Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

noresz87 Creative Commons License 2019.09.22 0 0 365

Sziasztok!

 

Aki Mallorcan bérelne autót, írjon nyugodtan és segítek benne! :)

 

 

- full biztosítással

- letét nélkül

- korlátlan km-rel

 

nora.traveller14@gmail.com

HNNAnita Creative Commons License 2019.09.18 0 0 345

Sziasztok! Nem egyértelmű sajnos számomra sem az autobérlés. A letétnek kell a hitelkártyán meglennie vagy az önrésznek is? Portugáliában Faro reptéren akarok bérelni. Tud vki esetleg segíteni? Köszi! 

Tropea Creative Commons License 2019.09.10 0 0 363

Alapvetően neked van igazad abban, hogy a helyszínen érdemes mindent rendezni, de az emberi tényezőket sem szabad elfelejteni. Más az, ha nem várnak rád a családból, illetve a szállásadó a megbeszélt időpontban a préri közepén, és van türelmed a küzdelemre. Sajnos sokan hajlamosak vagyunk az egyébként is drága nyaraláson irracionális döntéseket hozni a pillanatyni kényelem céljából.  Miközben itthon odafigyelünk arra is, hogy mire költünk el egy ezrest a megszokott környezetben, távoli vidéken a fáradtságtól vezérelve (pl. "együnk végre valamit az első helyen") időnként rosszul döntünk, és szórjuk a pénzt. Egy külföldi nyaraláson a sok százezer forint elköltése mellett pár 10 000 Ft (végleges vagy ideiglenes) feláldozása relatíve kevesebbnek tűnik, főleg euróban kifejezve.

 

Az is a gond az autóbérléssel, hogy kiszolgáltatott helyzetben vagy. Egyrészt nem látod át a trükkös tételekre bontott számlát, másrészt be van fizetve egy komoly összeg a közvetítőnél, harmadrészt pedig nem lesz kocsi a feneked alatt, amíg nem írtad alá a szerződést.

 

Teljesen más, ha például egy éttermi számlával próbálnak meg átverni. Sajnos sokadjára tapasztaltuk most is Pugliában, hogy még a Tripadvisoron is kiváló osztályzattal szereplő éttermekben megpróbálják átverni a külföldit, föleg ha alkoholt is fogyasztott. Most példálul 80 eurós számlát hoztak ki az 50 eurós helyett. Ilyenkor az ember, ha nem balfácán, és van egy kis nyelvismerete, reklamál, és nem fizet, amíg nem kapja meg a rendes számlát. Ha pedig nem adnának igazat (ilyen még nem volt), ott lehet őket hagyni az általunk helyesnek tartott összeggel, vagy akár 0 euróval. Az a nagy különbség az autóbérléshez képest, hogy te már megkaptad amit akartál, mehetsz tovább a parttalan vita esetén, hacsak nem küldenek rád verőlegényeket. :-)

Előzmény: dundalk (361)
Tropea Creative Commons License 2019.09.10 0 0 362

Nem kizárt, hogy úgy van, ahogy írod, de egyelőre több ellenérv van ezzel szemben. 

 

1. Omaha 80 hozzászóló visszakapta az RC-től az összes "road tax" és "location surcharge" címen levont összeget annak ellenére is, hogy maga az autóbérlés összege magasabb volt költségekkel az RC-nél, mint a Budget (nálam Avis, de ugyanaz a banda) számláján költség nélkül.

 

2. Továbbra sem logikus nekem, hogy egy válaszható extra után az adón (VAT) felül miért kellene további költséget fizetni, és ezáltal megemelni az útdíj és a helyi költség tételeket. Ha ez így is lenne, vajon százalékosan miért kellene kevesebb útdíjat fizetni a drágább extra, mint az olcsóbb bérlési tétel után? Nálam ugyanis így jönne ki a matek (kb. 80 euró helyi költség és útdíj a 208 eurós bérlésre, valamint 70 euró körüli ugyanilyen extra költség a közel 300 eurós biztosításra, valamint egy 120 eurós tankolási opcióra).

 

3. Sok mindent elolvastam az autóbérlésről, többek között az általad régebben ajánlott oldalakat is, de sehol nem találkoztam azzal, hogy a méregdrága* helyi biztosításra még további költségeket kellene fizetni tematikailag oda nem illő címeken.

 

Ettől függetlenül lehet, hogy nem nekem lesz igazam, és éppen azzal fog elküldeni az RC, amit te is mondtál. Mindenesetre pontosan ugyanilyen szituációban tavaly még az ügyfélnek adtak igazat, ha hiszünk a hozzászólónak.

 

* Kb. 300 000 Ft önrész kiváltására utólag már hülyeségnek tartom a közel 100 000 Ft-os helyi biztosítást. Nyilván annak tükrében is, hogy nem történt semmi az autóval. Nekem mindenesetre nem kellemetlenek a dél-olaszországi vezetési, parkolási élményeim (igaz nem is kerestem a helyet soha a főtértől 2 méterre, ahol egymásnak ütközve állnak az autók), így legközelebb beérném egy olcsóbb közvetítői biztosítással ilyen hosszú úton. Éppen 2 hétre a legelőnytelenebb helyi biztosítást kötni, mert ilyenkor a legrosszabb ár-érték arányban. 15 napos bérlésig ugyanis egyre drágább, utána pedig 30 napig már állítólag nem emelkedik tovább az ára. A helyi biztosítás rövidebb utakra jó amikor abszolút értékben nem olyan sokkal több, mint a közvetítő visszatérítési ajánlata.

 

Előzmény: dundalk (361)
dundalk Creative Commons License 2019.09.10 0 0 361

Azt tisztázzuk, hogy egyoldalon állunk. Nem feltétlenül egyszerű több részkommentből rekonstruálni egy számlát tételesen.

 

A számlázás szerintem szándékosan nem egyértelmű.

Ha te fizetsz 100 eurót mondjuk a RC oldalán abban benne van az adó meg illeték. ugyanez a kölcsönző számláján tételesen le van bontva, így a bérleti díj kevesebb lesz, a többi meg külön tételként szerepel majd.

Ha veszel valamit a helyszínen pl. biztosítást, akkor azt megint csak adó+illeték is terheli. Szerintem a 80 euró többlet a biztosításodat terheli, nem a bérleti díjat.

 

Továbbra is azt mondom, hogy ott a helyszínen kell rendezni az ilyen nem egyértelmű helyzeteket, fáradtság stressz és síró gyerek ellenére is.A te pénzedről van szó, amit a kölcsönző inkább a saját számláján szeretne látni. Aláírás után otthonról már nehéz lesz bizonyítani, hogy nem akartad aláírni. 

Előzmény: Tropea (360)
Tropea Creative Commons License 2019.09.09 0 0 360

Arról is érdemes beszélni, hogy az Avis már azzal összezavarja az ügyfelet, hogy a bérleti díjat kisebb összegben jelöli meg, mint a Rentalcars. Cserébe viszont olyan nagy költségeket számol fel, amellyel együtt a bérleti díj már magasabb, mint a Rentalcars-nál befizetett összeg. Utóbbiban viszont ugye benne vannak elvileg ezek a költségek. Mindez jól nyomon követhető omaha80 előbb idézett hozzászólásában. Az én esetemben (2 hetes bérlés, középkategóriás autó) 287 euró volt a Rentalcars-os befizetés, ám az Avis úgy számolt, hogy 208 euró a bérlés, és kb. 150 euró az útdíj és a helyi adó. Valójában tehát a különbözettel, kb. 70 euróval loptak meg (azaz 50 ezer forint helyett kb. 20 ezerrel). Érdekes viszont, hogy omaha80 esetében nem kizárólag a különbözetet, hanem az összes költséget visszafizette a Rentalcars.

Előzmény: Tropea (359)
Tropea Creative Commons License 2019.09.09 0 0 359

Csak ismétlésként omha80 tavalyi hozzászólása:

 

"Szia,

 

a bérlés rész így nézett ki a számlán: 

 

Rental Costs Group B (€) Quantity Net Price VAT (22.00%) Gross Price
Product 1H                                        84.43      18.57        103.00
11 day group B rental, including Damage Waiver, Theft Protection and unlimited free mileage
20 % discount (on time and mileage only) -16.89 -3.72 -20.61

 

És a rentalcars-os megrendelést meg így vonta le:

Prepayments (Voucher) -101.57 -22.35 -123.92

 

Ill. ezt utalta vissza végül a rentalcars:

Fees and Surcharges
Location surcharge 41.66 9.17 50.83
Road Tax 22.55 4.96 27.51"

 

Egy másik hozzászólásban azt is leírta, hogy vett a helyszínen önrészt nullázó biztosítást. Ehhez viszont nyilvánvalóan semmi köze a location surcharge és a road tax megjelölésű tételeknek, hiába hazudták ezt pl. nekem is ma a helyszínen. Egy csomó oldalon olvasható, hogy ezt repülőtéri kölcsönzők szokták költségként (és nem választható extraként!) felszámolni, mert őket is sarcolja a repülőtér. A probléma ott kezdődik, hogy a közvetítő (az esetünkben a Rentalcars) az ügyfelet biztosítja arról a foglalás során, és az online fiókban megtekinthető, ám nem nyomtatható visszaigazolásban, hogy a bérleti díjban benne vannak a fenti költségek. A nyomtatható és egyben a helyi kölcsönzőnek átnyújtandó visszaigazoláson ez már nincs rajta egyértelműen igazolható módon. Ezért vehetnek szerintem palira egy csomó embert. Ilyenkor felesleges a Rentalcars ügyfélszolgálatot hívni, mert ők vélhetően nem veszik fel abban a pillanatban a kapcsolatot a helyi kölcsönzővel. A helyi főnököt kérni tényleg jó ötlet lehet annak, aki nem fáradt, kialvatlan kisgyerekkel került sorra hosszú várakozás után úgy, és nem is kell még órákat autóznia.

Előzmény: Tropea (358)
Tropea Creative Commons License 2019.09.09 0 0 358

Nem igaz, hogy nem érted. Ugyanígy nem értetted a tavalyi hozzászólónak sem. Mindketten vettünk biztosítást, de ettől függetlenül felszámoltak olyan költségeket, amelyeknek ehhez semmi közük. 

 

I

Előzmény: dundalk (357)
dundalk Creative Commons License 2019.09.09 0 0 357

"helyszínen vásárolt teljes védelemhez tartoznak" ja hogy biztosítást vettél nem adót fizettél. azért ez nem ugyan az.

mit lehet tenni? felhívni a rentalcarst, tisztázzák a helyzetet. hívod a főnököt, de nem aláírni az önkéntes választást, ha nem önként választod.

Előzmény: Tropea (356)
Tropea Creative Commons License 2019.09.09 0 0 356

Mégis mit kellett volna tennem, ha nem volt olyan egyértelmű igazolás a kezemben, amely alátamasztotta volna az igazamat? A másik hozzászóló is így járt. Úgy tűnik, hogy nem egyedi esetről van szó. Aztán lehet, hogy majd megjárom, és nekem nem fizet ugyanilyen szituációban a Rentalcars, mint a fórumtársnak. Mindenesetre hiába készültem előre, lenyúltak. Leadásnál is próbáltam reklamálni, és olyan hazugsággal álltak elő, hogy ezeket a díjakat nem fizethettem ki előre a Rentalcars oldalán, mert a helyszínen vásárolt teljes védelemhez tartoznak. Na persze, a helyi díj és az útdíj. Maffia... 

 

 

Előzmény: dundalk (355)
dundalk Creative Commons License 2019.09.09 0 0 355

"helyi adók és az útdíj" na ez biztosan nincs 50.000 forint, főleg ha előre fizettél mert akkor már az árban van. Általában ez úgy 10-20%-a a teljes bérleti díjnak reptértől függően.

Gondolom aztán simán belementél, hogy utólag rendezd meg alá is írtad még úgy is, hogy nem értettél egyet..

Előzmény: Tropea (353)
noresz87 Creative Commons License 2019.09.08 0 0 354

Sziasztok!

 

Aki Mallorcan bérelne autót, írjon nyugodtan és segítek! Full biztosítással, letét nélkül, korlátlan km-rel!

nora.traveller14@gmail.com

Tropea Creative Commons License 2019.09.07 0 0 353

Mi pontosan ugyanígy jártunk Bariban az Avis céggel a Rentalcars oldalon keresztül foglalva. Hiába mondtam az ügyintézőnek, hogy a foglalásban már benne vannak a helyi adók és az útdíj, hajthatatlan volt, és ezeket is felszámolta a helyszínen kb. 50 000 (!) Ft értékben. Az a baj, hogy a Rentalcars az online fiókban feltünteti, hogy ezek benne vannak a kölcsönzés árában, de a helyi ügyintézőnek átadandó visszaigazolásuk már nem egyértelmű ebben a tekintetben. Mindjárt megyünk haza, és remélem, hogy mi is visszakapjuk ezt az összeget a Rentalcars-tól, miután reklamálunk a bérlés lezárásakor. 

Előzmény: omaha80 (287)
dundalk Creative Commons License 2019.09.02 0 0 352

itt egy példa a feltételekből:

 

Letét

Ez az autókölcsönző EUR 500.0 összegű letétet kér az átvételkor. 

 

Biztosítási fedezet terjedelme

Töréskárra vonatkozó biztosítás: Adó nélkül; Önrész 1,390 EUR

Lopásbiztosítás: Adó nélkül; Önrész 1,500 EUR

 

Mindent fedező csomag: 30 EUR naponta Adó nélkül; Önrész 0 EUR

 

tehát 500 euró letétet hagysz, van önrészed az adott kár esetére maximálva, és van egy biztosítás amit megvehetsz helyszínen, ahogyan látod ezzel az önrész nulla lesz.

Van vagy 15 kölcsönző és ezek a számok eltérhetnek. Ha bármi kétséges kérdezz a foglalás előtt tőlük.

 

(A goldcar, Rhodium, interrent triumvirátust került ha mód van rá)

Előzmény: aksoko28 (349)
Tshu-hash Creative Commons License 2019.09.01 0 0 351

A kinezete alapjan a cartrawler adja a hatteret, mint sok masik legitarsasagnak is. Szerintem nem magara az oldalra kell odafigyelni (persze arra is erdemes), hanem a kolcsonzo cegek ertekeleseit megnezni, azoknak utananezni.

Előzmény: aksoko28 (350)
aksoko28 Creative Commons License 2019.09.01 0 0 350

A Ryanair oldalán elérhető autóbérlésről vannak tapasztalatok?

Előzmény: aksoko28 (349)
aksoko28 Creative Commons License 2019.09.01 0 0 349

Nem igazodom el ezen az oldalon. Azt írja, hogy az önrész mértéke plusz egy tank benzin ára a fedezet. De melyik önrészé? A lopás vagy törésre vonatkozó? Nem derül ki továbbá az sem, a biztosítás milyen mértékben csökkenti a kauciót. Tudsz ebben segíteni?

Előzmény: dundalk (347)
aksoko28 Creative Commons License 2019.09.01 0 0 348

Köszönöm!

Előzmény: dundalk (347)
dundalk Creative Commons License 2019.09.01 0 0 347

A bérleti díjban van biztosítás, szerintem olvasd el EZT a témában, hogy egyértelmű legyen.

Előzmény: aksoko28 (345)
dundalk Creative Commons License 2019.09.01 0 0 346

Ha közvetítő oldalon foglalsz akkor jó, ha a kölcsönző saját weboldalán, akkor ott többnyire a foglaláshoz és az átvételhez használt kártyának meg kell egyezni.

Előzmény: Ultras_1899 (344)
aksoko28 Creative Commons License 2019.09.01 0 0 345

Üdvözletem!

Tapasztaltabbaktól szeretnék érdeklődni, hogy melyik oldalon érdemes autóbérlést intézni, ha Olaszországba utazunk (Bergamo). Szükséges-e a kaució vagy biztosítás van beépítve a bérleti díjba? Ha igen, milyen összegű?

 

Köszönettel:


Gábor

Ultras_1899 Creative Commons License 2019.08.27 0 0 344

Autót szeretnék Mallorcán foglalni és az merült fel bennem, hogy az működik-e, hogy a foglaláskor a Revolut kártyámmal kifizetem az autót, mivel itt a legjobb a váltási arány, majd amikor az átvételkor zárolni akarják a biztosítást, ahhoz meg használom a Wizzair hitelkártyát?

dundalk Creative Commons License 2019.08.23 0 0 343

szerintem nem, mert ekkor nem lenne kivéve.

Előzmény: BorsónéVica (342)
BorsónéVica Creative Commons License 2019.08.19 0 0 342

Köszi, a "kivéve felsoroltakra" lehet a helyszínen biztit kötni szted, már ahol nincs benn?

Előzmény: dundalk (341)
dundalk Creative Commons License 2019.08.19 0 0 341

A Full insurance nem jelenti azt, hogy mindent fedez. ez pont azt jelenti amit írtak, hogy kivéve a felsoroltak.

Előzmény: BorsónéVica (340)
BorsónéVica Creative Commons License 2019.08.18 0 0 340

Sziasztok, Valaki tudna ebben segiteni?Nincs tapasztalatom autóbérlésben, egyszer béreltem Andaluziában.

Most Podgorica reptéren vennék fel 4 napra, levélben kértem tájékoztatást a SirPrice cégtől, de nem igazán tudom azt a részét értelmezni, hogy a full biztositásban nincs benne szerintük az üveg,tükör,kerék.

Bemásolnám ide a válaszukat:

 

We would like to inform you that the rental price, for this period, at Podgorica Airport, is 35.00 euro for car category like Fiat Panda, Citigo or similar. 
Please, note that we are not able to confirm you the brand of the car, as it depends on their availability and we will offer you a car under the same characteristics.

Moreover, we would like to inform you that, in our offer, is included the Collision Damage Waiver insurance. Our representative will block, through your credit card, the amount of 550.00 euro, as deposit. This amount is completely refundable, since no damages have been occurred until your drop off time.
There is another option of insurance, the Full Damage Waiver, with an additional daily charge of 8.00 euro (VAT included), so as to reduce the deposit amount to zero. 

However, you should provide a credit card on your name for both insurances. Unfortunately, we would like to inform you that we cannot accept a debit card or cash, for the deposit amount.
 Please note that in both cases the insurance does not cover damages at the following parts:
•    underneath the car;
•    glasses and mirrors;
•    tires.

 

Kindly take into account that our Podorica airport office is open from 08:00 to 20:30; anyhow, it offers a 24/7 service with a 25.00 euro extra fee (VAT included) per service (e.g. in your case for the drop off).

The said extra fee is to be paid locally, upon arrival.

noresz87 Creative Commons License 2019.08.14 0 0 339

Sziasztok! 

Mallorca-n tudok segíteni autóbérlésben. 2 hete jöttem haza a szigetről, ahol le is teszteltem és nagyon jól működik. 4800km volt az autóban, amit kaptunk, még 700-at beletettünk. 9 napra 180 € alatt foglaltuk, főszezon közepén. Amit kaptok:

✅+ 2 óra ingyen, ha pl.:11:00-kor veszed fel, 13:00-kor adhatod le

✅Korlátlan km

✅Ingyenes reptéri transzfer

✅Tele-tele tank

✅Full biztosítás

❌Nincs egyéb költség

❌Nincs letét

❌Nincs benzin kaució

Fizetés debit/credit kártyával (Visa/MasterCard)

📩Részletekért keressetek nyugodtan: nora.traveller14@gmail.com

 

Tropea Creative Commons License 2019.07.23 0 0 338

Most melyiket választanád Bariban?

Előzmény: violavirag (337)
violavirag Creative Commons License 2019.06.27 0 0 337

Goldcarral kapcsolatos tapasztalatomat szeretném megosztani, hátha valakinek segíteni fog. Rutinos bérlők vagyunk, 1 évben legalább 10-15 alakalommal bérelnünk autót.Több alkalommal béreltünk már Olaszországban, de eddig kizárólag az északi részeken. Most a csizma sarkát szerettük volna felfedezni, és a Rentalcars-on kersztül Bari repülőtéren történő átvétellel  béreltünk autót, mint kiderült a Goldcar kölcsönző cégtől. 10 napra  280 Eur nem volt sok, és az eredeti szerződésben nem kötöttünk biztosítást, mivel több helyen olvastuk, hogy előfordult, hogy kétszer számították fel a gynútlan utazóknak. Az autó átvételekor szembesültünk azzal, hogy a plussz biztosítás 264 Eur lenne a 10 napra.Ezt messze a legdrágább biztosítás volt, amit eddig még autóra kötöttünk. A másik opció (amit mi választottunk)  1100 Eur depozit zárolása, amit kölcsönző a végén természetesen felold a végén.Eltelt 1 hét, és még nem történt meg, de gondolom ezzel nem lesz gond. De akiknek nem volt 330000 Ft a hitelkártyáján, arra jól rásózták a méregdrága biztosítást, mert nem volt opció. A másik, hogy az autót egy koromsötét mélygarázsban adták át, tele karcolásokkal, ami a hibajegyzéken nem volt feltüntetve. Úgyhogy reklamáltunk, rengeteg fényképet készítettünk napfénynél, és még aznap írtunk a Rentacars-nak is, hogy le legyünk védve. Úgyhogy nagy óvatossára és körültekintésre intek mindenkit a Goldcar kölcsönzővel!!!!!

tozeishitsu5 Creative Commons License 2019.06.21 0 0 336

Szia, Mi ugyan külföldön béreltünk, de ezen az oldalon, már többször is: economybookings.com

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!