Keresés

Részletes keresés

LyriCs Creative Commons License 2001.10.04 0 0 7
"Az ARTISJUS Magyar Szerzôi Jogvédő Iroda Egyesület felszólítása értelmében szolgáltatásunkat korlátoztuk. A lyrics.hu oldalon található dalszövegek elérését felfüggesztettük. Dolgozunk a jogi problémák megoldásán, reméljük hamarosan újraindíthatjuk szolgáltatásunkat. Térj vissza mihamarabb! Köszönjük türelmedet."

ezt a szöveget találtam a www.lyrics.hu szájton, és ledöbbentem kicsit... ismét

na persze. csodálkoznék, ha kinyitna újra. a sztori pikantériája, hogy az oldal indulásánál rákérdeztem az alkotónál, hogy nem fél-e a "jogvédőktől"? azt mondta, hogy nem.....

talán egy 1/2-1 éve ugyanilyen szöveggel találkoztam egy másik jó kis magyar dalszöveg oldalon (a címe a feledés homályába merült)

a vicc az egészben az, hogy ezt a szöveget pont egy olyan szám dalszövegének a helyén találtam, amit sehol nem leltem addig a neten, és leszedtem(bepötyögtem) aztán beküldtem emailben, hogy olvashassák mások is. erre leszedik... a munkám gyümölcsét :(

ami biztos, hogy a szerző biztos nem szedette le, mivel gondolom örül, ha valaki a sajátjának érzi a gondolatait, és elolvassa, amit írt... hisz nem a cd-t másolja, csak a szöveget szeretné olvasni a szegény betérő műértő (vagy ilyesmi)

tehát marad a kiadó, mint leszedő. viszont fel nem foghatom, hogy miért? miért fáj ez neki? mitől lesz ezzel kevesebb ő(mint kiadó), ha valaki olvassa a szöveget?

tudom, lerágott csont, de mégis, megáll a józan ész.

p.s: ja, most olvasom, hogy a topicnyitóban a Daloskönyvet emlegeti egy olvtárs... na, azt zárták be 1/2-1 éve... :(

HoD Creative Commons License 1999.10.06 0 0 6
lyrics,
A http://www.lyrics.ch/ újra müxik, de ahogy néztem korlátozottan, elég gyenge frissítésük lehet.
Valamit még találtam a bookmarkjaim között: http://lyrics.natalnet.com.br/
Szintén kereső, itt még körül lehet nézni, de nem tudom, hogy mekkora adatbázissal dolgozik.
Előzmény: lyrics (5)
lyrics Creative Commons License 1999.09.20 0 0 5
Tisztelettel udv. tudos barataim.Sajnos offtopic leszek.
Van_meg_ egyalltalan_valahol_angol/magyar nyelvu site dalszoveg temaban...?HELP!
Caveman Creative Commons License 1999.01.22 0 0 4
Kedves stain!

Legjobb tudomásom szerint a szerzőket. Ám a probléma ott kezdődik, hogy a kiadó megvásárol egy csomó jogot a szerzőtől, így a mű az ő tulajdonába is kerül. Innentől kezdve meg ugye.... (lehet hogy hiányosak az ismereteim, de valahogy így van)

CaveMaN

Caveman Creative Commons License 1999.01.22 0 0 3
Sziasztok!

Ez megint a szokásos, hogy szerezzünk pénzt akciók egyike a lemezkiadók részéről szerintem. Adnak ki olyan könyvet, bármit amiben csak a dalszövegek szerepelnek? Ha van is (elvileg kell legyen), akkor is ritka mint a holló.
Másrészt viszont zavarja a lelkivilágukat (nekik is, mint sok másnak), hogy az internet szabad, és elméletileg korlátozhatatlan. Ezért igyekszenek is hamarjában nyírbálni a jogokat...
IMHO olyan még nem történt a világban, hogy egy számnak csak a szövegét adták volna ki! A dallam hozzá tartozik, csak azzal egész. Ha anélkül adnák ki, max. vers lehetne, ha elérné a színvonalat. Itt meg ugye zene nélküli száraz szövegek tárolódtak.

CaveMaN

joghurt Creative Commons License 1999.01.22 0 0 1
Ez a Bravo-s felvetés duplapluszjó.
HoD Creative Commons License 1999.01.22 0 0 0
Zamek!
A lyrics.ch-t én is használtam, többek között igen hasznos volt, amikor 4 mp3 CD-ről kellett megállapítanom a szám előadóját és címét az ID tagokhoz. :-D
De ez a bezárás teljesen abszurd. Érdekelne, vajh a BraVO és hasonló tiniújságok fizetnek-e bármit is a lemeztársaságoknak egy dalszöveg leközléséért.
A kiadók helyében én a fenekem a földhöz verném, ha mások is hülyítik rajtam kívül a nagyközönséget a zenémre. A dalszöveg nem MP3 kéremszépen. És a RIO pert is elvesztették, pediglen az nyilván súlyosabb téma.
Vicces, hogy SzVSz inkább maguk alá rondítottak.
Az már kevésbé, hogy ha hirtelen felindulásból nekiállnék keresni egy dalszöveg töredékre, ezt már csak emlékeim között tehetem meg. :-(
joghurt Creative Commons License 1999.01.22 0 0 topiknyitó
Szívenütött. Most olvasom, hogy a lyrics.ch-t lenyomták, kevéssel előtte az OLGA volt kénytelen bezárni. Még arra is emlékszem, amikor pár éve az amerikai UNC site vonta magára a kiadók haragját, majd jogi úton beszántották őket, és sóval hintették be helyüket.

Kinek van itt igaza? A lemezkiadóknak, akik szerint így bevételtől esnek el? Vagy az átlagembereknek, akik nyelvgyakorlás, zenetanulás, vagy akár stilisztikai tanulmányok céljából szeretnék megtalálni valahol az adott dal szövegét írásos formában, és hisznek az információ szabadságában?

Vajon a magyar Daloskönyv az olDalokhoz hasonlóan kénytelen lesz előbb-utóbb lehúzni a rolót? Van-e értelme ennek a küzdelemnek a kiadók részéről, vagy úgyis lesz mindig egy site, ahova felrakják az előző betiltott anyagait?

És mi legyen a beszkennelt, és hálóra feltett könyvekkel?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!