persze, hogy van. Ott a csodas pisi-kaki -szex, meg a drogos topicok, csupa jot lehet ott osszeszedni a muveletlen embernek. Ezek utan a sulinetes baromsagok mar feludulesnek szamitanak.
Perszsze schokan ezeket reszeschitik elonyben.
Tisztelettel én is azt hittem, hogy itt az öszinteség megengedett. Aztán elkezdték a képembe dörgölni. Attól kezdve csak a rossz oldalamat mutattam. Azért most már maradok a névnél csak vigyázok.
Meg bukékja is van.
Ez a Tasztal, nem csak lelkiéletre lenne alkalmatos. Aki ide dugta az képét, okkal tette. Magány, unalom, buli stb. Az én indokom, ideám valami olyasmi lett volna ( lassan múlik :-)) ), hogy véleményeket, információkat találhatok az engem érdeklő témákról. A beszélgetésre fordítható idő real time- ban valahogy túl kevés, ráadásul az ember nem mindig talál a saját környezetében ráérő, informált partnert.
Remélhetőleg, talán egyszer valami ilyen is kialakul majd. Az a néhány emberke, aki azt hiszi, hogy nagykoruságát eröltetett jópofiságával tudja legjobban kifejezni... nos velük nem sok mindent lehet kezdeni.
Itt az asztalnál csak látszólag foglalkozunk véleményekkel. Szerintem a vélemények mögött személyek vannak. Óhatatlanul is "átjön" a személyiség egy része, részint a személyes tapasztalatok elmesélése kapcsán, részint a gondolatok közvetítése miatt. Így én elképzelem a sorok, a nick mögött megbúvó embert. Na, nem az arcát, a külső megjelenését, hanem kialakul bennem valmilyen benyomás a személyiségéről. Ha nem magát adja, magára vessen, ha bennem tévképzet alakul ki! :-)
1ébként nekem kicsit hiányzik az efféle beszélgetésekből a metakommunikáció, a másik valós lénye.
MuzX, bogaram! Ha mán itt vagy velünk, akkor ne parázz azon, hogy pótcselexel és az milyen szörnyű. Élvezd a társaságot, mérgelőggy, ha úgy hozza a topic, mondd el, ami a szíved nyomja. De közben nézz körül IRL is! Ne legyenek ambivalens érzelmeid! Minek?
(Ha lesz találkozó (márpedig szerveződik), érdemes elmenned - IMHO.)
másikegylány, kedves!
Bizonyos értelemben mind pótcselexünk itt. Én - mit lejjebb írtam - azt a fajta társasági életet igyexem pótolni, amit IRL - idő hiányában - nem teljesen tudok kiélni.
Kedves másikegylány,
én vagyok, aki pótcselekszik, ha eddig nem derült volna ki. Ezért van elegem belôle. És mivel szükségem van a pótcselekvésre, ennek ellenére mégis csinálom. De ambivalens érzésekkel...
Banya, kedves,
a lányokkal való tévhiteket nyilván a nem elegendô tapasztalatom eredményezi... talán bôvítenem kéne? :)))))
Számodra éppolyan értéke van egy itt lezajló vitában aratott "sikernek" vagy "kudarcnak", mint IRL? Szerintem itt éppen a lényegre törés miatt a látszólagos "belemenés" valójában felszínességet takar gyakran.
Mint a jelenlegi hazai (vagy az egész ún. nyugati stílusú?) orvoslás (bár ez offtopic). Ha valami bajod van, azt az egy tünetet kezelik általában, és eszükbe sem jut, hogy az ember egy rendkívül összetett pszicoszomatikus rendszer, és nem elég, csak az adott részével foglalkozni.
Szóval itt nem személyekkel foglalkozol, hanem véleményekkel. Tudom, ez éppen ellentmond annak, amit a személyeskedés kellemetlenségérôl írtam... de én ilyen ellentmondásos vagyok. :)) vagy :(((?
Szóval megismersz egy véleményt, de nem tudhatod, mi van mögötte, miért éppen azt mondta az illetô...
És még mennyi minden hiszel a lányokról, ami nem úgy van... :-)))
Egy IRL kapcsolatban sem jó, ha mindig csak nagyon informatív, hogy ne mongyam, mindig magasröptű a beszélgetés - IMHO. De - szerintem ezt Te is így gondolod. Néha - hangsúlyozom - néha, kell a lazítás, a könnyed csevely. Mint itt az asztalon is. Megy a "komoly" dologról a nagyívű eszmecsere, de milyen üdítő közben 1-2 poén, laza marháskodás!
Akinek az emberi kapcsolatokból meg csak ez a virtuális izé jut... Az szomorú, mert ha tudja, hogy milyen a valós kapcsolat, akkor csak pótcselexik és egyre jobban elvadul. Ha viszont nem tudja, mert sose nem volt neki, akkor viszont lehetőség.
Érdekes, azt hittem, épp a lányok nem szeretik, ha valaki egybôl a lényegre tér, és nem futja le a társadalmilag igényelt tiszteletköröket :)))))))
Vagy a vitában ennyire más az izlés?
Hiába, a (gép)idô pénz, a sávszélesség meg olyan, amilyen, ne terheljük túl lényegtelen dolgokkal, amit a személyes beszélgetés még elbír.
Vagy egy IRL kapcsolatban is jó lenne, ha mindig csak lényegi és nagy információtartalmú párbeszédek lennének?
Addig rendben van, hogy indításnak jó egy fórum, de ha hosszú idô múlva is ez jelenti valakinek az emberi kapcsolatok nagy részét, akkor ott baj van, és nagyon tévútra került az illetô... csak esetleg hiába látja be ezt, mivel (szerinte) nincs nagyon más lehetôsége, ebbe kénytelen kapaszkodni. Útálja, de csinálja, elege van, de szüksége van rá....
Kedveseim!
Asszem, hogy a t.asztalozást sokan sokféleképpen fogják fel. Nekem kiegészítésként szolgál. A valós barátaimra - sajna - kevés időm van. Viszont sűrűbben van igényem a jóízű beszélgetésekre, akár hülyéskedésre. A kettőt viszont - IMHO - nem szabad keverni. Az is igaz, hogy itt az asztalnál is szület(het)nek valós ismeretségek, barátságok, ne adj Isten szerelmek. De ezek innentől a valós világba tartoznak, max. az asztal elősegíti a kommunikációt. Szóval helyén kell kezelni a dolgokat, célszerű tudni, hogy mi mire való.
Egy biztos: itt az asztalnál is mindenki azt adja, ami lényege! Időlegesen lehet persze más bőrökbe bújni, de az alap habitus, mentalitás, attitűd ki-kibukkan. Szerepet játszunk itt is, mint az életben. Soxor ugyan őszintébben beszélünk, indulatoskodunk, mert az anonimitás jótékony (akkor is, ha kártékony!) dolog. Másikegylánynak tök igaza van: felesleges körök nélkül lehet a lényegre térni, nem köt minket annyira a társadalmi konvenció. Szerintem ez jó, mindenesetre nyíltabb! Más kérdés, hogy ki milyen szerepet játszik, netán cseréli-e a szerepeit. De ez IRL is így van! Van, akinél az ember ezt tolerálja, van akinél nem.
Kedveseim!
Asszem, hogy a t.asztalozást sokan sokféleképpen fogják fel. Nekem kiegészítésként szolgál. A valós barátaimra - sajna - kevés időm van. Viszont sűrűbben van igényem a jóízű beszélgetésekre, akár hülyéskedésre. A kettőt viszont - IMHO - nem szabad keverni. Az is igaz, hogy itt az asztalnál is szület(het)nek valós ismeretségek, barátságok, ne adj Isten szerelmek. De ezek innentől a valós világba tartoznak, max. az asztal elősegíti a kommunikációt. Szóval helyén kell kezelni a dolgokat, célszerű tudni, hogy mi mire való.
Egy biztos: itt az asztalnál is mindenki azt adja, ami lényege! Időlegesen lehet persze más bőrökbe bújni, de az alap habitus, mentalitás, attitűd ki-kibukkan. Szerepet játszunk itt is, mint az életben. Soxor ugyan őszintébben beszélünk, indulatoskodunk, mert az anonimitás jótékony (akkor is, ha kártékony!) dolog. Másikegylánynak tök igaza van: felesleges körök nélkül lehet a lényegre térni, nem köt minket annyira a társadalmi konvenció. Szerintem ez jó, mindenesetre nyíltabb! Más kérdés, hogy ki milyen szerepet játszik, netán cseréli-e a szerepeit. De ez IRL is így van! Van, akinél az ember ezt tolerálja, van akinél nem.
Másikegylány!
Épp ez az! Hogy ez csak pótvita, pótérzelem. Az igazi életbôl hiányzó dolgokat keresel itt.... és mit találsz? Ami nem érdekel, kihagyható... nem gondolod, hogy ez éppen leredukálja és kissé elidegeníti a dolgot, minthogy emberibbé tenné?
Ha lenne kivel beszélgetni esténként, egy jó baráti társaság, akkor is ide járnál?
Nemleges válaszból az következik, hogy ez csak egy kényszerpálya.
Én szinte mindenkivel szívesen beszélgetek ilyen dolgokról, aki nem ellenszenves. Bár bennem talán az egészségesnél több a kitárulkozási hajlam...
De akadnak, akik nem a nézeteimet, a gondolataimat, érveimet vitatják, hanem gúnyolódnak, cseszegetnek. Általában nem igazán akarok ezekkel foglalkozni, de akkor is feldühít néha. Tehát magamnak csináltam egy bizonyos stresszel járó konfliktushelyzetet, de minek? Azért, hogy lássam, vannak néhányan, akik egyetértenek? Sajnos egy rosszindulatú megnyilvánulás szerintem sok pozitív üzenet hatását rombolja le.
És az a fura, hogy ennek ellenére mégis mindig idekeveredek, aztán nem tudom megállni, hogy bele ne szóljak, pedig az egészrôl alapvetôen nem igazán kellemes benyomásaim maradnak...
Ne a tükröt átkozd, ha a képed ferde!!!
Avagy. Nézzétek a jó oldalát, mi mindent ad nektek ez a fórum.
Én például hiányolom az életemből, hogy érzelmekről tudjak beszélgetni emberekkel. Egyrészt: mire valakivel eljutsz arra a szintre, hogy a legmélyebb tapasztalataitokat összevethessétek, addig ezer felesleges kört le kell írni az ügy érdekében.
Másrészt: hány olyan ember van a környezetedben, akivel ezt szívesen meg is teszed?
Itt a fórumban egyből a lényegre térünk. Vélemények egyeztetése és ütköztetése. Ami nem érdekel, azt kihagyhatod.
Nekem több fix tapasztalatom is van arról, hogy valami, amiről azt gondoltam, hogy ezt csak én csinálom így (csak én gondolom, csak én érzem), megvan másban is. És ez annyira felemelő!
Aki meg szerepeket játszik... sajnálom. El sem tudom mondani, milyen lehetőségeket hagy ki!
Ugyan már... ne legyetek ilyen naívak....
Itt se mindig ôszinték a vélemények, sokan direkt provokálnak néha, (idônként bennem is van ilyen hátsó szándék).
Miért gondoljátok, hgy itt mindneki valóban azt mondja, amit gondol? Itt is játszanak szerepeket a résztvevôk... nem hiszem, hogy mindenki teljesen ôszintén megnyílna és kiadná magát még a viszonylagos névtelenség ellenére.
És ha így tenne, akkor ez nagy hiba lehet, mert azonkívül, hogy esetleg a Nagy Testvér szépen gyűjtögetheti az infokat (lásd a hasonló című topicot), egyesek kihasználják a mások bevismert gyengeségeit, és gúnyolódnak vagy cseszegetik az illetôt. És ez utóbbi már nem igazán a véleménynyilvánítás, hanem a személyeskedés kategóriája, mert valakinek nem az érveivel, a közölt gondolataival száll szembe.
Kedves topicnyitó!
Számomra egyetlen óriási (és több kisebb) előnye van ennek az "internettós" kommunikációnak, és pedig az, hogy az embereket (asztaltársakat) a vélemnyük alapján lehet megítélni, s a résztvevőket nem befolyásolja az illető társadalmi ill. szociális helyzete, kinézete, stb.
Alább sokan felvetették, hogy az itt írt vélemények "őszintébbek", mint a "normális" esetben. Én ezt nem merném ilyen határozottan állítani. Egy biztos: itt hiányzik (hiányozhat) az a kontroll, ami "éles" esetben megakadályozza a partnereket abban, hogy valamit kimondjanak (leírjanak). És ez jó, még akkor is, ha az "elszabadult" hozzászólások gyakorta tönkreteszik a topicokat.
Egy baráti társaság más. Ott ismerem az embereket, itt nem. De egy jobbára ismeretlen bulizós társaságban is azért próbálja az ember felfedezni az érdekesebb egyedeket :))
Itt csak natúr vita van, megismerési szándék alig....
És valóban egyre kevesebb olyan van, ami tetszene, tehát egyre kevesebb helyre megyek.
Ide még talán egy darabig igen... :))
Csak azt szerettem volna elérni, hogy esetleg mások is gondoljanak bele, mielôtt komolyan netfüggôvé válnak. Nem éri meg az elvesztegetett idôt.
Jobb...
Szalainak igaza van, a liberalis kontosbe oltozott AVO-s legalabb akkora baromsag, mint a liberalbolsevik. Egy valodi AVO-s legkevesbe "rendetlensegkedvelo" liberalisnak alcazna magat. Akkor mar inkabb szigoru erkolcsos konzervativ lenne. :-))))
Laikus, valoban laikus vagy te? Amit irtal az nagyon érto megkozelites volt.
Ragika,
gratulalok, oszinte orommel vettem eszre, hogy ertelmes, konstruktiv modon szoltal hozza. Ez lenne az uj stilus? \:-) Az mar sajnalatos, hogy ilyen vadbarmok mergezik a levegot.
jobb a jobb !
Légyszíves bízd már rám, hogy a te írásaid olvasva mi jut az eszembe.
Az biztos hogy fogalmad sincs a liberalizmusról, mint politikai irányzatról, ezt a szót általad negatívnak ítélt társadalmi jelenségek jelzőjeként használod, kvázi kötöszóként, körülbelül abban stilusban ahogy b@zdmeget a fuvarosok a kocsmában. ÁVO - liberalizmus, meg hasonló agyrémek. Nemtom mér kispolgári
életstilus az ha valaki nadrágszíjjal veri a gyerekét. Nekem ált.isk. koromban volt egy osztálytársam akit hasonló stilusban neveltek, akkor eléggé agressziv gyerek volt, mára pedig megbízható alkoholista lett.
Kedves MuzX!
Nyitottam már egy nagyon hasonló topicot(Nevetséges címmel),ami sajna vagdalkozásba sűllyedt!Azóta rájöttem,hogy tényleg nem számít a név,ez ilyen el,kell fogadni.
Na,csá!
Czigony Ferenc(még mindig merem vállalni)
Irod:
"Elegem van. Rájöttem az igazságra. Ez az egész internetes vitaizé egy nagy átverés.
Miért csináljuk? SZámít egyáltalán valamit, hogy itt vadidegen emberekkel, akikrôl néhány
hozzászóláson kívül semmi egyebet nem tudunk, összekülönbözünk vagy egyetértünk?"
Valaszom:
Ha elmesz egy tarsasagba, es/vagy haverok baratok koze, miert beszelgetsz? Ritkan van igazi "hasznos informacio-csere". A legtobb esetben emberek "szelloztetik az agyukat", kivancsiak arra, hogy masok mit gondolnak, meg akkor is, ha semmi tervuk nincs a sajat velemenyuket megvaltoztatni, es a sajat gondolataikat akarjak masoknak atadni, meg akkor is ha tudjak, hogy azok SEM tervezik az o velemyeiket megvaltoztatni. Es ettol meg egy tarsasag lehet nagyonis elvezheto, szorakoztato, es itt ott meg hasznos is.
Ugyanez vonatkozik az "internet vitaizere"
Es ha nem tetszik, ugyanugy ahogy egy tarsasagba sem kell elmenned ha nem akarsz....