Keresés

Részletes keresés

kiscsillag Creative Commons License 1999.01.22 0 0 70
Ne szeressünk, KillerJack?
Mindenki Macája Creative Commons License 1999.01.22 0 0 69
nono...
KillerJack Creative Commons License 1999.01.22 0 0 68
Látom azért ebben is hasonlít a cybervilág a IRLre. Megvan az igény arra, hogy szeressenek és elfogadjanak a többiek.

Érdekes... gondolom (magamból kiindulva) azért vannak kivételek is mint mindig :-))

kiscsillag Creative Commons License 1999.01.22 0 0 67
off
Szia eomer!

Végre valaki, aki egy kicsit más színben lát éngem!

on
De vicc nélkül, emberek, ez a topic nem rólam vagy önsztárolásomról akart szólni. Igen nagy kár, hogy ez lett belőle, de nem baj, lesz ez még iccse.

banyus, Mézga!

Se megsértődés, se hamu-a-fejre, ne értsetek félre. (hehe, ezt is jókor mondom...) Ja, és a Tasztal nagyöregjeit nem kritizálni akartam úgy amblokice, csak a topicomba való hozzászólás-típusaikat rendszereztem. Szeretném, ha elmozdulnánk erről a mért-lázadsz-mazsola vonalról, és TÉNYLEG rámennétek fczigony topicjára, és annak fényében az enyémre. Ettől tudnám igazán jól érezni magam! :)

eomer Creative Commons License 1999.01.22 0 0 66
Kis*!

Milyen szabályokat rugdostál Te fel? Ahogy én észrevettem, semilyeneket. Egyszerűen hangot adtál annak az érzésednek, hogy nem tetszik a régebb óta Tasztalozó sztrovacsekek nosztalgiázása. Hangot adhattál neki? Igen. Kaptál reakciókat? Igen. Nem pontosan azokat a reakciókat kaptad, amit vártál? Gyanítom, igen. Néhányan már leírták előttem. Ha belecsöppensz egy régebb óta kialakult társaságba, nem biztos, hogy egyből Te leszel a sztár. Hacsak nem negatív sztár. De még az sem lettél. Csak bevezetted magad. Hogy jól, vagy rosszul, az attól függ, hogy érzed majd magad a virtuális bőrödben. Ja, és ettől az AA- k még nyugodtan tovább fognak nosztalgiázni. És...?

Mézga Creative Commons License 1999.01.22 0 0 65
Kiscsillag

Azt az érzést kelted bennem, hogy Te sem tudod igazán, hogy most mi is a bajod a dolgokkal. Egyszer hamu fejre és vissza a sündisznóba, máskor meg kis lázadások, egy kis rugdosódás, de az egyik sem tartós és igazán komoly.

Mi lenne akkor, ha ez a topic meghalna, Te meg egyszerűen csak megpróbálnád magad jól érezni a neked tetsző topicokban. Szerintem ezen mindenki csak nyerne és kellemesebben telne a hétvégénk.

Na, hogy tetszik az ötlet?

Mézga!

Söröt a Wágnernek és nekem is!

banya Creative Commons License 1999.01.22 0 0 64
Kiscsillag!
Nem kell mingyá megsértődni!!! :-))
Nem arról van szó, hogy vissza kell húzódni, hanem arról, hogy itt kialakult egy kvázi közösség, saját és sajátos világgal, szokásokkal, amikkel célszerű elébb megismerkedni és csak azután minősíteni!
Nem kell megvárni, hogy interorializálódjanak, elég, ha elfogadod... vagy nem! :))))

Amúgy a "nagy öregek" kasztja sem egységes, kár lenne egy skatulyába gyömöszölni őket, csupán azért, mert régebb óta vannak itt, mint Te.

Gombperec, drága!
Bizony vén vagyok mén nagyon... :-))))))

Csülök Creative Commons License 1999.01.22 0 0 63
kiscsillag,
ne halgass a jóakaróidra! Mindíg szakíts időt egy kis törzsasztalozásra. Mindenki igen aktívan kezdi (mert igen jópofa dolog, bár tény, hogy a kékszakállú régebben több söröt hozott!), aztán beáll a megfelelő szintre. Elmarad, visszajön, dumál, vagy csak hallgatja a morajt, mint egy igazi kocsmában.
kiscsillag Creative Commons License 1999.01.22 0 0 62
Sajnálom, ha bárkiben azt a benyomást keltettem, hogy nyomulni akarnék, és ezért rugdosnám fel az írott vagy íratlan Tasztal-szabályokat. Azért azt meg kell mondanom, hogy elég kevesen utaltatok vissza az ellenpólus-topicra, és az ottani szaftos megjegyzéseket nem igazán támadja senki...

banya:
Egy jóakaróm privátim is megírta nekem, hogy csak szépen húzódjak meg kissé, míg be nem nő a fejem lágya. Így fogok tenni, míg normáitok nem interiorizálódnak nálam. Addig is viszlát!

pcsikvari Creative Commons License 1999.01.22 0 0 61
Kedves Gombperec !

Van nekem bőven! Nem kell nekünk szoronganunk
egy cicifix alatt, ha esik az eső adok föléd kölcsön MELLtartót, csak ha már csöndesedett a zivatar, add vissza! Tudod csak a leltár miatt!:))

Didid

terembura Creative Commons License 1999.01.22 0 0 60
Most az egyszer komolyan beszélek:
Kádár Mónikáról szólok. S csak annyit, hogy engem a stílusa a legsötétebb kádárkori káder müveletlen, autoritáriánus és borzasztóan buta stilusura emlékeztet. Nem tehetek róla de a csajt még útálnom sem érdemes.
Mihancsik (akit pedig alaposan rüheltem) kekeckedése ehhez képest angyali.
Period.
És ez a véleményem. Kápók: Törölhetitek.
Ezt is.
Wágner úr Creative Commons License 1999.01.21 0 0 59
Néé, mááá'! Há' itten van az én méltóságos Hidegló sztrovacsek drága jóbarátom! Na, mi újság, mi újság? Hogy vannak azok az idézőjeles idézetek, amiket annak idején az a részeges Tüskés Vanek annyira hiányolt? Tényleg, nem kóborolt az mostanában arra a déltengereken valahol, ahol Hídlakóságod is kisértetileg előfordul néha? Pedig mennyit voltam én vele bezárva valahová, csak nem emlékszem már mikor és hová... na, mindegy, igyunk Egy Pofa Söröt az újak nosztaligájára vagy micsodájára :))))
banya Creative Commons License 1999.01.21 0 0 57
kiscsillagom!
Már bocs, de az az Álmoskönyv szerint se jelent jót, ha élből, hogy nem mondjam újként elkezded kritizálgatni, minősítgetni a régieket!
Félreértés ne essék, az én lelkembe nem tiportál be, bár vénnek számítok.

Csakcsupán az történt, hogy azokat a közösen kialakított íratlan szabályokat, normákat (amik egyébként IRL is megvannak)Te megpróbálod felrugdosni! Alfred igen jó példát hozott. Lehet, hogy érdemes lenne jobban belegondolnod!

kiscsillag Creative Commons License 1999.01.21 0 0 56
Üdvözlet a nagyöregeknek és a kisöregeknek!
Köszönöm a hozzászólásokat, sok olyan dimenziót nyitottak meg, amit egy új még nem láthat.
De a topiknak volt egy ennél rejtettebb célja is: gyorsan sokat megtudni a nagyöregek reakcióiról, amikor kifordítják őket megszokott vágányaikból. Ez is tanulságos volt! Rájöttem, hogy a nagyöregek egytől egyig erősen szülőcentrikusak! Némelyek atyáskodnak, mások pedig anyáznak.

Hát akkor üdv a renitens újtól!

Bettis Creative Commons License 1999.01.21 0 0 55
Galadriel kedves, bár még én is a tejefeles szájú bandába tartozom, de a szívemből szólottál! Uff!
Bettis
Lakki Creative Commons License 1999.01.21 0 0 54
kiscsillagnak, Lorának, és akik újnak érzik magukat

Amikor én voltam új (ez már kissé régen volt..):
Bejöttem ide, és már mindenki ismert
mindenkit, nem értettem a fele poénokat, és nem nagyon kaptam reagálásokat a hozzászólásaimra, pedig én előtte egy másfél-két hónapig csak olvastam olvastam... Eleinte rosszul esett, aztán cseresznyére hamar rájöttem, hogy új ember nyakába senki nem ugrik, ez itt nem barátságtalanság, majd ha mondom a magamét, akkor megismernek, és lesz majd valamilyen helyem. De mindaddig, míg van elszórva kb 25 hozzászólásom, nem tudnak rólam szinte semmit, mire alapozzanak?
A nosztalgiázás meg most "joggal" indult - ami eltűnt az ugye egyből szép, meg kívánatos.
Ha annak idején elmentettem volna, most idekopiznám Wágner úr rém találó mondatait a kocsma-törzsastal elméletéről, de szerintem ezt kopizás nélkül is meg lehet találni sok helyen, nemcsak a sört..

kiscsillag Creative Commons License 1999.01.21 0 0 53
No mizujs, kedves barátaim? Túléltétek a megrázkódtatást?
Mézga Creative Commons License 1999.01.21 0 0 52
Wágner úr!

Köszi a söröt, ez mér elég lesz. Egyébként a hét elején ittam az egészségedre Londonban egy igazi barnát, fujjjjj de rossz volt.

Mézga

Wágner úr Creative Commons License 1999.01.21 0 0 50
Mitetkellaggódni?! Már útban van az utánpótlás... - nem kell izgulni, mindenkinek jut :)))
Mézga Creative Commons License 1999.01.21 0 0 49
Kiscsillag és egyéb újak

Szerintem nem azzal kellen foglakoztok, hogy hiányoljátok a díszkaput és tömeg ujjongását érkeztek miatt, hanem azzal, hogy kicsit figyeltek, olvastok és megkeresitek a nektek szóló témát és társaságot. Itten még senkit nem várt virágeső, mindenki a saját hozzászólásainak ilyen-olyan minősége alapján lett kalibrálva. Szóval nem megsértődni, nyavajogni kell, hanem kivívni a helyet. Akár az életbe. Tudjátok, már nektek sem anyuka rakja a kanállal a szátokba a bébipapit.

Szóval nem bántani akarlak titeket, sőt várom az új véleményeket, gondolatokat.

Wágner úr! Ilyen kevés söröt idetenni! Ennyi embernek!

Mézga

mekklátja Creative Commons License 1999.01.21 0 0 48
Wágner úr!
:))
No lám, erre már tegnap óta vártunk...
Egy-két ilyen józanabbik fajta hozzászólás hamar feldobná a "lerobbanófélben" (???) lévő Törzsasztalt :)))
mekkÜdv
Nosferatu Creative Commons License 1999.01.21 0 0 47
Kedves Mónika!
Kösssz, jól esett vérzô szívemnek. :)
Bocs, de ha valaki konzisztensen állítja a marhaságait, akkor úgy vélem, az komolyan veendô (vagy ignorálásra gondoltál?).
Különben is megmondtam a sértôdékeny topikban, hogy én nagyon az vagyok! :)
Kádár Mónika Creative Commons License 1999.01.21 0 0 46
Nosferatu, ha ez vígasztal, te kifejezetten szimpatikus vagy nekem, már a fagyis kávéház óta. De ennek semmi jelentősége. Ha valaki eltölt itt egy kis időt, az tudja, hogy kinek a véleményével érdemes foglalkozni és kiével nem. Csak magadat szomorítod, ha minden beszólást komolyan veszel. Genről pedig nem tudok rosszat mondani, bármennyire is szeretnék.:)))
Wágner úr Creative Commons License 1999.01.21 0 0 45
Drága jó sztrovacsekok, honnan vettétek, hogy bármikor is voltak "régi szép idők"?

A belépő, sőt, a betántorgó újnak is, mindig is eltartott egy jóideig, amig elfogadtatta magát olyannak, amilyen ITT lenni akart, és beilleszkedett, na jó, befeküdt a Tasztal alá :)))

Ha valaki marhára ráér, akkor nézze meg az OlvÍr archivumát, ugyanis az sokkal, de sokkal régibb, mint a Törzsasztal - úgy jó egy éve én is kaptam a pofámra rendesen, ahogy ill, pedig akkor még kocsma sem volt, csak játszótér meg ideg-elme, viszont bicskázni már akkor is tudott az úri közönség :)))

Sööört!

Annak pedig, aki mék nem kapta mek az adagját, itten van, hogy ne búslakodjon :))) Egészség!

Nosferatu Creative Commons License 1999.01.21 0 0 44
Kedves Mónika!
Senki sem korlátozza (mert ahhoz már komolyabb számtech. ismeretek és igenigenigen vastag arcbôr szükségeltetnek:]), de azért nézd már meg lécci fczigony vagy Gen enyhén szólva pejoratív véleményeit rólunk! Ha nem vennéd észre, pont ezt próbáljuk megmagyarázni nekik, eredmény látható. :(
Azért kíváncsi lennék, "új" korukban is ekkora volt-e a hangjuk. :(
Kádár Mónika Creative Commons License 1999.01.21 0 0 43
Nem értem az egész topicot. Senki nem korlátozza az újakat, épp azt mondtam egy másik helyen, hogy törvényszerű, hogy jönnek és hozzászólnak. Lám, a sulinetes inváziót is túléltük, pedig a fiúk mit szenvedtek miatta!:) Úgyis mindenki megtalálja a stílusának megfelelő beszélgetőtársakat és akkor maga is elkezd klikkesedni.:)
Egy ekkora társaságnál pedig törvényszerű, hogy kisebb csoportokra oszlunk. Az viszony tény, hogy régen jobban átlátható, könnyebben kezelhető volt a törzsasztal és ezzel lehet vitatkozni, de minek, ha valaki nem tudja, milyen volt akkor. Ez _nem_ azt jelenti, hogy most rosszabb, csak azt, hogy _más_. De nyílvánvaló, hogy ha nem szeretnénk így is, akkor nem lennénk itt. Persze nekem muszáj.:)
Nosferatu Creative Commons License 1999.01.21 0 0 42
Gen, vitaképtelen, csôlátásban szenvedô, a végletekig elfogult vaskalap vagy. :(((
Nosferatu Creative Commons License 1999.01.21 0 0 40
Alapító Atyák!
A Nagy Kiindulópont az/olyasmi volt, mint ott fönt, a középtôl kicsit jobbra az a rubrika?
Gen Creative Commons License 1999.01.21 0 0 41
pcsikvári!
Legalább az egész kezdő hozzászólást visszaidézted volna! Íme a második "kifelejtett" és "kedves" fele:

"Káros nosztalgiák kezdtek kialakulni. Az alapító atyák nehezményezik a bővítést! És ez nekünk nem igazán esik jól. Úgy érezzük, hogy esélyt sem kaptunk. :(((
Ezért két kérdésem van, kedves AA-k:
1. Adtok-e esélyt?
2. Az újak szerveződjenek szeparált chat-csürhévé valahol máshol?"

És egy kis "kedves" csemege a Mér lett szar a 'nettó-fórum? topicból:
"Az újak nevében tiltakozom, és továbbra is elitizmusnak (exkluzivizmusnak) nevezem a nosztalgiátokat. Lehet, hogy beginners' luck, de én úgy látom, igenis lehetséges
1. a topicokat átlátni
2.normális hangnemben vitatkozni bennük
3. kvázi-személyes ismeretségeket kötni.
Vagy csak túl fiatal lennék, aki rózsaszínben látja a világot? Vagy túlérzékeny, aki nem szívesen nézi, ha besorolják a "tömeg"-be?!
Már elnézést a kifakadásért.

Hát erre írtam én, hogy teljesen feleslegesen és lehet, hogy szándékosan túlreagált reakciókat olvashattunk kiscsillagtól, amit érdemileg ugyan semmilyen érveléssel/idézettel nem támasztott alá, de nagyon alkalmas teljesen felesleges hangulatkeltésre.

Ezt a most már mások által is alkalmazott "Alapító Atyák" vs. "Újoncok" mesterséges elkülönítést nagyban elősegítették hozzászólásai. A probléma (gondolom) eddig is fennállt, elvégre nem mindenki az első napon regisztrálta magát, de sosem éleződött ki ennyire. POntosan ez a hozzáállás "klikkesíti" most a Törzsasztalt.

Liam Creative Commons License 1999.01.21 0 0 39
Ha más nincs, ideszólok a törzsvendégségért! Mint szolidáris új! (Jó, mi, kis*?)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!