Keresés

Részletes keresés

pucros Creative Commons License 2005.12.11 0 0 9
Persze hogy hülyeség.

Annak idején még egész más volt sok minden. Például nagyon alacsony volt a felhasználók száma, szinte mindenki ismert mindenkit. És mindenki eufóriában volt még attól, hogy mennyire klassz ez így, hogy hasonszőrű emberek ilyen flottul egymásra találhatnak. Mert azelőtt, legelőször, kezdetben, mindenki gyanakvó volt, hogy pl. ha egy nick kiadja magát valakinek, akkor lehet, hogy IRL egészen másvalaki valójában, meg hogy ha valaki valamit ideír, akkor az miféle nyilvánosság, merre terjed a megnyilatkozás híre, mennyire ciki felvállalni magunkat stb.

A topik körülbelül akkor nyílt, amikor a kezdeti óvatos időszakot már magunk mögött hagytuk, már túl voltunk néhány fergeteges "Törzsasztal Találkozón", de még nem kezdődött el az, hogy inkább topikonként rendeznek talit az emberek.

A közhangulat errefelé egyöntetűen az volt, hogy az Internet nemhogy nem idegenít el, hanem nagyon is hatékonyan segít összehozni azokat, akik összeillenek. Viszont az, hogy "az Internet elidegenít", a kívülálló körökben közhelynek számított. Tehát akik "benne voltak" a törzsasztalozásban, nagy egymásratalálásoknak voltak részesei, miközben a környezetük rettenetesen aggódott, hogy szegények csak ülnek a számítógép előtt állandóan mint zombik.
Előzmény: Törölt nick (6)
alex55 Creative Commons License 2005.12.11 0 0 8
Erre a régi topicra  a következőképpen találtam rá,hogy az internet fórumot az utolsó  topiktól kezdtem el olvasni.Én úgy vélem,ha egy topikhoz régen szólltak hozzá még lehet érdekes.
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.10 0 0 7
A hozzászólásom 5 bekezdésre tagolva íródott. Mikor előnézetre váltottam (talán épp ezt nem kellett volna?) még mindig tagolt volt, de mire felkerült, a fórum kilopta az entereket, nem tehetek róla...
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.10 0 0 6
Micu bizonyára örülni fog, hogy reagáltál az 5 évvel ezelőtt írt szavaira. Jobb későn mint soha... Különben szerintem ez egy hülyeség, hogy az Internet elidegenít. Én még könyveken nőttem fel, ami rendben is van, mert sokmindent tanul az ember, illetve szerintem a személyiségfejlődést jó irányba terelik a jó könyvek, de azért igen jól tudtam volna élni az Internet adta lehetőségekkel is. Vaze, egy csöves, fekete-fehér Orion tévénk volt, UHF tunernak még csak a helye volt benne kiképezve, így aztán a 2-es műsor kísérleti adását nem fogta, 1 db 1-es műsort lehetett nézni, de minden hétfő adásszünet volt (a hétfő este a családé...). Középiskolás koromban hozzájutottam egy URH asztali rádióhoz, építettem hozzá sztereo dekódert meg sztereo erősítőt, hogy térhatású legyen a Vasárnapi koktél, az Ötórai tea, meg a B. Tóth László Poptarisznyája... Ez volt a technikai színvonal, illetve a boltban is lehetett kapni sztereo rádiót, 8-10 havi fizetésért már elvihető lett volna... Akkoriban Pistikének ha fitymaszűkülete volt, legfeljebb írhatott egy levelet az Ifjusági Magazinba és akkor Veres Péter bácsi esetleg megírta a frankót. Manapság már nem kell levelet írni, tele van a net szexuális tanácsadó helyekkel, de akár megoszthatjuk egymással közvetlenül is a tapasztalatokat, hogy miszerint felesleges ezzel orvoshoz menni, egyszerűen csak mindennap húzigálni kell a bőrt le-fel szorgosan, és akkor úgyis ki fog tágulni magától, szóval határtalan lehetőségeket nyújt az Internet!
Előzmény: alex55 (5)
alex55 Creative Commons License 2005.12.10 0 0 5

Szevasz Micu!

 

A könyv ,nem idegenit el,mert jó dolog egy izgalmas könyvet olvasni!

Pár hete utaztam egy buszon és két fiatal srác az utazás 30 perces időtartama alatt csak az internetről beszélt,hogy este melyik fórumon mit irt,milyen weboldalakat nézett meg!Ez a két fiatal srác ,már biztos függő,hogy csak erről tudd beszélni,másról nem!Mértékell kell mindent csinálni,igy a netezést is!

Előzmény: micu (4)
micu Creative Commons License 1999.11.09 0 0 4
Ezt egyébként igen sűrűn hallani a médiában is. De azt még soha nem hallottam, hogy a könyv elidegenít. Pedig azt úgy olvasod, hogy teljesen offline vagy, esélyed sincs vitába szállni a szerzővel (ha csak kritikát nem írsz róla).
Üdv: Micu
Dr.W.Gy. Creative Commons License 1999.11.08 0 0 3
farkendo barátom,
ajánlom még neked, és mindnekinek itt a "lehet-e a neten társat találni" topicot a másik fórumban. Nyugodtan benézhettek ám oda is. :-)
Előzmény: farkendo (2)
farkendo Creative Commons License 1999.11.08 0 0 2
az embernek kézzel fogható bizonyíték kell mindenben. tuti, mindenki ismer legalább egy netpal-t élöben (vagy szeretné)
a társas érintkezéshez kevés a net (hálIstennek).
ne izgulj Pucros Mackó, jól ki van találva az ember :))
Előzmény: Pucros Mackó (-)
MuzX Creative Commons License 1999.11.07 0 0 1
A dolog többféleképpen értelmezhetô.
Kérdés, azért nem ismerkedem IRL, mert az internet elidegenített, vagy azért ismerkedem az interneten, mert IRL nem megy. Ez utóbbi esetén éppenhogy közelebb hoz másokhoz, ráadásul olyanaokhoz, akit csak személyes lehetôségek alapján sohase ismertem volna meg.

Az, hogy ezeken a vitafórumokon olyan 3-6 havi ciklusokban fel- és eltűnök, számomra azt jelzi, hogy egy idô után elegem lesz belôle, aztán amikor valamiért úgy érzem, hogy megint kell egy kis önigazolás, hogy mások is úgy gonodlják, mint én, vagy éppen de hülyék, mert nem úgy gondolják, és én milyen jó fej vagyok a saját véleményemmel, akkor megint idedugom a képem.

De elég jól megvagyok azzal, hogy csak netes szinten ismerem a társaságot. Így ha egy vita esetleg túlzottan felidegesít, elég arra gondolni, hogy mit rágódok ezen, úgyis csak egy nickname az Mátrixból, azt se tudom, ki bitje-bájtja, nem mindegy, mit gondol rólam, vagy a véleményemrôl?

Ez volna az elidegenedés?

Egy esetben érdekelne igazán a személyes találkozás, ha olyan nôrôl van szó, akivel érezhetôen közös erotikus hullámhosszon vagyunk.

Gondolom, nem véletlen, hogy amióta netezni kezdtem, minden párkapcsolatom valahol itt indult. Elleneben egy indexes találkozóra sem mentem még el.

Ez az elidegenedés?

Előzmény: Pucros Mackó (-)
nyman Creative Commons License 1999.11.07 0 0 0
varjuk, mert sajnos a nagy elszalas ota csak ez a nulladik bejegyzes maradt.
Előzmény: Pucros Mackó (-)
Pucros Mackó Creative Commons License 1998.12.12 0 0 topiknyitó
Ti hogy érzitek ezt a dolgot?

Szerintem kezdetben az előnyei érvényesülnek annak, hogy így karakteres üzemmódban ismerjük meg egymást. Van backspace meg delete, jobban meg tudom gondolni, miket mondok. Jobban tudom ellenőrizni, milyennek tűnik, amivel a többiek elé merészkedem.

Amivel persze vissza is lehet élni - ez legyen itt offtopik. A nagy előny az, hogy igen közvetlenül adhatom magam bele a kíbordon át a nagyvilágba, és aki először találkozik így velem a virtuális térben, nem fog tévesen megítélni mindenféle félrevezető külsőségek, mimika, ilyesmi miatt. Legfeljebb más miatt meg igen.

Szóval nagyon jópofa dolog ez így, tényleg nagyon jól össze lehet szokni azáltal, hogy hozzászólásokat irkálgatunk egymáséi alá. Na de hát ezek mégiscsak bitsorozatok, nem? Egy idő után felmerül a szüksége az IRLnek is.

folyt. köv.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!