Keresés

Részletes keresés

handras Creative Commons License 1999.01.15 0 0 17
CooCooFooZoo !
Nem lehet minden központnál számot duplázni (állítólag) ugyanis az EPT nálam megtagadta, így vehettem egy másik fővonalat....
geszthi Creative Commons License 1999.01.14 0 0 16
Nekem egy fo bajom van vele es nem tudom ez torvenyes-e vagy sem. Ugy vettem eszre vannak itt szakertok/belsosok.

Tehat, mint mondtak itt a hivaskodokat rogzitik (ki-kit-mikor-meddig), mert ez alapjan szamlaznak. azt nem ertem, hogy ekkor nekem miert kell extra penzt fizetnem azert, hogy teljes reszletes szamlat kapjak. Radasaul az 40 vagy mennyi hivas kilistazasara ervenyes aztan ujra fizethetsz. Ha a barmely mas helyen vasarolsz kotelesek pontos reszletes szamlat adni (kit-mikor-meddig).
Itt ez nem ervenyes? Vagy mondjuk a szupermarketekben mindenki belenyugodna, hogy kapsz egy szamlat 5000Ft es kesz. Az, hogy mennyi tejet, egyebet vettel extra penzert kinyomtatjak. Utolag ugye mar bizonyithatatlan az esetleges elszamolas.

Technikailag nem igaz, hogy rengeteg munka, mert mar kertem es annyi az egesz, hogy telefonszam/nev aztan kattintas, print. 1 perc se, de te fizess tobbszaz forintot, azert amit szerintem torveny szerint jar.

Igy ugyanis ha kis ketseged is van a szamlat illetoen akkor elobb fizess, hogy megkapd a jogos kivonatot amibol esetleg eligazodhatsz.
Uzletnek nem rossz...No persze a vilag szerencsesebb reszen ilyen fel sem merulne.

Kerem szives velemenyeteket ez ugyben (bocs ha off topic).

MrR Creative Commons License 1999.01.14 0 0 15
A MATÁV csak a tone jelzéseket tárolja (ezt is csak a telefonközpont), ebből készülnek a hívásrekordok. De, ha netalántán home-banking stb-t végzel a csinos szőke géphang kérésére te billentyűket nyomogatsz, amit az ügyes kis központ ugyan úgy megjegyez mint a bepötyögött telefonszámot.

Fentiekből következik a blablával nem foglalkoznak, csak a tone jelekkel. Ez pedig telefonközpont szinten van beprogramozva. Tehát a hír majdnem teljesen és úgy igaz.

Ezt sajna nem én találtam ki, de aki elmondta nekem annál a cégnél dolgozik - és ilyesmivel foglalkozik - ahol a MATÁV telefonközpontjainak többségét felprogramozták.

Benjy Creative Commons License 1999.01.14 0 0 14
Corporal!
Telfonkozpontot szerelni is mas meg uzemeltetni is.Nincs senkinek se ideje,se energiaja,se lehetosege arra hogy a sok locsi-fecsit megorokitse 3 honapig,meg egy masodpercig se.
CooCooFooZoo Creative Commons License 1999.01.14 0 0 13
Corporal, igenis hülyítesz. Talán nézz rá a mailcímemre, és vedd észre, hogy én abban a helyzetben vagyok, hogy TUDOM, hogy hülyeséget beszélsz. Talán próbálj egy kicsit gondolkodni is. A MATÁV-ról egy csomó negatívumot el lehet mondani jogosan, semmi szükség rá, hogy ostobaságokat találj ki ezek mellé. :(

A zaklató lerázása: a számcsere is jó, még jobb, ha kettős telefonszámot kérsz a vonaladra (nem drága) az új számot titkosítod, és a régi számodra nyitsz egy hangposta-fiókot. Így a genyázó mindig a hangpostádba jut, te pedig nyilvántarthatod, hogy kinek adtad ki az új számodat, ezzel együtt a normális üzeneteidet is megkapod mindazoktól, akik nem tudják az új számodat.

csn Creative Commons License 1999.01.14 0 0 12
Nem irtad le pontosan az esetet, hogy az ejjeli zaklatas mit is jelent:
amikor felveszitek leteszi, vagy tartja a vonalat de nem szol bele, vagy esetleg dumal is, tragarsagot, anyazast, stb...

Ha rogton leteszi az nagy szivas, mert a Matav segitsege nelkul nem fogod megtalalni a rosszfiut.
De ha tartja a vonalat, lehet ugyeskedni:

1., Elmondod neki, hogy feljelentest tettel a Rendorsegen, es ha elkapjak, nagyon nagy baja lesz, mert bal bla bla... valami komoly dumat le kell nyomni. Hatha beijed.

2., Azert altalaban van 2-3 tippje az embernek kozeli-tavoli ismeros korben, aki ilyet csinalhat. A teljesen vadidegen, ok nelkuli genyozas igen ritka.
Szoval kerits egy mobitelefont, es ha a rosszfiu ujra hiv, probald meg szoval tartani, vagy legalabb beszelni a fejebe, hogy ne tegye le a kagylot.
ES KOZBEN a mobilrol a szoba jovo szamokat picit megcsengetni. Eleg egy kicsenges-hang. Akinel kicseng, az nem lehet hivo. Sajnos az ejjel kozepen ismerosokkel ilyet tenni nem szep dolog, de 1-2 kicsongessel kizarhatod oket szep sorban, es tobbet nem zavarod. Penzedbe sem kerul, hisz nem veszik fel, gyorsan leteszed.

Akinel foglalt, azt jegyezd fel, es menj tovabb. Masik, harmadik alkalommal is ha foglalt, egyre biztosabb hogy o lesz a rosszfiu.

Vigyazz, a mobil mukodes kozben belezavar a sima telefonba, masik szobabol csinalja valaki mas az ellenorzest!

Persze ha ejjeli internet-baglyok az ismeroseid, az szivas... elbol ne zuzd le a haver arcat, lehet hogy nem o volt.
DE azert eleg jol rakozelithetsz a bunosre szerencsevel. Aztan nehogy meglepodj, hogy a legjobb haverod szemetkedik veled... :)

CSN

Rigoletta Creative Commons License 1999.01.14 0 0 10
Szerintem a legegyszerűbb dolog amire nem kell várnod, hogy majd figyelik meg anyámtyúkja az az, hogy kérsz egy hívószám változtatást amit titkosítasz. Valamennyi pénzbe kerül, de ha másként nem megy.
CooCooFooZoo Creative Commons License 1999.01.14 0 0 9
corporal, ne hülyítsd a népet, még tájékoztatásul sem...

A MATÁV nem rögzíti a telefonbeszélgetéseket, egyrészt, mert törvénytelen, mársészt értelmetlen, harmadrészt műszaki nonsesnse. Tudod, hogy mekkora adatmennyiség lenne több millió előfizető minden beszélgetését 3 hónapig tárolni?

Gondolkodj, mielőtt hülyeséget beszélsz.

A hívásrekord a számlázáshoz szükséges adatokat tartalmazza, és nem azonos a magnó "record" funkciójával :(

Benjy Creative Commons License 1999.01.14 0 0 8
corporal!

Tudod mit rogzitenek?
A szamlazas alapjaul szolgalo adatokat>
ki hivott kit es mikor.
Es nem azt hogy ki mit beszelt.

CooCooFooZoo Creative Commons License 1999.01.14 0 0 7
06-90-es, azaz ún. emeltdíjas számot lakossági előfizető is rendelhet, kap is, van is egy csomó ilyen. A megoldás persze nem ez.

A rosszindulatú hívások figyelésének és azonosításának lehetősége központtípusonként változik. (Ez persze nem menti, hogy túl sokáig tartott.) Mivel két éve még bőven üzemeltek "digitalizált" analóg központok,:) könnyen lehet, hogy emiatt nem működött rendesen a dolog.

Ha még aktuális, fel kell hívni a 1212-t, el kell mondani a sztorit és előre le kell ellenőriztetni a központtípust. Ennek alapján elvileg azonnal meg kell tudják mondani, hogy milyen formában tudja a kp. a szolgáltatást nyújtani.

magnetic Creative Commons License 1999.01.14 0 0 5
Kedves Benjy !

tudom, tudom, csak vicc volt !

Benjy Creative Commons License 1999.01.14 0 0 4
Gabek!
Na akkor van mar tovabb ervenyes is.
Ennek ellenere amikor megkerdeztem ha lesz uj,akkor esetleg kicserelik e a bontatlan
ujat akkor elzarkoztak.
Magentic!
Az emeltdijas szamok 06-90 nel kezdodnek,normal elofizeto nem tud ilyen draga lenni ugyhogy hiaba is kertek volna.
magnetic Creative Commons License 1999.01.14 0 0 3
Kedves Benjy !

hát történt egyszer, a haveromékkal, akik a kutyának sem ártottak soha, hogy egyszer csak elkezdte öket zaklatni valaki telefonon. Nosza jött az ötlet, MATÁV, hivásfigyelés varázsszer... az ára 1800 arany, de előre ám. Szóval a éjelishivogatásoktólszenvedő haveromék befizették, vártak, semmi, egyhónap,semmi, érdeklődés : hát részletes lista az nincs, de majd a kovetkező hónapda. Ez igy meg 2 azaz kettő éve, a hivogató dolgozik a MATÁV nem ! Én szakszerüen javasoltam nekik, hogy telefonukat kérjék át emelt hivásdijasra (alá sextelefonok) igy kis pénz is kereshetnek... Hát ez van.

gabek Creative Commons License 1999.01.14 0 0 2
Most igazán nem akarok kötözködni és főleg nem védeni a Matáv-ot, de ez nem igaz. A Keletinél az aluljáróban vettem telefonkártyát valamelyik nap és
1999. DECEMBER 31-IG
érvényes. Csak egy kicsit körük kellene nézni. Az pedig már másik kérdés, hogy hol mit sóznak az emberre a hiénák.

Gabek

Benjy Creative Commons License 1999.01.14 0 0 1
Magentic!
Hat meselj a Matavrol!
Egyebkent szerintem ezert a telefonkartyas dolog miatt be lehetne oket perelni,de minimum hogy a fogyasztovedelem dijazna.
magnetic Creative Commons License 1999.01.14 0 0 0
Kedves Benjy !

hát a MATÁV az ilyen, tudnák róla mesélni...

Benjy Creative Commons License 1999.01.14 0 0 topiknyitó
Jol nedz meg ha egyatalan veszel telefonkartyat hogy milyen is.
A leglenyegesebb hogy amit most arulnak arra ra van irva hogy 1998-12-31 ig ervenyes.
Persze csak ilyen van.
A MATAV nagy kegyesen aprilis vegeig megengedi hogy lebeszeljuk.
Bar az roppant erdekes hogy csak ilyet arulnak es milyen jogon koteleznek arra hogy beszeld le kartyadat 4 honap alatt.
Mas alternativa nincs.
Kicserelni olyanra ami tovabb ervenyes nem tudjak mert nincs,de nem is akrjak meg ha lenne se.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!