Keresés

Részletes keresés

Kavics78 Creative Commons License 2011.11.20 0 0 59

http://www.novinite.com/view_news.php?id=133972

Mivel a koszovos kovetkezmenyes topic nincs mar meg ezert beteszem ide.

istvan03 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 58

Hogyan alakul Koszovó sorsa ??

celebesz11 Creative Commons License 2005.08.05 0 0 57
bocs, nem a legtutibb helyen kérdezem, de hátha tudja itt valaki: mikor lesznek Koszovóban a választások? köszi
kilenctizenegy Creative Commons License 2005.06.19 0 0 56
Draskovic ellenzi Koszovó függetlenségét

június 19. 15:33

[MTI]

A független Koszovó a Balkán rákos daganata lenne, a tartomány különválása láncreakciót indítana el Európában - figyelmeztetett Vuk Draskovic szerbiai külügyminiszter. A Beta belgrádi hírügynökség vasárnap interjút közölt Draskoviccsal, amelyben a külügyminiszter felvonultatta a Koszovó függetlenségével kapcsolatos belgrádi ellenérvek teljes eszköztárát. Arról beszélt, hogy a független tartomány rákos daganat lenne a Balkán testén, és az ilyen a kierőszakolt megoldás ellentétes lenne Szerbia és a szerb nép akaratával, aminek súlyos következményei lennének az egész térségre és Európára nézve.

A külügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy Koszovó különválása esetén a tartományban maradt szerbek többsége elmenekülne, Szerbiába visszatérnének a hatalomra a milosevici rezsim erői, szárnyra kapnának propagandájukkal, miszerint "hagyományos európai és amerikai ellenségek elszakították Koszovót". Szerbia számára ez maga lenne a balsors, automatikusan az államközösség felbomlásához vezetne, súlyos megrázkódtatásokon esne át az egész térség. "Európa balkánosodna, mert a drasztikus koszovói megoldásra való hivatkozással a baszk, az északír és a többi kérdés is drasztikus választ követelne" - mondja Draskovic, aki szerint Koszovó ráadásul elszigetelődne Szerbiától, gazdaságilag nem lenne esélye a túlélésre, nagyon gyorsan szociális összetűzések és az albán törzsi leszámolások színhelyévé válna.

Vuk Draskovic arra figyelmeztetett, hogy a Szerbiára erőszakolt koszovói függetlenség egyszersmind azt is jelentené, hogy a NATO valójában nem azért bombázta a milosevici Jugoszláviát, hogy megakadályozza a humanitárius katasztrófát, hanem azért, hogy szétverjen egy nemzetközileg elismert szuverén államot, területén pedig egy másik szuverén államot hozzon létre, ami agressziónak és az ENSZ-alapokmány legsúlyosabb megsértésének minősülne. A politikus meggyőződését fejezte ki, hogy a nemzetközi közösség a Belgrád által javasolt kompromisszumos megoldást fogja választani, amely "Európa balkánosodása helyett a Balkán európaivá válásához vezetne". Rámutatott arra, hogy Belgrád rugalmasságot mutatott, amikor a nemzetközi közösség elképzelésével összhangban elmozdult a válság előtti, 1999-es álláspontjától azzal, hogy autonómiánál többet, a függetlenségnél kevesebbet ajánlott Koszovónak. Ugyanakkor az albán fél a függetlenséget szajkózva továbbra is ragaszkodik az eredeti, hat évvel ezelőtti álláspontjához - mondta Vuk Draskovic.

petya Creative Commons License 1999.01.26 0 0 55
ALLAH!

Írod: "Miért volna amerikai feladat a "rendcsinálás"?? Miért a békében élő amerikai
adófizetők dollármillióiból kellene helyi zavargásokat ápolgatni."

All right! De akkor az igen tisztelt USA ne dumáljon bele másba se! (Huh, milyen demagóg voltam!)

Szevasz:

Petya

cosmopoli Creative Commons License 1999.01.25 0 0 54
Amugy meg ami a blokádot illeti, azért annyira nem hatástalan, hiszen a szerb gazdaság már romokban hever és az életszinvonal ami valaha jobb volt a mienknél, ma már a béka segge alatt van.

De maga a rendszer is egyre visszataszitobb.
Ismerek jópár szerb egyetemistát. Ezeknek csak egy vágyuk van, hogy amilyen gyorsan csak lehet elhagyják az országot. Akinek van diplomája és valami hasznosítható ismerete az mind megy. Egy egész generáció esik igy ki, s ez nem lesz könnyen pótolható.
Szóval szarban vannak, de nagyon. A gond hogy még így is lehet háborúzni, meg elvegetálni jó ideig, ha nemzeti frázisokkal meg tudják tartani a hatalmat a mostaniak.

Szomorú.

cosmopoli

cosmopoli Creative Commons License 1999.01.25 0 0 53
Kedves Allah,

Noha egyetértek veled abban, hogy a Monarchia szétesésében az antantnak bizony döntő szerepe volt, de ez korántsem jelenti azt, hogy anélkül megmaradhatott volna. Az hogy mindenkit hagytak volna békén a Monarchiában kicsit megszépített valóság. Mi például néha elég bunkó módon viselkedtünk az itteni másnyelvüekkel, félve attól, hogy ők is nemzetté akarnak válni, igy aztán nem meglepő, hogy lassan a megegyezés utolsó esélyeit is eljátszottuk. 1918-ban a nemzetiségek nagy része már menni akart. A 19. század nagy találmánya, a nemzetállam túlságosan is vonzóvá vált időközben.

Bizonyos értelemben ez folyik most tőlünk délre is. Ezek az emberek, vérrel és vassal azt igyekeznek létrehozni, ami máshol korábban már megtörtént, azzal megspékelve, hogy a Balkánon az etnikai összetétel sokkal bonyolultabb. A szerbek pedig olyan traumával kénytelenek szembenézni, amit nekünk anno Trianon jelentett. Ebből a szempontból és abszurd módon direkt mázlinak itélhető, hogy mi akkor képtelenek voltunk katonailag fellépni. A határok tekintetében a végeredmény detto ugyanaz lett volna, viszont alig kerülhettük volna el, hogy hasonló véres jeleneteknek legyünk elkövetői és áldozatai.
Noha a nemzetállami fejlődésnek voltak és vannak pozitiv vonatkozásai, azért lehet, hogy ugy egészében jobban járt volna az emberiség, ha valamilyen furcsa módon nem ez a model lett volna a nyerő.

cosmopoli

deniboj Creative Commons License 1999.01.25 0 0 52
Nem kell csodálkozni azon, hogy az embargóra mgas ívben szartak a szerbek, ha egyszer olyan szomszédaik vannak, amilyenek... Nézzetek a térképre: a mieink úgy csempészték a benzint innen oda, mint a picsa: naná, ha egy literért már három éve megadták a két-három márkát!!

Na és a románok... csókos cimborák többszáz éve, főleg, ha magyar vér folyhat... Ez most nem MIÉP-es hőzöngés, hanem történelem...

Bolgárok: ha lóvéról van szó, felejthető az ellenségeskedés... Bolgár barátaink is juttattak ám rendesen üzemanyagot, stb.-t Jugoszláviába...

Szóval: gazdasági embargó halálra van ítélve.

Hogy mi a megoldás? Nem tudom. Attól félek, nincs megoldás. Frankón.

Bregg Creative Commons License 1999.01.25 0 0 50
Köszönöm a felvilágosítást, tényleg!
Tehát ez azt jelenti, hogy a JNA-t nem lehet a "Sivatagi Vihar"-hoz hasonlóan legyőzni. Akkor szerintetek (ti. ez ügyekben jártas szakértők) szerint mi a megoldás? (Megj. Azt én sem szeretném, ha mindenféle forrófejű albán szabadcsapatok komoly fegyvereket kapnának...)
deniboj Creative Commons License 1999.01.24 0 0 49
Bregg:

" a) Igaz ez a légierőre is? "

Ún. partizánháború keretei között nem légiflottillák ütköznek. Az ellenséges repcsik nyomulhatnak, lebombáthatnak településeket, de a hegyek közötti " milíciák " állásait nem tudják támadni.

" b) Amennyiben mégis az említett két haderő légiereje lenne az erősebb, akkor lehet komoly és sikerrel kecsegető "akciókat" kezdeményezni szárazföldi csapatokkal úgy, hogy légitámogatása csak az ellenfélnek van? "

Mint említettem, a légitámogatásnak csak akkor van jelentősége, ha a megtámadott élő erő - és az ezzel összefüggő technikai-anyagi háttér - nyílt terepen, összefüggő területen leledzik. A hegyek közötti mozgékony alegységeket soha, semmiféle körülmények között nem lehet érdemben szétzilálni ( lásd: II. VH. ).

" b) Nem számítana a "Bundeswehrt és a Grande Armée-t" "üzemeltető" országok Jugoszláviával nem összemérhető gazdasági ereje? "

Ha az a cél, hogy " túlélni ", akkor lehet akár a világ legnagyobb gazdasági hatalma a háttérben, mindhiába. Tanuljunk a történelemből: a Wehrmacht a fején átbucskázva próbálta Titot agyontaposni, nem ment. Márpedig a Harmadik Birodalom körülbelül 400-szor nagyobb ipari potenciállal rendelkezett, mint Jugoszlávia. Ott a teljes német hadiipari kapacitás, itt kecskepásztorok és egymással versengő helyi kiskirályok. Eredmény: Wehrmacht go home!

Mellesleg a jugó hadigépezet korántsem csak a JNA-ból áll. A magyar Munkásőrséghez hasonló, de sokkal inkább elkötelezettebb és motiváltabb 600.000 főből álló Területi Védelmi Erőről sem szabad megfeledkezni.

joghurt Creative Commons License 1999.01.23 0 0 48
Kedves Bregg!

Most deniboj-t megelőzve pár szó a dolog katonai részéről:

Ha támadásban nem is, de otthoni védekezésben ténylegesen brutáljó a jugó hadsereg. Olyan légvédelmi rakétáik is vannak, mellyel az Irakot ért légitámadás 70-80%-ban kivédhető lett volna. Tehát egyáltalán nem triviális a légtér fölötti uralom megszerzése, de ami fontosabb szempont: csak áldozatok árán lehetséges, mert jópár NATO gépet biztosan leszednének, mielőtt azok leradírozzák a légvédelmi állásokat.

A szárazföldi hadseregek viszont teljesen nem számolhatóak fel a levegőből. A jugók a saját hegyeik között kiváló partizánharcra képesek, ami viszont az esetleges szárazföldi NATO-rendfenntartó erőknek komoly veszteségeket lenne képes okozni - technikai és gazdasági erő ide vagy oda. [Források: CNN, Sky News, BBC - azaz az angolszászok.]

Nagyjából ezért nem sietik el a katonai beavatkozást; az olaj és egyéb szempontok természetesen fennállnak.

És még egy dolog, amiről itt senki sem írt még: Oroszország. Köztudott, hogy szláv rokon lévén nagy haverjuk. És egy lehetőség is Jelcin számára, hogy megmutassa: őket sem szabad kihagyni a világpolitikából, még ha gazdaságilag eléggé meroggyantak is. Hát csakazértis keresztbe tesz az USÁ-nak.

nonamed Creative Commons License 1999.01.23 0 0 47
A gerilla-hadviselésnél nem igazán fontos a szemben álló felek anyagi ereje, a légierő meg aztán végképp nem. Bár az is igaz, hogy légierő nélkül a gerillák legfeljebb ideig-óráig tudják magukat tartani, de ezalatt a (nem kevés) óra alatt annyi szembenálló katonát tudnak elpusztítani, hogy az őket küldő ország visszavonna minden haderőt. Gyk: képzeljétek al, amint egy-két hét leforgása alatt a NATO elindít több száz robotrepülőt, ennek ellenére az albán/szerb/vizigót/akármilyen gerillák ez idő alatt több száz amerikai/német/nyugati katonát egyesével leszednek. Egy hét után az összes nyugati államban százezrek tüntetnének, hogy "Hozzátok haza fiainkat..." (a folytatás pedig, amit persze nem írnának fel a transzparensre: "... az albánok/szerbek/vizigótok meg dögöljenek meg ott ahol vannak, akár egymás kezétől is, de az én fiam ne haljon meg miattuk!")
Higanynak: az atomot meg a te fürdőkádadba kéne dobni. Ritka hülye ötlet!
Zaturek Manfred Creative Commons License 1999.01.23 0 0 46
Gerilla-hadviselés esetén a légierőnek semmi jelentősége nincs.
Bregg Creative Commons License 1999.01.23 0 0 45
Kedves deniboj!
"A váll-lapomat teszem rá, hogy - főként hazai körülmények között - a seggére verne bármelyik európai hadseregnek ( beleszámítva a Bundeswehrt és a Grande Armée-t is ). " -írod
Örülök, hogy egy szakértő is van köztünk, halál komolyan. Engedd meg, hogy kérdezzek, abszolút laikusként:
a) Igaz ez a légierőre is?
b) Amennyiben mégis az említett két haderő légiereje lenne az erősebb, akkor lehet komoly és sikerrel kecsegető "akciókat" kezdeményezni szárazföldi csapatokkal úgy, hogy légitámogatása csak az ellenfélnek van?
b) Nem számítana a "Bundeswehrt és a Grande Armée-t" "üzemeltető" országok Jugoszláviával nem összemérhető gazdasági ereje?
eksön Creative Commons License 1999.01.23 0 0 44
Az USA sem tök hülye, csak annak látszik. Még mindíg ő a kakas a tyúkólban (NATO). Mivel nekik - most, hogy japán kezd "leépülni - elég nagy gazdasági veszély lehet az EU, s mert a balkánon anyagi érdekeltségük nincs, így kihasználhatják az europaközeli válság minden előnyét.
Leveleket kérjük a Clinton kukac Monica húú címre postázni.
deniboj Creative Commons License 1999.01.23 0 0 43
Jómagam három hónapot töltöttem Pristinában, még 1991-ben. Körbeutaztam Koszovót, ismerkedtem ottaniakkal...

Hát... Zecek, csak azt tudom mondani, hogy veled együtt remélem: nem adnak komoly fegyvert a szkiptárok kezébe!

Aki nem tudná: az albánok eredendően muzulmánok, s az utóbbi időben erősödik a siíta vonulat... Nyílt titok katonai körökben, hogy Líbia, Irak és Irán egyaránt megpróbál befolyást szerezni Albániában és Koszovóban. Még akkor járunk a legjobban, ha a török érdekek érvényesülnek, de erre pillanatnyilag nincs esély: Törökország a hajdani SzU muzulmánjait vette célba, mármint befolyási övezet kialakítása érdekében. Úgyhogy Albánia marad líbiai és iraki érdekeltség.

Zecek Creative Commons License 1999.01.22 0 0 42
Hopkins!
Én nagyon, akarom mondani NAGYON remélem, hogy abból nem lessz semmi. Volt valaki közületek Kosovón albánok közöt??! Az egy jóféle tapasztalat - esetleg küldjük el Clintont :-)
Hopkins Creative Commons License 1999.01.22 0 0 41
Zecek:

Örülök, hogy nem vagyok egyedül azzal az eszmémmel, mely szerint túl könnyű lenne a szerbeket feketeseggűnek kikiáltani, az albánokat pedig szabadságharcosnak...

Majd figyeljétek meg a hős Amerika meg a NATO reakcióját, amikor pár év múlva kiderül: egy fundamentalista iszlám államot alapoztak meg Európában azzal, hogy az albánokat támogatták... ne legyen igazam...

Hopkins

Zecek Creative Commons License 1999.01.22 0 0 40
hogy a jugó hadseregnek mije van vagy mije nincs és hogy mit tud abba ne menjünk bele(ott voltam katona...). De:amikor visszavonták a miliciát - a fenyegetés hatására természetesen - az albánok azt mondták: "mi akkor is harcolni fogunk. és idehozzuk a NATO-t!" És akkor a másik(szerb) oldalon is lesznek ártatlan áldozatok (most is vannak szerintem, nem gondoljátok?). utána az ő oldalukra áll majd valaki, és beletapos az albánokba, stb. Szóval ne legyetek vérszomjasak - t.i. ez a számítógép elött ülve meglehetősen könnyű.
deniboj Creative Commons License 1999.01.22 0 0 39
Bregg írja:

" Azt már láthattuk, hogy mit tud a jugo hadsereg fegyvertelen civilek ellen... Szeretném látni, mire képes egy jól felszerelt reguláris hadsereg ellen... "

Jó öreg Bregg...

Én ( mint hivatásos katona és hajdani katonai felderítő ) NEM szeretném látni, hogy mire képes a jugó hadsereg... A váll-lapomat teszem rá, hogy - főként hazai körülmények között - a seggére verne bármelyik európai hadseregnek ( beleszámítva a Bundeswehrt és a Grande Armée-t is ).

A Vajdasági 3. Gépesített Lövészdandár elpicsázná az egész Magyar Honvédséget, úgy, ahogy van.

Bocsi, de nem bírtam szó nélkül. Kevés dologhoz értek, de a balkáni haderők tekintetében viszonylag büfének tartom magam...

cosmopoli Creative Commons License 1999.01.22 0 0 38
Kedves Petya,

természetesen igazad van, hogy a Nato, meg a "Nyugat" sokkal többet tehet mint mi. Mert amit mi tehetnénk, az pillalatnyilag csak az áldozatok szenvedéseinek enyhitése lehetne: segélyszállítmányok, meg a menekültek fogadása és gondozása. Valamelyest persze már tesszük ezt, de szerinted mit szólna a többség ha OV hirtelen mondjuk több százmilliót, vagy pár milliárdot kérne egy koszovói segélyprogramhoz?
Szerintem annyit, hogy a pénz inkább másra kell, meg ez amugy is a szerbek, meg az albánok gondja.

Szoval én csak annyit akartam mondani, hogy kicsit álszentnek tartom a "Nyugat" szapulását, ezzel olyan jól meg lehet nyugtatni a lelkiismeretet. Pótcselekvés.
Részben persze a tehetetlenség frusztrációjából ered, mert hogy ami ott megy az tényleg égbekiáltó.

cosmopoli

Kero Creative Commons License 1999.01.22 0 0 37
Stampel:
valahol persze igazad van...de megis...hogy
fer bele Szerbia az 21-ik szazadba ?
barbarsagra nincs mentseg, politika ide vagy oda...

udv
|{ero

Gorcsev Iván Creative Commons License 1999.01.22 0 0 35
Kedves Bregg!
Azt hiszem, hogy egy kicsit elbeszéltünk egymás mellett. Azt én is tudom, hogy ma már egész pontosan szét tudnak loni, bármit amit csak akarnak, vagy legrosszabb esetben másodszorra.
Nekem az a gondom, hogy mi az amit szét kéne loni. Ez nem olyan mint Irak, hogy lojük szét -biztos ami biztos- eloször a légvédelmet, hogy ne tudjanak huncutkodni, majd utána a fegyverraktárnak vélt objektumokat + az elit alakulatokat (ismét csak a huncutkodások elkerülése végett). Aztán, majd ha találunk Szaddam helyett valakit + a mi érdekünk is azt kívánja, akkor majd Szaddamnak is küldünk egy csomagot.
Szerintem itt a háború jellegébol fakadóan csak földi megoldás lehetséges, bár ami az emberek lelkében van/lett a napokban, azt úgyse lehet kitörölni.
A további véleményem már erosen a politika felé hajlana, úgyhogy azt itt nem írom le.
üdv.
petya Creative Commons License 1999.01.22 0 0 34
Cosmopoli!

Írtad: "De azért az irtó nagy szándékot sem látom itthon, hogy valamit is tegyünk, ami talán még lehetséges volna."

Ehhez már csak egy kérdésem van: Mit?

Zo!

Írtad: "A NATO pedig nem fog beavatkozni, hiszen itt nincs olaj. Esetleg Monica miatt ;-)."

Kb. egyet kell hogy értsek. Kuwait lerohanása után milyen hamar felálltak a szövetséges erők. Az USA mint az igazság bajnoka büszkén állt az Irak-ellenes koalíció élére. Naná! Kuwaitban olaj van! Qrvasok olaj!
Palesztinában meg Koszovóban nincs olaj. Ígyhát nem döngeti a mellét. E helyeken folyik a harc rendesen. Az USA meg hümmög, néha dörmög esetleg kiabál, sőt fenyegetődzik. Aztán meg semmi.

Tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű, azért mégis elgondolkodtató. Mindenesetre a NATO, az USA és az egész Nyugat kezében
sokkal több lehetőség van, mint a miénkben.

Üdv:

Petya

Bregg Creative Commons License 1999.01.22 0 0 33
Kedves Gorcsev Ivan!
Légy nyugodt, a mai technológiai szinten meg eleht oldani a levegőből is. Csak sokba kerül. Nagyon. Kérdés, megéri-e a NATO-nak dollárszázmilliókat (milliárdokat) beleölni a szerb haderő megalázásába. Amint az egyenleg legalább nullszaldós, megindul a Csipet-csapat...
Gorcsev Iván Creative Commons License 1999.01.22 0 0 32
Sziasztok
Én csak egyet nem értek. Egy ilyen polgárháborús, vagy valami ehhez hasonló esetet, hogy a fenébe lehetne a levegőből, bombázással megoldani. Ahhoz, hogy hatékonyan lehhesen bombázni, ahhoz előbb tudni kéne, hogy mit is akarunk lebombázni, vagy legalábbis azt kéne tudni, hogy most melyik domb kié...
Meg amúgy is mit kéne szétlőni a Milosevicsen kívül? Netán mindent és akkor tuti nem lesz háború?
Én nem hiszem, hogy egy légicsapással itt bármit is meg lehetne oldani.
papati Creative Commons License 1999.01.22 0 0 31
Hopkins:

ez egy nagyon buta hasonlat. Ezek szerint nem tudod mi megy ott mar evtizedek ota. A szerbek nagyon utaljak az albanokat, nem tudjak megturni oket... valaminek tortennie kellett elobb vagy utobb, a turelem elfogy...

Stampel Creative Commons License 1999.01.22 0 0 30
Háború volt, háború van, és háború lesz is, amíg világ a világ.
Semlegesnek lenni, be nem avatkozni nem lehet. Aki azt mondja, hogy semleges, hogy nem áll egyik küzdő fél pártjára sem, az az erősebbik pártjára állt.
Minden élőlénynek valamekkora élettérre van szüksége a megélhetéséhez. Lehet hogy az "élettér" szó sokak számára bántó lehet, mert Hitler is ezt használta, de az tény, hogy egy adott nagyságú területen, ami adott természeti adottságokkal rendelkezik, csak adott létszámú élőlény tud megélni. Ha a számuk ennél több lesz, akkor egyesek csendben éhenhalnak, vagy mivel legyengülnek, ezért különböző betegségekben pusztulnak el. Ilyenkor az élőlények egy csoportja elindul, hogy másik élőhelyet keressen magának. Ha ezt a sáskák teszik, akkkor azt sáskajárásnak nevezzük. Az általuk letarolt területen élők közül pedig sokan éhenhalnak. Ez is háború, és halottai is vannak.
Ha az emberek egy csoportja teszi ugyanezt, akkor azt népvándorlásnak nevezzük. De bármerre is indulnak, mindenütt van valaki, és azokat el kell zavarni onnann, vagy meg kell ölni. Ha a dolog sikeres, akkor ezt honfoglalásnak nevezzük. Akiket megöltek, azok nem mondanak semmit.
A háborúk periódikusan ismétlődnek. Egy háború után, amit bizonyos felgyülemlett feszültségek robbantanak ki, vagy győz aki úgy érezte hogy hátrányos helyzetben vol, vagy elbukik, de mindkét esetben megszűnik a feszültséget kiváltó ok. Akik elbuktak azok a seebeiket nyalogatva már nem tudnak-mernek újabb harcba belemenni. Az idő telik újabb feszültségek keletkeznek, felnő egy másik generáció, amelyik még nem tapasztalta a háború kínjait és belekezd egy újabb harcba hogy az időközben újratermelődött feszültségeket levezesse.
A természetben minden területen folyik a harc. Kimaradni belőle senki sem tud. Ha valaki túl harcias, és mindig harcot kezdeményez, az előbb-utóbb elbikik. Aki meg azt mondja hogy nem veszi fel a fegyvert, azt egyszerűen lemészárolják. Akik jelenleg élnek, azoknak az ősei jó úton jártak, megtalálták a középutat. Most azok járnak jó úton, akiknek az utódai ezer év múlva fognak itt élni.
Bregg Creative Commons License 1999.01.22 0 0 29
Azt már láthattuk, hogy mit tud a jugo hadsereg fegyvertelen civilek ellen... Szeretném látni, mire képes egy jól felszerelt reguláris hadsereg ellen...
Mogorva Creative Commons License 1999.01.22 0 0 28
Azért egy dologról mindenki elegánsan megfeledkezik! A NATO-nak elvileg semmiféle joga nem lenne a beavatkozásra! Más kérdés persze, hogy az ENSZ egyszerűen alkalmatlan bármiféle rendteremtésre. Megasztán itt a balkáni tűzfészekben a NATO kellő óvatossággal kell, hogy eljárjon, éppen a "nagy" (?) ellenfél közelsége és látszólagos befolyásának tiszteletben tartásának látszatát fentartandó. Persze van egy határ, melyen túl a tűzfészket egyszerűen nem hagyhatják felügyelet nélkül elharapózni. Saját jól felfogott érdekükben.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!