Keresés

Részletes keresés

kunbéla Creative Commons License 1998.12.09 0 0 36
Így van, szombaton meg begin interjú lesz.
moonchild Creative Commons License 1998.12.09 0 0 35
Most nem tom mit ugraltok, tessek, Csurka-interju lesz. Hol van itt az egyoldalusag meg az elnyomas?
Cicus Creative Commons License 1998.12.08 0 0 34
kunbéla !

Aha. A lényeg a tolerancia a másság iránt.
1etértünk.
Én toleráns vagyok, mert elfogadom a Te másságodat (is).
Te is így gondoltad ?

CICUS a "csöpögős" liberális

kunbéla Creative Commons License 1998.12.07 0 0 33
A lényeg: tolerancia a másság iránt.
Vagy nyitott társadalom.
Vagy az idegen szép.
Oké, gyerekek, de akkor mindenki menjen haza, és ott ki lehet bontakozni.
gregg Creative Commons License 1998.12.06 0 0 32
demokratikus
nem demokratikus
demokratikusabb

Sorrendbe tudnátok tenni a fenti három fogalmat? (pl. növekvő)

Knight of Improbability Creative Commons License 1998.12.06 0 0 31
Egyetertek VW-vel. Ha valaki itt barmi liberalistol kulonbozo nezetet probal kifejteni egybol megtamadjak az egyebkent o-de-tolerans liberalisok. Talan nem anyaznak de intoleransoznak es csusztatnak ami engem jobban idegesit.
szende kitonuen osszefoglalta a dolgot.

Csak, hogy reagaljak opi hozzaszolasara, az en tapasztalataim szerint az eszmebol liberalisok kozott nagyon sokan vannak akik erzelmi es nem logikai alapon kozelitik meg a kerdeseket. A szamitasbol "liberalis"-ok kozott aztan persze van jo par agyafurt csirkefogo, ebben egyetertunk.

jo asztaltars: Attol, hogy valaki nehez helyzetben van attol meg nem erdemli meg automatikusan a tarsadalom segitseget. Csak akkor ha maga is pozitivan all hozza es akar valamit tenni a sajat helyzetenek javitasaert. Aki csak a sultgalambot varja, masokat okol, vagy bunozo annak turo jar nem a tarsadalom joindulata.

A drogtorveny rossz - de az egy masik topic.

Dun Ringill Creative Commons License 1998.12.06 0 0 30
Kedves Jack!
Ami nekem címzett írásod első felét illeti, örülök, hogy legalábbis iskolaügyben egyetértünk. Kb. én is ennyire gondoltam komolyan.
Ami viszont a második részt illeti: igen, nyilvánvaló, hogy az előző kormány(többség) nem kizárólag szentéletű emberekből állt, miként a mostani sem, bár hiszem, hogy a politikában ez nagyjából lehetetlen is. Ám. Egyrészt egy tök becsületes, tisztességes ember, legalábbis ha jóhírét meg kívánja tartani, nem nevez ki felelős posztokra a gyanúénál setétebb árnyakkal fedett embereket. Már csak azért sem, nehogy ő is bepiszkolódjék. Az ártatlanság vélelme? Igaz, de akkor ez a_lakosokat_is meg kell illesse. Nem feltétlenül szükséges dühödten trombitáló vastagbőrűnek (melyik? orrszarvú?) nevezni, meg a szervezett bűnözés mocskos mancsának szekere című szósalátákat is nyugodtan megtarthatja belső használatra. Engem nem az zavar, hogy OV a miniszterelnök, hanem a "ha nem velünk, akkor ellenünk" oly régóta ismerős szlogenje. Én jól elvolnék, ha a kormány - s rajta keresztül a politika - nem türemkedne be az ún. privát szférámba. Röviden ennyi.
Ami meg a Nemzetit illeti: nem tudom. Nem vagyok sem színházi, sem építész-szakmabeli. De volt egyfajta szakmai közmegegyezésnek mondható állapot, legalábbis akkoriban így nyilatkoztak (vigyázat, nem a politikusokról beszélek!), ami fel lett rúgva. S az egészről mit hallottunk, miért? Csak. A metróhoz tényleg nem tudok hozzászólni, egyetlen másik európai metróberuházás költségvetését nem tartottam soha kezemben. Ezét sem. Csak az új párizsi vonalról hallottam. Az se volt olcsó.
kunbéla Creative Commons License 1998.12.05 0 0 29
Egyértelmu: az internettón szeretni kell az eszdéeszt, maszopot, cigányokat, buzikat, zsidókat,támogatni és nem elitélni a drogosokat, lehet elmerengve visszaidézni a langymeleg kádári idoket, mindenki heppi, picit kritikusan szólunk fridirol, amúgy entellektüel szemszögbol, nem kell továbbtanulni, jó leszel a mekibe rabszolgának 150 Ft/óra, majd mi járatjuk a kölkeinket a javnéba, sot újabban aláírást gyujtünk a négyes metró mellett, free kunospeti!, színész csak három van: koltaikernjordán, hobó a király, bátyja maszopalelnök, apja 55-ben belügyminiszterhelyettes, kohncbródy,farkasházyteddyverebesmeggyesi a pesti kábájé,azért megnéztem volna amikor a selmeczi bemos teddynek, fenyo médiamogul, várkonyi nagyvállalkozó, kozmopoliten, kepes meg a feketevonat, amúgy láttam szolnokiandreát a szemesi szabadstrandon félmeztelenül napozni matracon a vízben: hát a belem fordult ki,dáridó és elimekbín,bárdosgyárfásnikastáljuditmaradjanak velünk.

Aki meg nem ilyen, az fasiszta,és külünben is barnainges veszély van az utcákon, éljen a mancs.

Hát bazmeg, élmény ebben az országban élni.
Plázák népe, most megkaptátok, amit akartatok.

fczigony Creative Commons License 1998.12.05 0 0 28
Nincs harag,jo.
jo Creative Commons License 1998.12.04 0 0 27
Off voltam, bocs.
jo Creative Commons License 1998.12.04 0 0 26
fczigony! Jól értem, túl liberális?! Pont erről van szó! Ezt nem érti meg egy korlátolt gondolkodó! Én nem azért védem azt, aki rászorul, mert cigány, hanem, mert rászorul! Nem abban látom a különbséget, hogy valaki cigány, vagy magyar. Pl. Te mit szólnál, ha én pejoratíve azt mondanám rád, hogy TE MAGYAR! Értelmezhetetlen, ugye? Nem is mondom. Mert, mit jelent ez? rosszat? Ezért érthetetlen számomra, hogy valakire pejoratíve használod, hogy cigány. Mit szólnál, ha azt mondanám rád, hogy TE HETERO? Zavarna? Nem hiszem, mert ezt természetesnek tartod, ugyanúgy, ahogyan én azt, hogy ahányan vagyunk annyi-félék vagyunk.
szende Creative Commons License 1998.12.04 0 0 25
A Nagy Internettós Liberalizmus körülbelül ua. mint a Nagy SZDSZ-es Liberalizmus.
Magyarul én az értelmes,felvilágosult,haladó,intelligens,europai,szakértő,de főleg toleráns ember majd jól megmondom neked /meg mindenkinek/, hogy
1. Hol kel fel a nap.
2. Ki a szakértő és ki nem.
3. Mi a tény,mi az érv /amit én mondok/
4. Mi a propaganda,mi a demagógia /amit te mondasz/ és így tovább.
Ha pedig te másként gondolod,akkor toleránsan megállapítom,hogy te INTOLERÁNS barom vagy.
Jack Creative Commons License 1998.12.04 0 0 24
Kedves Dun Ringill!
Csak arra szerettem volna kilyukadni, hogy vannak akik azért "liberálisok", mert ilyenolyan okból útálnak valakit a kormányból. Nem titkolom, pl. én utáltam a Szekerest, a Bokrost, a Demszkyt, a Nemcsókot, Peto Ivánt, hogy a mindenki Gyulájáról ne is beszéljek. Igaz, egyikkel sem jártam iskolába. :))) Ellenben volt egykét ember a suliban, akit utáltam, és nagyon nem csípném, ha miniszterelnök lenne. :)) De ez nem tekintheto felelos politizálásnak. :)
Ebben a kormányban nem oké a Simicska, a Pintér. Valószínu nagy része igaz a gyanúnak, ami rájuk vetül. És akkor most mi a fenét gondoljak? Lehetséges rossz emberek az egyik oldalon (persze a jók, tisztességesek, becsületesek mellett), "lehet hogy maffiózók" a másik oldalon (szintén a szentek mellett). Kénytelen vagyok elgondolkodni, hogy szerintem mit kéne csinálni. És ez a kormány véletlenül azt csinálja, amit én csinálnék. Ilyenolyan emberekkel, de ezt csinálja. Európa legdrágább metrója kell nekünk? Legfeljebb a kis oszlopgyárosunknak. Nemzeti színház? Igen, CSAK egy Nemzeti Színház, de szerintem ez is ráér amíg tényleg nincs már mit építenünk a fene jó dolgunkban. Egyelore az egész országot/várost kéne külalakilag gatyába rázni, hogy ne a romok közepén csücsüljön a csodapalota. Ennyi. Meg egy jó adag szoclib sértodöttség.
Dömper Creative Commons License 1998.12.03 0 0 23
A mondandómban .-ok helyett kérdőjeleket akartam volt elhelyezni.
Hiába, ittasan ne üljön az ember a komp-júter elejibe.

Bocsika

Dömper Creative Commons License 1998.12.03 0 0 22
Azé ha lehet ne tömjénezzük má önmagunkat túlságosan kedves fczigony/volkswagen!

Egyébként pedig nem igazán értem mit is vársz tőlünk, beépített öncenzúrát. Nem az a T.Asztal lényege, hogy itt elmondhatod ami a szívedet nyomja.

Cenzúra sux!

fczigony Creative Commons License 1998.12.03 0 0 21
Úgy látszik nem értitek volkswagent!Ő nem coclib kontra pógárba akrt belemenni,hanem az egyéb túl liberális tevékenységekbe.Pl:cigányok,buzik dícsérése elfogultan,ok nélkül.
Gratulálok,VW jó a topic.
opi Creative Commons License 1998.12.03 0 0 20
MaCS: Igazad van, ezt így kategorikusan kijelenteni tényleg egy kicsit erős lenne. Nem mondtam, hogy a konzervatív gondolkozás feltétlenül alacsonyabb IQ-val járna. Ismertem néhány intelligens konzervatív embert. De csak néhányat. Empirikus úton azt tapasztaltam, hogy statisztikai korreláció van a konzervatív gondolkodás és az inteligencia ismérvei között. De hangsúlyozom, ez csakis empirikus korreláció! Nem tudom, és nem is akarom ezt semmivel magyarázni és homályos fejtegetésekbe bocsátkozni. Ez csak egyszerű tapasztalat, nem több.
Csülök Creative Commons License 1998.12.03 0 0 19
Bocs a tegnapi triplázásért, magam sem értem... Talán az a nyolcadik fél szabocsi szilva..., Na mindegy.
Csak aztat szeretném mondani (remélem csak eccer), hogy nem kéne elfelejteni: nagyszerű és jobboldali kormányfőnk jelenleg is az Európai Liberális Pártok Szövetségének alelnöke! Bokros teendői miatt nem volt ideje lemondani?
Á, mégis inkább a törköly. L
Dun Ringill Creative Commons License 1998.12.03 0 0 18
Jack,
nem feltétlen Soltika védelmében mondom, de tudod te, hogy én pl. hány emberrel jártam egy iskolába? Mert én se pontosan. Ez nem lehet ok arra, kiálljak azok mellett, akiket már akkor is utáltam. Nem is beszélve azokról, akikkel semmilyen kontaktusom nem volt... Velük szemben mi lenne a pc viselkedés?
Mindenki Macája Creative Commons License 1998.12.03 0 0 17
ÉLJEN a Szent Jobb:
a FÉLKARÚ ÓRIÁS (vagy rabló???)

///Még a végén kiderül, hogy a Szentjóbi rokona vagyol:(((///

Jobb a jobb Creative Commons License 1998.12.02 0 0 16

VIGYÁZZ!!!

MSZP!
SZDSZ!

ÉLETVESZÉLY!!!

Vajk Creative Commons License 1998.12.02 0 0 15
En akkor most nem is szolok hozza, hogy meglyegyen a VW altal annyira ohajtott egyensuly.:)))
coeurace Creative Commons License 1998.12.02 0 0 14
Jack,

Elore is bocs a liberalizmusert, de a dolgok kozeprol nezese tipikus liberalis hozzaallas, viszont teged ez nem fenyeget.
Ami az altalad leirt tenyeket illeti remelem nem hiszed el oket, mert akkor nagyon szar lenne. Ugyanis legalabb a fele total marhasag. Amikor az elozo kormany tisztogatott, az eppugy nem volt helyes, mint mikor a mostani csinalja. Az, hogy mas is hibazott mar nem jelenti azt, hogy nekunk is szabad. Hogy kozelmult peldat emlitsek, azt szerintem majdnem mindenki nevetseges indoknak tartotta, mikor a Tasztal csunyaszaju tagjai (ld disznocska stb...) azzal vegekeztek, hogy nem ok kezdtek. Ha a Tasztalon ez gyenge indok, akkor a politikaban mi?
Amugy a mostani tisztogatas kicsit kulonbozik az elozo kormany altal 94-ben vegzetthez kepest, akkor ugyanis nem a 4 evvel elobb kirugott embereket raktak vissza pozicioba (legalabbis tobbnyire nem) es neha azert valoban szamitott a szakertelem is. Most viszont szemrebbenes nelkul pakoljak vissza az MDF 4 ev elott kirugott kadereit, akikrol mindenki tudta mar akkor is, hogy lehetnek pl jo torteneszek, de az adott terulethez semmit se ertenek.
Ami meg a hozzaszolasod veget illeti, azt akar egy kormany propagandafuzetbol is kimasolhattad volna. A nyugdijasok hianyzo 50 milliardja, meg a csaladtamogatasok emelese, amire nincs penz, hogy oda ne rohanjak. Arrol persze mindenki nagyvonaluan megfeledkezik a tisztelt kormany oldalan, hogy ha esetleg a csaladtamogatasokat nem alanyi jogon, hanem raszorultsagi alapon osztanak, akkor lenne penz az emelesre. Ami az olcsobb metrot illeti, valoban olcsobb, ha nem koltunk ra egy fillert se es nem epitjuk meg, csak akkor a problemakat se fogja megoldani, amire szantak. (Azt meg ugye senki sem hiszi, hogy ha egy nagyberuhazast elhalasztanak, majd ujraterveznek, uj szakertokkel stb elorol nehany ev mulva, akkor az majd olcsobb lesz.)
Szoval szerintem osszehasonlitva a jelenlegi meg az elozo kormanyt, sajnos szerintem szignifikans kulonbseg van az elozo javara. (Egyebkent ezt en sajnalom a legjobban, ugyanis szelsoseges liberalizmusom egeszen odaig terjed, hogy szamomra teljesen mindegy ki van kormanyon, ha az orszag jo iranyba halad. Sajnos mi most epp uj hang es radikalis fordulat cimmel elkezdtunk a szakadek fele rohanni csak, hogy demonstraljuk, hogy nem azt csinaljuk, mint az elozo kormany. Eljen!)
Hat szerintem csak ennyi,

Ace

u.i.: Lehet, hogy kicsit nagyon off topic volt, de nem birtam megallni.

Jack Creative Commons License 1998.12.02 0 0 13
Hozzászólok én is, hogy meglegyen az egyensúly... :-) Tudjátok, mit nem értek ezzel a liberális-konzervatív vitával? A magukat liberálisnak nevezok fennen szídják a jelenlegi kormányt. Ha valaki beleír, hogy azért ez nem egészen így van,amit írnak, mert ez vagy ez másként volt, vagy más nézopontból másként néz ki, akkor az rögtön konzervatív. Egyáltalán nem érzem magam konzervatívnak, de utálom amikor valaki fennsobbséggel szídja a rendszert, amikor az általa favorizált rendszer sem volt jobb.
De annak a hibáit vagy letagadja, vagy "az más". Ha most a Horn kormány lenne hatalmon, akkor lehet hogy azt szídná, ki tudja? Én meg azt védeném. Akkor most mi vagyok? Liberális vagy konzervatív? Esetleg csak az aktuális kormány seggnyalója? Vagy egy kötözködo alak? Valamelyik táborhoz tartozni kell? Ott van pl. Soltika. Asszem egy suliba járt az Orbánnal. És nézzétek meg, milyen nyálasan fröcsög ellene. Érdekelne, hogy azon kívül, hogy személyesen Orbánt utálja, és ezzel együtt mindent, amit képvisel, mi jót lát az SZDSZ és az MSZP politikájában?
Miért kell valamilyen párthoz tartozni? Miért nem lehet egyszeruen középrol nézni a dolgot? Én úgy érzem, elsosorban rajtam múlik, hogy élek, a kormánynak ehhez csak másodlagosan van köze. Amikor egy Palotás kel ki az adórendorség ellen, amikor az MSZP és az SZDSZ tiltakozik a kormány kinevezési politikája ellen (emlékeztek a tisztogatásokra 94-ben?), akkor én mit gondoljak? Mit gondolnak a liberálisok? "Igen, a Palotásnak igaza van, tényleg felháborító" "Igen itten tisztogatás folyik... igen, az MSZP alatt is volt, de az más, akkor szakértok kerültek kormányra...". Sz'al, nemtom. Én annak idején úgy voltam vele, hogy a politikusoknak nem nagyon érdemes hinni, de meg kellene próbálni, milyen lesz a FIDESZ. Úgy érzem, eddig korrekt. Nem tetszik a tisztogatás, nem tetszik sok dolguk, mint ahogy az MSZP/SZDSZ-dolgok sem tetszettek. De akkor is kibírtam.
Ti is kibírtátok, kedves liberálisok, nagyban helyeseltetek, gondolom, higgyétek el, semmi jelentosége sincs a dolognak. Ha majd a következo választásokkor a ti pártjaitok kerülnek hatalomra, akkor megint tisztogatás lesz. Ha nem kerültök hatalomra, akkor az azt jelenti, hogy az ország elégedett a helyzettel. Mint ahogy most nem volt elégedett a Horn-kormánnyal, akármennyire is favorizáljátok.
Én meg akkor is csak azt fogom mondani, akárki lesz kormányon, hogy igen, ezt jól csinálták, ezt meg nem. Szóval, akkor most mi vagyok? :-)
Nekem tetszik pl. a családtámogatás akár a nyugdíj terhére, (igaz, ki tudja mi lesz belole, és nyugdíjas sem vagyok), jobban tetszik az új metróterv, mert számomra reálisabbnak tunik, a Nemzeti Színházat pedig már akkor fel kellett volna építeni, miután felrobbantották. Nekem mondjuk nem hiányzik, foleg hogy annak az épületnek a legutolsó funkciója lett volna a színház, és kicsit sokallom erre a 25 milliárdot. Pl. ebbol finanszírozhatnák a nyugdíjasok hiányzó 50 milliárdjának a felét, vagy növelhetnék mégjobban a családtámogatásokat.
Vagy ezernyi más dolgot, mint a színházat, vagy akár a metrót. Persze ha én is részesednék abból a pénzbol személyesen, mint valószínuleg Demszky meg a sleppje... :-) (Kis naívok, tudtátok, hogy van egy cég, ami a parkolásgátló oszlopokat gyártotta, és tudjátok ki az egyik tulajdnosa? ;-) De természetesen ez szoclib üzlet, úgyhogy korrekt, a sajtó sem csapott le rá.)
Na mindegy, az a baj, hogy már régen írtam, és kijött belolem minden, ami az utóbbi idoben felhalmozódott. Bocs a konzervatív szófosásért. :-)
MaCS Creative Commons License 1998.12.02 0 0 12
opi!
Jól értem? Szerinted tehát a konzervatív gondolkodás alacsonyabb IQ-val jár? Az értelmesek, akik megbírkóznak egy igazi számítógéppel, liberálisok, a hülye konzervatívoknak meg kell a Net-TV meg a netes hűtőszekrény?

Ez azért egy kicsit erős.

Üdv: MaCS

Laci Creative Commons License 1998.12.02 0 0 11
volkswagen,

azért nézd meg a politika fórumot is szerintem.

Egyébként én nem vagyok sem liberális, sem fúj-fúj coclib, sőt magam is hajrá szoclib. De hát ez van, ha több a liberális, hát több.

Innen szép a győzelem :)

Laci

Wágner úr Creative Commons License 1998.12.02 0 0 10
Szerintem máris Csülök-túltengés van.

Pedig elég 1x írni és a másik kettő helyett meg inni azokat a Pofa Söröket liberálisan szabadon... :)))

HAME Creative Commons License 1998.12.02 0 0 9
Látod Csülök,
ilyenek vagytok Ti internettós liberálisok. Vagy háromszor mondtok mindent, vagy csak egyszer, de akkor 3x olyan hangosan :-))
Csülök Creative Commons License 1998.12.02 0 0 8
Kedves VW,
még az is lehet, hogy igazad van!
Csak hát!
Mi a teendő?
Cenzúrázzuk ki saját magunkat?
Pl.
Csülök be.
Hmm, milyen érdekes téma, nézzük csak!
Affenébe, már hárman hozzászóltak tök liberálisan, akkor mostan mit csináljak?
Csülök ki.

???????
Csülök Creative Commons License 1998.12.02 0 0 7
Kedves VW,
még az is lehet, hogy igazad van!
Csak hát!
Mi a teendő?
Cenzúrázzuk ki saját magunkat?
Pl.
Csülök be.
Hmm, milyen érdekes téma, nézzük csak!
Affenébe, már hárman hozzászóltak tök liberálisan, akkor mostan mit csináljak?
Csülök ki.

???????

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!