Keresés

Részletes keresés

SaGa Creative Commons License 2006.09.23 0 0 495
Az. És egy energiabomba. Olyanokat művel, amit csauról el se képzeltem. Pl átugorja a kerítést. Igaz, csak 50-60 centi magas, de ezt helyből viszi...

Értelmes, lelkesen őrzi a házat.

SaGa
Előzmény: berku (494)
berku Creative Commons License 2006.09.23 0 0 494
Imádnivaló! Sok örömöt együt!
Előzmény: SaGa (493)
SaGa Creative Commons License 2006.07.07 0 0 493
Hoppp!

Ez egy kicsit kicsinyke. Itt egy nagyobb...

SaGa
Előzmény: SaGa (492)
SaGa Creative Commons License 2006.07.07 0 0 492
Köszönöm...

Mivel csau nélkül nem lehet élni, hamarosan hozzánk költözik Ő urasága...

SaGa
Előzmény: berku (491)
berku Creative Commons License 2006.03.09 0 0 491

Együttérzésem. Szép kuty volt, anyámé is hasonló.

A miénk sajnos továbbra is anyámnál, bár ottlegalább van társasága a fekete csauhölgy személyében.

Előzmény: SaGa (490)
SaGa Creative Commons License 2006.03.07 0 0 490
Kedvenc csocsink...

Tegnap elment...
Élt 15 évet és 19 órát...

SaGa
hosszu Creative Commons License 2005.05.31 0 0 489
Felhozom, hátha...
Előzmény: berku (488)
berku Creative Commons License 2004.08.08 0 0 488
A mi csocsónk is megvan. Ősszel sajnos férjem anyámhoz száműzte, de most itt van velünk a hétvégi házban. Anyámnál jól kigömbölyödött, így most szorgalmasan sétálunk. Megadóan tűri gyerekeink rajongását. Sajnos az ő lába is fájós, pedig ő még csak 6.
SaGa Creative Commons License 2004.06.29 0 0 487
Ölég régen nem történt errefele semmi...

Velünk annál több: öreg csocsónk még mindig velünk van, immár egy kertes házban. Nagyon élvezi, hogy nem kell igazodnia senkihez, ha ki akar menni megnézni a szomszéd blökiket (van egy pár). Néha még szaladgál is, ami a korát és fájós lábait tekintve nagy dolog...

SaGa
SaGa Creative Commons License 2002.11.22 0 0 486
Az nem baj, de mi van a kutyusokkal?

A mienk köszöni szépen jól van, csak a korral járó nyvaják gyötrik (márciusban 12 éves lesz és ezt már érzi).

SaGa

Előzmény: Lord Iffy (485)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.11.15 0 0 485
itt mindenki rajtad kivül van.:O))
SaGa Creative Commons License 2002.11.15 0 0 484
Hahó!!!!!

Van itt még valaki rajtam kívül?

SaGa Creative Commons License 2001.09.27 0 0 483
De nagyon elsűlyedt! Felhozom...
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2001.02.21 0 0 482
Van olyasvalaki erre, akinek tibetkéje van?
Mert például én is.
redchowchow Creative Commons License 2000.12.28 0 0 481
Szasztok Kutyasok!

Orulok, hogy Ratok talaltam. Van ket rettenetes rossz 7 hetes voros szinu chow-chow kiskutyam, akiknek gazdat keresek. Az ebek termeszetesen torzskonyvezettek, tetovaltak, tul vannak a masodik oltasukon es nem is olyan rosszak, csak eppen most kezdtek el igazan ismerkedni a vilaggal.
Ha valakiben felkeltettem az erdeklodest vagy tud ismerost, akit erdekelhet a dolog _es_ tudataban van annak, mivel jar egy kutya tartasa, az keressen meg emilen.

Udv

rcc

SaGa Creative Commons License 2000.12.23 0 0 480
Békés, családias Karácsonyt és bizakodóbb új évet minden kutyatartónak
és kedvelőnek!! A blökiknek meg sok finom husos csontot, kergemarhakór
nélkül!

SaGa

Maximilla Creative Commons License 2000.06.05 0 0 479
Megfogni nem volt bátorságom a husky nyakörvét. Nem sok bizodalmam van az olyan gazdikhoz, akik kiabálnak a kutya után, de az mit sem törődve velük rohan tovább. Azért nagyon köszönöm a tanácsot, így legalább ha valami hasonló eset előfordul nem fogok gondolkodni azon, hogy mit tegyek. De tényleg kinövi, gondolom ezek csak az első napok nagy riadalmai, egyszerűen csodálatos, ahogy napról-napra egyre bátrabb lesz. Azt szeretném vele megtanítani feltétlenül, hogy hívó szóra bármilyen körülmények között hozzám jöjjön. Pár éve történt, hogy egy rotweiler messziről elkezdett futni felém, támadólag. (A kutyus védelmében meg kell jegyeznem, hogy szokatlan dolgot műveltem: egy meredek domboldalon gurultam lefelé biciklivel, ahol egyébként mások nem szoktak.) A gazdája éppen háttal állt, amikor megfordult, egyetlen egy szót kiáltott utána, és a kutya, mint a film, amit elvágnak, hátraarccal futott visszafelé, pedig már csak néhány méternyire volt tőlem. Nem tudom, hogy ez túlságosan nagy célkitűzés-e, de szeretnék valami hasonlót elérni. Már csak a kutya biztonsága érdekében is. Olvastam erről szakirodalmat, azért ha valakinek lenne ezügyben valami jó ötlete, vagy tanácsa, azt nagyon szívesen fogadnám.
Előzmény: SaGa (476)
SaGa Creative Commons License 2000.06.05 0 0 478
Berku!

Természetesen láttam, sőt felvettük vidióra is. Már két hete vadászom
rá...

kislányról: persze, hogy elevelenebb, meg ravaszabb. Ő egy ifjú hölgy,
a Tietek meg egy megállapodott úr. Egyébként tenyésztők szerint
csauéknál a leányzókkal nehezebb az élet. Temperamentumosabbak, mint a
fiúk...

SaGa

Előzmény: berku (477)
berku Creative Commons License 2000.06.05 0 0 477
SaGa,
láttad a hétvégén a Spektrumon a filmet a csaukról? Kutyaábécé címen ment. Én az első tíz percről lemaradtam, de a többit láttam, tüneményes kölykök és nagyon szép felnőtt állatok voltak benne.
Bertalanunk két hetett töltött fél éves kis Borka "kuzinjával". A kicsi első nap még tartott tőle, de aztán gyorsan rájött, hogy nem eshet bántódása. Ugrált Berci hátán, fején stb. Érdekes, egész más egyéniség, mint a miénk. Sokkal elevenebb és ravaszabb.
Előzmény: SaGa (476)
SaGa Creative Commons License 2000.06.04 0 0 476
Maximilla!

Nem sokat tehetsz ilyenkor. Ha elég bátor és határozott vagy,
megpróbálhatod elkapni a támadó nyakörvét (ha van neki ilyen). Amíg
pici a tied, viszonylag egyszerű az élet, mert könnyű megtartani egy
kézzel. Nekem már nyűgösebb: egyik kézben csau-csau pórázon, másikban meg
valami nagyobb méretű eb nyakörve....

A civakodás után meg kell vigasztalni a sajátodat (gondolom nagyon
meijedt szegény), megnyigtatni, majd mintha semmi különös nem érte
volna, a szokásos módon folytatni a sétát. Ki fogja nőni a dolgot.
Azért kerüld azt a husky-t, mert ha köjökre támad, akkor nem teljesen
normális, és ha sok ilyen inzultus éri a kicsit, enyhén ideges lesz.
Mindenképp érdemes sűrűn társaságba vinni, ha már túl van az összes
védőoltásán, mert úgy tanulja meg a helyét a többi blöki között.

SaGa

Előzmény: Maximilla (475)
Maximilla Creative Commons License 2000.06.03 0 0 475
Kedves okos kutyások, a segítségetekre lenne szükségem. Három hónapos kis németjuhász leányzó kutyusom van, eddig csak a kertben volt, pár napja azonban már kivittem sétálni a többi kutya közé. Halálfélelem fogja el, ha egy másik kutyát meglát, nyüszít, menekülni próbál, vicsorog és morog, ha nincs kiút. Három nap után a szomszéd fiú kutyussal már összebarátkozott, de tegnap találkoztunk egy pár éves nőstény huskyval, még utcán voltunk, szegénykémen rajta a póráz, a husky kirohant a kutyafuttatóról, gazdi utána, kutyusok összemorciztak, gazdi odaér, és végül sikerült a huskyt elvonszolnia. Mit kell tennem, ha ilyesmi újból előfordul?
SaGa Creative Commons License 2000.05.11 0 0 474
berku!

Csaut nyírni!?? Hova jutottunk!?

Az egyik itteni öreg csauleány elment a télen. Öreg volt már, meg a gazdája se teljesen normális. Illetve: gyakorló állatorvospalántahelyettes. Mindegy...
Az utódja egy fehér pici csocsó. Gyönyörű.

SaGa

Előzmény: berku (473)
berku Creative Commons License 2000.05.10 0 0 473
:-)))

Látom gondoskodtok róla, szellemileg nehogy eltunyuljon. Bertalan ma ki lett mosva és most gyönyörű! A parkban megjelent egyébként egy másik vörös csau, de szerencsétlennek teljesen le van nyírva a szőre, ráadásul összevissza, ahogy jött. A gazdája szerint ezt azért kellett, mert melege van. Barbárok.

Anyukám kis fekete Borka csauja remekül van. Nagyon eleven és sokkal öntudatosabb, mint Bertalan. 3 hónaposan már bátor házőrző. :-)

Előzmény: SaGa (472)
SaGa Creative Commons License 2000.05.05 0 0 472
Sűűűűlyedünk!!!

Múlt héten szabin voltam, összeeszkábáltam egy szunyoghálót az erkélyajtóra. Kedvenc csaunk ismét tanulhat valamit a tavalyi lakásátalakítás után. Eddig ugyi akkor jött-ment az erkélyre/ről, amikor akart (ott lakik, önszántából, télen-nyáron, 9 éve). Hogy ez ne váljon nagy gonddá, csináltam kis kutyaajtót a szunyielhárítóra. Egy kis lengőajtócska, amit orral/fejjel be lehet lökni és visszacsukódik. A forgópont felül van.

Már kezdi megszokni.

Még óvatos: megböki manccsal, ha mozdul, akkor fejjel is. Azért ha valamelyik "komája" felugat az utcáról, teljes lendülettel átront a "lyukon". Kiváncsi leszek: ősszel, mikor leszedjük és újra a rendes ajtó állja el az útját, hány nózikoppanás kell, mire megszokja...

Hali
SaGa

Koko123 Creative Commons License 2000.04.13 0 0 471
Sziasztok!

Teli vagyok szabadidovel, ugyhogy irogatok a kutyamrol egy kicsit. Ford (a zoo-ban benne van:) ma lett fel eves, ugyhogy felszulinapja alkalmabol egesz nap kergettem a kertben, ez ugyanis a kedvenc jateka mostansag! Felkap egy focilabdat, es varja hogy vegyem ki a szajabol ha tudom. Sajna ez mar egyre kevesbe megy, o mar jobb formaban van mint en :) Doghoz kepest - allitolag - kicsi, de rengeteg tanacs es 'szakirodalom' atnyalazasa utan vegulis a lassabb de kimeletesebb novekedes mellett dontottem, ez tehat felig-meddig szandekos is lehet. 30 kilos egyebkent, marmagassaga kicsit 60 centi alatt van. Az orvos akihez jarok vele kezeli az anyjat es a testvere kozul is parat. Az egyik testvere volt bent nemreg a dokinal, ugyanis o szegeny tul gyorsan nott, de valoszinuleg keves kalciumot kaphatott. Az en kutyamnal masfelszer nagyobb volt (csak meretben, sulyban csupan 5 kiloval volt nehezebb), es nem birta el a sajat sulyat, nem birt felkelni a foldrol, fekve pisilt/kakilt szerencsetlen. Infuziora kellett rakni. En azon dobbentem meg igazan, hogy a gazdaja visszavitte a tenyesztohoz, es visszakerte a penzt. Mint valami elromlott radioert...
Szoval Ford manapsag negyszer eszik foetelt egy nap, minden alkalommal 2x0.2 deci poharral kap szarazeledelt, egy specialisan nagytestu kutyaknak ajanlott tapot, mely tartalmazza az osszes vitamint es asvanyianyagot, husalapu, termeszetes tartositoszereket tartalmaz, es alacsonyabb a taperteke (25% feherje, 12% zsir) a lassabb novekedes erdekeben. Eagle Dog Food egyebkent, ha valaki mast is erdekelne. Emellett minden nap eszik zoldseget es gyumolcsot nyersen, altalaban egy almat vagy banant (ez a kedvence), neha narancsot, illetve repat es paprikat. A kis hulye meg a citromot is megeszi :)
Igyekszem mindenki tanacsara nem tulmozgatni, de ez nem konnyu feladat, ugyanis Ford KEPTELEN egyhelyben maradni, allandoan ugral, futkos, baszkuralja a masik - mostmar nala joval kisebb - kutyat a kertben, ugy kell leloni, hogy vegre maradjon egy kicsit egy helyben. Egy dogos ismerosom ezen csodalkozott a legjobban, amikor latta. En vegulis nem tudom, ez most furcsa-e vagy sem. Mindenesetre en maximalisan meg vagyok elegedve vele: gyonyoruszep csillogo mar a bundaja, kellemesen izmos es mozgekony kutyus, es mindig jokedvu es pajkos. Mostansag reggel hatkor kelt, megpedig ugy, hogy lehuzza a takarot rolam, ilyenkor ki kell ot engedni a lakasbol (bar mar rajott hogyan kell kinyitni az ajtot, de ezt csak akkor hajlando alkalmazni, ha nem vagyok otthon), nyolckor jelentkezik "kajus"-ra, utana szunyal fel orat es kezdodik a lopkodas. Nagyapam haza elol szereti ujabban ellopkodni a labtorloket, es behozni oket hozzam, de a szivacsokat, zoknikat, szijjakat, ujsagokat, cigisdobozokat es uditos uvegeket is jol el kell pakolni, mert valamiert a legdragabb kincseknek tartja oket. :) Nameg a szemuvegem - altalaban kontaktlencse van rajtam, o pedig utalja ha felveszem este a szemuvegem. Megprobalja leverni a fejemrol, egyik este pedig lelopta az ejjeliszekrenyrol, es reggelre jol elintezte :)
Azt hiszem mar az osszes fogat levaltotta, maramennyire en meg tudom ezt allapitani, ebbol harmat meg is talaltam, majd felfuzom egy nyaklancra :> Most viszont mar iskolaba szeretnem vinni, csak meg nem tudom hova. Ti ismertek jo helyeket? Mennyibe szokott kerulni?

Sajnos meg ket hetig nem lesz aktualis, mert egy hete kb. furcsa husszinu valamit lattam feltunni a szemheja alol, es kiderult, hogy ez a "harmadik szemhej ficama" vagy "harder mirigy megnagyobbodas". Penteken megmutottek, hetfon vittem kontrollra, es a sebesz megijedt, mert elkezdett a szeme opalosodni - irritalta a varrat. Hetfon tehat ismet meg lett mutve szegenykem, egy vekonyabb fonallal ujravarrta a sebesz. Meg aznap este lattam, hogy ujbol elojott a mirigy, tehat elszakadt a fonal. Kedden tehat ismet doki, kiderult, hogy nem kellett volna kiszedni az elozo varratot, es vegulis ugy dontottem, illetve ekkor mar ok is egyetertettek, hogy bizzuk ezt a mutetet rutinosabb orvosra. Igy holnap megyunk immaron a harmadik mutetre a heten, ezuttal egy allitolag nagyon jo szemspecialista doktornohoz (Dr. Szucs Zsuzsa), most mar remelem minden jol fog menni.

Folyt.kov., most mar mingyart elalszom :)

Koko123
ui: kolcsonkerem majd a digi kamerat nemsokara, es kuldok kepeket a zooba :)

Koko123 Creative Commons License 2000.04.12 0 0 470
Herceg: Szia, es bocs hogy ennyire keson :) Nos, nalam korulbelul ugy nezett ki a dolog, hogy a masodik hettol kb. a harmadik het vegeig ereztem ugy, hogy jol kiszurtam magammal amikor bevallaltam a kutyust. Utana a faradtsagerzes es hasonlok teljesen elmultak, rutinossa valtak az olyasmik, hogy keles-fogmosas-kakifelszedes-furdes-pisifelmosas-esigytovabb :) Nalam annyibol konnyebb volt a helyzet, hogy a kakik a lakasban mivel egyedul lakom max engem idegesithettek volna (de nem tettek :). Mostanra mar szobatisztak lettunk, hala az egnek, es a szonyeg is latott vagy 10 szonyegtisztitast :) Azt hiszem, hogy a legnagyobb konnyebseget egyszeruen az jelentette, hogy hozzaidomultam a helyzethez, es nem ereztem mar ujabb es ujabb kellemetlensegeknek a gumikat, nyusziteseket, szetragott dolgokat, stb. Eszre sem veszem, teljesen osztonosen pakolom magasabbra azokat a dolgokat, amiket tudom, hogy szeretne elcsenni, ellenorzom, nem-e hianyzik valami benyelheto targy, es emelem a kezem a hasam/arcom/egyeb testtajekok ele amikor tudom, hogy a kovetkezo pillanatban egy hatalmas mancs csapna le oda :)

Meselek meg ha akarod, csak kerdezz nyugodtan! (Most mar gyakrabban fogom latogatni a topicot!:)

Koko123

Előzmény: Herceg (462)
Gy_Rozi Creative Commons License 2000.04.12 0 0 469
Köszi a véleményeket!

Az orvos szerint az a gond, hogy már nagyon nagy a csomó. Kb. mint egy fél sárgadinnye, és mindez egy törpeuszkár méretéhez képest :-(( Félünk vállalni a felelősséget, bárhogyan döntünk is...

Rozi

Előzmény: andromeda (468)
andromeda Creative Commons License 2000.04.12 0 0 468
Szióka,

Hát mind a két orvosnak igaza van.
Valóban jobb megműteni, mert elég könnyen felsérthető pontosan azért, mert el van vékonyodva körülötte a bőr, s ezeket a zsírcsomókat jó látható hajszálerek hálózzák be.
Nekem is volt egy kutyusom(sajnos két hónapja el kellett altatni leukémia miatt).
Ő is már 12 éves volt, s a testének elég sok helyén volt ilyen zsírcsomó(amely igazából esztétikai szempontból zavaró, és általában nem rosszindulatú) Pont egy évvel ezelőtt lett egy ilyen kiműtve neki, mert sajnos eléggé kellemetlen helyen(a végbélnyílásánál)volt.
Az én szüleim is sokáig vaciláltak, hogy elvigyék-e( én már könyörögtem, mert iszonyatosan gyors iramban nőtt), mert sajnos a szíve nem igazán volt jó állapotban, s féltek tőle, hogy az altatás miatt le fog állni .Végülis nem történt semmi baj.
A másik orvosnak tehát ebből a szempontból igaza van, hogy az idősebb kutyák szervezete nem biztos hogy ezt a viszonylag egyszerűbb műtétet kibírja.
A mi kutyánk alaposan ki lett vizsgáltatva előtte,elég jó orvos csinálta a beavatkozást(A REX alapítvány egyik orvosa, a pontos nevét sajnos nem tudom, ha minden igaz Király Péter), s mintmár mondtam tényleg nem volt gond.
Úgyhogy ha a kutyátok még virgonc, akkor nem lehet gond:-)))
üdv
andromeda

Előzmény: Gy_Rozi (464)
Totla Creative Commons License 2000.04.11 0 0 467
Ki jön a sárvári kiállításra? és milyen kutyáva?
2000. május 14.

Totla

Robin Creative Commons License 2000.03.20 0 0 466
Gy_Rozi,
én mégegy orvoshoz elmennék (persze előbb körkérdés, ki kit javasol, tudnak-e ilyen specialistát - pillanatnyilag nem tudok, mert mondanám különben)
Előzmény: Gy_Rozi (464)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!