakációra. Juli ekkor döbben rá...
(A végét nem árulhatom el!)
Ez nem igazság! Nekem az óvónéni teccett ben-
ne legjobban és azt meg se említik!
Nekem tetszett a Fényérzékeny történet.
Egyéb:
nemrég láttam a Presszót. Csúcs!
Régi: Isten hozta, Őrnagy úr!
Édes Anna
Most ezek jutottak az észembe.
Meg hát jó,jó, hogy nem művész, de annakide-
jén ment nálam a Szerelem első vérig.
Nos, idáig tartott a brazil szarakodás meg a magyar patópálozás első szakasza.
6 film már biztos (most derült ki, összesen 8 db. film lesz majd azon a bizonyos filmhéten). Ezek:
Mephisto
Megáll az idő
Eldorádó
Napló gyermekeimnek
Szindbád
Goldberg variációk
Otthonról még ajánlottak három filmet, de egyiket sem ismerem és azt sem látom át miért pőont ezeket ajánlották, úgyhogy ismét a segítségeteket kérem. Érdemes valamelyiket a következő filmek közül levetíteni? :
1/2 álom -Rózsa János
Fényérzékeny történet - Erdöss Pál
Túsztörténet - Gazdag Gyula
Csók, anyu: igen, igen, igen! Nagyon sirály film.
Megnéztem három napja a Szenvedélyt, a filmszemlén magát agyonnyert filmet, rengeteg hiba van benne, ami elvesz a kiváló fényképezésből és a helyenként nagyszerű színészi játékból.
Ha kilencvenes évek és magyar film, akkor mindenek előtt a Félix-díjas (és zseniális) Woyzeck, rendezte Szász János. Aztán még említeném a Bereményi Tanítványok c. filmjét, most láttam, és nem hajlandó elavulni.
A Hosszú alkony egy nagy gagyi, koppintás (mindenek előtt a Puszta formalitásé, a zenéje meg a Minden reggel c. filmé).
Na jokat irok en is... Termeszetesen ugy ertettem, hogy a megvalosult szocializmus nem szoc. volt, legfeljebb "ccocializmus", de ez mar politika. A filmek meg... sajnos a fenykor 30 eve volt.
Most mar eso utan koponyeg, de azert en is irnak nehany filmet. Megjegyzem, azon elegge csodalkoztam, hogy az egyik legnagyobb magyar filmrendezot (szerintem a legnagyobb) csak egyvalaki emlitette. Fabri Zoltanra gondolok.
Egy brazil filmklubba nyilvan nem akarkik mennek be magyar filmeket nezni, ezert talan nem kell felteni oket a megoly sulyos muveszfilmektol sem (ha mar azt is tudjak, hogy itt nem is volt -megvalosult- szocializmus) ;-). Szoval a lista:
Fabri Zoltan: Hannibal tanar ur.
Bodi Gabor: Kutya eji dala
Jancso Miklos: Szegenylegenyek
Jeles Andras: Alombrigad
Bodi Gabor: Amerikai anzix
Huszarik Zoltan: Szindbad
Kovacs Andras: Hideg napok
Fabri Zoltan: Korhinta
Bacso Peter: A tanu
Makk Karoly: Haz a sziklak alatt
Szerintem Gawain listaja nem is volt olyan rossz...
Szerintem, ha már a magyar filmekről van szó, akkor semmiképpen nem kéne kihagyni Jeles András Kis Valentinóját. Szerintem is kell Huszárik Szindbádja is. A többit majd később.