Keresés

Részletes keresés

eomer Creative Commons License 1999.01.27 0 0 55
Kádár Mónika! Ha szíveskednél megtekinteni ezt a topicot itt... Kénytelen vagyok a soknevű Ragacsnak igazat adni...

Amúgy bocs a tegnapiért, nem tudom, miért szállt el az agyam.

eomer Creative Commons License 1999.01.26 0 0 53
Azért nem tudom megállni, hogy ide ne kopizzam Karcsu egyik hozzászólásának részletét a Császár Elődös topicból:

"...Minden nyilvános társadalmi szerepet játszó ember tisztába kell legyen azzal, hogy viselkedése közügy. Példa értékü lehet olyan emberek - elsősorban fiatalok - számára, akik keresik identitásukat, még nem rendelkeznek kiforrott személyiséggel. Ezt a felelősséget nem lehet nem felvállalni! És persze negatív következményei is lehetnek..."

Mindenki úgy értelmezheti, ahogy akarja, mindenesetre én ilyesféle gondolatok mentén akadtam ki egy picit...

üdv
eomer

heki Creative Commons License 1999.01.26 0 0 52
Hajrá törzstagok!
Keményen!


Szegény kis szimbolista klapec nyöszörgései:

Ez a topic másról szól ugyan, de ez nem mindenkit zavar, engem se nagyon.

Én nem tudtam, hogy a Törzsasztal egy újság...Jé, én azt hittem, ez egy a sajátos média közül, amelyet többek között igazán jellegzetessé az tesz, hogy nem újság, nincs szerkesztve, vágva stb., nem hírt, információt közöl, stb., stb. Moderálva van ugyan, de ezt csak olyan ideiglenes butaságnak tartottam.
A buta én vagyok. Én ugyanis újságíró vagyok!!! Egy újságíró vagyok, hurrá, és lehet, hogy sokan olvassák, amit írok, és ők is örülnek, hogy én örülök!!!
De akkor jobb lesz, ha viselkedem, és nem is írok például ilyeneket, hogy szar. :)

eomer Creative Commons License 1999.01.26 0 0 51
OK, lehet, hogy Nektek van igazatok és én vagyok a hülye. Én biztos, hogy nem így csinálnám, dehát nem én vagyok a moderátor (hál'Istennek). Az etikai kódexet (vagy a törzsasztal azon szabályainak gyűjteményét, aminek megszegése kimoderálást von maga után) azonban továbbra is sürgetem.
Kádár Mónika Creative Commons License 1999.01.26 0 0 50
eomer, ez szerintem nem közszereplés. Egy újság szerkesztője vagyok és ebbéli minőségemben az olvasói levelek közül kiszűröm a nem megfelelőket. Nincs olyan újság, amelyik megengedné, hogy a hasábjain egy olvasó a szerkesztőség egyik tagjának magánéletén csámcsogjon. Amíg valami a munkámmal kapcsolatos, addig lehet róla beszélni, tovább nem.
eomer Creative Commons License 1999.01.26 0 0 49
Galadriel, Drága!

Sajnálom, ha csalkódtál bennem. Ettől függetlenül fenntartom, amit írtam. Ha valaki közszereolést vállal, akkor annak el kell viselnie mindent. Mint írtam, az adatvédelmi törvény által védett személyi adatainak megsértésén kívül mindent. Ezért közszereplő. Jól is néznénk ki, ha valakiről gyalázkodó írás jelenne meg a lapokban, akkor azt - pusztán azért, mert helyzetben van, megteheti - mondjuk, bezúzatná. Mónika ténykedése kb. ilyen.

Nem tűnik fel Neked, hogy a moderátorok közül csak a Mónika kap? Wágner Úr nem csinál titkot belőle, és mégsem anyázzák a ténykedését.

Természetesen tudom, hogy a véleményemtől nem változik semmi. Wágner úr már kifejtette, hogy ez a kocsma magántulajdon, a tulaj azt csinál, amit akar. A bibi csak az, hogy a jó kocsmáros, ha ő a megtámadott, általában akkor hajítja ki a vendéget, amikor az elsütötte az első pofont. Lefordítva, ha Pollen ezt írta volna, mondjuk:

Kádár Mónika Alsómucsröcsögén, a Birsalma köz 13. alatt lakik, odamegyek és.... Gyertek Ti is!

Ha nyakra-főre hajigálja kifelé a vendégeket, akkor csak azt éri el vele, hogy az emberek leszoknak a kocsmájáról. Eddig ebbe az egész moderálósdiba nem szóltam bele. Nem érintett, nem érdekelt. De a moderálásnak ezt a formáját én nem igazán tudom elfogadni. SZVSZ egy moderátor bárki mást érintő hozzászólást kimoderálhat, de az őt magát érintőt nem.

p.s. Ma egy kissé spleenes vagyok, talán ezért sikerült élesebben fogalmaznom a kelleténél, de fenntartom, amit írtam.

eomer Creative Commons License 1999.01.26 0 0 47
Wágner úr! A munkaköri kötelességről szóló érved akkor állná meg a helyét, ha korbáccsal kergetnék bele Mónikát a moderációba. Ismereteim szerint ma Magyarországon senki sem kötelezhető egy munka elvégzésére. Ha mégis vállalja, akkor lelke rajta, önként vállalt feladatról van szó. Az ilyesféle moderálást meg az, hogy még fizetést is kap érte, még súlyosabbá teszi. Akkor meg aztán főleg tessék állni a pofonokat! Aczél elvtárs is pénzt kapott a moderálásért...
Wágner úr Creative Commons License 1999.01.26 0 0 46
Eomer sztrovacsek, szerintem ez első sorban etikai kérdés. Maximálisan egyetértek azzal, hogy ha valaki pöcegödörtisztitónak adta magát, akkor ne siránkozzon azon, hogy büdös meg szaros lesz, ugyanakkor konkrétan Mónika esetében ez munkaköri kötelesség lett - a T.Ig. az ő nyakába varrta ezt a hálátlan feladatot.

Arról meg én nem tehetek, hogy miközben iszogattam és írogattam, itten befutott a Mónika beírása, nem Igori ez, kérem szépen, hogy csak öt órakor érkezik egy személy... a gabonapálinkával... és majd csak 6-kor kezdődik a dühöngés és lövöldözés... :)))

eomer Creative Commons License 1999.01.26 0 0 45
Wágner úr! Hogy is van ez? Mónika nem törölheti, mint moderátor, a rá vonatkozó hozzászólásokat, holott moderátor, ezért megkér egy másik moderátort, hogy ugyan moderáljon már...

Ügggyes...

Egyébként meg szerinted azért nem törölt, mert nincs joga hozzá, szerinte meg azért mert nem volt rá lehetősége...

Mónikának legalább lehetett volna annyi esze, hogy nem ír be eléd...

Wágner úr Creative Commons License 1999.01.26 0 0 44
Igenis, egy virág Kiscsillagnak... pezsgővel... (mégiscsak a Kocsmából van:)))

--------------------
Más. Eomer sztrovacsek, ottan épp arról van szó, hogy nem a Mónika törölte saját magát - a múltkor valahol, valamelyik topikban épp azon sírt, hogy a neki címzett "jókívánságokat" ő nem törölheti.

Kádár Mónika Creative Commons License 1999.01.26 0 0 43
eomer, nekem is vannak jogaim, nem kell mindent eltűrnöm. És egy másik moderátort kértem meg a törlésre, mert nekem nem volt rá lehetőségem.
eomer Creative Commons License 1999.01.26 0 0 42
Ne haragudj, Kádár Mónika, de ez már pofátlanság... Megtalálom a source-ban, hogy "Pollen hozzászólását töröltük az érintett kérésére." Erre meg kiderül, hogy az érintett Kádár Mónika. Aki saját magát megkérte, hogy "ugyan törölje már" ezt az üzenetet. Eddig nem szóltam hozzá a moderálási vitához, de most nem tudom megállni. Mégis, micsoda eljárás ez? Ha egyszer vállaltad a moderátor szerepet, akkor nincs más választásod, mint tűrni! Vedd tudomásul, hogy Neked ebben az esetben nincsenek személyiségi jogaid. (Kivéve a személyi adataid védelmét.)Te itt közszereplővé váltál. Ne csak az előnyeivel élj, viseld el a hátrányait is. Bármit kimoderálhatsz, de a saját magadat érintő hozzászólásokat nem! Ez kb. ugyanaz lenne, mintha Simicska betiltatná a róla szóló cikkek megjelenését.

Csatlakozom mogorvához, aki mogorva lett a cenzúrázási gyakorlattól.

heki Creative Commons License 1999.01.25 0 0 41
Wagner virágot Kiscsillagnak.
Gen Creative Commons License 1999.01.25 0 0 40
Ki küldött, kinek, mit? :-o
heki Creative Commons License 1999.01.25 0 0 39
Akkor bezárólag a következők derültek ki:
nincs baj, csak ha bekerülsz egy társaságba, amely összeszokott, akkor viselkedj, mert vagy átnéznek rajtad, vagy tesztelnek, vagy megjegyzéseket vívsz ki indokolatlan és esetleg öntudatlan provokációiddal.
Hm.
Nos.
Ezt kéne valami vonzó köntösbe burkolni, mert ez így elég kínos. (Nem vonzó, hogy durva legyek. Bocsika.)

Hogy megemeljük a témát:
mindez nagyszerű példa az anarchizmus ellen. Minden emberi közösségben kialakulnak szokások, majd jogok, majd törvények, majd az osztályok (láma, sulinetes, nemtörzstag stb.)
így itt is. Szomorú lettem, mert lelkem mélyén szerettem volna hinni, hogy nem így van. :(
De ne sírjatok, majd csak lesz valahogy...

Kiscsillag!
Azért figyelted ugye, hogy csinálják az átlépés technikáját? Van még tanulnivaló...

kiscsillag Creative Commons License 1999.01.25 0 0 38
Pedig milyen szép virágot küldött nekem...
neduddgi Creative Commons License 1999.01.25 0 0 37
Na. Emil megy, beke lesz, duboroghet a Rock. meg follyon a sor.
Ez a Wagner Ur meg ilyenkor alszik az asztal alatt. Hallatlan....
kiscsillag Creative Commons License 1999.01.25 0 0 36
Gen, email megy
Gen Creative Commons License 1999.01.25 0 0 35
kiscsillag, a topic természetesen "él" és megtalálható itt, csak az olyan topicok sorsára jutott melyek érdektelenné váltak, ilyen-olyan okokból.
Ugye nem azért ez a hirtelen és eléggé túlhajtott reakció (hogy a francba kerültem így hirtelen elő 4 nappal az utolsó üzenetváltásunk után?), mer az érintett topicban némileg ellened fordult a közhangulat?

Ha a "paranoid" kifejezést nem logikai hanem pszichológiai oldalról közelítjük meg akkor tisztázzuk, mit is értünk ezalatt.
paranoia: az elmezavar egy formája melynek lényege: olyan lappangva fejlődő, maradandó, megrendíthetetlen logikus téveszmerendszer, amely mellett a beteg gondolkodása, akarati magatartása, cselekedeteinek célszerűsége tökéletesen rendezett.
Szó lehet arról, hogy az az én téveszmém, hogy te mesterségesen hoztál létre egy problémát, mellyel elégé előtérbe kerültél. Ezt a téveszmémet aztán támogatták néhányan abban a bizonyos topicban, így sajnos tovább súlyosbodott az állapotom, melyért felelősség terheli a hozzászólókat, amit remélem átéreznek.
Feltéve, de nem megengedve eltöprenghetünk azon, hogy téveszme-e, ha valaki azt hiszi, hogy egy internetes fórum "öregjei" összefognak az "újak" ellen és meg akarják akadályozni, hogy azok érvényesülhessenek, zárttá akarják tenni a rendszert, stb.

És ha már belekevertük a pszichológiát a dologba, nem én voltam az aki egyes szám harmadik személyben ír magáról az üzeneteiben, melyről érdekes infókat lehet találni, szinte bármelyik, személyiségfejlődésről szóló könyvben.

Lorát nem minősítettem, csak közöltem egy reakciómat, mellyel inkább saját magamat minősítettem.

Az "állandó tettestárs" stílus, pediglen igen nyilvánvaló (persze itt hatalmas pofátlanság lenne arra hivatkozni, hogy a "régiek" tudják), igen gyakran használunk, igen sokan Rejtő idézeteket (idézőjelek nélkül) és ez is az volt.

Egyébként nyugodtan fókuszáld rám továbbra is az elkeseredésedet, ha nem ért veled egyet a hozzászólók többsége. Mégicsak egyszerűbb egy virtuális személyt utálni, mint mindenkit, akivel problémád van...

Pollen Creative Commons License 1999.01.25 0 0 34
No, moderator, kinek az alteregója vagy? Vagy netán ő vagy személlesen?
Liam Creative Commons License 1999.01.25 0 0 33
Mi bánt, Kádárék Mónikája?
kiscsillag Creative Commons License 1999.01.25 0 0 32
irokéz,

én még csak hagyján, de Gen elég súlyos módon minősítette Lorát (a hozzászólásai száma alapján, ami éppen nem etikus), és "állandó tettestársam"-ként emlegette. Mi jogon? Miféle stílus ez?
Ez lenne az ő harapós hangulata? Reméljük, múlékony...

neduddgi Creative Commons License 1999.01.25 0 0 31
Monika,
"neduddgi 99-01-25 19:18" ennek a 2. bekezdeseben lathatod, hogy nekem sem tetszett. Csakhogy reagaltam ra, s a nepek meg nem ertik mire.... Erted? "Erted"!
Lehet, hogy tul hamar jar a kezed. hiszen, ha masok is eliteleik a hangnemet, akkor az csak igazolas az "erintettnek", nem?
na mindegy, hagyjuk mar.

Be kene inkabb linkelni ide a topic temajaban eddig szuletett javaslatokat, tanulmanyokat, meg ilyesmi....

kiscsillag Creative Commons License 1999.01.25 0 0 30
neduddgi, ha tényleg a topicra vagy kíváncsi, akkor miért nem olvastad el heki mai, 17:47-es hozzászólását (ahelyett, hogy engem szednél ízekre)?
irokéz Creative Commons License 1999.01.25 0 0 29
kiscsillag,
elolvastam a topicot. Nem vészes; Gennek biztos harapós napja volt, vagy ilyesmi. A mondanivalójában volt valami, csak a stílusa volt -számodra szokatlanul- nyers.
Kádár Mónika Creative Commons License 1999.01.25 0 0 28
neduddgi, visszacopyzhatod, ha akarod, de engem nagyon bántott Pollen hozzászólása, hiszen nem érdemeltem ki semmivel.
Attól, hogy az én nevem van fölül kiírva, nekem is vannak személyiségi jogaim és az én magánéletemhez sincs senkinek semmi köze. Már többször távolítottunk el üzeneteket az érintettek személyes kérésére, sőt egész topicot is hasonló indokok alapján.
neduddgi Creative Commons License 1999.01.25 0 0 27
Nem kene inkabb a topic temarol beszelni?
Tizenegyest meg sosem "szivott vissza" egy biro sem. legfeljebb nem engedik nehany hetig meccset vezetni. De ennek termeszetesen semmi koze az itteni esemenyekhez....
kiscsillag Creative Commons License 1999.01.25 0 0 26
Nem értem, mi van itt? Ha az ember rávilágít a motívumaira, akkor az izzadságszagú magyarázkodás? Egyébként nem félek a kimoderálástól, pontosan azért, amit a precedensekről leírtam.

Pollen válaszát nem sikerült elolvasnom, de ki volt az érintett?

neduddgi Creative Commons License 1999.01.25 0 0 25
moderator kedves,
tok jo. Engem most hulyenek neznek. Egyebkent is, de az mas kerdes. :) Mi legyen? Bekopizzam, vagy Te teszed meg meaculpazva? Vagy torlod az enyemet is?

Hol az ugyvedem???!!!

bgrbftby Creative Commons License 1999.01.25 0 0 24
Pollen hozzászólását, töröltük az érintett kérésére.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!