Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.13 0 0 42
a Bundesliga topikban most szedegetik össze az elhullajtott tippeket, szerintem aki dobókockával tippel annak biztos helye van az első hatban.
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.13 0 0 41

Gado, támadásba lendültek a sportfogadás 1/1-es ügynökei  Kamcsatkától Honoluluig . Kiküldték a rétre  krumplibogarakat és Chemotox84-et, látszik ,hogy szezonkezdet van :)

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.13 0 0 40

haggyá' mán a lóversennyel, ők is csak mikulás körül  fognak fizetni 80-100 rongy körül, az egyik volt ügyfelemtől is hasztalan próbálok behajtani 150 ezret. Nehéz idők járnak.

Olyan ez a lovi, mintha a Premier Ligában csak a bajnokság végén fizetnék ki a játékosokat, addig egy fillért sem (sőt még rosszabb, minden start előtt fizetned kell a startpénzt, volt aki 10ezerrel sem érte be)

Ezekhez csekély vigasz, hogy gyarapszik a bankroll, a  Reac-Kispest duóval sikerült másfélszeresre kihozni a hétvégi mérleget. Kár, hogy a Man.City a 8/5 ben volt, de ott a fele elment.

Sajnos a lovi még most is nagyon sokat megtartott a dzsentroid jellegéből, a Versenyigazgatóságnak is büdös a proli nép. Van a szindikátusban sokféle érdekes ember közte nyugdíjas házaspár, havi 300-at kereső multimenedzser, "asztalmellé" kiülő sürgőforgó ember, hurráoptimista internetbeírogató, s van egy kissé topisan öltözködő szürkezakós hosszú vékony fiatalember akiről lerí ,hogy csak a díjátadás napján visel zakót de így is angolturisan néz ki. Farkas Fleto igazgató a derbynapra üzent, hogy csak 3 embert kíván látni a díjátadáson (nemcsak attól félt, hogy valakileköpi  Teddyt) nehogy már az egyszerű nép ünnepelhessen  mert leesik a karikagyűrű az ujjáról.

 

Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.30 0 0 37

Nagy lovis vagyok, de most még sem a turf világával kezdeném "akcióimat".

Két dolog zavar elsősorban amai magyar újságírásban az egyik a bűnügyi újágírásban terjedő Chibo módszer (a legtöbb ami adható), és sportújágírásban terjedő minden hüle-kölök aki külföldön játszik az szuper és helye van a válogatottban. 

Kiváncsi vagyok mikor állnak le  velem vitatkozni pl. a magyar válogatott topikban.

Törölt nick Creative Commons License 2007.07.28 0 0 36
Ezt a topikot nekem találták ki, gyakran tartozkodom a ló túlsó oldalán.
berku Creative Commons License 1999.01.28 0 0 35
null,

A Miatyánk ismerete nem szégyen, ezt senki nem állította, de ezzel hivalkodni, ill. úgy felhasználni, ahogy Te tetted, furcsa. Számomra pedig egyenesen visszatetsző.
És ilyen gusztustalanul fröcsögni arra, aki szintén együttérez, csak nem olyan látványosan, ahogy Te...
Olvasgasd a Tartuffe-t.

pancho Creative Commons License 1999.01.28 0 0 34
null:
Féreértettél. Nem az imerete jelenti azt. Én is ismerem, bár kicsit archaikusabb szöveggel, mint te. De _soha_ nem nyitnék vele topicot.
null Creative Commons License 1999.01.28 0 0 33
panco

Hmmm, azt hiszem felesleges vitatkozni azon, hogy ki mit mond, ir. A topic megnyitásának az oka, aki szeretné, rója le kegyeletét egy két mondatban. Ez még nem belegázolás az érzelmekbe.
Az, hogy a Miatyánk kinek mit jelent, az a saját magánügye. Ha valakinek ennek ismerete azt jelenti a szemedben, hogy az illető alant szálló értelemmel rendelkezik, hát öreg.....

pancho Creative Commons License 1999.01.28 0 0 32
SzaSZE:
biztos, hogy a te szemszöged a jó?
Amúgy hallottátok, hogy a tegnapi ausztriai temetésről hazatérőben még két gyászoló család szenvedett balesetet, súlyos sérültek is vannak (tegnapi TV híradó, már nem tudom, melyik csatornán)? Hát, ez csakugyan elég szomorú.
Azt továbbra is fenntartom, hogy ez a gyásznap hülyeség. Nem azért, mert nem sajnálom ezeket a fiatalokat meg gyászoló hozzátartozóikat/rokonaikat/barátaikat, hanem azért, mert arra a 10 millióra is tekintettel kéne lenni, aki még él, és nem is hallott róluk a baleset előtt. Ilyen alapon minden baleset után gyásznapot lehetne hirdetni, mert nem hiszem, hogy kisebb annak a családnak a fájdalma, akiknek egyetlen gyereke egyedül hal meg egy balesetben, mint azoké, akiké tömegszerencsétlenségben. És egy rázósabb hétvégén van ennyi halálos áldozat az országban máskor is, csak nem egy balesetben. Szóval sajnálom az áldozatokat, megértem a gyászukat (át nem érzem, mert mint mondtam, ismeretlenekről van szó, de el tudom képzelni, nekem is halt már meg közeli ismerősöm, több is, fiatalon, balesetben is, még közlekedésiben is).
null:
Viseld el, hogy másnak más a véleménye. Ez vitafórum, nem gyalázkodási. A vitának meg kultúrája van, bár ezt a Tasztalon sokan nem ismerik. Amúgy szerintem is elég alant repülő szellemre vall a Miatyánkkal nyitni egy topicot, mint te tetted. Nem a Hitgyüliből szalasztottak?
(Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy mielőtt írsz, nem árt, ha olvasol is, mielőtt te megnyitottad a topicodat, már 2 másik létezett a témában, egyik a Politika, másik a Tasztal részen.)
mekklátja Creative Commons License 1999.01.28 0 0 31
T. null!

Becéző szavaidért kösz.

De te most ki vagy? Az itteni anyázó, vagy a másik topikbeli ájtatoskodó szentfazék? Döntsd már el légy szi.
Mert hogy így, sajna, null:2 (gyengébb duflanullások kedvéért: 0:2, vagyis ez nem azt jelenti hogy a te javadra....

mekkÜdv)

null Creative Commons License 1999.01.28 0 0 30
Mekk....

Sajnos te nem tudom milyen érzéketlen állatfajhoz tartozol, de úgy érzem a kihalásod nem jelentene senkinek gondot.
Szóval, leirsz mindenféle f*szságokat arról, hogy a média igy,megy úgy. Nem tudom egy internetes fórumon hogy lehet gyásznak, megrendülésnek hangot adni a nyilvánosság nélkül. Úgylátszik te is egy nagydumájúTETŰláda vagy, akinek az a fontos, hogy mindenbe beleugasson, anélkül, hogy elgondolkozzon azon, amiről a többiek irnak.

SzaSzE Creative Commons License 1999.01.28 0 0 29
SZVSZ többen rossz szemszögből nézitek a dolog alapjait. Igenis a mini-szterelnök kb. ennyit tehetett, de ennyit illett is megtennie.

Az a hiénázás, ami a baleset óta folyik, valóban undorító. Ugyanígy undorító az is, ha valaki az esetből a gyászt felhasználva előnyt vagy erényt akar kovácsolni.

Én valahol Rasek fröccsével értek egyet. És nem érdemes rágni a gittet. OV senkire nem kényszerít (most) semmit. (És nem rajongok érte...)

mekklátja Creative Commons License 1999.01.28 0 0 28
Megint egy témáról 27 topik...

Nézzetek be a világhírű 'Búcsú a buszkatasztrófa áldozataitól" c. topikba!
Csak azt tudom mondani amit ott, kicsit nyugisabban, mert azt hittem, én vagyok csak olyan "szívtelen" meg "érzéketlen" ahogy ott jól mekkmondták nekem, de ezek szerint van még, aki hasonlóképpen látja a helyzetet. Szóval maximálisan azokkal az alant szólókkal tudok egyetérteni, akik hányingert és undort emlegettek.
És tessék tudomásul venni, hogy erre nem válasz az érzéketlenség meg barbárság mekk mitomén minek a vádja. Aki nem szereti kiteregetni az érzéseit, netán a részvétét és nem akar belőle médiasikert mekk mitomén milyen tőkét kovácsolni, az nem kevésbé érző ember, mint amazok, még ha azok le is barbározzák.
És rettenetesen szánom őket, részvétem a hozzátartzóknak, de nem fogok gyásznapni és minden rohadt riporter és újságíró, aki jobb részvételő mint én és újabb és újabb részvétriportokat gyárt a hozzátartozókkal jó kis snittek benyomásával a balesetről, menjen a büdös francba. NNNNa, ennyit erről de végleg.

mekkÜdv

pancho Creative Commons License 1999.01.28 0 0 27
Alfred:
"Ha O.V. nem megy el, akkor születik 5 másik hozzászólás, hogy ez egy ilyen szemétláda, még erre sem képes."
De. Ő, mint kormányfő, menjen el. De ne kényszerítse az egész országot gyászra. Aki akar, úgyis fog, aki meg nem akar, azt úgyse tudja, csak így egy csomó műsor, rendezvény stb. elmaradása miatt kicsit rosszabb lesz a szájuk íze. Bravó.
Másrészt, az aradi 13(+1), ha jól tudom, nem egy szimpla buszbaleset volt, szimpatikus, bár ismeretlen fiatalokkal, tehát nem biztos, hogy egy kategória.


TaTTi Creative Commons License 1999.01.28 0 0 26
SZVSZ a miniszterelnök a külvilág és azok felé, akik ezt fontosnak érzik, megtette a kötelességét azzal, hogy január 31-et gyásznappá nyilvánította.
Felesleges - megint csak SZVSZ - tovább fokozni ezt azzal, amit pld. a pécsi polgármester nyilatkozott tegnap: „Pécs kultúrváros ....... remélem, hogy figyelembe veszik a polgármesteri felhívást, és nem lesz szükség *szankcionálásra*".
Miféle szankció ? Lesz, aki majd gyertyát gyújt vasárnap, lesz aki gondol rájuk. Ez így jó. De ne legyen felhívás, szankció, kötelesség, „tahó vagy, ha nem teszed".

Egyébiránt a jóérzéshez az is hozzátartozna, hogy ne ismételgesse TV-rádió napok óta kéjelegve a 18 halottat, ne kelljen a TV-ben a ravatalozást nézni - élő adásban -, ne rohangáljanak kamerával a gyásztól félholt hozzátartozók után.

TaTTi

santa Creative Commons License 1999.01.28 0 0 25
Alfred,
Ja, azt még eredetileg is hozzá szerettem volna tenni, hogy _baleset_ volt. Mert ha pl terrortámadás áldozatai lesznek akkor, legalábbis szerintem, már más a helyzet.

Az aradi vértanukkal való hasonlítást nem igazán értem. na maj holnap mégeggy nekifutás.

NaNe Creative Commons License 1999.01.28 0 0 24
Alfred !

Egyetértek.
Feszíti a hatalom a húrt és levesz, amennyire csak lehet. Ha meg baj van, akkor jön a színház, szemöldök összevonás és a felelősség tologatása : "Mi kérem mindent megtettünk, még ökomenikus istentisztelet is volt"
Utána meg eszükbe sem jut, hogy ilyen úthálózat / gépjárműpark / üzemanyagköltség / adó / TB feltételek mellett hogyan lehet a tíz millió polgárt naponta többször is utaztatni úgy, hogy haza is érjenek a megfelelő kényelem és szinvonal szolgáltatása mellett. Mindezt a fuvaros kizárólagos kontójára.

NaNe

Alfred Creative Commons License 1999.01.28 0 0 23
Santa:
"Attól, hogy egy helyen történt több haláleset? "
Igen. Ezt hívják tragédiának.
Mondok még: 13+1 Aradi Vértanu. Csak azért érdekes, mert többen voltak? Hisz' hány szabadságharcos esett el hány tisztet öltek meg az oroszok és az osztrákok?
Alfred Creative Commons License 1999.01.28 0 0 22
NaNe:
Amiket elsoroltál ezek a külsőségek. Ezek is hozzátartoznak egy állam működéséhez, de egyáltalán minden közösség működéséhez.
Mit tud tenni O.V.? Kormányülésen napirendre tűzik a közúti személyszállítás szolgáltatást végzők járműveinek szigorúbb műszaki megvizsgálásának lehetőségét. Ki szignálják a Közl. és az Ig.ü. miniszterre. Azok aztán kiadják a jogi osztálynak, akik létrehoznak egy törvény előkészítő csoportot. A csoport készíttet külső szakértővel egy tervezetet, a tervezetet megküldik az érintett fuvarosok érdekvédelmi szervezeteinek, akik véleményezik, amit elemeznek és elkezdik írni az új szabályt. Na innentől kezdve az egyeztetés n+1-szer megtörténik, majd megakad és ebből lesz a jogszabály módosítás.
Az az érdekes, hogy a szigorításnak a legrosszabb estben sem lehet az a hatása, hogy pl a BKVt működés képtelen helyzetbe sodorja.

Még valami, de ez egy kicsit durva lesz.
Sok ilyen jellegű probléma egy esetleges általános anyagi felemelkedéssel megszűnik.
Egy vállalkozó se szeret bizonytalan termelőeszközzel dolgozni. Ahogy a trabantos se márkahűségből ragaszkodik műszaki relikviájához. Én turistákat szállítottam terepjárókkal. Az egyik autóm (16 éves volt a végén) katasztrófális állapotban volt, a féket és a kormányt igyekeztem karbantartani, a többi része szépen mállott széjjel. Ha beüt rendesen a vállalkozás vadi új autókat akartam venni. Nem jött be.

santa Creative Commons License 1999.01.28 0 0 21
hát nem tudom...megpróbálom, szóval:
Nem értem azt, hogy miért van szükség erre a "nemzeti gyászra", mitől különleges ez az eset. Attól, hogy egy helyen történt több haláleset? Nem hiszem, hogy az érintett családtagoknak fájdalmasabb igy, mintha csak a saját hozzátartozójukat vesztették volna el. Gondolom, ha ugyanennyi fiatalt külön ér halálos baleset aznap, akkor ez az egész fel sem merül. Nem is a halálos áldozatok száma döntő, hiszen más napokon is meghal ennyi polgár, tehát akkor ott is illendő lenne a gyásznap.

Az ok tehát: politika+média. S így sokkal inkább undorító ez az egész ügy, mint emberséges gesztus.

NaNe Creative Commons License 1999.01.28 0 0 20
OK. Akkor másképp fogalmazok.

Egy miniszterelnök mit tud tenni ilyenkor ?
(Fokozott felháborodás és döbbenet belföldön, gyász külföldön, különféle egyházak képviselői tűnnek fel egy pár óra erejéig, majd tűnnek el ugyanúgy. TV, rádió, sajtó. Vélemények, ellenvélemények, szakértők, rendőrség, aztán megy minden tovább - sajnos ugyanúgy)
Rendeletek, szigorítások, gyorssegély, nemzeti gyásznap, zászló félárbócra és ígéretek tucatjai.
A helyi polgármester meg úgy megzavarodott, hogy ijedtében kiment Ausztriába. De minek ?

Ebből számomra az világlik ki, hogy ilynekor a feje tetejére áll a világ és képtelenek normális emberek módjára gondolkodni a vezetőink és mindenáron valami monumentális dolgot akarnak véghez vinni.
Mi köze ennek a nemzeti gyászhoz ? Politikai játék és elfedés az egész.

Magam részéről fejet hajtok a gyászolók előtt és elgondolkodom azon, hogy ennek nem lett volna szabad megtörténnie. De hát ez van. Ilyen rozoga vackokon kockáztatjuk az életünket nap mint nap több millióan - akár a BKV-n is. Aztán néha meg van egy gyásznap.
Kemény, nagyon kemény.

Alfred Creative Commons License 1999.01.28 0 0 19
NaNe:
...zsigeri undor ...
NaNe Creative Commons License 1999.01.28 0 0 18
Az embernekl a szíve szakad meg, amikor látja az értelmetlen pusztulást.

De nem fogok gyászolni parancsszóra.

Alfred Creative Commons License 1999.01.28 0 0 17
Árpi :
Forgassuk vissza a dolgot! Te pont pl Anyukád születésnapján szereted Őt legjobban?
És ha a családotok erre az alkalomra, teszem azt, egy nagy ünnepi ebédet tart - megteheted, hogy közlöd, Neked ne írja senki elő mikor örülj anyádnak, Te majd a jövőhéten ebédelsz Vele?
Végül is megteheted. A gyász is ünnep, csak ellenkező előjellel.
Te ne gyászolj, de fogadd el, hogy gyász van. A példával tovább illusztrálva: ne kergesd szét az ünnepi asztalt, ha már nincs kedved közéjük ülni.
Árpi Creative Commons License 1999.01.28 0 0 16
Alfred!
Bocs, de ők nem gyászoltak (államilag), csak segítették, hogy aki gyászol, zavartalanul tehesse. És ez az én szememben nem csökkenti érdemeiket! Nem úgy a magyar központi akarat. Ne mondják meg nekem, hogy hogyan legyek rendes ember, jó!?
Alfred Creative Commons License 1999.01.27 0 0 15
utolsó mondat, hogy ne legyen félreérthető:

Ünnepekre szükség van, a gyász pedig sajnos elkerülhetetlen.

Alfred Creative Commons License 1999.01.27 0 0 14
Elfogadom, hogy bennünk magyarokban benne van a zsigeri undor mindentől amit a hatalom tesz, kér, talál ki. Most is mindegy, hogy O.V. vagy H.Gy vagy bárki más a miniszterelnök, a többség ilyen-olyan indokkal felháborodik a döntés hallatán.
De. Ez a baleset nem belügy. Ez a baleset Ausztriában történt, magyarok haltak meg. Az osztrák kisvárosban magyarokat ravataloztak föl, magyaroknak tartottak Misét. A határt megnyitotta a szertartásra igyekvők elött az Osztrák kormány. Ők gyászoltak. Mi ne gyászoljunk?! Ha O.V. nem megy el, akkor születik 5 másik hozzászólás, hogy ez egy ilyen szemétláda, még erre sem képes.
Még egy. A nemzeti gyász, a nemzeti ünnep inverze. Ünnepekre szükség van, sajnos, a gyász pedig elkerülhetetlen.
DcsabaS_ Creative Commons License 1999.01.27 0 0 13
Kedves kisvacak, csutak és RaSeK!

Egy formális gesztus az semmi (szinte), ha olyan ember gyakorolja, aki cselekedhetne is. Mű-részvét meg létezik, íme rá a példa. A miniszterelnök ne gyászba akarja borítani a "népét", hanem inkább biztassa nagyobb óvatosságra (és egyúttal deríttesse föl a baleset okait).
A fájdalom átérzése csak akkor őszinte, ha önkéntes. Micsoda dolog "megsúgni", hogy mikor "érezzünk" fájdalmat?!? Hogy lehet a gyász mímelésével helyettesíteni az igazi gyászt és segíteni akarást?!?

Mogorva Creative Commons License 1999.01.27 0 0 12
Affene... ez a törzsasztal még nem Mogorva99-kompatibilis. :(( HELP!!!!
Mogorva Creative Commons License 1999.01.27 0 0 11
A francba... a bénasáűgom miatt nem látszik egy csomó hozzászólás. Megpróbálom őket újra betenni... bocsika! Esetleg jól jönne most egy MODERÁTOR, aki helyrecsinálja...


align=center>









Mogorva


99-01-27
22:10

  
adatok |
e-mail

width=1 height=1>


">adatok |
e-mail

width=1 height=1>


1. Mogorva, igyál egy fröccsöt az elhunytak emlékére, én is ezt fogom tenni.
2. Ne nézz tévét, amúgy sem érdemes.
3. A báli belépődet visszaválthatod, szerintem.

A gesztus a lényeg. (Az egyik barátom unokatestvére ott volt a buszon. Csak úgy mondom...)




align=center>







csutak


99-01-27
20:46

  
adatok |
e-mail

width=1 height=1>


Mogorva,
Te biztosan nem veszítetted el egy gyermeked sem. Én sajnos igen. Éppen ezért másként látom a gyásznap dolgát. A gyermekeket senki nem adhatja vissza a szüleinek, de a tudat, hogy mások átérzik fájdalmukat az sokat számít!
Soha_ne_élj_át_ilyet!
Azt hiszem ez méltó döntés volt OVI-tól. (az első)




align=center>







Purusa


99-01-27
20:44

  
adatok |
e-mail

width=1 height=1>


Olcso - es gusztustalan - politikus-gesztus.

Ezzel aztan adnak rendesen a halottak emlekenek.
Egybe kene oket kotni csokorba a t. mediaval.
Meg egy kis zolddel.




align=center>







Mogorva


99-01-27
20:06

  
adatok |
e-mail

width=1 height=1>


Kisvacak!

Te úgy érzed, én emígy... nem baj ez. Sőt!
Viszont a topicot azért nyitottam, mert érdekel mások véleménye a dologról. Ha az év végi nagy árvíz áldozataiért is lett volna szó arról, hogy nemzeti gyásznapot kellene tartani, előfordulhat, hogy bőszen helyeseltem volna. Viszont most, mikor minden TV-ben Dávis Ibolya nagyságos asszony megtört arcát mutatják, amint a gyászmiséről tart kifelé, hát kicsit a hányás kerülget. Ilyen vagyok. Fenntartva, hogy nincs igazam...
Viszont ezt csak akkor fogom tudni belátni, ha mások véleménye meggyőz elképzeléseim helytelenségéről.

Nagyon sajnálom azokat akik ilyen értelmetlen módon, feleslegesen kellett, hogy meghaljanak.

(És nem elpusztuljanak, mint magasságos miniszterelnökünk mondotta volt :))

Magyarázza meg nekem valaki, miért kell a például Friderikusz show vasárnapi ismétlése helyett valami mást sugározni. Hogy méltósággal tisztelegjünk az áldozatok emléke előtt? Ugyan már...




align=center>







kisvacak


99-01-27
19:49

  
adatok |
e-mail

width=1 height=1>


Mogorva Kedves!
Először is szerintem mű-részvét nem létezik. Vagy kifejezed szívedből részvéted vagy nem. Ennyi. Magánügy az, hogy ki, miképp érez.
A gyásznappá, nemzeti gyásznappá nyilvánítás pedig csupán annyit jelent, hogy a miniszterelnök megkéri népét, hogy méltó módon tisztelegjen az elhunyt(ak) emlékének, továbbá megkéri az egyes intézményeket, hogy korlátozzák a daj-daj lehetőségét. Megkér!!! Vagy van egy kis hely a szívünkben ennek, vagy nincs.
Ha nem veszed sértésnek, nem tartom jó ötletnek a témában vitát nyitni.




align=center>







Nosferatu


99-01-27
19:03

  
adatok |
e-mail

width=1 height=1>


Az eset Nyugaton esett => jó kormányunknak reprezentálni kell a Ny. felé.




align=center>





eomer


99-01-27
19:02

  
adatok |
e-mail

width=1 height=1>


Egy kis adalék a Politikából:

Legyen csend a GYÁSZNAPON

Tanulságos végigolvasni...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!