A szennyezett levegő elviselése már nem szükségszerű a nagyvárosokban sem. Világszerte számos város példája bizonyítja, hogy rövid idő alatt elfogadható költséggel hathatós intézkedéseket lehet hozni a levegőszennyezés csökkentésére. Követeljük, hogy a Fővárosi Önkormányzat is haladéktalanul tegye meg ezeket a lépéseket! Budapesten a határértéket meghaladó szennyezettségű időszakok hossza évről évre növekszik, vele együtt meredeken az áldozatok, és légúti betegségben szenvedők száma is, amit a főváros szinte tétlenül néz. Az adatok magukért beszélnek, szakértők, civil szervezetek sora tiltakozik, évente családok ezrei döntenek az agglomerációba menekülés mellett. A sajtó képviselői heti rendszerességgel teszik fel erre vonatkozó kérdéseiket a város vezetőinek, de konkrét intézkedések helyett a válasz legfeljebb kommunikáció.
Vasárnap sokan szeretnénk újra jelét adni, hogy a város lakóinak elege van a szennyezésből, különösen annak eltitkolásából, és a tétlenségből.
A tavaly összefogott környezetvédő, és kerékpáros társadalmi szervezetek ezért újra demonstrációt szerveznek vasárnap 14.00 órára a Károly körútra (az Astoriától a Városház térig).
Ha zavar a szmog, de költözés helyett változtatnál, most köztünk a helyed. Ha szerinted Budapest is képes követni az olasz, német, és más európai városok példáját, most mindenképpen gyere el, és minden létező fórumon igyekezz erre rávenni másokat is. Reményeink szerint többezren leszünk Ezúttal gyalogos tüntetés lesz, kimondottan a városháza előtti útszakaszon. Persze sokan érkezünk bringával is, de arra kérünk gyere előbb, lakatold le és gyalog induljunk kettőkor az Astoriától. Ha teheted hozd a családodat, barátaidat, rokonaidat is.
Úgy látszik azt a szerepet osztottad rám, hogy próbáljam rádsózni a görögöt. Nos, ez alapszintű (és) amerikaiaknak készült. Következtetés: angol - görög. Bár az angolodról még nem esett szó (és a franciádról is csak sejtetve), gondolom, megértenéd. :)
az elmult par hetben tokeletes egyedulisegre karhoztattam magam, szoval olvastam annyit mint allat. ezert apro gyotro fajdalommal irom a kovetkezoket: gyulolom az orosz nyelvet. IS! bar kek szemenek es szoke hajamnak, allitolagos szep arcomnak koszonhetoen tokeletes orosz no vagyok. ezert ezen a nyelven szolitottak meg, en meg oktalan nokent oroszul ( azt hiszem akkor buszkeseg jarta at melleimet ) valaszoltam. igy akaratlanul is piszok jo a ruszkim, de a gorogom csapnivalo. szoval oroszbol en korrepetalom magat lenint:)
ok, vegyuk a Te gorog anygodat. Te odaadod, en orulok. majd elviszem haza es meghallgatom. utalkozva vagom halentekon magam, mert egy budos szot sem ertettem. majd miutan imadom magam mas hibast keresek. es ott leszel Te. aki eroszakosan, lenezoen, kioktatoan atadtal par parakallo anyagot, amit en meg csak nem is ertek. megutallak, majd mint szilvacska elkerullek. hat ezt akarod?:)
koszonom ha adsz gorog anyagot. mostansag piszok sokat tanulok......:)
par napja hajnali 3kor a legmelyebb almombol gorogul hivtak es en minden gond nelkul visszaaludtam:)
1. jutott eszembe számtalan szebbnél szebb gondolat.
2. szilvácskát nem üldöztem CD-vel. Megkért, hogy csináljam meg és akkor beszéltünk utoljára. Megcsináltam és azóta is itt van a polcon. :) Van orosz nyelvleckém is, de az 90 leckés.
2. basszus 78 honapig uldozted szilvacskat valami cd miatt. nem allok be a sorba. foleg ebbe...... inkabb megtanulok oroszul. az osszes cipriota tud oroszul:) de ahogy hallom lassan romanul is trokeletesen szexxel az osszes cipriota 51 ev feletti pasi:)
2. tanulok, jobban mint valaha. ( van egy piszok humoros, jokepu gorog 12 eves, aki csak gorogul hajlando beszelgetni velem, szoval van miert )most ra kellene kerdeznem, hogy kaphatom meg a hanganyagodat?:)
ebbe a faba * bokorba* szerelmesedtem bele mostansag. a hetvegen olyan falvakban jartunk, ahol minden portan volt ilyen fa. volt kozottuk gigantikus meretu is.