Keresés

Részletes keresés

HO_IV Creative Commons License 2010.08.11 0 0 13
:)
másikegylány Creative Commons License 1998.12.09 0 0 10
ET!
Ne a TV-re bízd, ha filmelőzetest akarsz!
A bemutató után 1-2 nappal szerintem már lehet hallani róla bárhol, hogy milyen...
Pl. a kultúra: új filmek-topicban. Vagy nézd a Dóra moziját. Én azt bírom.

Egyébként ahogy végigolvastam a hozzászólásokat, valami olyan érzetet keltett bennem a TV információs hatékonysága, mint az újságoké. Mostanában folyton azt érzem, hogy ezt meg azt feltétlenül el kell olvasnom, de a végén rájövök, hogy csak időtöltés volt. Semmit nem kapok. Álinformációk, figyelem-elterelés, közhely-feltérképezés színes képekkel tarkítva. Ez az újságok szerepe? Vagy ez kor-jelenség?
Ti mit gondoltok?

Cactus Creative Commons License 1998.12.09 0 0 9
Húú, pedig én már alig várom, hogy végre lássak egy jó, ízes magyar nyelvű TV műsort. Két hét múlva megyek haza Finlandról, és az itteni (a látványt tekintve ugyanolyan) finn nyelvű (azaz érthetetlen) TV műsoroknak ünnepélyesen megnézem a magyar változatát! Úgymint Xéna, Herkules, Melrose Place, stb. Ezek a világon ezek szerint mindenhol együtt futnak. Nincs menekvés. Aztán jöhet egy jó kis TV híradó, mert ideje lenne már látnom közéletünk új neves személyiségeit arcról is. A Pálfy magával ragadó, belülrôl fakadó laza stílusát meg egyenesen alig várom! Van mostanában valami jó kis brazil sorozat Isaurával a fôszerepben, vagy valami ilyesmi? (Tudom, hogy van. Kell lenni.)
Medwe Creative Commons License 1998.12.09 0 0 8
Kedves ET2000!
(valahonnan ismerős a nicked)
Nem osztom a felháborodásodat.
Az összes tévé sok kakát szállít, de Pálfy IMHO a jobbak közül való.
Mindenkinek lehetnek rossz pillanatai, de a legtöbb tévés nem azt csinálja, amit akar, hanem amit elvárnak tőle. Vagy amit úgy vél, hogy elvárnak.
Vagy eltalálja, vagy nem.
Vagy jól csinálja, vagy rosszul.

Ha viszont így ki tudsz jönni a sodrodból egy rossz riport hallatán (nyilván Szenes Andrea garázdálkodásaihoz még nem volt szerencséd) akkor jóval nagyobb jelentőséget tulajdonítasz a tévének, mint amilyet szabad volna.

faithful Creative Commons License 1998.12.09 0 0 7
Kedves ET2000,

Nincs kikapcsológomb a TV-den?
:)
(aki nem mazochista az mostanság nem néz tv-t nem hallgat rádiót, nem olvas újságot, egyébként meg fázik, mer marha hideg van. :)
faithful

pedro Creative Commons License 1998.12.09 0 0 6
Az új TV2-n ma volt egy riport azzal a pasival, aki a hálálbüntiért küzd. A pasast nem lehetett lekeverni sem, a Nika egyszerűen nem tudott mit tenni vele. Értelmes ''de nem -de igen'' vita ment percekig. Húúúúúú
Állítólag a Pintér Dezsőt leváltják, és a Vinkó lesz helyette...hallottátok?
Tier Creative Commons License 1998.12.09 0 0 5
az RTL klubon csak a reggeli műsor nézhető, márha az Alföldi Róbert van
a TVpersil2-n meg a Miért éppen Alaszka
a többi nyugati lónyál vagy nyugati lónyál utánzat, szenzációhajhász stílus, nagyon gagyi vetélkedők, álarc műsorvezetők és sz@ros tucatsorozatok...már bocsánat
na jó néha bejön egy-két jobb film, pld. jövő héten az Angel Heart
offtopic+
Zak: melyik Asimovot olvasod?
offtopic-
Casi Creative Commons License 1998.12.09 0 0 4
Koltayval és Dobó Katával az MTV1-en is volt egy futó beszélgetés, ott legalább magáról a forgatásról beszélgettek, sajna ez is csak max. 5 perc volt, és tán még részlet sem volt a filmből (ha jól csalódom).

A legtöbb műsor hihetetlenül sekélyes, vagy épp csak a lényegről nem szól az új kereskedelmi adókon. Pl. az új Frei-Dosszié hogy tetszik Nektek? Az, hogy már-már sértően szájbarágós a szöveg, még hagyján, de sajnos az igazán érdekes témáknál is csak "belekapnak" az egészbe, és végül az amúgy is köztudott dolgokon kívül nem sokat tudsz meg. (Nekem spec. a régi F-D. jobban tetszett...)
Nem hiszem, hogy az átlagosnál intelligensebb vagy műveltebb lennék, ezért nem hiszem, hogy a nézőközönség nagy része elégedett lenne azzal, amit egy-egy ilyen műsorban lát. (Pedig állítólag a közvélemény-kutatások ezt mutatják...)
Cas

Big-B Creative Commons License 1998.12.09 0 0 3
Nem ez a Pálfy játsza a riportert a Meglepő és Mulatságosban? Paróka, miegymás ...
Zak Creative Commons License 1998.12.09 0 0 2
A modern technika hatalmas vívmánya, hogy a fotelbôl ülve is kezelhetô a TV OFF ill. POWER kapcsolója. Az általad említett TV2/RTLklub esetekben magam is ezt használom, és inkább Asimov olvasása mellett benyomom a Paco de Lucia CD-t. Többet ér a lelkem nyugalma, mint a fél- és álinformációk.
eomer Creative Commons License 1998.12.09 0 0 0
ET2000!

Azt hiszem, tudomásul kellene venned, hogy Te marginális rétegigényeket megfogalmazó néző vagy. A TV2- t nem rád bazírozták, hanem a tömegre. Elhiheted, hogy ezeket a kretén kérdéseket kemény előtanulmányok előzik meg. IMHO az átlag nézőt tényleg azok a kérdések érdeklik, amiket az a szerencsétlen Pálfy feltett.

Azér' én is sajnáltam Koltayt...

ET2000 Creative Commons License 1998.12.09 0 0 topiknyitó
Kész, betelt a pohár!

Tv2-ék meghítták Koltayt. Jajj, de jó, reméltem hallok valamit az új moziról. Erre ezt látom:

Pálfy Ystván papírt húz elő, letegezi Koltayt, mint a taknyot, szabadkozik, hogy ugye nem baj, ha a kérdéseket kis puskájáról teszi fel. Koltay nem bánja, ő ugyan előadás után rohant ide, és nincs nála a puska, de majd igyekszik. Ezek után jönnek a kérdések. A filmkészítés anyagi hátteréről, a "kasszasikerek" eladhatóságáról, a külföldi bemutatók lehetőségéről. Mindenről szólnak a kérdések, csak éppen Koltay filmjéről, magáról a filmről nem. Szegény méltán van elbizonytalanodva, érzékelteti is lekezelő válaszaival (ez az Robi, adjunk nekik!), hogy talán kérdezzék a menedzsmentet minderről, és hogy mit keres akkor ő itt. Pálfy Ystvánunk ezekkel rendre nem tud mit kezdeni. Feszeng, teszi fel a következő idióta, más által leírt kérdést. Amikor Koltay mégis csak a filmről szólna, jól visszavág, hogy inkább beszéljünk arról, hogy miből készült a film? A NÉZŐT A ZSEBE ÉRDEKLI, HISZEN MÁSRÓL SEM HALL, CSAK KÖLTSÉGVETÉSRŐL, ADÓRÓL, stb...

Még egy fantasztikus kérdés: "Emlékszel-e a másodfokú egyenlet megoldóképletére?" Bravó Pysty, égesd le Koltayt! Mert ez a fontos, hogy emlékszik-e, nem az, hogy ennek ellenére miként formál matektanárt.

A riport kb. 5 perc (plusz filmbejátszás), végig feszült légkörben. Meseszép!

És a végén a csúcspont, Pálfy Ystvánka így szól: "Most maga kérdez!"
Gondolom Koltay fejében megfordult, hogy ne az előre megbeszélt kérdést ("Láttad már a filmet, Pistike?") tegye fel, de azután úgy dönt, jobb a békesség...

A sziporkázó Pálfy Ystók elköszön, és ki más, Stahl Juditka viháncol a pofámba, "Hehehe, milyen ari ez a Pisti, amikor riporteresdit játszunk!"

Én, a hülye néző, meg örüljek, hogy megtudtam a premier dátumát. Sőt, talán legyek felháborodva, hiszen nem derült ki, ami Pálfy szerint engem legjobban érdekel.

Ennek a szerencsétlen embernek fel sem merül, hogy van akit egy új film kapcsán az érdekel, hogy a rendező-főszereplő miket gondol róla. Jópofa sztorikat mesélhetne a forgatásról, hogy jött ki a szinészekkel. Jó, szóljon arról is egy kérdés, hogy hogyan oldották meg a pénzügyi gondokat.

Legrosszabb esetben Pálfy megnézhetne egy amerikai werkfilmet (ha már úgyis mindenben a külföldöt majmolják). Meg lehet ezt 5 percben is oldani.

Meddig kell még ezt a rendkívül primitív és buta, felkészületlen, beszédhibás, kultúrálatlan, stílustalan, dilettáns KEZDŐT és infantilis társnőjét a képernyőn végigkínlódni?

Az, hogy nem nézem, nem megoldás, a témák sajnos mindíg sokat ígérnek.

Fel vagyok háborodva.

ET.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!