Keresés

Részletes keresés

nagyanyo05 Creative Commons License 2012.02.26 0 0 35

Ma is elkellene!:) A nem fideszhez köthető oligarchák ugyancsak takarékoskodnak a zadóval:(

Előzmény: Borz (-)
bubu Creative Commons License 1998.12.05 0 0 31
kedves SzP,
ne hagyd itt a ceget, csak azert, mert irnak ide tinedzserek is. Egy masik, azota megszunt forumba is sok hujeseg megjelent, de ott is erdeklodve olvastam megjegyzeseidet. Orultem amikor meglattam itt a szignodat.
reichjd Creative Commons License 1998.12.05 0 0 30
Kedves Sancho!

Tajekoztatlak, hogy tiz eve aktiv fideszes politikus vagyok, es talan osszekeversz masokkal, amikor veloemenyt alkotsz. En mindig a meggyozodesem szerint szavaztam, es sose bantam meg a valasztasomat.

Kedves Borz!

Tajekoztatlak, hogy hangnemed banto, viselkedesed impertinens. Erdekes, hogy eddig meg csak a szelsojobbosok kivantak tavozasomat az orszagbol, most mar a magat baloldali erzelmunek vallok is. Mindenesetre a topicod jo jelzoje a mai magyar kulturalis szinvonalnak. Mindenesetre megjegyzendo: neveltetesed kivannivalot hagy maga utan, es nem hiszem, hogy megengedheted magadnak ezt a hangnemet akarhol is. A szolas szabadsaga minden regi demokraciaban bizonyos kulturalt keretek kozott kell maradjon. Kiveve persze nalunk, ahol a szabadsag azt jelenti, hogy mindent lehet, ami nekem jo. Fel kene noni odaig, hogy mindent lehet, ami nekem jo, es masokat nem sert. Es meg ne haragudj, de az ervek nelkuli, meg nem alapozott anyazast jobb helyeken nem vitanak hivjak, hanem tragar vadaskodasnak.

Es ne te dontsd el, kinek hol kene elnie, mert ez engem a kommunizmusra es a nacizmusra emlekeztet, es egyikbol sem kerek, koszonom.

SzP Creative Commons License 1998.12.04 0 0 29
Kedves Borz,
Megigérem nem írok többet ide, csak ne szeress!
Csináltál egy másik topikot "Miért mindig a topik kezdeményezőt...". A válasz egyszerű: Egyáltalán nem mindig, csak ha butaságokat kiabál. (Fene tudja miért, de ha olvaslak mindig azt hiszem üvöltözöl). Még mindig nem láttam egyetlen egy érvedet sem.

Kedves reichjd,
Én tényleg befejezem it, köszönöm, hogy írsz (helyettem is).

Borz Creative Commons License 1998.12.04 0 0 28
Kedves Reichjd!
Szerintem ha tobb olyan ember elne Magyarorszagon, mint sancho,es kevesebb olyan, mint Te, akkor nem ott tartanank, ahol most tartunk!
Borz
reichjd Creative Commons License 1998.12.03 0 0 26
Kedves Borz,

A tortenelmi muveletlenseged, a tajekozatlansagod megdobbento. Az viszont felhaborito, hogy csak ugy leprimitivkormanypartifideszesezel mindenkit, aki nem ert veled egyet. Kepzeld, en nem felek az adorendorsegtol, nem felek attol, hogy az alkotmanyellenesen mukodne, nem hiszem, hogy fasizmushoz vezetne a felallitasa, nem hiszem, hogy a kormany megbukik, nem hiszem, hogy a kormany nem teljesiti igereteit. Azt viszont hiszem, hogy a beled szakadt agresszio es politikai tajekozatlansag, valamint a furcsa felelmeid, vagy szandekos remhirkeltesed, tipikus nyarspolgari mentalitasod weimarizalhatjak Magyarorszagot, ha szeles tamogatasra talalnak, ahogy itt, ezen helyen is. Ettol mar en is kezdek megijedni. Egy masik topicnal fogyelmeztettel valakit arra, hogy e hely nem alkalmas az ilyen jellegu vitak lefolytatasara. Vedd ezt magadra is, kerlek.

$iker Creative Commons License 1998.12.03 0 0 25
Kérdés: Az adóellenőröket tanítsuk-e meg karatézni és lőni, vagy a rendőröket a számvitelre?
NEM MINDEGY!
Borz Creative Commons License 1998.12.03 0 0 24
Szep volt Maty! Mar megint bolcset mondtal! Es most SzP es ertelmesebben allt hozza a temahoz! Ha ez igy folytatodik, en a vegen meg megszeretlek benneteket!
Borz
Máty Creative Commons License 1998.12.03 0 0 23
Kedves SzP és Borz!
Megmondanám a frankót.
Itt nem arról van szó, hogy ki fizette be az adót vagy sem, hanem arról, hogy létrejöhet egy olyn erőszakszervezet, amely kontroll nélkül működhet, alkotmányellenese. ennek tükrében SzP, felmerülhet a kérdés, ha ez az alkotmánysértő dolog megvvalósul, lesz-e egyáltalán választás 4év múlva vagy jön a diktatúra. A racionalitásazt mondatja velem, hogy nem lesz dikt. mert Nato, meg Eu, meg 21.sz., de az intézkedések, rendeletek és törvénytervezetek effelé indikálnak, és ez rémisztő. Szerintem aki fél - mint én is - az nem az adó eltitkolása miatt fél, hanem mert a szabasdágjogaink csorbulhatnak.
Uff.
Máty
Dömper Creative Commons License 1998.12.03 0 0 22
Adórendőrség sux!
null Creative Commons License 1998.12.03 0 0 21
Egyet értek SzP álláspontjával. Itt valóban nem a kis emberek TV nézettség/nem fizetés arányának csökkentéséről van szó.
Valóban az is jó lenne, ha az adó nagy részét nem azok fizetnék, akiknek jövedelme ellenőrizhető, hanem azok a kedves zöldségesek, orvosok, butikosok, stb, akik majdnem éhen halnak, igaz azért még A8-ra futja.
SzP Creative Commons License 1998.12.03 0 0 20
Kedves Borz
Ajánlatodat tisztelettel visszautasítom.
(... igen az e-mail címem valódi)

Nem vagyok szimpatizáns, és az adórendőrség ilyen hirtelen, propagandaszerű felállítása nekem se tetszik. Mégis azt mondom, hogy az a rémképfestés, harangkongatás, stb. ami itt megy egy kissé talán elhamarkodott. Térjünk vissza erre a témára egy év múlva (ha addig egyikőnket sem vitték el) és beszéljük meg jobb lett-e a helyzet vagy rosszabb.

Ha van valamilyen érved, vagy esetleg tudsz valamit, kérlek ne titkold tovább :)

A Simicska (innen) úgy néz ki mintha kabátlopási ügybe keveredett volna. Mindenesetre furcsa, hogy miért éppen ő tett feljelentést abban az ügyben amivel most sárosnak látszik.

sauron Creative Commons License 1998.12.03 0 0 19
Kedves sauron,

kérésednek eleget téve most utoljára jelentkezem ezen a néven.

Üdv:
S.

Mogorva Creative Commons License 1998.12.03 0 0 18
Ott van az alapvető kutya elásva, miszerint drága jó orbánc mesterünk, saját és csapata vállalkozásainak módzsereit valószínűleg jól ismerve, annak tapasztalatait alapul véve, akkora pénzt remél ezzel a fideszkommandóval behajtani, ami majdan talán választási igéretei egy töredékének betartására elég lehet, amit lassan jó lenne elkezdeni.

Mire is gondolok? Kayaibrhim, josziptot, simlicska elvtárs-bajtárs-rablóbólleszalegjobbpandúr apeh főisten és a többi fehérgalléros balhéjára, mely ugyan viszonyleg megnyugtatóan (vajon miért, de ez offtopic..) ellaposult mára, viszont, ha ilyenekből megfognak 20-at a másik oldalról az már jó. Nekik. Merhogy gyengítik az ellenzéket, hiszen terrorizálni lehet a közel álló vállalkozásaikat, mindamellett eredményt is felmutatnak, hogy lám-lám, mennyi piszok kis simlis adó és áfa csaló garázdálkodott itten, a polgárok vérét szívva.
Arról bőszen nem beszélnek, hogy ezeket a csalásokat frankón testközelből ismerik, mint a kukutyin-2 kft/rt/bt tulajdonosa átlágjózsef nemelvtársbarát. De hát aki nem elvtásbajtás-polgár, az ne akarjon adót csalni, mer a főadócsaló majd jól memogyorózza. Szóval ezért bűzlik fejétől a hal.

Borz Creative Commons License 1998.12.02 0 0 17
Sz(o)P(j) le!!!
Ezt mar egy joparan megjegyeztzk, hogy en nem fizetem be az adomat, es hogy sotet alakok kovetnek az utcan... nem is tudom, hogy ti miert gondoljatok ezt! Szeretnek mindenkit megnyugtatni, hogy en egy tisztesseges adozo vagyok!!! Bar megnyugtatlak, nem belolem fog meggazdagodni az allam! Kulomben azt, hogy negy ev mulva ujbol valasztasok lesznek, csak azert nem vetettem fel, mert nem neztem volna ki beloled, hogy te az ilyesmi dolgokkal tisztaban vagy... hogy oszinte legyek, meg mindig csodalkozom azon, hogy fidesz szimpatizans vagy, es megis erdekel a politika (fura, hogy nem ment meg el a kedved tole!), azt viszont allitom, hogy igen csak tajekozatlan vagy, vagy csak nagyon primitiv es hiszekeny, vagy valami ilyesmi!
Borz
Praetor Creative Commons License 1998.12.02 0 0 16
Az APEH bepuszilhat. A gengszterek persze lefizetik őket, Kovács Magdáné könyvelőnek viszont lerugdossák majd a veséjét. Hurrá.
SzP Creative Commons License 1998.12.02 0 0 15
Kedves Borz,
Mi viselte meg ennyire az idegeidet? Csak nem te is elfelejtetted befizetni az adódat?
Jönnek utánad sötét alakok, és ezt már csak egy kis internetes anyázás állíthatja meg? Jajaj!

Megmondanád minek itt bárkinek is titkosrendőrség? Ma már nem visznek el senkit csak úgy. Négy év múlva megint választás lesz, hallottál róla?

Te akarod beszedni a mercédeszes szocializálatlanok adóját (szépszóval)? Én ugyanis szeretném, hogy valaki beszedje már végre.

Péterállat

Borz Creative Commons License 1998.12.02 0 0 14
De SzP!!!
Azert ne menjenek mar at az adobeszedok titkos ugynokokbe!!!
Ne baszakodjatok mar velem, meg az MDF, az FKGP, sot... meg a FIDESZ frakcioja is folenyes tobbseggel ellenezte ezt ajavaslatot, csak a Viktorka maradt, aki tamogatja ezt a koloszalis marhasagot! Nem szoktatok tevet nezni, vagy hireket hallgatni!? Mindenki jol tudja, hogy ez az eges torvenyellenes, ti allatok!!!
SzP Creative Commons License 1998.12.02 0 0 13
Kedves Utas2

Nézheted a tévét alkotmányosan, csak unalmas lesz adás nélkül (persze azzal is csak nem annyira). Ki fizet az alkotmányos adásért?
Szerintem tévére egyáltalán nincs szükség, és úgy rossz ahogy van, ezért igazságtalannak találom, hogy az én adómból te tévézzél.
Fizessen érte akinek kell. A rádióért máskülönben kell fizetni, nem? (Itt Z.-ben kell)
A mikrohullámú sütő csak áramot fogyaszt és elektromágneses zajt termel. Az áramért remélem fizetsz is, a zajért sajnos még nem.

Szeretnék ezekbe a beszélgetésekbe egy kis anyagi szemléletet vinni. Vannak nagy demokratikus jogok. Most ahogy látjuk a tévézés is besorolt közéjük. Az csak a baj, hogy ezekért valaki fizet. Szerintem senki nem születik úgy, hogy köteles lenne kifizetni a mások tévézését (...autózását, vallásos áhitatát, stb.) csak aztán úgy alakul, hogy ezen élvezetek fogyasztói többségben lévén rákényszeríthetik a többieket a számlájuk kifizetésére. Szerintem ez nem jó. Jobb lenne ha a lehetőségekhez képest mindenki fizetne azért amit "fogyaszt".

Azt a másikat amire te gondolsz, hogy mindenkinek minden "jár", már kipróbáltuk azt hiszem, és nemrég úgy döntöttünk, hogy "nem sikerült".

jake_smiles Creative Commons License 1998.12.02 0 0 12
fasizmus ide vagy oda, tengerentúl befizetik, oszt annyi. utálják, persze, az IRS-t, de nem morális okokból hálistennek. ostobák lennének?
Utas2 Creative Commons License 1998.12.02 0 0 11
Nem értek veled egyet.

A TV nézése - pláne az úgymond közszolgálati fogalom értelmezésével (!) - alkotmányos jog.

Vagy akkor adóztassák meg azt is, ha hallgatom a Kossuth Rádiót. Az is műsorszórás, nemde?

Netán legközelebb a mikróhullámú sütőért is üzemben tartási díjat (adót) kell fizetni?
Ez a fajta gondolkodásmód arra utal.

Persze ennek semmi köze nincs a témához.

Majd jönnek. Hozzád is benéznek...

SzP Creative Commons License 1998.12.02 0 0 10
Utas2
Tévét nézni és nem fizetni érte csalás. Amennyire tudom, más országokban (Svájcban például biztos) minden további nélkül kijöhetnek megnézni van-e TV-d ha nem fizetsz.
Van viszont egy ok, amiért az adórendőrség nem a tévédíjcsalókra fog vadászni, és ez az ok tisztán gazdasági. Az adórendőrségnek úgy kell dolgoznia, hogy ne csak a saját fenntartását fedezze, de még hasznot is hozzon. Tévék begyűjtésével nem keresik meg a hideg vízre valót sem.
Egy adórendőrségnek kb. miliós nagyságrendű adócsalásokkal érdemes egyáltalán elkezdeni foglalkozni.
Tudom, hogy Magyarországon adócsalni szinte kötelező. Menő cégek alkalmazottai, tejben, vajban, telefon-, autó- és nő-használatban fizetnek, csak hogy adózni ne kelljen.
El lehetne viszont egy olyan utópikus Magyarországot is képzelni, ahol a nagyok rákényszerülnek az adózásra és így az adó mértéke addig csökkenhet, hogy a kicsik számára is elviselhetővé válik.
Vannak országok ahol az emberk nagy része, adózott jövedelemből, tiszta lelkiismerettel, kényelmesen él. Ezt elérni anélkül, hogy a nagyokat sikerülne megadóztatni lehetetlen.

P.

Máty Creative Commons License 1998.12.02 0 0 9
Ti teljesen hülyék vagytok. Tegnap mutatták a híradóban, hogy milyen hatékonyan műkődik tőlünk keletre az adórendőrség. Ukrajna - köztudottan EU konform ország - adórendőrei kiráncigáltak egy fószert a kocsijából péppé verték, sísapkában.Szerintem nagyon helyes, ha nem csapjuk be az államot, és Orbán pápa spannjai létrehoznak egy szervezetet, ami a korrupcióra fog épülni. Szegény csóringer adócsalók, akik nem tudnak százrongyokat leperkálni nagyot fognak szopni. Nem baj a lényeg, hogy rend lesz, nem??
Ezt akarta a birka nép, most megkapja.
Tudjátok az a baj, hogy senki nem áll fel keményen a fidesz ellen. Talán majd a kisgazdák felállnak, ha a tökük telel lesz.
L.A. Creative Commons License 1998.12.02 0 0 8
Erről a témáról már van egy APEH KOMMANDÓ címmel.
Nos az én szemem is pont az csípi hogy a jelenlegi törvénytervezet szerint igazándiból semmi sem szabályozza az APEH KOMMANDÓ vagy Simicska Security (SS)működésének körülményeit. Amíg a rendőrség esetében jóformán még azt is előírják a szabályok hogy mikor veheti át a rendőr a gumibotot a bal kezéből a jobba , addig az SS esetében semmiféle szabályozás nem lesz.
Társadalmi vagy civil kontrollról meg ne is álmodjatok mert a törvénytervezetben az van hogy az APEH elnöke vagy ki a frász megtagadhatja az adatok kiadását.
Nem az a gondom hogy szigorítják az adóbefizetési kötelezettséget és fülöncsípik az adócsalókat. Nekem a módszer egy kicsit barnainges. A nagyhalakat eddig is le tudták volna buktatni hiszen minden jogkör és technikai eszköz megvolt eddig is. A rendőrségnek van gazdaságvédelmi osztálya mindenféle nyomozati jogkörrel. A szervezett bűnözés elleni csapatnak pedig arra van jogköre hogy lehalgasson,titokban nyomozzon, stb. Ezek után felmerül a kérdés eddig miért nem hallgatták le a nagy maffiózókat? Miért nem nyomozott utánuk az APEH a Gazdasági rendőrség?
Szerintem azért mert megvették őket kilóra.
Szerintetek ha most az APEH kap kutyát puskát gumibotot , akkor majd nekilát a nagyhalakat szorongatni? Azt eddig is megtehette volna a rendőrséggel karöltve.
Én nekem az a gyanúm hogy valami ilyesmi eredménye lesz a dolognak:
Ismét a kártevők (a nép ellensége) egy újabb csopotjára csapott le éber adórendőrségünk!
Kovács Lajosné csemege boltos nem adott számlát 10 dkg párizsiról. Kovács lajosnét gyorsított eljárással 10 év börtönre ítélték.
Ezekben a vészterhes időkben szükség van a kemény fellépésre!
Mondta Simicska Lajos az APEH elnöke aki egyben a magyar olajszőkítők országos egyesületének elnöke is.
Wágner úr Creative Commons License 1998.12.02 0 0 7
... pláne kettőt... - persze lehet, hogy csak én látom úgy a duplatriplaságom miatt :))))
Adómentes Sööört!
eomer Creative Commons License 1998.12.02 0 0 6
Ajánlom mindenki figyelmébe az APEH kommandó? című topicot. Ugyanerről szól a téma. Nem kellett volna új topicot nyitni rá...
sauron Creative Commons License 1998.12.02 0 0 5
Sauron!

Bocs, de Te még új vagy, így könnyebb nicket váltanod, mint nekem. Tedd meg, légy szíves! A sauron itt bevezetett név (nem is a leghízelgőbb aspektusból...). Főleg a Sulinetesek ugranak rá.
Ugye, megteszed?

üdv:
sauron

Utas2 Creative Commons License 1998.12.02 0 0 4
Mondok egy példát.

A televízió-üzemben tartási díj idéntől már adónak számít. Ha tehát úgy nézed a TV-det, hogy nem jelentetted be, adócsalást követsz el.

Nos - elméletileg (?)- előfordulhat, hogy az adócsalás felderítése és a bűnös tevékenység folytatásának megakadályozása céljából az adórendőrök kényszer alkalmazásával behatoljanak magánlakásodba, azt átkutassák és akár lefoglalják a bűncselekmény elkövetésének eszközét (gyengébbek esetén a TV-det).

Pláne, ha meglátják a háztetődön a parabola-antennát.

Ha ellenállsz, akkor saját hatáskörben kényszerítőeszközt alkalmazhatnak veled szemben, úgy mint gumibotozás, kardlapozás (ha tömegesen álltok ellen a szomszédoddal), szolgálati kutya (pórázzal vagy anélkül, szájkosárral vagy anélkül), illetve fegyverhasználat.

Nos ez még Ámerikában sincs így.

Ugye nem is olyan vicces?

null Creative Commons License 1998.12.02 0 0 3
Torquemada!
Milyen néhányat? MO.-n több 600-as merci szaladgál, mint Ausztriában, gonodolod ezek mind esztergályosok, vagy otthon ülő kismamák, akik a 13.000 forint GYEDet kapják? Kapjál már a fejedhez!!! Ezek kevesebb adót fizetnek lefogadom, mint a közalkalmazottak.
Torquemada Creative Commons License 1998.12.02 0 0 2
MaCs!
Nem vagy egy kisse hiszekeny? Hogy majd pont a nagybani adocsalokat fogjak gyotorni? Majd biztos lesz batorsaguk... Kisemberek lefulelese fog csak nekik sikerelmenyt adni. Meg milyen nagybaniakat? Azt a nehanyat, amelyek meg nem fonodtak ossze a Simicska Rt-vel?
Milyen torvenyek? Vannak itten mostansag betartott torvenyek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!