Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.11.08 0 0 2
A lapokat nem ingyen osztogatják, hanem megveszik. Ezen csak beavatkozással lehet változtatni. Nézzük csak, milyen lehetőségek vannak:

Kínálati oldal
- Be lehet tiltani a lapot, illetve fel lehet vásárolni (ha hagyják), politikai nyomást lehet gyakorolni. A hiány ettől hiány marad.

Keresleti oldal
- Átnevelés
- Szabad Nép félóra?
- Átnevelő tábor?

Ha ugyanis a kereslet olyan, mint amilyen, akkor ez kell a népnek. Lehet mesterségesen hiányt teremteni (MTV, stb.), de az igények át fognak helyeződni, mint hajdanában. Nem vagyunk annyira öregek, hogy ne találjuk meg (ki), mivel és hogyan tudnánk az információ éhségünket csillapítani. Ezt is túl fogjuk élni, mint annyi minden mást.

Megint meg kell tanulni a sorok közé írni, meg onnan olvasni?

Lehet, hogy ennek az internetes kísérletét is elkezdték már?

Kedves(?) spiritusz! Azt kell mondjam, hogy álmodik a nyomor. Mint sajtómunkás mondom, ezt az illatot a szeri környékén nem érezni. A jobb fogalma - pontosítsunk - a politikai jobboldal fogalma másutt is megvan. De ott nem fröcsög (az általad specifikált anyagcsere végtermék). Ha pedig mégis, akkor azt már nem jobbnak, hanem szélsőjobbnak, esetleg neofasisztának, stb. stb. szokás nevezni.

Javaslok egy tanulmányutat az EU-ba (de nem finanszírozom). Ott nem így működik, hanem másképp.

Ha csak 5 %-ra van fizetőképes kereslet, akkor úgy kell tenni, mint az egyszeri gazdasági vezető, le kell állni a termék gyártásával, vagy el kell dönteni, hogy megfinanszírozzuk. Ezen kiadók környékén nagyobb valószínüséggel lehet a fentebb említett produktum nyomait a gazdasági eredményekben fellelni.

Ezt pedig ha lehetne, akkor tessenek zárt rendszerben elintézni, és ne a 95 százalék adójából. Túl sokan akarják a javunkat (javainkat).

spiritus Creative Commons License 1999.11.08 0 0 1
Naná hogy nincs.
De mit is jelent az egyensúly?... Azt, hogy a médiafogyasztó - noch dazu a "lakosság" - bal és jobb között való megoszlási aránya ugyanolyan kellene hogy legyen, mint amilyen például a lapok hasonló aránya. Hát ez nincs így... Önkényes csoportosításom szerint a lakosság 50 %-a semleges - úgy is mondhatjuk, hogy gyűlöli a politikát, 25 %-a balos, és 25 %-a jobbos. Ezzel szemben a lapok 65 %-a balos, 30 %-a semleges, és 5 %-a jobbos. Ezt persze minden érintett tagadja. naná. Én se tennék mást. Ha balos lennék, akkor azért, mert életfeltételem a "reális", független tájékoztatásnak a sugallata, hogy azt a hatalmas 50 %-nyi semlegest pénztárcába nyúlásra ösztökéljem, hogy vegye a lapot. Ha semleges, akkor azért, mert a hierarchiában igyekszenek alulra tuszkolni azokat, akiknek "nincs világnézete", akik csak úgynevezett "smonca" lapokat tudnak letenni az asztalra. Ha jobbos lennék akkor meg azért, mert az az 5 % nem valami szívderítő. Nagyobbnak mondanám azt az 5 %-ot, mert a végén még jelentéktelennek fognak nyílvánítani.
Nyugaton ez a dolog 45 % bal, 25 % jobb és 30 % semleges. Ott is több a bal, de a jobb ténylegesen több. Talán maga a jobb fogalma is mást jekent ott. Nálunk a mai napig a jobb az csak nyilas lehet, fasiszta, maga az ördög...
Azzal együtt szerintem ezzel a 65/30/05-tel sem lenne semmi baj, hanem inkább azzal, hogy minden oldalon indulatból publikálnak. Zsigeri lett az újságírás. És mint ilyen, bél-szagú. Korniss Mihály írta - ha jól emlékszem az ÉS-ben - hogy: "...még az a szerencse, hogy mi jobban útálunk titeket, mint ti minket..." Hát ez van. Szomorú
Előzmény: kerenyitomi (-)
nyman Creative Commons License 1999.11.08 0 0 0
hat en ezekre 0 (nulla) forintot aldoznek... de sajnos van aki nem. kell a reklam...
Előzmény: kerenyitomi (-)
kerenyitomi Creative Commons License 1998.12.16 0 0 topiknyitó
hallom, hogy a médiaegyensúlyt próbál a kormány teremteni "pozitív diszkriminációval", tehát kormányhu lapokat megtámogat pl. a veszteséges Magyar Nemzet, és megpróbálta a nem eladó Magyar Hírlapot, a Napi Magyarországgal összeolvasztva felfejleszteni, a veszteséges Kurírt kinyírta, a veszteséges Magyar Narancsot pedig a kihalás szélére sodorta.
Orbán Viktor miniszterelnök úr azt mondotta valahol, meg Stumpf István miniszter úr kb. hogy nincs egyensúly az írott sajtóban, és ezt mesterséges állami beavatkozással meg kell teremteni.
kérdéseim a t.asztal közönségéhez:
1. mi a ti véleményetek errol?
2. más országokban ezt hogyan csinálják?

kerenyitomi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!