Keresés

Részletes keresés

opi Creative Commons License 1998.12.08 0 0 50
mal, valóban ilyen a valóság, aki kábszerügyileg veszélyeztetett, az HGy-ügyileg is, és viszont. Mindkettő csak olyan emberekre van addiktív hatással, akiknek "vmi bajuk van". Nem tudom, mi a legmegfelelőbb szó rá, nem vagyok pszichiáter, de a véleményem az, hogy aki nem "fogékony" a heroinra, hitgyülire, egyéb keménydrogokra, az nem lesz a rabjuk soha. Amúgy az én ismerettségi köröm is hasonlóan vegyes képet alkot. Egy valamiben különbözik. Az én K-istáim nem veszélyeztettek (IMHO). Akit ismerek coke-ost, egyik sincs leépülve sem anyagilag, sem szellemileg, sem fizikailag. És nem is rabjai a szernek. Inkább azt mondanám, csak azért nyomják, mert +tehetik. Egyetlen egy illető veszélyeztetett talán, szintén a gyengébb nem képviselője. Ő nem tehetné meg a saját jövedelméből, hanem -hála az előnyös külsejének- az épp aktuális kapcsolatával pörög. Egyébként mára már a volt társaság teljesen szétment. A tiedhedhez hasonló törésvonalak mentén.
MGperY Creative Commons License 1998.12.08 0 0 49
Mal !
tehát ezért van hogy pokolbéla ellenőrizni akarja a külföldi iskolákat, mert hát az ijenek aztán csak úgy osztogassák a diplomákat mindenféle drogosoknak, meg liberalistáknak :))
(gondolok itt az az emilcímedre)
mal Creative Commons License 1998.12.08 0 0 48
Néhány történet a kusza valóságból

1., Van egy ismerôsöm (nevezzük Z - nek) akirôl az egész baráti társaságom tudja hogy szokott szúrni - ezt nem is titkolja - ô a legnarkománabb figura az ismerőseim között. A fazi olykor kitalálja hogy leállt ( hónapokon keresztül nincs elég pénze az anyagra ) ilyenkor néhány napos elvonás után valamelyest kitisztul és átáll piálásra, ilyenkor lejön hozzánk a klubba és inni és-vagy csajozni kezd. Legjobb passzban akkor van ha kábíthatja a nôket a heroinos sztoriajival, egyébkén ilyenkor rendkívül elbűvölô a gyermek, csak aki már ismeri, az lehurrogja hogy "hagyd mán az agyonrágott sztoriajidat ezerszer hallottuk". A manus muterja néhány éve meghalt, a faterja meg még régebben, ezért aztán a fivérével eladták a pecót, hogy felezzenek. Az eladás és új lakás megvétele között eltelt néhány hónap, ami idô alatt hôsünk hol nálam, hol itt, - hol ott csövezett néhány hétig. Mivel a vendégeskedés eredménye az egyre fokozódó züllés lett mondtam neki hogy sajnos ennyi, itt ezt nem folytathatja. Elköltözött. Néhány nap múlva megyek a törzskocsmámba ott találom Z bátyókáját, kicsivel késôbb megjelenik Z. Hangulat vidám, ivászat mene, báty invitál mindenkit hogy van füve, menjünk vele spanglizni. Eközben Z berúgott. Záráskor mivel Z tudta hogy hozzám már nem jöhet kérlelte a báttyát hogy hadd töltse nála az éjszakát - erre hosszas alkudozás - báty érve a következôképpen hangzik: "Reggel üzleti tárgyalásom van, nem gondolhatod komolyan hogy ezt most miattad szúrom majd el" - meg hasonló. Azóta még kiderült hogy a báty kifosztotta az öccsét vagyonából, amihez jó eszköz volt Z elvonókúrája és néhány orvosi papír Z drogfüggôségérôl. Z - t a báttya vitte bele az elsô murikba. A báty családos életet folytat, gyerekét neveli, állása van.
Néhány év eltelt azóta. Z ha módja van rá és hangulata is, akkor most is szúr, aztán ha nincs, akkor lejön a klubba berúgni - bár mostanában ritkábban látok ilyet.

2., Néhány éve egyik barátom nekiállt mezôgazdasággal foglalkozni. Gondosan kiválasztotta a magokat, ültette, figyelte, gondozta őket, majd jött az aratás ideje. Hetekig büszkélkedett hogy fűrésszel kellett füvet kaszálnia olyan jó a termés. Mint minden falusi disznóvágáskor itt is ment az ajándékozás, kaptunk belôle mi is - rendesen. Rutintalan kezdők módjára másnaposan spanglizás, eredmény: 20 perc gátlástalan röhögés, amitôl egyikünk (neve X) hirtelen rosszul lett. Mentő elvitte én kisértem el. A kórházi liftben a mentősök azon poénkodtak hogy a piálás az fasza dolog annak aki bírja. X átlagosan 2 L bort, 5-6 (1/2 dl.) unikumot 2-3 vilmost elfogyaszt mikorra már látható valami, viszont másnap teljesen halott. Ambullancián kérdezgetik hogy fogyasztot - e valamit ami a rosszullétet okozhatta ? - X válaszul annyit mond hogy másnaposságon és a városi szmogon kívül semmit. Mindezt az előtérben hallgatom tök betépett fejjel, majd rohanok a wc-re röhögni. Mikor hazamentem a parázás óriási volt, kupaktanács össze. Tapasztalatunk nem volt az eset jogi következményeit illetően - ezért nem is tájékoztattuk a dokit hogy mi a géz. A srácot még aznap kiengedték, mivel a rosszullétek elmúltak egyéb rendellenességet meg nem találtak nála. Nekem meg valami más: elgondolkodtam - vajon hány olyan rosszullétes ipsét visznek be a mentők akinek bajáról senmmit sem derít ki a modern orvostudomány, holott csak parázott a lehetséges következményektől. A gondolattól napokig rosszul voltam, lelkileg - gondolj bele hogy rájössz, te is a sötét középkorban élsz! Mondhatná bárki: minek hív az olyan mentőt aki nem hajlandó segíteni az orvos munkáját ? A válasz egyszerű: kórházban nehezebb megdögleni mint otthon és ez a megnyugtató tudat máris csökkenti a szertől felszökött vérnyomást.

3., Alig pár hónappal a 2. történet után szilveszteri buli. Fejlődésünk jele hogy itt már nem csak fű hanem trinyó is kerül az asztalra. Rosszullét + parázás a szokásos menetrend szerint jön. Y pulzusa tökig felmegy mivel amfi > LSD összetétel feltételezhető. Mentő jön Y - t elviszi. P (aki Y barátnője) a kórházból megérkezvén közli (ő is fogyasztott) hogy a kórházi szoba ajtajához odaállt két rendőr. Na erre tömeges beszarás, eközben Y az orvosoknak füvet vallott. Jó mi ? Mindez már régen történt, azóta eltelt néhány év Y összeházasodott P - vel, saját lakás megvan, gyerek még nincs. Legfőbb ellenfelük pillanatnyilag az adóhivatal, (a kormányok minden generációnak kitalálnak valami szórakozást) mivel ugye Y saját vállalkozásából él.

Még néhány adalék:
Exbarátnőm (legyen ő a T) egy közeli ismerősöm miatt lépett le anno. Nyúzta a faszit kb. egy éven keresztül de az csak nem állt kötélnek. Végül sikerült a pacáknak kellő szigorral bekeményítenie: más nővel sem hajlandó együtt élni, vele sem és punktumm. T utánna hirtelen megváltozott; csövezés befejezve, csinosra belőve jár dolgozni, amikor viszont találkoztunk kissé furán viselkedett. Megtudtam hogy nem csak csinosra van belőve. Illetve Ő nem belőve van hanem felpörgetve, kokóval. T elég szép nő a korához képest, és munkatársai közül pont egy új dalia kezdett legyeskedni körülötte azon időtájt. Mellesleg T könnyen hagyja magát befolyásolni (régebben HGy - s is volt, megtért a szeretet révén, mást nem tudott kibökni csak annyit hogy mindenkit nagyon szeret. A haskázós barátnője alig bírta magához téríteni) erre csak annyit mondhatok hmm... Azóta nincs infóm a csajról, egyszerűen nem látom körökben mozogni. A szilveszteri banda tagjait kivétel nélkül ismerem. Valamennyien jól keresnek, egyik másik már a családtervezés utolsó fázisain dolgozik. Tény hogy a társaság résztvevői még ma is szoktak füvezni (persze nem mind), és van aki napi rendszerességgel teszi, vagy berúg ha a kedve olyan, viszont kerülik a többi szert. Z tisztában van szenvedélye lehetséges következményeivel, ha nyincs tökig maga alatt akkor próbálkozik leállni. Van olyan ismerôsöm is aki pénzért is árusít füvet, és többet szív el mint az ügyfelei együtt összesen. A hitgyülit négy ismerôsöm járta meg akik közül hármat kábszerügyileg veszélyeztetettnek tartok, egyet pedig alkoholilag. Másik: Z és T környezete máig is erôsen veszélyeztetett, akik max. érettségivel bírnak, viszont a szilveszteri banda zöme már akkor egyetemre járt.

faithful Creative Commons License 1998.12.07 0 0 47
Kedves Praetor,

>>ez itt a válasz helye<<

Egyébként okos vagy.

faithful
aki inkább mégis bolond

Robzon Creative Commons License 1998.12.07 0 0 46
Praetor! Ez teccett! Mér nem vá. vki.?
Praetor Creative Commons License 1998.12.05 0 0 45
faithful, szíves válaszul személyemnek szegezett szöveggyakorlatodra:
A Neurotic példaul bejött (egyébként fölbasz), a HGY-s Tomika nem jön be (Ámen?). Tudom, gazdaságilag átgondolt lépés volt a Rocktérülés, több a zsé
mint régente, meg egy halom megvezetett sütyü polgár istenít, ezaztánanagyonkirály, mértisne, úgyis elszúrtam a
becsületem intravénásan.
"Ha nem hagyta volna abba azt az életvitelt, amit élt, akkor meghalt volna."
Kérdés: PT most él?
7 év bibliaiskola, többszáz istentisztelet, házicsoportimádka sötöbö rendkívüli kitartásról tanúskodik.
Narkósok szoktak úgy hajtani anyagért, bezonyám. Pörögtök egész nap, nem-e?
Büszke lehetsz rá. Büszke lehetsz rá? Ki előtt? (persze persze, JK...) Családod? Ők is? Mindenki akit ismersz?
Nem is ez az érdekes. A tapasztalatod.

Tudod mi az öröm. Tudod mi az extázis. (amikor beleokádsz a vödörbe a "tesóiddal", tudom, tudom...)
Tudod mi a hit. (amikor fejhangon üvöltöztök, hogyne, "nyelveken beszéltek")

Tudod, hogyan működik az emberi agy?
Csinál egy halom vegyületet mindenféle mirigyekkel, merthogy elektrokémiai módon működik (nem JK üzemelteti). Csinál nyugtatót, csinál pörgető hatásút is.
Tudom mi a hit. Tapasztaltam, több soron. Tényleg bejön. Egy a gáz. Addiktív. Kurvára addiktív az a vegyület, amit
az agyacskád kiválaszt olyankor amikor be vagy zsongva gyülileg/egyéb vallásilag, és azonnal visszaélhetsz vele, mert ott van a pici búrádban, bármikor elérhető.

A vallás neurokémiai probléma. A "hit" önnarkó, egy "selfdrug", amit lehet fogyasztani alkalmanként, de az igazán kirívó eseteknél ugyanúgy
pszichózisba csap át, mint a konstans hallucinogén-használat. Hit/High, nincs oly nagy difi.

Más: "...sikerült megszabadulnia, akkor Neked miért ne sikerülhetne?"
Hehe, nyilván félreérthettél, nem én vagyok drogos, én csak segíteni akarok az (ún.) tudásommal szenvedélybetegeken, ahogy teszem sok éve.
Nem úgy, hogy belehúzom őket "tesózásba", nem úgy, hogy elszedem a pénzüket, nem úgy, hogy elveszem még az ELCSESZETT ÉLETÜKET IS!!!

A drog-, és vallásfüggő emberek betegek, persze objektív, társadalmi szempontból, egyébként lehetnek boldogok is.
Amúgy sem a drog veszélyes, hanem az aki használja, és a piaca. Nagyon sok eset társkapcsolati/kommunikációs problémára vezethető
vissza. Mert folyamatosan fölbasszuk/intoleráljuk "felebarátainkat" nap mint nap, de Karácsonykor alkotmányos a mosolyidő.

Remélem, nem kezdesz itt el prédikálni, hogy így JK, meg úgy JK, "JK megmentett stb.", meg feloldószeres tévétenor.
Az még egy hágyéstól is undorító lenne, pedig ti tényleg nem ma kezdtétek a gyomorforgatást á lá Vomit Pictures.
Diagnózisom: Kihasználtatod megad, mint valami buta prosti. Remélem jólesik. Egyébként lehetsz boldog is.

Ismerem a HGY-t, kívülbelül, nem hat meg. Kiszűri és beolvasztja a beteges, társadalmi gondjai miatt addikcióra hajlamos agglomerációt és az "elit" néhány
becstelen nagyragadozójának rabszolgáivá konvertálja őket. Jobb lenne nélküle. Egyébként ez a társadalom megérdemli,
nélkülük nem jöhetett volna létre. Puha ez a nemzet, és szürkék népei. Sajnálom, nem rajtam múlik.

Jesus Ctrl+S?
inkább Ctrl+Q.

Karma Ranjung Lhamo Creative Commons License 1998.12.05 0 0 44
Ez itten most drogsegély, hitvita, vagy Neurotic Fan Club ???
faithful Creative Commons License 1998.12.04 0 0 43
Kedves Praetor,

Tudod én nem mondtam, hogy a Pajor Tomi most nem függő. Csak most nem egy előbb-utóbb halált okozó kábítószertől függ, hanem Jézus Krisztustól, és ez a függőség előbb-utóbb életet, feltámadást okoz. :-).
Ha nem hagyta volna abba azt az életvitelt, amit élt, akkor meghalt volna.
Nézd csak meg a Rocktérítő c filmet!

Másrészt aztán Te nagyon jól tudod, hogy mi van a Hitgyüliben, mert 7 év alatt elvégeztél ott egy bibliaiskolát, részt vettél több száz istentiszteleten, ezeket rendszeresen lejegyzetelted, rendszeresen jártál imádkozni házicsoportba stb. Ugye?
Csak azért, mert én ezt megtettem.
Tehát akkor valószínű, hogy Te jobban tudod, hogy mi van ott.
????

Figyelj, ha Pajor Tamásnak (és rajta kívül több száz volt kábítószeresnek, több mint ezer, de az is lehet hogy több ezer alkoholistának)sikerült megszabadulnia, akkor Neked miért ne sikerülhetne?

by faithful

Dr. Égely Palánk Creative Commons License 1998.12.03 0 0 42
MGperY,
Tökmindegy, lényeg hogy nem feltétlenül negatív értelemben értette. Nem vagyok vallásos, de vannak nagyon nehezen feldolgozható lelki tarumákat okozó események az életben, amit egy igazán hívo ember könnyebben tud feldolgozni. Ilyen esetekben mindig sajnáltam hogy én nem vagyok az.
Palánk
MGperY Creative Commons License 1998.12.03 0 0 41
vallás, mint ópium: "elszenvedett lelki bántalmakra"
inkább a nyomorra nem ? nembaj ha szopsz itt a földön, legalább a menyországban jó dolgod lesz v ha rossz leszel, pl. másvilági élményeid lesznek vmitől (ami mint tudjuk "utálatos bűn") akkor mehetsz a pokolba.

ott legalább több az ismerős.

opi Creative Commons License 1998.12.03 0 0 40
faithful:

"Halál, vagy megtérés.
Csak ez a 2 választási lehetőség(ed) van:) "

Inkább a halál :-)

"-Pénzt vagy életet!
-Életet."

Wágner úr, bocs a plágiumért ;-)

Praetor Creative Commons License 1998.12.02 0 0 39
Ollé. Lehet hogy keményen hangzik, de jobbára a sajtó tehet arról, hogy ilyen irdatlan a káosz drogkérdésekben,
és senki nem hisz senkinek. Amíg főcímsztori ha egy masszív ópiát-függő fiatal túllövi magát, amíg főcímsztori ha
diszkóbaleset van - állítólag drogos befolyásoltsággal -, amíg folyamatosan szándékosan vagy tudatlanságból félreinformálják
a fiatalokat, addig még nagyon sokan meg fognak halni. Ma is olvasom az újságban, hogy háromszor tarkón lőttek egy 16 éves diákot.
Kevés a hír, de ha "bebizonyítják" hogy esetleg drogozott, miért kellene elhinni? Ugyanakkor a kisnyugdíjas Kovács néni
képes tényként elfogadni akár a következő hírt is: "X.Y. fiatalkorú THC-túladagolás hatására háromszor tarkón lőtte saját magát, 22-es
kaliberű revolverével." Nem baj ha nem érti Kovács néni, az úgy volt, tessék megvenni a holnapi számot is.
Mikor jön rá a tisztelt újságíró-társadalom, hogy pont azt teszik, amit a kommunizmusban
állítólag a legjobban gyűlöltek? Nem más ez, mint az emberek tudatos kondicionálása az éppen hatalmon lévő rendszer
elvárásai alapján. A prevenció nem más mint a hiteles információ. Erre szakemberek kellenek, olyanok amilyeneket rendőri
fizetésből - és szürkeállományból - nem lehet fenntartani. De ki finanszírozná? A TB? Ugyan. A rendőrség? Annak az az érdeke
hogy javítsa a statisztikáját, hátha több pénzt kap benzinre.

Egyre több fiatal látja és tapasztalja nap mint nap az alkoholfogyasztás "kultúráját", naponta olvashatjuk az újságokban hogy alkoholos befolyásoltságban lelőtte/leszúrta/feldarabolta stb.,
A seggfej bekap rá egy Seduxent, úgyis folyamatosan gyógyszerreklámokat lát a tévében.
Ráiszik egy whiskyt, mert az olyan bársonyosan puha (micsoda kibaszott fos reklámszöveg arról a viszkinek csúfolt huszadrangú trágyaléről).
És ha berúgtál, és elbutultál, onnantól már könnyű mindenben hinni, amit a tévé mutat, az újság ír.

Miért hinnék el a gyerekeink, hogy a drog káros, amikor folyamatosan hazudnak nekik? Hazudik a kormány, hazudik a média,
hazudik a reklám és folytathatnám ha bírná a gyomrom.

Még valami: ebben az országban évente százezrek halnak meg az alkoholtól,
százezrek a dohányzástól, több mint százan (1997-ben 113-an) gyógyszertúladagolástól. De ezek csak számok.
Ha viszont meghal egy évben néhány fiatal (1997-ben 22 haláleset történt ópiát-o.d.),
mert keménydrogos volt, az megér egy cikket,
az hír, az címlapsztori. Az újságíróknak ez a munkájuk, attól még nem kell elhinni.

Hogyan várhatod el egy olyan kormánytól, hogy hiteles információval segítsen a drogproblémával kapcsolatban,
amikor a maffia-ellenes törvénycsomag-tervezettel nyíltan az alvilág érdekeit szolgálja?

Az egész mögött egy dolog áll: a politikusok sok pénzt keresnek az emberek halálán, az újságírók meg sűrű nyelvcsapásokkal
nyalnak nekik. Aki nem: az eltűnik. (ld. Magyar Narancs, ahol nem folyt tudatos dezinfomálás.)

Kedves faithful (csak így, kisbetűvel)!

Pajor csak egy újabb függőséggel váltotta fel a drogaddikcióját, ugyanazzal, aminek te is a rabszolgája vagy.
(offtopic:on) A Hit Gyülekezetének semmi köze nincs semmilyen hithez, (azt megtarthatod ha belépsz, bármilyen is),
pusztán az érzelmi életedre hat, amit a nagy egyházak elhanyagoltak. Természetesen a nagy egyházak is eltűnnének a
föld színéről egyik napról a másikra, ha rajtam, múlna, de tudom, természetesen "csak a démonok beszélnek belőlem,
meg biztos be vagyok drogozva." Mind ezt mondjátok, közben a "Gyüli" módszeresen, magasfokú pszichológiai
tudással felruházva irtja belőletek azt, amit úgy hívnak, hogy emberség. Sajnálom, hogy ilyen lettél,
de csak magadtól változhatsz meg, még Jézus sem szabadít meg a saját butaságodtól. (offtopic:on)

Nem nagy dicsőség vallásabúzussal felcserélni a drogabúzust, mégis kurvára büszkék rá egyesek.
"Boldogok a lelki szegények, mert szemét emberek által irányíttatnak."

Dr. Égely Palánk Creative Commons License 1998.12.02 0 0 38
MGperY,
"A vallás a népek ópiuma" kijelentés úgy tudom Marx tollából ered, és nagyon szívesen emlegették fel a kommunisták. Csak egyet nem vettek ilyenkor figyelembe. Marx korában az ópium volt az egyetlen hatásos, orvosok által hivatalosan használt fájdalomcsillapító pl. rákos betegek számára, és Európában legalább annyira használták ilyen célra , mint kábítószerként. Úgyhogy ez a kijelentés anno nem volt egyértelmuen pejoratív, sot! Egyfajta elismerésnek lehet tekinteni, amiben kijelentette, hogy a vallás hatásos tüneti kezelést ad a világban elszenvedett lelki bántalmakra.
Palánk
MGperY Creative Commons License 1998.12.02 0 0 37
faithful !
ne ítélj, h ne itéltess !
faithful Creative Commons License 1998.12.02 0 0 36
Kedves Opi,

Bravó, baromi jókat írsz.
Csak légyszíves ne felejtsd el, hogy Pajor Tamás már effektíve nem élne ha nem tudott volna megszabadulni a drogtól.
Érted?

Halál, vagy megtérés.
Csak ez a 2 választási lehetőség(ed) van:)

Kedves Robzon,

A benned levő démonok a pokolban, az örökké égő kénköves szemétégetőben fogják végezni.
Te választhatsz, vagy ezeket a démonokat követed, és a sorsukat vagy Jézust.

Kedves CiluHS,

Elfelejtetted leírni, hogy a drogfogyasztás során valódi természetfölötti élményben lehet része a fogyasztónak. (Pl. az LSD fickó)
Ezért útálatos bűn.

by
faithful

Robzon Creative Commons License 1998.12.02 0 0 35
Opi! Mondsz valamit...
MGperY Creative Commons License 1998.12.02 0 0 34
lenin (?): "a vallás a nép ópiuma"
niggaz with attitude (?):"televison: the drug of the nation"
moonchild Creative Commons License 1998.12.02 0 0 33
A HitGyulinel meg sokkal durvabb a Scientology, csak arrol kussol mindenki.
opi Creative Commons License 1998.12.02 0 0 32
Robzon: Szerintem ez nem segítség. Mert mit tesznek? Kiszemelnek egy áldozatot, akinek valamiért valami lelki nyavajája van-ennek oka lehet bármi, drog, betegseg, szerelmi banat stb... Ezután rátapadnak. Szép lassan elkezdik behálózni, először csak beszélgetnek vele, sulykolják finoman bele a dolgokat, utána gyűlésekre járnak vele. A páciens barátai felfigyelnek, hogy az illetővel már nem lehet normálisan beszélni, minden második szava megtérés, vagy Isten. Aztán beavatják, és következik a teljes agymosás. A szerencsétlen áldozatnak közben a jövedelmük iksz százalékát le kell tejelni a pásztornak. Elég jövedelmező kis vállalkozás. Vagy inkább maffia? Jó kis "segítség". Bocs, kicsit offtopic volt, de szerintem ezek a szekták az igazi keménydrogok. Pajor (ex-Neurotic) sem állt le a cuccról. Csak átszokott egy másikra.
Robzon Creative Commons License 1998.12.01 0 0 31
Opi!
Köszi! Most már biztos, hogy nem dőlök be! :) Pedig az előbb, már majdnem, de te 'megkeményítetted a szívem'. Amúgy Ő is csak segíteni akar, a magamódján, és ez tiszteletre méltó.
opi Creative Commons License 1998.12.01 0 0 30
Emberek! ne dőljetek be CiuHS-nak!!!
A hitgyüli rosszabb, mint bármilyen keménydrog.
Arról tényleg nem lehet lejönni. Rabszolgasorba taszítanak! Nem egy barátomat veszítettem el így. Inkább lennék heroinista, mint HIT-es...
Robzon Creative Commons License 1998.12.01 0 0 29
Bleron!
Köszi, hogy leírtad! Tipikus eset, beparázás. De fűvel kapcsolatban még nem hallottam.
Bleron Creative Commons License 1998.12.01 0 0 28
Mint utobb kiderult,hajlam a szivritmuszavarra.......
Tobbszori droghasznalat utan(csak! fu),annyira folgyorsult a szivem betepett allapotban,hogy iszonyuan be voltam szarva.Ez a gyors pulzus kb 3 oran keresztul luktetett bennem.Es az egeszben az volt a legrosszabb,hogy teljes itelokepessegem es tudatom birtokaban voltam es csak a szivem dobogasara tudtam koncentralni.Nagyon-nagyon feltem,hogy mi lesz(Nem figyelmenkivul hagyva azt,hogy az ember ilyenkor -ugye-az atlagosnal meg jobban retteg).
Azota semmit,mert ezt a felelmet tobbe nem akarom atelni.
chloé Creative Commons License 1998.12.01 0 0 27
Casi,

lehet, hogy sokkal jobb neked, hogy idealista vagy. Talán sokmindentől megkíméled magad, nem?
Különben a drog-stoppon azt mondták ennek a barátomnak, hogy a diszkódrogokra nem lehet rászokni, azt mind kinövi az ember. Sajnos ő heroinista volt. 2 napig nem kapott cuccot, utánna pedig tömték bele a drogot helyettesíteni próbáló gyógyszereket. 2 hétig bent volt, se ki se be, utánna folyamatos kontroll. Neki sikerült. Persze nagy a visszaesési arány.

moonchild,
még jó, hogy megnézted ezt az oldalt. te inkább éhes szoktál lenni?:):):):)

moonchild Creative Commons License 1998.12.01 0 0 26
CiluHS: megneztem a drogoldalt, es csak gratulalni tudok a felretajekoztatas eme gyongyszemehez. Honnet szedted pl., hogy a marihuana csokkenti az ehsegerzetet? Es hogy fizikai fuggoseget okoz?
Casi Creative Commons License 1998.12.01 0 0 25
Visszaolvasva kissé nagyarcúnak tűnt az előző pár sorom, valahogy mindenhonnan lemaradt a "szerintem", mert ugyebár tényleges tapasztalataim nincsenek.
Chloe, úgy látszik idealista vagyok. Tényleg csak az elvonó segít? És ott mi van, hogy csak ott lehet leszokni?
És ha már itt tartunk... Egyszer valaki azt mondta nekem, hogy a speedre nem lehet rászokni. Eszem ágában sincs kipróbálni (legalábbis a mai eszem ágában, mert ki tudja, mit hoz a jövő), de szerintetek igaz, hogy nem lehet rászokni? Egyáltalán, az miben más, mint a többi?
Cas
chloé Creative Commons License 1998.12.01 0 0 24
Casi,
Én voltam a nemdrogozó,(anno) kitartó kedves, hát köszi, nem kívánom senkinek. A hétvégék arról szóltak, hogy hogyan jöjjön le Ö a cuccról velem. Az eredmény persze nem az lett, hogy ő leszokott hanem, hogy én próbáltam ki. (1 és fél év után). bocsi, offtopic.
Szóval szerintem aki keménydrogot szed csak és kizárólag elvonón fog leszokni, itt az akaraterő (ami már rég nincs)meg a vallás sajnos nem segít. inkább azt kéne megoldani, hogy a drogosoknak ne kelljen fél évet várniuk egy elvonóra, a kormány új törvénytervezetéről már nem is szólva....
Robzon Creative Commons License 1998.12.01 0 0 23
AVALONE!
Persze, igazad van, drogja, embere vállogatja, de szerintem egy betépett embernek szinte fáj vitatkozni, veszekedni. Ezért békés.

A lényegről még nem írt senki: Miért kell egyáltalán leszokni?

Casi Creative Commons License 1998.12.01 0 0 22
A drogok semmilyen új jellemvonást nem visznek az ember személyiségébe, inkább a már meglévőket erősítik fel. Szóval nem lesz feltétlenül mindenki békés tőle, de dühöngő vadállat sem.
Valóban sokan különböző vallási irányzatok segítségével szoktak le a drogozásról. De nem az a lényeg, hogy melyik vallási felekezet nyújtott neki segítséget, hanem az, hogy talált valamit, amiben hihetett, ami erőt adott neki.
Az már ritkább, hogy valaki a munkájában higgyen annyira, hogy feladja érte a drogozást. (Valószínűleg nem imádta annyira a munkáját korábban sem.)
Ami még hathatós segítség lehet, az a kedves, és a szerelem. Csak persze ehhez a nem-drogozó kedvesnek baromi nagy kitartásra van szüksége...
Cas
CiluHS Creative Commons License 1998.11.30 0 0 21
jo!

Jól mondtad (írtad :), hogy egy drogos úgy szokik le a drogról, hogy egy olyan - jobb - dolgot kap, ami leköti őt. Igen. Ha kimegy a démon, nagy lesz az üresség benne. Szépen kisöpörve a lakás. Ide jön be Isten élő Szent Szelleme és az Ő öröme.

De hajrá! Le a droggal bármilyen - nem erőszakos - úton! (Csak Jézussal más is jár, mint a szabadulás)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!