Keresés

Részletes keresés

originalqszi Creative Commons License 2012.03.24 0 0 14

Ja persze, akkor még együtt volt minden, polidilitözsasztalszex + a hét kérdése:DDDDDDD

Előzmény: kaviat (-)
Pocak Creative Commons License 1998.12.01 0 0 13
Total ledobbentem amikor olvastam a hirt, en ugyanis eloszor a Magyar Hirlapban lattam, ott nekem ugy tunt, hogy azaszemetinternetto jol nyilvantartott minket (nyilvan tartanak tolem, regi szep idok). Azert ez igy mas, ha maga az Internetto jart el az ugyben.

Gondoljatok bele proletarok, a rendorseg tudja, hogy ezek az adatok leteznek (most mar en is tudom). Most csak kertek. Mikor fognak kovetelni/alkudozni? Szerkesztokem, hogy is volt azzal a tilosban parkolassal/mariskas cigivel/kormany szidasaval? Szoval kellene ez, es ez, es meg ez, hatra itt legyen!

Azert nem kellene teljesen negativan neznunk a dolgokat. Az USA probalja megakadalyozni, hogy a 128 bites titkositassal rendelkezo browserek ne keruljenek ki a kontinensrol. Ehhez alkalmazzak a torvenyt (a z. evi XXY. torvenyt a fontos dolgok exportjanak tiltasarol), es a szolgaltatoknak (picipuha, necckep) le kell vizsgalniuk, hogy honnan jon a hivas, es felveszik a szemelyes adatokat. Ha valaki rossz helyrol jelentkezik be, vagy nem letezo adatot ad meg, azt rencer engedni nem meg letolteni.
Ezzel a fajta ellenorzessel, barmennyire irrital is, egyet tudok erteni. Igaz, itt teljesen nyiltan kozlik, hogy az adatokat milyen celra hasznaljak.

Valoszinuleg az internetezok adatainak tarolasarol is torveny fog szuletni, ami persze megdragitja a netezest meg a szereplok szamat is csokkenteni fogja.
Ha megerjuk, meg lesz net-audit is (uristen, ide nekem a Kazinczy dijat!), ami azt vizsgalja, hogy mennyire biztonsagosan taroljak az adatokat es kinek/mikor/miert van hozzaferese.

vomit Creative Commons License 1998.12.01 0 0 12
”Vagy a datanet azt logolja, kinek mikor melyik IP cimet adta ki”

hát nem esik kétségbe, ha ezt kérik tôle a titokszolgák, vagy a policájék
mondja rögtön, ezt akkor az xxx telefonról hívta valamilyen etárs, és már kopognak is nálad

kaviat Creative Commons License 1998.12.01 0 0 11
Vajk Mester !!!

sajnos több módja is van a dolognak dialup esetén. először is, ahonnan te jössz, valószinüleg /ha digitális a központ/ tudható a te számod is, amiről bejössz. analógnál és néhány digitálisnál nem ... /ez ügyben érdekelne távközlési szakemberek biztosan pontosabb információja/ másoccor a szolgáltatóhoz valóban mindenki egy júzernév/password kombinációval jön be, ami már kicsit zürösebb, mert ugye ez könnyen szerezhető, pl én is használtam a melóhelyem usernév/passwordjét egy ideig, pedig nem voltam benn a dolgozóban éjszaka... szóval summa summárum ha nagyon akarnak, utána tudnak járni... /persze mindig mondhatod, hogy multkor láttad valamelyik listán a saját paswordodet, csak még nem változtattad meg, biztos más használta.../ de tényleg nem kell parázni, azért mert anyáztál 1et valamelyik topicban, nem érdemes nekik veled foglalkozni. más az, ha kiderül valamelyik mailból hogy maffiatag vagy, esetleg házalsz 5 tonna kokainnal, akkor viszont ugyis full accest intéznek az életedhez /telefon lehallgatás, 100rendőr követ/... más attól, hogy egy internet cofféban regisztráltál freemailt magadnak, még ha késöbb mail nézegetésbe fox, otthonról már elcsiphetnek /ha lásdddd mint fent.../

kaviat béke van nincs háboru

MGperY Creative Commons License 1998.11.30 0 0 10
"ha jol gondolom telefonon nyomulsz. Akkor van telefonszam. "
ja az a szám, amit felhívok pl. galgamácsáról/tökölről/győrből/akárhonnan.
ez tehát kevés.

persze ha dial back-es akkor a saját számodat is meg kell adni. ez viszont nem mindenkinek adatik meg.

zuzmo Creative Commons License 1998.11.30 0 0 9
Vajk!
En a nem dinamikusra gondoltam.
A dinamikusnal ha jol gondolom telefonon nyomulsz. Akkor van telefonszam.
Ha nem telefon, a dinamikuus IP osztasnal a cim kereshez valami fizikai azonositoval kell rendelkezned a neten. Legalabb a kapcsolat letrejotteig.
Vajk Creative Commons License 1998.11.30 0 0 8
Sziasztok !

Lehet hoyg most egy oriasi baromsagot fogok kerdezni, nezzetek el nekem:))

Ha datanetes vagyok, akkor az IPcim kiosztasa dinamikus. Ha freemail, hotmail, stb emileket hasznalok, akkor hogyan tudjak az imel alapjan megallapitani, ki vagyok? Mivel az IP cim amin irtam, egy fel lora mulva mar mase lehet.
Tenyleg nem ertem. Vagy a datanet azt logolja, kinek mikor melyik IP cimet adta ki?

koszi a valaszt, ja es az anonimitasrol szolo infok johetnek nekem is:)
Tul sokat irtam az Apeh-os topicokba:))

udv

Vajk

kaviat Creative Commons License 1998.11.30 0 0 7
zuzmo !!

gondoltam... végül is nem aggódom, sőt nem is aggódhatok, mivel saját IP cimem van, 2 perc kideriteni abból hogy én vagyok az én /telefon a tvnet-nek, esetleg a mostanság szokásos adórevizió emlegetés.../ szóval fel sem merül hogy otthonról bármit kavarni akarnék... viszont ha a datanet nem örzi hogy ki érte el az ö rendszerében csücsülő internettot, aki szintén levágja az IP-ket, akkor vagy láthatatlan /mármint itt a tasztalon/.

tippeket emilben köszönettel várom az annonym témában... :-)

kaviat rondaemberbácsi

zuzmo Creative Commons License 1998.11.30 0 0 6
Először is köszönöm Nyírő Andrásnak, hogy vette a fáradtságot, és állásfoglalást kért az Adatbiztosunktól.
Korrektnek tartom a szerkesztőség döntését, ami azt hiszem nekik is megnyugtató állapotot eredményez.

Kaviat!

Lehet hogy a Datanet logol.
Elképzelhető, hogy a rendőrség kikéri az adatokat tőlük.
Most már csak a korrelációt kell megtalálniuk Datanet log és a keresett Internetto fórum cikk keletkezése között. Ezt mondjuk meg lehet oldani.
Ha továbbra is aggódsz, javaslom keres olyan gépet a bejelentkezésedhez amit nem logolnak, az alapján te nem vagy beazonosítható, vagy az adott helyen a törvények nem engedik adataid kiadását.
Ha nagyon anonim szeretnél lenni, akkor kitérhetünk részletekre is.

Üdvözlettel zuzmó.

zuzmo Creative Commons License 1998.11.30 0 0 5
Először is köszönöm Nyírő Andrásnak, hogy vette a fáradtságot, és állásfoglalást kért az Adatbiztosunktól.
Korrektnek tartom a szerkesztőség döntését, ami azt hiszem nekik is megnyugtató állapotot eredményez.

Kaviat!

Lehet hogy a Datanet logol.
Elképzelhető, hogy a rendőrség kikéri az adatokat tőlük.
Most már csak a korrelációt kell megtalálniuk Datanet log és a keresett Internetto fórum cikk keletkezése között. Ezt mondjuk meg lehet oldani.
Ha továbbra is aggódsz, javaslom keres olyan gépet a bejelentkezésedhez amit nem logolnak, az alapján te nem vagy beazonosítható, vagy az adott helyen a törvények nem engedik adataid kiadását.
Ha nagyon anonim szeretnél lenni, akkor kitérhetünk részletekre is.

Üdvözlettel zuzmó.

Törölt nick Creative Commons License 1998.11.30 0 0 4
Kicsit off.

Árpival egyetértek. Majtényi egy nagyon elfogulatlan jól képzett ember. Egyike volt az egyetemi előadásoknak, amire nem volt kötelező bemenni, mégis minden egyes előadását véghallgattam.

Sokszor van olyan döntése, ami miatt az agyamat kaparom, mert elsőre nem tudom felfogni, de amikor átgondolom a döntését, akkor jövök rá, hogy mennyire igaza van. A jelenlegi állásfoglalása az volt amire számítottam.

Szerintem nagyon kevés ember van, aki érzelmeit félretéve teljesen tárgyilagos döntést tud hozni.

McAl

kaviat Creative Commons License 1998.11.30 0 0 3
persze - persze nyivánvaló, ha valaki pedofil mailokat intéz a világ felé, akkor azt +csipik, és több országban is, remegve, de ki merem mondani, talán még az usában is utána járnak az embernek...

jó ez ok /bár ez is feltételezi, hogy vannak agentek valahol, amik minden mailt valami algoritmus alapjan ellenőriznek/. de én inkább a datanet-re mint konrét szolgára voltam kiványcsi, illetve az egész országra... szóval refutok neki megint! vajon nálunk konkrétan hogy müxik ez a rend vigyázás ? tud e valaki erről konkrét infót ? OK a napi 10000 mailt értem, azt lehetetlen ellenőrizni, talán legjobb lenne, valami mesterségesen generált ál mailok közé rakni az igazi leveleket, és persze a mail klinensedben szürnéd az igaziakat... szóval m.o-n konkrétan mi van szerintetek ez ügyben ?

a himnusz téma: szerintem azért mert valaki köpködi a himnuszt, azért még nem kell fejet levágni... /ebben amerikai kollégánknak igaza van/.

érdemes lenne összeszedni, hogy melyik szolgálltató mit mennyi ideig logol, illetve van e erre akármilyen törvény manapság /mármint hogy kötelező-e logolni a forgalmakat?/. mert igy szolgálltató választásnál ezt a paramétert is figyelembe lehetne venni /ha lenne ilyen adat! van?/ :-))

kaviat rondaemberbácsi

coeurace Creative Commons License 1998.11.30 0 0 2
Ragika,
megint humorizalsz, de attol ez meg komoly kerdes marad.

Ami a szegedi csillagot illeti, odaig meg nem jutottunk (remelem, mert a karacsonyt otthon szeretnem tolteni, es semmi kedvem azert itt maradni, mert valami huje kis diktator elvezkedik az 54%-os hatalman.).
Ami az internet infokat illeti, szerintem az eremnek ket oldala van. Eloszor is senkinek semmi koze ahhoz, hogy mi itt mirol beszelgetunk es kik vagyunk, legalabbis buntetojogilag szerintem nem lenne udvos itt Himnusz elemzest, meg tragarsagot vizsgalni, hisz nem kotelezo idejarni es ettol meg senkinek nem lett semmi baja. (Legalabbis remelem :))) )
Az ujpest ugy viszont kicsit mas, es pont azert amit Ragika emlitett. Semmit nem tudnak csinalni valakivel aki 8000 km-re van innen, de az az ember valoszinuleg nem is fog valodi buncselekmenyt (jelen esteben betores es nagy vagyoni kart okozo huliganizmust) elkovetni itthon. Es itt jon az eremnek az o masik oldalja, amennyiben a rendorseg helyeben en is ennem a kefet, ha tudnam, hogy valakinek pontos informacioja van arrol, hogy ki kovette el az adott buntenyt, es annak ellenere, hogy ismerjuk az informacio forrasat nem tudhatjuk meg az ahitott informaciot. Szoval ez a mereg, nem a ciankali.
Ami az internetto reakciojat illeti, az teljesen normalis, amennyiben kisse rossz reklam lenne nekik, meg a drukkerkocsma rovatnak, ha ilyen elozmenyek utan kiadnak az infot.
Hat ennyi.

Ace

Törölt nick Creative Commons License 1998.11.30 0 0 1
Miért mi ott a büntetendö?
A Himusz elemzés, vagy kismalac ronda szája?

Még egy:
Itt ülök 8000km-re a 4.ker kapitányságtól és 7979-re a Datanet-tól.
Tegyük fel, hogy vétkeztem. Mi a kóbor kecske tögyét tudnak csinálni?
Meggyóntatnak?
Beidézik az AOL-t?
Több ötletem nincs.

Ja, az Internet egy Világ hálózat. Nemde?
Persze, ha Újpest e Világ közepe akkor leszedetem a karácsonyi kislámpákat.
Minek?

Árpi Creative Commons License 1998.11.30 0 0 0
Sajnos, lehetséges a logolás, valószínűleg egyértelműen visszaazonosítható minden hozzászólás a nickek és IP címek és telefonvonalak alapján, a bérelt vonali dolgokról nem is beszélve. :(((
Éppen ezért csak azt tudom mondani, hogy az internetto (Nyírőék) nem is tehettek mást, ha egy kis demokráciaigényük is van, mint hogy állásfoglalást kértek az ombudsmantől. Szerencsénkre Majtényi valóban odavaló ember. (Volt szerencsém hallgatóként ülni az óráin, bár minden felelős poszton hasonló hozzáállású-felkészültségű ember lenne. Sajnos az ő lehetősége csak az, hogy figyel és jelez és kér...)
Jegyezzétek meg, amit egy amerikai ügyvéd mondott: "A demokráciát nem a politikusok csinálják, hanem az ügyvédek." !
Egyébként meg az a véleményem, hogy az interneten az információáramlás szabadságát csak a mennyiség biztosíthatja. Ha minden nap 1 000 000 ember írna akár csak egy-egy hozzászólást az internettoba, megnézném azt a szervezetet, ami ezt kontrollálni tudná :) Ha meg mégis, akkor legalább megoldódna a Törzsasztal találkozók szervezési gondja. "Következő találkozó három éven át folyamatosan a szegedi Csillagban!"
kaviat Creative Commons License 1998.11.30 0 0 topiknyitó
tudom hogy hasonló témában topichegyek csusszantak már, de van néhány aspektus ami talán +érne egy new topicot...

Majtényi László rewl!! jól +mondta, de van 1 mondat az adatvédelem cikkben /itt olvasható adatvédelmi ombudsmanunk állásfoglalása/ ami elgondolkodtat: jelesül hogy a szolgáltató konrétan a datanet kiadhat adatokat /a törvény szerint/? ez azt jelenti, hogy rendünk őrei csak arrébb kell hogy menjenek egy házzal, és minden adathoz hozzájutnak /hisz mint tuggyuk a netto a datanetnél van, minden cucc átmegy a rajtuk/.

akkor most mi van ? örülünk ? vagy sírunk ? mi a datanet álláspontha a dologgal kapcsolatban ? vajon a datanet is logol minden ip-t és accest ?

hmm? szerintetek ?

kaviat rondaemberbácsi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!