rock: telitalálat, télleg én vagyok a Gyurcsok!!! ;-)
JT: dud asszonnyal nem különböztem össze.
Kótai visszavette a Kondorosi Zoltán nevet, vagy harmadik van neki? Miért bujkál, illetve miért keresik sokan? Csak nem Darnel adósságai miatt?
Saját gyereke is is van már, vagy még mindig Klára asszonyét neveli?
Csak érdeklődöm, nem keresem, mert ha azt tenném, akkor egy vasúti híd melletti polgári társasházban kezdeném, ahol nemrég felszedték a villamossíneket...
"Talán egy fejlődő emberben nem is lehetséges az "eredeti állapot helyreállítása"."
Persze én se úgy gondoltam! Mindenki változik 1 kicsit az ido mulásával.
"Mindenki életének vannak nyitottabb és zárkózottabb periódusai és ezek ismétlődése, hossza, stb. sok mindentől függ."
Ebben is 1etértünk. Velem is elofordult ilyesmi, csak én utána ugyanolyan nyíltan viselkedem, mint korábban.
"Biztos vagy abban, hogy a testvéred IS szenved? Nem lehet, hogy neki ez nem probléma?"
De szenved, vagy legalábbis pár hónappal ezelott még észrevette magán, hogy nem olyan nyílt, és szeretett volna változtatni.
"Ő változtatott a külvilággal való kapcsolatán és ez NEKED fáj, nem?
Mégegyszer: biztos, hogy van valami oka, és lehet, hogy neki pillanatnyilag így jobb."
Van valami oka, ez nyílvánvaló. Sot az is, hogy pillanatnyilag neki így jobb. CSAK!!! Én azt nem szeretném, ha ez örökké így maradna. Mert o eddig egy vidám, barátságos, nyílt ember volt. O is sokkal jobban szerette úgy magát. A baj az, hogy lassan már nem veszi észre, mennyire megváltozott, és ezt az állapotot tartja természetesnek!
Én csak jót akarok neki! Nem a magam kényelme miatt csinálom, hiszen már nem is lakunk együtt.
medwe,
olvastam. Unalmas volt. Az ilyen 40 - 50- rol beszelni meg nagyon a Gyurcsokot juttaja eszembe. Az is ilyen, csak a teven keresztul probalja meg megszedni magat, mas meg a neten keresztul. Sajnos, mindegyiknek megvan a piaca. :(
Uuuuuuuuuuuutalom Oket.
JT: nem egészen világos, amit írsz.
Ha a tréningre vagy kíváncsi és nem arra, hogy mi dud véleménye, szívesen válaszolok, de tudnom kell, honnan kezdjem a dógot.
Kérlek, avass be mennyit tudsz és mi ez a sztori Kótaival????
rock: a dolog úgy van felépítve, hogy nem 1 pofa állított be hasonló indíttatással és ők is csak úgy ültek, mint a birka. Olvastad Thomas Mann Mario és a varázslóját?
Vagy tudod, hogy az a 40-50 ember, aki hetente meghal az országutakon, mind úgy ül be az autóba, hogy majd pont ő nem?!
Nem kell itt cicozni, jo zeneket kell hallgatni, inni egy kis finom bort, szeretkezni egyet (2-6 ?) jot aztan nincs ilyen lelki betgseg. Meg jokat kajalni, es dolgozni.
"Más.
Az egy főre jutó betegszabadság kábé nulla, ami a trénereket illeti, mert a tréningért még nem verte meg őket senki, ahhoz túl birka a csoport, "
Na. Mas lettem. :) Egyszer lennek ilyen birkanak minositett csoportban. Felkoppanna a Miszter trener:) Csak lesne, hogy mitol rohognek rajta, merthogy eddig ez nem igy volt :)
Es ezek a szemvfenyveszto alsagos emberek tenyleg meg tudnak elni ebbol! mMgunkat kell szegyellnem, hogy vevok vagyunk erre a humbugra.
(a franc érti, miért üres az előző)
liblib!
asziszem ,teljesen megértettelek.
IMHO az ember nem olyan, mint egy műszaki berendezés, ami ha elromlik, akkor meg kell javítani. Talán egy fejlődő emberben nem is lehetséges az "eredeti állapot helyreállítása".
Mindenki életének vannak nyitottabb és zárkózottabb periódusai és ezek ismétlődése, hossza, stb. sok mindentől függ.
Biztos vagy abban, hogy a testvéred IS szenved? Nem lehet, hogy neki ez nem probléma? Ő változtatott a külvilággal való kapcsolatán és ez NEKED fáj, nem?
Mégegyszer: biztos, hogy van valami oka, és lehet, hogy neki pillanatnyilag így jobb.
sajnos csak most tudtam elolvasni, amit irtal. Lehet, hogy nem fogalmaztam eléggé világosan, mert Te nagyon félreértettél engem!
"IMHO csak azon lehet segíteni, aki maga is akarja. Írod: elkeserít ez az állapot és nem tudod, hogyan próbálkozz. Nem tudom, kell-e próbálkoznod. Nem tudom, testvérednek valóban szüksége van-e arra, hogy segítsenek rajta. És egyáltalán nem biztos, hogy segítő szándékot lát a Te "próbálkozásaidban"."
Ezt úgy gondolod, hogy aki 1x már "begubózott", az soha többé ne "nyíljon" ki??? Nem értelek! Én azt próbáltam leírni, hogy valamikor egy nagyon barátságos, nyílt, kommunikácóra képes ember volt, de 1-2 éve egyre zárkózottabbá vált. Miért ne lehetne az eredeti állapotot visszacsinálni? Amikor O se szereti így magát. Vagyis itt a baj, hogy lassan már nem vesz észre, hogy milyenné vált.
"Tudod, az jut eszmbe, hogy amikor 1990-91-ben a pszichés egyensúlyról tartottam előadásokat, szinte minden alkalommal odajött hozzám valaki azzal, hogy elküldené hozzám a feleségét (férjét, fiát, anyját) Miért? -kérdeztem. Mert nem bírom elviselni, hogy eztmegazt csinálja - mesélte az illető, soxor lilába váltó fejjel.
Csak annyit kérdezek itt most Tőled: szerinted kinek kellett volna eljönnie hozzám? (segítségül: ki is nem bírt elviselni valamit?)"
Ezt is valahogy másképp értelmezted! Velem a testvérem ugyanúgy "bánik", mint eddig! Nagyon szeretjük 1mást, mint testvérek. Én nem Otole szenvedek, én amiatt szenvedek, mert látom, hogy nem bír idegenekkel kommunikálni!
Utas2: nincs ilyen affér. És nem is lesz. Szóltam valakihez és többen reagáltak rá.
Más.
Az egy főre jutó betegszabadság kábé nulla, ami a trénereket illeti, mert a tréningért még nem verte meg őket senki, ahhoz túl birka a csoport, viszont a résztvevők betegségéből (sőt, HALÁLOZÁSÁBÓL!) már lehet statisztikát csinálni. De erre nem ér rá senki.
A Darnel térning. a dianetika és a többi hasonló agymosás a "megvilágosodott" kisebbség anyagi gyarapodása és eszemi uralkodása a birka többség fölött.
Vannak ugyanis, akik az emberi butaságon nem bosszankodnak, hanem jól megélnek belőle.
"Semmi sem az aminek latszik.
Meg az sem aminek mutatja magat."
Sokan meg az elsot sem veszik eszre.
Sokan meg elhiszik a bonyolultrol, hogy intelligens.
(Ezt NEM Jim Morrisontol ideztem)
Darell treningileg:
Azert megneznem azt a komat, aki engem megprobal megalazni nyilvanosan, egy trening "kereteben" (szerintem reszerol mar van egy kis aberraltsag ebben is) es ezert en meg fizetek. Na azt nem tenne ki az urge az ablakba, amit ott kapna tolem. Nem csak virtualisan :)
Erdekelne egy statisztika:
Az egy fore eso Darell trenerek eves betegszabadsaga, 8 napon tul gyogyulo serules miatt :)
Nekem volt ilyen tanarom is, ismerosom is. Anno gondolkodtam is, hogy mit lehetne csinalni. Mert ugye az eletet ugy cseszi el mindenki ahogy, de, hogy ostobasagokat tanitson ..., es VIZSGAZTASSON az azert tulzas. Kozben meg azt is hallgatni kelljen, hogy mindenki hulye, es az egesz vilag osszeeskudott az IGAZSAG ellen...
Off on:
rock, kedves!
Az idézet Korál szám elég régi. Ha jól emléxem úgy 1984 tájáról való. Nem, mégis csak 1982-es albumról való (A túlsó part). Ugyanis előkotortam!
uff off
Amúgy meg azt gondolom, hogy sérült embereknek persze lehet segítőkezet nyújtani. A kérdés persze az, hogy elfogadja-e. Ha elfogadja, akkor már ő is tudja magáról, hogy olyan bajban van, amiből esetleg nem tud egyedül kimászni. Tehát a felismerésen van a hangsúly. De - szerintem - kevesen ismerik fel, valószínúleg úgy vélik, hogy a világ összeesküdött ellenük, nem értik meg őt. Az nem nagyon jut eszükbe, hogy netán _nekik_ kéne egy kicsit kinyílni a világ fele.
soltika!
Kösz a kiegészítést, teccet.
(akkora a micimackó szakirodalom, hogy magam is tervezem a beszállást, mongyuk így: Micimackó kedvenc ételei)
(Bence üdvözli a Fincit)
rock
sajna nem tudom, de Korál, az biztos, a szám címe pedig "A szeretet koldusai". És találó, nem?
dudusch!
A topik nem Rólad szól (de ezt tudod, mert előre jeleztem ezt a témát, amikor telefonon hívtál)
Ezokból nincs is mit lezárnom, mert el sem kezdtem semmit (és nem is csatlakoztam)
Én azt szeretem nagyon látni, amikor valaki balkézzel mutogat, hogy "nézzétek, hogy kavarja a szart!", a jobb kezét meg a háta mögé dugja. Miért? Mert könyékig szaros. Természetesen a szarkavarástól.
"Szar! Szart a szarnak! A szar is le van szarva!" (Dutyi-dili)
Asszem, át ezt kéne kopiznom a kakiszex meg a filmes idézetek topicba! :-))))))
medve
a"Korál"idézet a végén nem rossz,
az ember születésénél még őszinte ,azután meg nevelik!/sok helyen a veréssel keverik a nevelést/
Finci kutya/kavarós, korlátozott autonóm/ + soltika/aki a póráz másik végén is lehet,továbbra is tollashátú/
Ps:megint sikerált elérned ,hogy a micimackóhoz nyúljak:/első oldal/
MICIMACKÓ
Az olvasóhoz
Köszöntünk, kéz a kézben
(részemről mondjuk mancsot),
hogy teljesitsük részben
kérésed és parancsod,
mely minket felidézett,
mint mackóvágy a mézet.
Róbert Gida meg én
egy lélek,két legény,
egymást nagyon szeretjük,
és együtt
s evégett
ketten szeretünk téged
/forditotta:Karinthy Frigyes/
liblib!
IMHO csak azon lehet segíteni, aki maga is akarja. Írod: elkeserít ez az állapot és nem tudod, hogyan próbálkozz. Nem tudom, kell-e próbálkoznod. Nem tudom, testvérednek valóban szüksége van-e arra, hogy segítsenek rajta. És egyáltalán nem biztos, hogy segítő szándékot lát a Te "próbálkozásaidban".
Tudod, az jut eszmbe, hogy amikor 1990-91-ben a pszichés egyensúlyról tartottam előadásokat, szinte minden alkalommal odajött hozzám valaki azzal, hogy elküldené hozzám a feleségét (férjét, fiát, anyját) Miért? -kérdeztem. Mert nem bírom elviselni, hogy eztmegazt csinálja - mesélte az illető, soxor lilába váltó fejjel.
Csak annyit kérdezek itt most Tőled: szerinted kinek kellett volna eljönnie hozzám? (segítségül: ki is nem bírt elviselni valamit?)
rock!
én biztos vagyok abban, hogy rendbe jönnek a dolgok. A természet ugyanis csodálatos (még az emberi természet is) és nem tűri a váluumot, állandóan egyensúlyra törekszik.
elbéjé!
írod
"A saját gyengeségeim és hibáim felett érzett elnézés pedig megtanit mások hibáit sem túldimenzionálni. Ezek a dolgok pedig azért fontosak, mert a világ és az emberekhez való viszonyunk saját magunkból indul ki, nem puszta közhely az, hogy ahhoz, hogy szeretni tudj, magadat is kell szeretned, vagy legalábbis elfogadnod. "
Szívem szerint szóltál. Annyi az eltérés, hogy az emberi hiba (mivel EMBERI) nem "elnézésre" hanem elfogadásra szorul. Sokan gondolják úgy, hogy "másnak is vannak hibái, akkor miért én lennék a kivétel" de ez csak takarózás, kicsi önámítással fűszerezve.
Én kiegyensúlyozott embernek tartom magam. Elfogadom a hibáimat és nem esem kétségbe miattuk, ugyanakkor a felismert értékeim miatt sem érzem magam többnek. És elfogadom a másik embert olyannak, amilyen.
(nem volt mindig így)
kedves másikegylány!
Persze, hogy benne vagyok. Úgy tíz éve, a harmadik X körül) sikerült egyenesbe kerülni önmagammal, addig meg nagyon nehéz volt. Aztán terapeutaként évekig benne voltam, közvetve. És éppen azért
tudtam elmélyülni a kérdésben, mert volt egy kemény sajátélményem. (mottó: ne menjen szexológusnak, aki még nem volt impotens)
Nagyob tetszik, amit a szemlélődésről írtál. Ez a legtöbb, amit egy ember megtehet: MEGÉLI a dolgokat, nem pedig megérteni és megváltoztatni törekszik.
Az viszont nem nyerő, ha valaki pszichológiai szakirodalmat olvas akkor, amikor nehezebb periódusában van. Ugyanis az emberek többsége ha a reuma tüneteiről olvas, azonnal fájlalni kezdi a derekát...
Lakki
rulez!
dudusch!
Nem tartom szerencsésnek a velem kapcsolatos indulataidat a nyilvánosság elé tárni. Egyrészt nem rólam szólnak, hanem Rólad, másrészt nem volna etikus, ha reagálnék rájuk. Ahhoz már túl sokat elmondtál a dolgaidról.
Sziasztok!
Most mar vegkepp nem ertem, hogy ki serult meg es milyen modon. Azt hittem medwe ker segitseget. Olyan elkeseredettnek tunt a nyitobeszede. Bocsanat.
Remelem rendbe jonnek a dolgok.