Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.12.30 0 0 18
Netmániád van ha...

Ha meg csókolod a barátnőd ....... honlapját.
Ha a bookmark-ok végigböngészése 15 percig is eltart.
Ha a szemüveged lencséjébe beleégett az, hogy " http://www......"
Ha éjjel HTML-ben álmodsz.
Ha a gép kikapcsolásakor furcsa üres érzés lesz úrrá rajtad.
Ha gyorsabban kezd verni a szíved, amikor a TV-ben egy új www címet
látsz ( annak ellenére, hogy a szíveddel nincs baj )
Ha kilépve a szobádból észreveszed, hogy a szüleid elköltöztek, és nem
emlékszer hogy mikor.
Ha a feleséged egy meztelen bombázót állit a minitor elé, hogy emlékez
rá, milyen is egy nő.
Ha minden barátod nevében szerepel a " @ ".
Ha valaki más oldalán az összes link lila.
Ha a kutyádnak is saját home page-e van.
Ha nem tudod az anyádat felhívni mert nincs modeme.
Ha a telefonszámlát dobozban kézbesítik.
Ha a házimunkát HTML-ben írod le, a takarítónőnek pedig megadod az
URL-t.
Ha a gyerek azt mondja " Nem tudom használni a számítógépet, mert apu
mindig dolgozik " - pedig munkanélküli vagy.
Ha az asszony kiköti: " a számítógépet nem hozhatod az ágyba ! "
Ha ilyen tetoválást csináltatsz " testem legjobban 800X600 - ban nézhető"
Ha a legutolsó lány akit felcsíptél " jpg " volt.
Ha arra kérsz árajánlatot, mennyiért lehetne a gép előtti széket WC
csészére cserélni.
Ha karambol esetén a " BACK " gombot keresed.

CooCooFoo2ooo Creative Commons License 2000.08.31 0 0 16
Én mindenesetre nekiállok gyujteni a pozitív példákat, abból baj nem lehet.

Most találtam a hirdetések között az Olimpia oldalát. Nyilván mindig lehetne jobbat csinálni, de ez egy nagyon korrekt és finom digitális prospektus. Sok ilyet kívánnék magunknak.

Advanced Lamer Creative Commons License 2000.08.24 0 0 15
Szépen szólt tudós uram, gondolatai pontosak, de ezt hálóhasználóknak magyarázni fölösleges, hiszen aki idáig eljutott, abban ez mind már derenghet. Aki meg még nem hálóhasználó, az nem foglalkozna egy unalmas dologgal, amin tudósok érthetetlen problémáikat beszélik meg, sunyi kereskedők próbálják eladhatatlan árujukat elsózni vagy ismeretlen emberek mutogatják a macskájuk fényképét. Viszont ahol pornó van meg erőszak? Az érdekes lehet...
Előzmény: lao ce (14)
lao ce Creative Commons License 2000.08.24 0 0 14
holgyek, urak

szeretnek hozzajarulni en is a temahoz, am ha megkerdezne valaki kinek cimzem ezeket a sorokat, nem tudnek valaszolni. ime:

megitelesem szerint senki sem tud valtoztatni ezeken a jelensegeken ami a mediaban zajlik, egy-egy koszos internet-fehernemu meglobogtatasa kapcsan. am ez talan nem is biztos hogy akkora problema, egyszeruen egy termeszetes lepcsoje a fejlodesnek amit ki fog noni a rendszer.

az internet erkolcsi szempontbol jelen pillanatban mar nem mas mint maganak a vilagnak a lenyomata -es ez mar igy is fog maradni remelem. megtalalhato benne a bunozes es az erkolcstelenseg, a betegesseg es a fajuldozes. ugyanakkor a legcsodalatosabb emberi alkotasokra barmikor vethetunk egy pillantast, vagy epp meghallgathatjuk. persze nem csak muveszeti tarhaz (es uj kifejezesi eszkoz), hanem egy altalanos osszekoto kapocs az emberek kozott es ezzel nagyobb a jelentosege barminel ami ma letezik. felgyorsitja a kapcsolatteremtest es hatalmas tudasbazis eleresere ad lehetoseget mindenki szamara, s csak az egyenen mulik hogy mekkorat merit belole, es melyik oblebol.

a masik fontos dolog, hogy a megtalalhato informaciotipusok mennyisegi aranyai egyre inkabb az elet egyeb teruleten meglevo aranyokat tukrozik, hisz ahogy egyre tobben adnak hozza ehhez a mar most is felmerhetetlen adathalmazhoz, annal inkabb kiegyensulyozodik minden kulonbseg. valoban, sokkal tobb szexualis tartalmu hely van mint ahany helyen francia festok muveiben lehet gyonyorkodni. de -ha megbocsatanak nekem ezert a kis parhuzamert- a valo eletben is sokkal tobb ember van az a'gyban mint a muzeumban. es igaz, ha valakinek beteges hajlamai vannak, es ez tarsul szerencsevel es hatalmas kitartassal, akkor talalhat rajta akar ezen hajlamokat kielegito anyagokat is.

mert vannak ilyen emberek, mindig is voltak. eltek es elnek kozottunk. egyutt utazunk veluk a metron, sot, ugyanazon az ulesen ulunk mint ok, egy etteremben eszunk veluk, ugyanott vasarolunk, es ugyanazokat a telefonvonalakat hasznaljuk a beszelgetesre es az internetezesre is. csakhogy amig mi egy receptet beszelunk meg a baratnonkkel -vagy kinyomtatjuk magunknak az internetrol-, addig ok buntetendo cselekedetekrol beszelgetnek egymassal -vagy epp egy pedofil kepet nyomtatnak ki maguknak. mit tegyunk? korlatozzuk az internetet? hallgassunk le minden telefont? lapozzunk at minden ujsagot, nezzunk be minden szexboltba es sotet sikatorba, ellenorizzuk a szavakat, mozdulatokat es pillantasokat? en amondo vagyok, szembe kellene nezni vele, hogy ilyen az emberiseg. buntetni kell aki elerhetove tesz ilyen anyagokat es gyogyitani aki ezeket hasznalja.

vegul nehany gondolat a hozzaallasrol. senki nem hiszi, hogy valaki a telefonkeszulek a postahalozat, a konyvtar, a muzeum vagy az ujsagosbode miatt lett pedofil vagy sorozatgyilkos, es nem hiszem hogy sokan gondolnak ezekre, mint a buncselekmenyek kiszolgalo intezmenyeire. mindenkiben tudatos, hogy ezek az intezmenyek masra vannak kitalalva es ertetlenul hallgatnank egy riportot mely az ellenkezojet probalna bizonyitani. igyhat, amig az internet ismertsege es hasznaltsaga at nem lep egy buvos kuszoberteket es altalanosan tudott nem lesz hogy mi a szerepe valojaban, addig minden negativ hir szenzaciot fog kelteni, nem pedig ertetlenseget, mely ertetlenseget maris erez a mostani internetfelhasznalo tabor.

udv
lao ce

Előzmény: CooCooFooZoo (-)
morticia addams Creative Commons License 2000.08.23 0 0 13
Off:
:)
On
Előzmény: ben de kinn is (12)
ben de kinn is Creative Commons License 2000.08.23 0 0 12
arra is jó, hogy barátokat találjon az ember fia : )
Előzmény: morticia addams (11)
morticia addams Creative Commons License 2000.08.23 0 0 11
akkor en most eloadom, ugy mintha Bozsi neninek mondanam:

azert is jo, mert pillanatok alatt kapcsolatba lehet lepni a Belaval San Franciscobol.
azert is jo, mert ha Bela gepkozelben van, akkor azonnal valaszol.
Tehat gyors.
Es legalabbis olcsobb mint a telefon, azahogy csak annyit tetszik fizetni erte, mint egy helyi hivasert a szomszedba.Ha meg Belanak a hangjat is akarja hallani, arra is van/lesz lehetoseg.

azert is jo, mert ha eppen recepteket vadaszik, vagy gyogymodokat, megtalalja akarhonnan.
Hireket meg barhol, azonnal, elsokezbol,stb. olvashat. Tehat nem kell neki jaratni az ujsagot, ha nem muszaj, nem kell bekapcsolni a TV-t.

Bozsi neninek ha nem tetszik valami, akkor rendszerint el is mondhatja a velemenyet, erre egyre jobban odafigyelnek.

Ha Bozsi neni faradt, nem akarja cipelni a cekkert, akkor vasarolhat az interneten, ajtajaig szallitjak a cuccot.(felteve persze, ha Bozsi neni Budapesten el, de ki fog ez videken is epulni)

Ha Bozsi neni kicsit pletykalkodni akar, talal eleg baratnet is.

Az Internyet kezelest meg lehet tanulni 10 perc alatt, de ha ket napba telik, az se baj.Csak elobb ra kell erezni arra, hogyan lehet navigalni egerrel. Tessen a kepernyot figyelni.

Ja, es plagizalok: Bozsi neni, ha tudna, hogy meg hazasodnak is a fijatalok az internet segitsegevel! Ugy, hogy nem kocsmaznak, nem diszkoznak,isznak, kabitoznak!Es egymas lelkit ismerik meg legelebb:)))

na, ez lett volna. az egyik

:)

Előzmény: CooCooFoo2ooo (7)
CooCooFoo2ooo Creative Commons License 2000.08.23 0 0 10
Szia te kedves negatív banya! (aynab?) :-)))

Bizonyos fokig igazad van, de ahhoz, hogy legyen miről jót mesélni, ahhoz össze kellene gyűjteni a linkeket, történeteket és egyebeket. És ha már jó sok van, akkor havi egy pedofil/hekker/bombagyáros sztorival talán szembe lehet állítani egy csomó pozitívumot.

Azt nem tudom, hogy sikerülhet-e. De a "csinálás" nyilvánvalóan jobb hozzáállás, mint ha csak kölcsönösen fikázzuk 1mást az analóg médiával.

Fúj, de pozitív vagyok! :-)))

Előzmény: banya (8)
CooCooFoo2ooo Creative Commons License 2000.08.23 0 0 9
Képzőművészet Magyarországon

"Ezen a helyen a magyarországi képzőművészetet mutatjuk be a románkori kezdetektől a 20. század közepéig terjedő időszakra. Az 1998. szeptemberben végzett bővítést követően mintegy 2750 nagyméretű reprodukció található itt, főként a festészet és a szobrászat köréből. A további bővítés során a gyűjtemény a képzőművészet más területeit is felöleli majd. A gyűjteményt két azonos, magyar és angol nyelvű változatban tesszük közzé."

banya Creative Commons License 2000.08.23 0 0 8
CCFZ, drága!

(Off: régen láttalak, de most nagyon örülök Neked! Uff off)

Egyetértek Veled, csakhogy!
AZ internetezőket nem kell meggyőzni a net szépségéről, jóságról, stb. Akik nem ismerik, azok nem is nagyon tudják elképzelni, hogy milyen lehet, ráadásul a hagyományos médiából tájékozódnak, ahol viszont azok tájékoztatják (félre) a népet, akik maguk sem ismerik. :( Az ugye meg nem hír, hogy micsoda barátságok, kapcsolatok szővödnek ( ;)) ), mi mindenre lehet használni (tájékozódás, kommunikáció, etc.), illetve már lerágott csont. Lerágott, ráadásul rosszul lerágott. És itten kérem szépen a kígyó beleharap a saját farkába :(((

Jujj, de negatív lettem :((

CooCooFoo2ooo Creative Commons License 2000.08.23 0 0 7
Tessék, előástam. Asszem, nem bírok leakadni a témáról. :-))

Az előásás indoka itt olvasható

És bár nem vagyok egy mozgalmár, de tessék: ide lehet gyűjteni, mindazt, ami jó és helyes és szép és tartalmas dolog az interneten, hogy ne csak mindig a fikázás menjen már.

holist Creative Commons License 1999.01.25 0 0 6
Idemásolok valamit a mai heti Internetto hírlevélből, hátha van, aki nem fizet elő rá.

Hajrá fradi!


AZ INFORMACIOS TARSADALOM MANIFESZTUMA

Az Informacios Tarsadalom Budapesti Civil Manifesztumat kesziti el
az Internet.galaxis 999-re a rendezveny szervezoje, az aDaM Studio.
A manifesztum megfogalmazasahoz a kovetkezo kerdesekre varjak a
halot hasznalok hozzaszolasait, velemenyeit.

1. Mi a halozat?
2. Kiert van a halozat?
3. Mi az a legfontosabb dolog, amit On a halozatok megjelenesetol
var?
4. Hogyan fogja a halozat megvaltoztatni az On eletet?
5. Mi az On legnagyobb felelme a halozatokkal kapcsolatban?
6. Milyen fobb valaszutak ele fog kerulni a Halozat fejlodese, es
On szerint ki fogja eldonteni a fejlodes iranyat?
7. On milyen valtoztatasokat tart fontosnak a jelenlegi helyzethez
viszonyitva?
8. Mit kovetel az uzemeltetoktol, fejlesztoktol?
9. Mit tiltana meg az uzemeltetoknek, fejlesztoknek?
10. Szukseg van-e On szerint az Internet jogi szabalyozasara?
11. Az On velemenye szerint alkalmas-e a jelenlegi nemzeti es
nemzetkozi jogrendszer az Internet szabalyozasara?
12. Talalkozott-e on olyan tevekenyseggel a halon, ami nem tilos,
de on szerint tiltani kene? Kit kell ezekert felelossegre vonni?
13. On szerint hasznos lenne-e a kozigazgatas es az allamaparatus
"behalozasa", es ha igen, milyen mertekig?
14. Elfogadhatonak tartja-e on a bunuldozesnek azt a "proaktiv"
modelljet, melyben a bunuldozo es allamvedelmi szervek az
allampolgarok adatforgalmanak tulnyomo reszet rutinszeruen,
allandoan, kulonos indok nelkul, azaz epp indokot keresve szurik?

A 14 legerdekesebb, leghasznalhatobb vagy legertekesebb valaszert
egy-egy belepo jar az Internet.galaxis 999-re. A valaszokat Erdely
Danielnek (edan@adam.hu) kell elkuldeni.

======================================================


holist

CooCooFooZoo Creative Commons License 1999.01.25 0 0 5
Egy értelemzavaró hiba: szóval "akkor (...), ha az internet NEM valami mumus..."

bocs

CooCooFooZoo Creative Commons License 1999.01.25 0 0 4
Jé, előbújt a temetőbül ez a topik! Kösz nektek. Nem volt ez nullás, csak a Nagy Halál kissé beletörölt.

Restaurát - ha sikerül - előre is kösz, mert én bízó típusú láma, nem mentettem.

Szóval megint: mit üzenünk az analóg médiának?

Szeretnélek meggyőzni benneteket, hogy aki ma hálózik, elég nagy lépéselőnyre tehet szert az analóg társadalomhoz képest - és ezt az előnyt akkor tudja kihasználni, ha az internet valami mumus az analógok szemében.
Tíz év múlva talán olyan természetes lesz a háló, mint ma a TV. Kulturális és fogyasztói szempontból ma sem mindegy, hogy TV-csináló, vagy TV-néző vagy (persze nem technikai, hanem tartalmi értelemben). A hálózásnál ez ezerszer erősebben fog érződni.

Merre most, hogy akkor a legjobb legyen?

fuh Creative Commons License 1999.01.25 0 0 3
Kötelező olvasmány a tartalomszolgáltatásról (is): György Péter: Digitális éden. ( 1.500 Ft )
Nosferatu Creative Commons License 1999.01.15 0 0 2
Mi a fene van már megint a Tasztallal???!!!
Az internet nagggyon csúnya arca.
Öki Creative Commons License 1999.01.15 0 0 1
CCFZ! Irtam ide, de elveszett! Ha rekonstruálni tudom, beillesztem!
pancho Creative Commons License 1999.01.15 0 0 0
Ez egy nullás topic. Amit ugyan nem tudom, hogy mire jó, de mindenki marha boldog szokik lenni, ha ilyet talál.
Amúgy szerintem nem kell egyiknek se meg- vagy legyőzni a másikat, élhetne a kettő békáson egymás mellett. Én pl. a TV-filmek helyett nem szeretnék szám.gép előtt csücsülni, de a gépen való matatást se pótolja a TV. Mindkettőre szükség van. (És akkor a rádióról még nem is beszéltem...)
CooCooFooZoo Creative Commons License 1999.01.14 0 0 topiknyitó
A kukkolós topickban írtam az alábbiakat, de mert messzire vezetnek, idebiggyesztem megvitatásra, megoldásra.
---
Jellemző, hogy mennyire átalakult az internetről sugalmazott kép az analóg médiában: két-három éve még inkább úgy tekintett rá mindenki, mint egy végtelenül nagy könyvtárra, ma meg bűnözők és vöröslő szemű perverzek keringenek lihegve mindenhol.

Triviális, hogy miért: ha minden jól megy, a Háló 5-10 éven belül zsebregyűri az analóg médiát - hacsak nem sikerül valahogy az internetet kirugdalni a pálya szélére, persze nem a technológiát, hanem a tartalmat.

(...)

Szolgáltassunk magunkról kedvezőbb híreket!
Mutassuk meg szebbik arcunkat!

Az ok részemről egyszerű: mivel a távközlésből élek, minden, az internettel heccszinten foglalkozó, a trendnek megfelelő anyag jelentősen rontja az üzletemet.

Azt sejtem, hogy a tiéteket is.

Továbbá minden, a kukkolós botrányhoz hasonló ügy egyre inkább lovat ad az internet állami cenzúrázását követelők alá.

Tegyünk tehát össze ötleteket: hogyan győzzük meg az analóg médiát? Hogyan fordítsunk a trenden?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!