Keresés

Részletes keresés

czy Creative Commons License 1998.12.08 0 0 44
"Kissé hosszú lettem és nem is tudom, minek írtam ennyit. Lehet, hogy ennek sincs értelme"

Dehogynem.

Mogorva Creative Commons License 1998.12.08 0 0 43
kismalac RAS-ba akadt? Hejes...

mások, ... :)))

eomer Creative Commons License 1998.12.07 0 0 40
neduddgi kartárs!

Sok igazság vagyon abban, amit írtál. Talán emlékszel, akkoriban én is hasonló problémákkal küzdöttem, hasonló lelkiállapotban. Erre az időszakra tehető a sulinetesek beözönlése. Most viszont már látom, hogy hiba volt felvenni a kesztyűt. Azóta nélkülem is beilleszkedtek a fiúk, ki sikeresen, ki kevésbé. És azóta is írkálnak ide. Néha egészen elgondolkodtatóan. Nem hiszem, hogy akkora jelentőséget kellene tulajdonítani a Törzsasztalnak, mint amekkorát akkoriban próbáltunk. Tudomásul vettem én is, hogy ez egy "kocsma" vendégek jönnek, mennek, kialakul egy törzsközönség, csapódnak újak. Néha bizony a padlóra is köpnek. Ettől életszagú. A topicnyitóra is reflektál ez az utolsó mondatom. Az új vendég, ha bejön, rögtön beszélni akar. Meg akarja osztani világmegváltó gondolatait. És ez ellen mi nem tehetünk semmit. Legfeljebb annyit, hogy felhívjuk a figyelmet arra, a kocsma közönsége az unalomig megrágta már a témát itt, itt és itt. Ha ezután is ragaszkodik a dilijéhez, hát tegye. És, ha talál hozzá beszélgető partnereket, akkor meg miért ne tegye. Nem igazán értek egyet azokkal sem, akik a letöltési idő miatt fájlalják az új topicok nyitását. A Törzsasztal ugyebár nyilvános fórum. Mindenki saját kockázatára lép be, és tisztában van azzal, hogy esetleg, ha zsoltunak tele lesz a hócipője és nevelni akar, akkor 300 topiccímet kell letöltenie.

A moderálásról. Én azt hiszem, hogy egyáltalán nincs rá szükség. Tényleg nem kell. Minek is? Ha valaki egy kocsmában elkezd anyázni, akkor azt jól szájbaverik. Esetleg megteheti a kocsmáros, hogy kidobja a csehóból, de nem tehet semmit, ha az illető másnap visszamegy (lásd. kismalac és disznócska esetét). Akkor meg minek kidobni? És addig, amig nem az én sörömbe köpködnek az ilyen alakok, miért zavartassam magam. Szabadságomban áll nem figyelni rá (scroll on). Ennyi.

Hogy miért koptak ki a nagy öregek? Szerintem nem koptak ki. Itt vannak, és figyelnek. Legfeljebb nem írnak, csak ha valóban úgy látják, hogy érdemes elmondani a véleményüket. Előbb utóbb mindenki el fog jutni ebbe a stádiumba. Az újdonság varázsa megkopik, és a fórumot arra használja, amire való. Beszélgetésre, véleménycserére.

Kissé hosszú lettem és nem is tudom, minek írtam ennyit. Lehet, hogy ennek sincs értelme?

Törölt nick Creative Commons License 1998.12.07 0 0 39
98-12-07 15:50-kor még rajta volt.

Ilyen ragikaféléknél sohsem lehet tunni.

Tisztelettel. Itt is, ott is.

Törölt nick Creative Commons License 1998.12.07 0 0 38
Kedves T. Asztalosok, Ácsok, Villanyszerelók, Vasöntök, Rencergazdik, Rencergarázdik, meg az ETéCék.
Olvasom, hogy a "kocsmában sem..." vagy valami ilyesmi.
Hát ki? A Törzscsapos, Tözspénztáros vagy a Törzsüzletvezetö.
Merhogy itt pofára mennek a dolgok az tutti.

Nyúzhatod.

Kádár Mónika Creative Commons License 1998.12.07 0 0 37
És arra gondoltál már neduddgi, hogy esetleg segíts nekem?
Tény, hogy nem régen netezek és ezért sok dologról keveset vagy még annyit sem tudok.
Tény, hogy részt vettem korábban a törzsasztal életében és bizonyára hibákat is követtem el, ki nem?
Tény, hogy pillanatnyilag is érintett vagyok több ember miatt is. Bár még mindig nem annyira érintett, mint azok a bizonyos nagy öregek.
Tény, hogy nem vagyok objektív, már csak azért sem, mert az egy nem létező fogalom ebben a környezetben.
De az is tény, hogy szeretem ezt a helyet, nem csak a törzsasztalt, az egész Internettót, boldoggá tesz, hogy velük dolgozhatom és igyekszem jól csinálni.
És az is tény, hogy ti itt nagyon-nagyon keveset tudtok rólam és ezek alapján nem túl igazságos megítélni.
Valószínűleg nem a két szép szemem miatt kért fel NyA a moderátorságra, hanem mert képesnek gondol rá. Ő egy kicsit többet tud rólam, mint a törzsasztalosok.
Ráadásul nem vagyok sértődékeny, a kollégák 80%-ával ellentétben, ami itt igazán előnyös tulajdonság.
Nem kell engem szeretni, én sem szeretek mindenkit, nem is az a dolgom. De meg kellene próbálni elfogadni a jelenlegi helyzetet és a személyes indulatok félretétele után esetleg segíteni nekem és a T. Igazgatóságnak, hogy változzanak a dolgok. Természetesen nem fog minden úgy történni, ahogy ti szeretnétek. De a kocsmában vagy Saloon Bar-ban sem csak a vendégek érdekei számítanak.
Cactus Creative Commons License 1998.12.06 0 0 36
Mogorva, neked ezt meg kell kérdezni? :-))
Mogorva Creative Commons License 1998.12.06 0 0 35
Aszittem aszondod, rockanjon rám az ég.. :))
neduddgi Creative Commons License 1998.12.06 0 0 34
Mogorvam,
Ne kedveskedj mar! A francokat! Mint mondtam mar nem preferalom a tobbnickuseget. Ha ez a RAF gyerek b....a a csorodet, rendezd el vele. Segitek: NEM EN VAGYOK. Ha rakerdeznel, meg is mondanam ki az. Ne tedd Na! Ertsd meg, nem vagyok egyik sem, s maga a feltetelezes is serto. Engem neduddgi neven ismer a net tarsadalom, MINDIG, AMIKOR ITT VAGYOK. ne maceralj mar, mert Mogorva leszek, na!
Nickileg nem vagyok hajlando tovabbi fecsegesre. A stilus minosit, mint tudjuk, s irjuk regen. S bizonyitasdkent:
Menj a jo bluesba! :))
__________
Cactus,
kosszinger.
Mogorva Creative Commons License 1998.12.06 0 0 33
Cactus!

Rákérdezhetek: A HALÁL
??

Cactus Creative Commons License 1998.12.06 0 0 32
Mogorva, mögöttem ne sejtegess senkit. Cactus is original. Cactust persze ezentúl lehet más mögött is keresni. Ha megtalálod, nem fogja letagadni.
Mogorva Creative Commons License 1998.12.06 0 0 31
Kedves neduddgi!
Ez az egy hónap kissé más aspektusba állítja a dolgot. Kicsit megkavartak az itt történő események, de sebaj, hiszen, mint tuggyuk a lónal is négy lába van, mégis nagy állat...
Egy másik topicban feltünt egy új (?) kolléga, R.A.F. akinek törekvései, elképzelései és célkitűzései nagyban hasonlatosak ahhoz, amit Te leírtál. Akkor mikor olvastam nem igazán tudtam, hogy ezt több mint egy hónapja írtad, annyira aktuálisnak tűnő problémákat feszegetett, és hát valljuk be őszintén, azt képzeltem, hogy bizony R.A.F. név alatt téged talállak. Kicsit megkavartak az újonnan feltűnt nevek és a mögöttük sejthető egyének. Pl. rock, cactus... stb. Tehát neked címzett mondandóm egy részét, kérlek ne vedd magadra, hiszen az R.A.F.-nak szól. Ő keddre igértehasonló összefoglalóját és az abban szereplő problémák orvoslására irányuló javaslatokat és elképzeléseket.

***Ragika***

Ezt a cérna dolgot nem értem. Hülye vagyok?
Vagy nem én? Kérek engedélyt!

Törölt nick Creative Commons License 1998.12.06 0 0 30
Mongyátok, ennek a Buda(örs)i Mogorvának naponta vagy 2 naponként van szájmenése?
Figyeltem a mélyentisztelt fazont, szinte nincs olyan téma ahol ne jönne ki a szinpadra. Aztán mikor a reflektor a képibe világít akkor meg házicérna lesz a dolgokból.
Ki érti ezt?
Miröl is beszéltem?
Ja, igen.
Esik a hó.
Megabocsnat.
neduddgi Creative Commons License 1998.12.06 0 0 29
Aha! Szoval tea. Jo is az...
Wágner úr Creative Commons License 1998.12.06 0 0 28
Hűűűű, még hogy az Oban micsoda?! Há' itten van, ni! Egészség! :))))
neduddgi Creative Commons License 1998.12.06 0 0 27
Ja, mogorva,
bocs a helyesirasi hibakert...
Ertesz ugye?
neduddgi Creative Commons License 1998.12.06 0 0 26
Nezd Mogorva.
Ezeket a dolgokat en kb. egy honapja irtam, olyan ket het alatt, ahogy jott belolem. minden gondolatat most is vallalom. Nem mondtam olyat, hogy kell az elefantcsonttoronyba zart tasztal, ha ez tunik ki belole, valoszinuleg gyarlo elmem porias fogalmazasanak koszonheto. Tenyleg nem kellene.
Nem almodok semmi ilyesmirol, illetve nem ezzel kapcsolatban, s ha azt ide leirnam, valoszinu, hogy nehanyan a szonyeg alol figyelnek az esemenyeket tovabb.
Szoval egy sima Saloon Bar is megtenne, ahol csak azokat hajigaljak ki, akik a foldre kopnek. Mivel ki van teve rendszeresen a kopocsesze. Tessek abba.
Futyire ugrasrol:
Soxor beszeltunk arrol, hogy milyen szep lenne, ha mindenki megfogadna a tanacsokat, deklaraltan antiszocialis emberekkel nem allna szoba, hogy R betus neveket ne emlitsek, -bar mar ez is butasag, hiszen aki itt megjelenik, nem anti szocialis- megsem sikerulhet. Tobbszor leirtam, mindenki tudja, miert. Mindig vannak ujak, akik feltalaljak a spanyolviaszkot, s megprobaljak jo Theresa nover modjara megteriteni az idiotakat, masreszt vannak akik -s Te is koztuk vagy- direkte elvezik ezt a "szellemi" harcot. Hat nem tudom. En jobban szeretnek mar vegre arrol vitazni, hogy a Page, vagy a Blackmoore volt a nagyobb gitaros. Persze ez senkit nem erdekel :(

Uccso kerdesedre:
Igen, en fizetnek azert, hogy csak a kopocseszebe lehessen kopni.

_______________________________________

My dear dearest bu b,
nem volt nehez kibirni, ha nem veszitek bantasnak.
Koszonom, a nevemre torteno italozast, de mi a banat az az Oban??

Mogorva Creative Commons License 1998.12.06 0 0 25
A hejesírási hibákért és a néhol csapongó fogalmazásért elnézést kérek, igazán átolvashattam volna mielőtt elküldöm, de a lényeg benne van. Nem biztos, hogy az igazság, de a lényeg...
Mogorva Creative Commons License 1998.12.06 0 0 24
(hosszú lett, úgyhogy akit nem éredekel feküggyön a PageDown gombra bátran)

Kedves neduddgi!

Kissé megrémültem. Valóban ennyire véresen- komolyan kell venni ezt az egészet? Alapjában jók a meglátásaid, néha kicsit magamra is vettem itt-ott a dolgokat (nem zörög a haraszt, ha nem... járkál a paraszt, ugyebár) de ezek ellenére én továbbra sem gondolom, hogy sokkal jobb lenne, ha ez egy agyonmoderált, csúcsfej-gyűlés lenne.

Emlékszel a boldogult emlékű "hét kérdése" rovatra? Az többnyire valóban egy a szó nem szigorú értelmében vett elit-fórum volt, többnyire megfelelő irányítgatással és vezetéssel, értelmes, néha kevéssbé értelmes hozzászólásokkal. Jó is volt. De ezt valakinek csinálni kell, akinek ezzel viszonylag sokat foglalkozni kell, és hát az eredmény sem biztos.

Ez a törzsasztal véleményem szerint nem tehető ilyenné, éppen a témák sokszálúsága és a szereplők nagy létszáma, továbbá széles skálán mozgó egyénisége és stílusa miatt. Amiről te álmodsz, az úgy érzem egyfajta elitkocsma, vagy inkább dzsentribár.

Ezt létre lehet hozni, de ennek a törzsasztal közönsége a legnagyobb igyekezeted ellenére sem fog megfelelni. Nem eléggé homogén ugyanis. És szerintem éppen ez a jó benne. Persze az anarchista stílusú emberkéknek nem feltétlenül kell teret biztosítani, de ehhez a közösség önszerveződéssel kialakult ereje is elég többnyire. Mikor nem, akkor lép képbe a moderátor, akit viszont nem szabad egyéni kis sértődések és lelki bajok miatt az "elveszett" becsület visszaállítására "kötelezni". Mint az életben, itt is vagy kiáll az ember az érdekeiért és képzelt vagy valós értékeiért, vagy pedig felhúzza az órát és sértett büszkeségét siratva elvonul, gondolván, hogy majd meglátják mi lesz itt, ha Ő nincs. Na bumm. Általában a kutyát nem érdekli, az élet megy tovább, míg a delikvens szép lassan belebolondul az önsajnálatba.

Éppen ezért ezeknek a vitáknak némi nevelőhatása is van, amit a sterilizálással esetleg kiölnénk belőle. Persze a szélsőségek nem jáccanak, azok nem ide tartoznak, ami törvénybe, az egyén becsületébe (nem büszkeségébe vagy hiúságába) tipor, azt nem szabad eltűrni.

Viszont szerintem a neten nem az a legnagyobb lelki terror, ha X azt mondja Y-nak, hogy ostoba. Ez benne van az internet szabadságán és szabadosságának korlátain. Nem élhetünk mindig buborékban.

Nem tudom mennyire vagy otthon a levelezési listák világában? Onnan nagyon jó példákat lehet átemelni az efféle "társadalmak" evolúciós folyamatának ábrázolására.
Például:
Volt hosszú időn át az úgynevezett FIDESZ lev.lista, minden moderálás nélkül, elvileg a FIDESZ szimpatizánsok fóruma volt, hatalmas forgalommal, fel-fel lángoló szócsatákkal és természetesen az elmaradhatalan provokátorokkal, főképp, de nem kizárólag politizálással. Ám a provokátorok nem igazán jutottak komoly táptalajhoz, hogy hülyeségeik magvát elhintsék, mert mindig volt pár "bölcsebb" listatag, aki elmagyarázta a többieknek, hogy kár erre a fütyire ugrani, mert esze nincs, vitatkozni nem tud, csupán egymásnak próbálja ugratni a résztvevőket. És ezeknek az embereknek a "böcsessége" és higgadtsága a dróton át is hatott többnyire. (Ezek az emberek pedig IGENIS megvannak az internettó fórumain is! És többnyire hatnak is, esetleg ötnek..)
Nagyon ritka dolog volt, hogy igazából listagazdának ki kellett volna venni üzeneteket, csak egy némely kifejezetten durva esetben volt rá precedens. Emlékszem vagy 1-re ha jól belegondolok. Szóval zajlott az élet erősen, és sok töltelék mellett előfordultak valóban érdekes, magvas gondolatok is.
Egészen a választások végeredményéig, mert akkor a FIDESZ minden külön értesítés nélkül megszüntette a listát egyik pillanatról a másikra, valószínűleg azzal a gondolattal, hogy az ott elhangzó vélemények ne kompromittálják. Nem volt korrekt dolog, de ez egy más téma.
Szinte azonnal elindult az önszerveződés, és egyik lelkes listatag felvállalta, hogy FIDIBUS néven továbbviszi a listát, fenntartva ezzel a negy létszámú és forgalmú társaság működését, azonban ezzel együtt belépett a képbe a deklarált moderáció. A lista újraindult, minden ment a kicsit ugyan megcsappant, de régi társasággal tovább, viszont innen már a lista üzemeltetője kiszedte a provokatív, durva, neadjisten sértő hozzászólásokat is. Elsőre úgy látszott, megteremtődött a sokak által várt rend, a bejelentett moderálásnak köszönhetően.
Ám nem kellet 3 hónap és lassan az egész ellaposodott, az emberek érdeklődés hiányában elmaradoztak, voltak ugyan témák, mikről továbbra is élénk vita folyt, ám ezek általában mindig ugyanaz a néhány emberke szűkkörű vitája volt. Mára a lista szinte teljesen elült, aminek nem feltétlenül a moderálás az oka, de tény, hogy ez történt.


Ellenpéldát is lehet felhozni természetesen, mint a szintén megszüntetett HVG-Fórum, melyet a listagazda HVG megszüntetett, mert mindenről szólt, csak a HVG-ről nem. (Nyitottak helyette egy online fórumot, ahová az elmúlt 2 hónapban érkezett vagy 30 hozzászólás, szóval kapmec, de nem ez a lényeg.)

Ott egy jó kis csapat jött össze, akik a törzsasztalhoz hasonlóan rendszeresen összejöttek, nagy viták voltak, sok értelmes emberrel, ami persze nyílván a HVG olvasói körének is köszönhetően. Nos ez az új X-HVG lista ma is hatalmas forgalom mellett, remekül működik tovább, minden különösebb megrázkodtatás nélkül, néha személyeskedő, de többnyire értelmes beszélgetést folytatva, találkoztkkal tarkítva, összekovácsolódva. A két lista nagyjából ugyanabban az időben szünt meg, tehát nem arról van szó, hogy az egyik már lecsengett, míg a másikat még viszi a lendület.

Nos amiért ilyen hosszan dumáltam, az csupán a két eset tanulsága.

Hogy ez mi?

Nos ezt mindenki szürje le magának. Bizonyos szintű szabályozás szerintem is kell, ez tény, de az internet egy olyan média, ahol elitklubok alapítása nem biztos, hogy kifizetődő.

Már pedig az internettó célja a minél nagyobb látogatottság, hiszen akkor támogatják a hírdetők, akkor számít jelentős tényezőnek, ha minél többen és többet látogatják. A jelenlegi állapotában tudomásul kell venni, ha egy szűkkörű elit céljait akarja kiszolgáni, akkor azt valakinek meg kell fizetni.
Ki fogja ezt megtenni?? Neduddgi? Mogorva?
Más?


Húúú, ez hosszú lett bocsika..

bubu Creative Commons License 1998.12.05 0 0 23
dear nedud,
welcome back ;-))
nehez sorsom ugy hozta, van a szekrenyben némi Oban, ma este az egeszsegedre fogyasztok egy poharkaval ;-)

PS
hogy birtad ilyen soka?

neduddgi Creative Commons License 1998.12.05 0 0 22
bubu,
Jot szoltal nagyon. olvasd el ezt: Szosszenet a Tasztalrol... Persze masoknak is szabad megnezni. (S aztan lehet anyazni, ha az kell a jo emeszteshez...:)
bubu Creative Commons License 1998.12.05 0 0 21
szeritnem igenis kellemetlen az is hogy sok van belole
mert pl. en szeretnek eszmecserelni, de altalaban elfelejtem hova irtam be valamit es hova nem
kulonost, ha ugyanarrol 7 topic van
es igy nem latom hogy valaki valaszolt-e valmi ertelmeset
egyebkent jellemzo pleda az uccso szextopic esete: valaki nyitott egyet,
tobben szoltak, hgoy a feltett kerdesere van vagy 1000 valasz egy masik topicban
de ot nem erdekelte, csak jol megsertodott
nem olvasni akart, csak irni... nem erdekelte a valasz, csak feltenni akarta a kerdest
minek?
na
Korovjov Creative Commons License 1998.12.05 0 0 20
Locke,
szerintem nem az a baj, hogy sok topik van, hanem, ahogy Zsoltu mondta, nem rendeltetésszeruen használják a topikokat. Sokan azt gondolják, hogy a Törzsasztal plakátoszlop politikai hirdetéseknek. A kopizóknak egész törzse született. Szerintem, aki elkezd vitázni több topikban is, vegye a fáradtságot, hogy még akkor is a beszélgetéshez igazítsa a mondanivalóját, ha ugyanazt a gondolatot egy másik topikban már elmondta. Az se árt, ha az ember észben tartja, hogy egy beszélgetés jó, ha tart valamerre, és nem tesszük fel a topikon belül 1O1x is azt a kérdést, amire már 1OOx válaszoltak. Egyébként a legtöbb topik hosszúságát kb. 2xesen meghosszabbítják a felesleges anyázások, amikre természetesen válsz is szokott születne.
neduddgi Creative Commons License 1998.12.05 0 0 19
locke,
Nem baj, ha van ertelme...
Most csak technikai, kenyelmi szempontok miatt, miert megfontolando az uj topic nyitas:
- lehet, hogy mar volt ilyen tema, csak elo kene halaszni.
- megnoveled vele a letoltesi idejet az adott Forumnak. (ami gond, ha vki modemrol nyomul, sajat penzen)
- felesleges olvasasra "kenyszerited" ezaltal azokat, akik nem kivancsiak mar futott temakra. (Hiszen ahhoz ki kell nyitni, le kell tolteni legalabbis az elejet, a topicnak, amig rajovunk arra, hogy ez mar volt, nem erdekes, stb.)
- mert nagyon ritkan szol a TOPIC CIM arrol, amit tartalmaz, neha felrevezeto, soxor nincs +felelo felvezeto szoveg, s neha 10 perc alatt teljesen masrol kezd szolni, mint amirol a topic "gazda" szandekozni nyitotta. Ez szep magyar mondat volt. :))
- felelosseggel is jar, a topic nyitonak illene hazigazdai, de legalabbis "chairman" funkciot betolteni. Ezzel szemben nagyreszt azt lathatjuk, hogy vki nyit egy topicot, aztan eltunik, mint szurke Wartburg a kodben.
S ezaltal parttalanna valik a dolog.

De ezzel mar atcsusztam az etikai reszbe. Bocs.

locke Creative Commons License 1998.12.05 0 0 18
szerintem azert nem teljesen igy van.
nincs 10000 topic naponta hanem eppen eleg hogy mindenhez hozza tudjon szolni (ha akar)
azert mert van egy uj topic nem biztos hogy ott nem olvassak el mas szovegeit vagy csak sertegetik a masikat.
hat igen egy temarol tobb topic ez tenyleg baj de gyakran a felvetonek nehez ezt elkerulni.
en pl. bevallom nektek nem olvastam vegig a tobbszaz napos forumot hogy megkeressem letezik-e mar ezzel a temaval kapcsolatban egy.

(amugy koszonom az ertelmes valaszokat)

bubu Creative Commons License 1998.12.05 0 0 17
szerintem nem baj, de kellemetlen (baj az, ha az ember labat fureszelik).
1. a sok topictol az indito oldal, ahol a _valasztas _lehetosege_ megvan, lassuva valik
(ezert utalom ott a reklamot is)
2. Ha ugyanarrol a temarol tobb topic van, ez rontja az erdemi vitatkozas eselyeit
3. A sok topic viszont igen elonyos az ertelmetlen kiabalas szamara, ahol nem olvassuk el a tobbieket, nem szolunk hozza ertelmesen, csak lebolsizzuk, pszihiaterhez kuldjuk az elozo hozzaszolot.
mindemiatt azutan az ertelmes hozaszolok kinyitvan a cimoldalt es latvan a tizezer uj topicot naponta, inkabb visszacsukjak az egeszet :((
locke Creative Commons License 1998.12.05 0 0 16
ugyanigy zsoltu topicjaival sincs semmi bajom (csak igy tovabb zsoltu)
ha oda egy valaki is ir mar megete az egesz
locke Creative Commons License 1998.12.05 0 0 15
nem hinnem hogy teged komolyan zavarna egy sornyi szoveg vagyis amennyit egy topic jelent a forumon.
ha meg elolvasod az mar azt jelenti hogy a cime folkeltette az erdeklodesed nem?
szalai Creative Commons License 1998.12.04 0 0 13
Kedves locke !
Látom, nem látod a fától az erdőt ! Akkor elmagyarázom: Ez a topic a fa, a többi 300 az erdő.
Hasonló témákban kábé 5-6 topic van, az egyéb topicok fele agyatlan hülyeség, (nem arról van szó, hogy engem nem érdekel hanem az egész infantilis baromság), akkor ott vannak a kimijérhüje topicok.
Pl. zsoltu nyitott itt 30 topicot, szerinted lehet követni ennyi helyen a hozzászólásokat? Lassan az egész kezd olyan fekália-jellegű lenni.
Nosferatu Creative Commons License 1998.12.04 0 0 12
Érv: ha túl sok a topik, túl sokat kell egerészni, hogy kiválaszd a neked tetszot, így rengeteg ATP-t elpazarolsz, amit hasznosabb dolgokra is tartalékolhatnál, pölö új topik nyitására.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!