Keresés

Részletes keresés

Nyihaha Creative Commons License 2008.10.25 0 0 187
Van egy kérdésem, kiváncsi vagyok a véleményetekre:
Öcsémnek adótartozása van, Az Apeh ráterhelte a tartozást a szüleink lakására, amiben anyánk 75%-ba tulajdonos. A maradék 25%-on osztozunk öcsémmel.
A napokban megjelent egy APEHes ügyintéző nyugdíjas anyánknál azzal, hogy felvételeket, fotókat szeretne készíteni a lakásról, mert meg akarják hírdetni a lakás azon részét, ami öcsém tartozására lefoglaltak (bejegyzés a tulajdoni lapra). Anyám elhajtotta öket a fenébe, DE
kérdezem szerintetek milyen alapon kezdenek el egy ilyen akciót?
Milyen személyiségi jogokat sérthet egy ilyen akció?

Nyihaha
tschuby Creative Commons License 2006.07.24 0 0 186

A nyugaton alkalmazott technológia az, hogy az APEH "kiszámolja" mennyi pénzt kerestél feketén és az elmaradt SZJA-t bevasalja rajtad. A számolás módja szubjektív, de nagyságrendjében reális, azaz ha egy 20 milliós lakásból hiányzik 8 millió, akkor "csak" 2-3 milliót kell befizetned.

Nagyon remélem, hogy a 20milliós vagyonokon nem nagyon vizsgálnak semmit, amig vannak 100milliós ingatlanok, amelyeket készpénzért vesznek.

 

A hova utaztam és mikor kérdést "nyugaton" úgy oldják megm hogy az APEH ellenőr, ha kijön a lakásodra és az asztalon vagy a falon lát egy fényképet, amelyen a fényképezőgép dátumával feliratozott Karib-tengeri nyaralás van, akkor az alapos gyanúja lehet az SZJA csalásnak. Ha kapsz fülest, hogy jönnek, akkor a Van Gogh-ot elrakhatod (házkutatást nem csinálnak ugyebár), de ha nincs fülesen, akkor egy egész életet le kell élned azzal a tudattal, hogy van festményem, csak el van rejtve.

 

Az egészről pedig... az APEHnak sokkal olcsóbb a médiában lekommunikálni, hogy "nagy vizsgálatok lesznek", kb 1milliót Ft-ból megvan, minthogy elvégezni a vizsgálatokat :)

Előzmény: xndwxnu (185)
xndwxnu Creative Commons License 2006.07.22 0 0 185

Sziasztok,

 

Azt szeretném tőletekmegkérdezni, hogy milyen velejárói vannak egy vagyongyarapodási vizsgálatnak, ha valaki nem tudja igazolni, hogy miből vette az ingatlanjait és az autóit, és hogy egyáltalán miből utazott drága utakra.

 

EZt a drága utat nem nagyon értem, hoyg egyáltalán hogyan tudják visszakeresni az apeh-osok, hogy hova utaztam és mikor..

 

Üdv

 

xbd

Wic Creative Commons License 2005.06.01 0 0 184

Júliustól akcióba lépnek a vagyonvadászok. Vagyonfelderítő osztály alakul az ORFK Nemzeti Nyomozó Irodáján belül, melynek feladata a bűncselekményekből származó vagyonok felkutatása.

 

A vagyonvadászok dolga lesz a cégfantomizálások felderítése, de veszélybe kerülnek azok a vállalkozások is, amelyek számlagyáraktól vásároltak hamis számlát és amelyek fekete munkásokat alkalmaznak. Az adónyomozók alkotta osztály a lakosság megkárosításának felderítésével is foglalkozik, pl. a lakásmaffiával.

HírTV

Előzmény: L.A. (-)
Korovjov Creative Commons License 1998.12.09 0 0 183
Sic, :-(.
Lehetett volna a rendorséget is erosíteni, de a gazdaságvédelem ezer dologgal foglalkozik, ezek meg specialisták lesznek.
A gazdaságvédelemtol jó ügyszám-statisztikákat várnak adóügyben, ezektol meg bevételt.
sic Creative Commons License 1998.12.09 0 0 182
Korovjov!
Nagy bánatomra, megkezdődött a süketek párbeszéde - már amúgy a T. Házban -,ahogy az előre látható volt. Csak figyeld meg a folytatást.
Egyébbként ha már itt tartunk, mi a fenének egy újabb "rendőrség", ha jogaiban pont úgy korlátozott,mint az eddigi. Nem lehetett volna a meglévőeket erősíteni. Majd nézzétek meg micsoda szakmai és anyagi versenyfutás és egymásra mutogatás kezdődik meg a zsaruk, a VPOP és az adósok között. Mert a törvény az, mint tudjuk, átmegy.
Az ÁSZ és jogosítványai pedig egy külön mise. Igaz, hogy nem ellenőrizheti csak a gazdálkodás jogszerűségét, de lát-e olyan mélyre, hogy a hibás miniszteri, vagy akár osztályvezetői rendelkezések végrehajtásából adódó pazarlást felfeddje?
Lásd 24/1995 PM rendelet, amely megnyomorítja a nyomtatvány-kereskedő (én) mindennapjait és két év után kiderült, hogy annyit ér, mint a TB vényellenőrzési rendszere. Ja, jó megközelítéssel csak az APEH-nek évi 70-80 millájába kerül a felesleges nyilvántartósdi. Ezt a legtökösebb adu ÁSZ sem láthatja, mert nem állnak beszélőviszonyban az emberekkel.
Korovjov Creative Commons License 1998.12.09 0 0 181
Vajk,
szerintem legalább 3x válaszoltam rá, az ÁSZ miért nem lényegi kérdés, ha arról vitatkozunk, veszélyes-e az APEH-rendorség. (Valószínuleg jó lett volna, ha mész még lejjebb.)
Az ÁSZ közintézmények gazdálkodásának a törvényességét ellenorzi, és az életben nem fog feltárni rendorségi túlkapást: nem ez a feladata.
Kb. annyi köze van egy lehallgatókészülék használatának a jogosságához, mint Varnus Xavérnak egy 89-atomos szénhidrogén-molekulához. Másképp kifejezve, akkor találkozik az adórevizor vizsgálata az adórendor vizsgálatával, amikor a Mars a Jupiterrel.
Nem véletlen, hogy a mai parlamenti vitában senki nem ejtett egy szót sem az ÁSZ-ról, mivel az ellenzékiek is tudják, hogy nem ez itt a kérdés.
Egyébként megszereztem a törvénytervezetet és a módosításokat. Az APEH rendorsége nem kap semmilyen plusz jogosítványt a rendorséghez és a VPOP-hoz képest. Pontosan ugyanazokhoz a dolgokhoz van szüksége bírói-ügyészi engedélyre, mint amihez az említett két szervezetnek.
A legerosebb érv, amit ellenzékitol hallottam, Hack Péteré volt, aki azt mondta, fura lenne, ha az APEH rendorségi eroszakkal hajtaná végre a Pénzügyminiszter rendeleteit.
Meg lehetett volna tole kérdezni: és mi van a VPOP-val?
Az Al Capone helyettese féle kifejezésekkel jó óvatosan bánni. Az elozo koalíció néhány politikusa bajba kerülhet Postabank ügyben, egyikük miniszterelnök volt. De a lehetséges vizsgálat végét az o esetében sem kéne megelolegezni. Simicska ellen feljelentés sem született.
Vajk Creative Commons License 1998.12.08 0 0 180
Korovjov,
Nem tunt fel, hogy sic is a garanciakat hianyolja? O is attol fel, hogy "az elso felvonasban feltuno fegyverek el fognak sulni". Es en is.
Hajtsak be az adot. Uccu neki. Verjek lancra azokat, akik a tanszereket elszamoljak irodai ktsg-nek. De valoban ezek miatt lesz meg a koltsegvetes beveteli oldala? valoban fegyver kell ehhez? Valoban nelkuloznie kell ennek minden nyilvanossagot es demokratikus ellenorzest?
Az USA-ban mindenki fel az adoellenoroktol. Mert kepzettek, mert pitbullkent mennek a szag utan,,es ha elkaptak, nem engedik. Legyen itt is igy.De az ottani adorendoroket nem "Al Capone helyettese" vezeti.Az ottani rendzser megengedi az ellenorzest, sot meg bele is nezhetnek, nem lesznek az ugyek 90(!) evre zarolva.
Nyilt az ottani dolog, nem annyira gyanusan susmosolo, mint ahogy itt tervezik.
Es bocs, az elobbi duplazasert!
sic Creative Commons License 1998.12.08 0 0 179
Korovjov!
Igazad van, várjuk ki a végét, ha száz év múlva lesz is. A "Gömbösözö..." elején a szándék nekem világos, sőt az E.P. idézet akár az egész törzsasztalnak iránymutató lehetne, csak egy kissé idealista. Az igazán dühítő, hogy időről-időre feltünnek ilyen bunkózós verőlegények még itt is, ahol azt hinné az ember, hogy nyugodtan lehet VÉLMÉNYE mindenkinek, legfeljebb azzal nem ért mindenki egyet. Na, de ebből mára elég, mert még kettőnk násztáncának fog tűnni ez a topic. Ciao!
Vajk Creative Commons License 1998.12.08 0 0 178
Korovjov,
Akkor idezem azokat a reszeket, amikor szerinted nem valaszoltam:

"Az egyetlen testulert amelyik vizsgalhatta vol a az Apeh-et, nem teheti. Pontosabban Simicska ugyeben azert nem vizsgalodhat, mert nincs meg a jogi szabalyozas azon a teren."

"Nem azt mondtam, hogy az ASZ ellenorizze az APEHET !! Hat eppen ez az, hogy nincs semmifele ellenorzes az APEH felett."

"hogy Simicskat mar nem ellenorizheti az ASZ."

"Amikor elkezdte, a kormanytobbsegu bizottsag megallapitotta: nincsenek meg a jogi feltetelek ahhoz, hogy az ASZ vizsaglja Simicska ugyeit."

Tobbet nem mentem lejjeb a topicba, pedig meg talaltam volna.

Vajk Creative Commons License 1998.12.08 0 0 177
Akkor idezem azokat a reszeket, amire szerinted nem valaszoltam:

"Az egyetlen testulert amelyik vizsgalhatta vol a az Apeh-et, nem teheti. Pontosabban Simicska ugyeben azert nem vizsgalodhat, mert nincs meg a jogi szabalyozas azon a teren."

"Nem azt mondtam, hogy az ASZ ellenorizze az APEHET !! Hat eppen ez az, hogy nincs semmifele ellenorzes az APEH felett."

"hogy Simicskat mar nem ellenorizheti az ASZ."

"Amikor elkezdte, a kormanytobbsegu bizottsag megallapitotta: nincsenek meg a jogi feltetelek ahhoz, hogy az ASZ vizsaglja Simicska ugyeit."

Tobbet nem mentem lejjeb a topicba, pedig meg talaltam volna.

Korovjov Creative Commons License 1998.12.08 0 0 176
Sic,
hát, én egy kicsit lemaradtam, az anyázásból viszont nekem is kijutott. Azért én még nem mondtam le arról teljesen, hogy lesz itt még más is, konszolidáció ide, vagy oda.
A vita nyilván olyan lesz, mint leírtad. Én inkább azt várom tole, hogy végre pontosan látni fogjuk, hogy mi is az, amirol beszélünk. Itt sokan úgy kajabáltak, hogy diktatúrát, hogy nem is tudják, mirol van szó.
P.S. a Gömbösözok topic elejére gondoltam, mert te utaltál rá. Nem anyázás céljából indult, fordítva.
sic Creative Commons License 1998.12.08 0 0 175
Korovjov!
Igen, láttam a topic elejét is és még mindig nem vagyok nyugodt, mert egyenlőre az egyetlen garancia amit Te is és a hivatalban lévők adnak az az, hogy rendben lesz minden, mert mi azt igérjük. Már megbocsáss, de ez és itt olyan kevés mint kempingsajtban a sátorvas.
A parlamenteben holnap kezdődő vita, pedig - és ezt bátran lefogadom - pont olyan lesz mint az elmúlt 8 évben volt. Süketek beszélnek, azután ordítanak, majd anyáznak és a végén a kormánytöbbség beindítja a szavazógépet.
Ne hidd, hogy kiábrándult ember vagyok és utálom a politikát - én is voltam KISZ-es (bár az már inkább a bulizásról szólt), lelkes rendszerváltó -, de egyre inkább egyetértek a Kéry L.-val, aki Antalék első évében azt mondta, hogy téved az a politikai elitt amely azt hiszi, hogy megkezdődött a politikai konszolidáció. Igen is tart és még sok évig tartani fog az átalakulás. Nekem csak azzal van bajom, hogy már 40 éve átmeneti társadalomban élek és még kilátásom sincs arra, hogy mondjuk 5 évig nyugalomban, tervezhető családi gazdaságban éljek.
Korovjov Creative Commons License 1998.12.08 0 0 174
Sic,
végignézted, hogy kezdodnek azok az oldalak?
A törvényi garanciákról inkább holnap beszéljönk, akkor kezdi el tárgyalni a Parlament, és akkor már látni fogjuk a törvénytervezetet meg a módosításokat is.
Egyébként mindaddig feljelentoüország maradunk, amíg ilyen sok a feljelentenivaló.
Azért, mert soha semmilyen hatóság nem muködött, már ne is legyen olyan hatóság, amelyik müxik? Szerintem az az utópia, hogy attól legyen más az az ország, amit leírtál, hogy senki nem csinál semmit.
Neked mi a javaslatod? Hagyjanak mindenkit békén? Remélem, hogy nem ezt teszik. Én másképp értelmezem a saját szabadságomat.
sic Creative Commons License 1998.12.08 0 0 173
Korovjov!
Örömmel látlak az "anyázós" oldalak után itt. (Gömbösözö...). Azt hiszem a nézeteink nem állnak olyan messze egymástól, de amiről Te beszélsz azok a szép, demokratikus célok egy Utópia nevű országban. Nekem nem ezekkel van bajom, hanem a törvényi gatanciákkal arra, hogy tényleg úgy fog működni ez az egész Simicseka, ahogy ebben a korrupcióval, gazadsági összefonódásokkal és - mondjuk ki - az alvilág által is befolyásolt politikai élettel terhelt országban mégsoha semmilyen hatóság nem működött. Ez nem egyszerűen üldözési mánia, hanem keserű tapasztalat "Feljelentőországban". Az pedig külön félelmetes, hogy ehhez még fegyvert is adunk a kezükbe. Te is tudod azt a dramaturgiai alapvetést, hogy az első felvonásban feltünő fegyvernek a végén el kell sülnie.
Az amcsik rettegett adózsaruik kemények, mint a vídia, de csak a valódi nagyhalakra lehet rázavarni őket, mert a főnökségük nem igen mer megkockáztatni még kisebb
stikliket sem, mert ott olyan az alkotmányos és törvényi szabályozás, hogy a belüket kitaposná a bíróság, a szenátus, a sajtó és bármely furcsa is ez nálunk, súlytaná őket "dolgozó népünk haragja". Hát ez a félelmetes ebben.

Korovjov Creative Commons License 1998.12.08 0 0 172
Sic,
nem megsérteni akarlak, de az anyukád kifenve és vastag pénztárcával megy majd a francia Riviérára nyaralni, ha a gyerekeid tanszereit nem számolod el irodaszerként.
A 25O, vagy mennyi adórendor nem a te irodaszereid után fog nyomozni. De remélhetoleg te is rájössz, saját jószántadból, kutyás rendorök nélkül, hogy illik adót fizetni, amikor azt látod, hogy a szemérmetlenül hatalmas összegeket elcsalók rács mögé kerülnek.
Az adócsökkentéssel teljesen logikusan együtt jár a behajtás szigorodása, mert az emberek egy része olyan, hogy semmilyen adócsökkentés vagy állami költségracionalizálás sem fogja adófizetésre bírni.
Az állami költségvetés rendbetétele ugyancsak hozzátartozik a dologhoz, teljesen igazad van. Én úgy látom, folyamatban van a dolog, bár ebben nsem könnyu elore jutni, pláne ha a költséglefaragások olyan politikai ellenállásba ütköznek, mint azt láthattuk.
A nyugdíjasok szerintem is többet érdemelnek, de évek óta eloször jövore emelkedik reálértelemben a nyugdíj.
A 2O százalékos emelést pedig nincs az a költségvetés, amelyik kifizetné.
Nem tudom, Gyuláék milyen költségeket faragtak volna le a nagyobb nyugdíjemelés érdekében. Erre még nem hallottam ötletet, ok abban voltak nagyok, hogy minél nagyobb kötelezettségeket vállaljanak a választások elott a késobbi évek terhére.
sic Creative Commons License 1998.12.08 0 0 171
Kedves Mindenki!
Átnézve a topicot, azt látom, hogy lassan átcsúszika vita a konkrét témáról a parlamenti erő- és erőszak viszonyok taglalására. Pedig azt hiszem, hogy az eredeti gondolatnak is van néhány olyan vetülete, amely megér egy kis agymenést.
Pl.: Az adó elkerülés nem magyar sajátosság, hanem nemzetközi sportág, amelynek "szövetsége" világszerte több tagot számlál, mint bármely más szervezet.
Szerintem a határt az üldözendő és megtürt adócsalás között nem fegyveres szervezetekkel lehet meghúzni, hanem az adófilozófia újragondolássával. E gondolatnak a csírái talán fel-felbukkantak a FIDESZ programjában (adókulcs csökkentés, adózók körének kiszélesítése, stb..). Látjuk mi lett belőle.
Amíg a politikai vezetés nem képes megmutatni a választóknak, hogy az általuk befizetett pénzek mire mennek el, mik a mindenki - nem csak a POLGÁROK - számára elfogadható kiadási prioritások.
Teszemazt egészségügy (székház balhék nélkül), oktatás (NAT cirkusz nélkül), nyugdíjak (törvények semmibevétele nélkül) és még ezer apróság ami hatalmi pozícióból pitiáner nyavalygás, de az embereknek a napi életet jelenti.
A másik megközelítés. amiről nem igen esik szó, a nyugdíjak kapcsán, hogy a mesterségesen alacsonyan tartott nyugdíj az egész társadalat és nem csak az öregeket súlytja. Az én logikám és tapasztalatom szerint a fejlett világban a nyugdíjas a legerősebb motorja a belföldi keresletnek. Nem gyűjt, hanem fogyaszt, vagy pénzét gyerekeinek adja, költsék el azok. Azt hiszem mindenki látta már a balatoni vagy pesti szálloda előtt a buszból kitóduló amerikai, német vagy éppen koreai öreglányokat, kikenve-kifenve.
Ha az én szüleim mennének így a tengerhez, esküszöm szivesebben fizetném be az adómat, TB-met.
Azt meg külön kikérem magamnak, hogy pont egy Simicska szerű alak uszítsa rám a kutyáit, mert a gyerekeim tanszereit elszámoltam irodaszerként.
Adórendőrség (már a szó is abszurd) helyett, talán több gondot kellene fordítani a meglévő revizori állomány folyamatos továbbképzésére és megfizetésére, hogy ne legyenek oly könyen korrumpálhatók.
Korovjov Creative Commons License 1998.12.08 0 0 170
Vajk,
a VPOP léte, és muködése már maga egy bizonyíték arra, hogy Magyarországon igenis már most is létezik specializált bunüldözés, mégpedig egy a rendorségtol független fegyveres testület formájában.
Ha nem így lenne, az adórendorség létrehozását a magyarországi állapotokhoz képest akkor is kelloen drasztikus lépésnek tartanám.
Egyébként akárhányszor térsz vissza az ÁSZ-ra, még egyszer sem válaszoltál arra a kérdésre hogy vizsgálja az ÁSZ-revizor az adórendort. Az ÁSZ feladata nem olyan típusú ellenorzés, ami a te félelmeidet eloszlathatné. Az ÁSZ a közintézmények gazdálkodását vizsgálja. Tehát pl. azt megnézhetné, mennyi pénzt költöttek pisztolyokra, de azt nem, hogy a vásárolt pisztolyokat jogszeruen használták, vagy nem.
Hogy milyen szabályozással akarják létrehozni az adórendorséget, arról korai még részletekbe menni.
Ne értsd félre, én egyáltalán nem kötözködni akartam, amikor errol a témáról vitatkoztam bárkivel. Egyáltalán nem tartom rossz dolognak, ha érzékenyek a reakciók minden olyan politikai lépésre, ami a közérdeket fenyegetheti.
A túlérzékenységet viszont nagyon nagy hibának tartom, mert politikailag ki lehet használni, és pozitív és szükséges lépések ellenzojévé teszik az embert.
Én például liberálisnak tartom magam, de a szabadság mindig "meg kell hogy álljon" egy ponton, bár nem könnyu megállapítani, hol ez a pont.
Az adórendorség ügye ilyen. Egy gazdasági kérdésbol sikerült megint politikai kérdést csinálni. Sajnos ez Kelet-Európa. Ki a hibás? Jó kérdés.
Korovjov Creative Commons License 1998.12.08 0 0 169
A Parlament holnap tárgyalja a módosító indítványokkal kiegészített örvényjavaslatot az adórendorségrol.
Holnap este már sokkal konkrétabb dolgokról tudunk beszélni. Az egységes törvényszöveget még nem fogjuk látni, de szerintem a módosító indítványokból és a vitábol ki fog derülni, hogy vaklárma volt adórendorség ügyben diktatúrát kiabálni.
A NATO-ügyrol egyébként egy hosszú topic szól, nem érdemes az alapoktól újrakezdeni a vitát.
Tény, hogy az ellenzék nem akadályozza a NATO-csatlakozást azzal, hogy nem támogatja a javaslatot, amelyet egyébként o maga készített elo.
Az is tény, hogy külföldön bizonytalanságot keltett az ellenzék lépése, miután Magyarországon egy éven belül kétszer kapcsolták össze belpolitikai vitával a NATO ügyét. Az ilyen szövetséges nem ideális szövetséges.
Ehhez hozzá kell tenni, hogy a javaslat nem a kormány, hanem a NATO mozgásterét növelte volna, megkönnyítette volan ugyanis, hogy csapatait békeidoben szövetségese területén mozgassa. Egy háborús övezetben. A világnak ez a tája katonapolitikai szempontból jelenleg sajnos nem azonos Hollandiával.
Itt bármikor szükség lehet nagyon gyors operatív döntésre. Kovács, mint külügyminiszter, ezért támogatta ugyanezt az alkotmánymódosítást tavasszal a Parlamentben. Az ellenzék ezt akadályozta most meg, nyilván a NATO-szövetségesek nagy örömére. A Világgazdaság cikke szerint NATO-körökben megütközéssel fogadták a hírt. De cikk se kell hozzá, hogy az ember kitalálja, mi volt a reakció Nyugaton.
eomer Creative Commons License 1998.12.08 0 0 168
Kedves Piszkos Fred!

Kétségbeejtő, mennyire nem akarod felfogni a helyzetet. Az ellenzék nem a NATO csatlakozást akadályozta meg. Arról most szó sem esett. Ellenben megakadályozta a kormánynak az Alkotmányt módosító javaslatát, amelyszerint a magyar haderők az Országgyűlés jóváhagyása nélkül, pusztán kormányrendelettel külföldre vezényelhetők, illetve idegen csapatok az országba be-. illetve az országon átengedhetők. Itt nem a NATO csatlakozásról vaolt szó, hanem egy, a kormány mozgásterét bővítő eszközről. Ezt gátolta meg az ellenzék. Ugyanakkor kijelentették, hogy a NATO-csatlakozásunk ratififikációjáról szóló parlamenti vitát nem fogják obstruálni. Ne csúsztassunk már, kérem. Főleg ne ilyen durván...

Egyébként SZVSZ sem tette jól az ellenzék, amit tett. De ez már más lapra tartozik. Mégegyszer mondom, az ellenzék nem akadályozta meg a NATO-csatlakozást. Ugyanis nem erről volt szó.

Nisa Creative Commons License 1998.12.08 0 0 167
Megint szeretnék pontosítani:
Az ellenzék nem akarta megakadályozni
a NATO csatlakozást, sőt meg sem próbálta.
Kovács László ezzel kapcsolatos első
parlamenti felszólalásában és sajtónyilat-
kozatában szó szerint azt mondta:
"..ez a lépésünk nem a NATO csatlakozás ellen
irányul. Az alkotmány módosítása ugyanis nem
feltétele a csatlakozásnak.... meg fogjuk szavazni a Nemzeti Biztonsági Felügyeletről szóló törvényjavaslatot, valamint az állam-, és szolgálati titokról szóló törvény módosítását, ez ugyanis valóban feltétele a
csatlakozásank. És igennel fogunk szavazni, akkor is, amikor napirendre kerül majd a NATO-csatlakozás parlamenti jóváhagyása, ratifikációja..."
Piszkos Fred Creative Commons License 1998.12.08 0 0 166
Utas2: Most vannak ISMÉT hatalmon azok, akik a munkásőrség idejében is voltak? Jól láttam valóban ezt írtad?
Ne haragudj, de erre csak azt tudom írni, hogy a hó forró, a disznók repülnek, megfagyaszt a tűz, és a tengerek az ég fölött hullámzanak.
Jó lenne, hagy négy évnél frissebb híreket is figyelembe vennél a véleményed kialakításakor.
Utas2 Creative Commons License 1998.12.08 0 0 165
Sem az indoklás nem tartalmazza, sem elfogadható SZAKMAI érv nincs arra, hogy miért kéne létrehozni az új fegyveres testületet.

Ez így munkásőrség-szindróma. Ugyanazok vannak most is hatalmon. Ismét.

A lányt pont ők rugdosták ki az utcára és most csodálkoznak, hogy lekurvázzuk.

Piszkos Fred Creative Commons License 1998.12.08 0 0 164
eomer: Vagyis, ha meg lehet oldani a NATO csatlakozast egyszerü többséggel is, akkor lehet, hogy mégis sikerülni fog, azaz az ellenzék NEM AKADÁLYOZTA MEG a NATO csatlakozást, CSAK MEGPRÓBÁLTA.
Ez derék. Így már persze minden rendben, ha valaki nem öl meg csak megpróbálja, az a jog szerint is enyhébb bűn, DE BŰN!
Mindenesetre a lényeg a következő: EGYETLEN ellenzéki képviselő sem nyilatkozta azt, hogy ne értene egyet a NATO csatlakozás kapcsán előterjesztett dolgokkal, (kivéve persze a Miépet, de ők meg az egészet ellenzik, legalább következetesek a dologban), azaz csak azért nem támogatják, mert nem akarják a kormány munkáját segíteni.
Miből gondolod, hogy nem ez lenne a helyzet egy kétharmados adórendőrséggel kapcsolatban?
(Mert szerintem igencsak ez lenne.)
Vagyis: Amit írtam még mindíg áll, az ellenzék totális destruktivitása miatt a kormány vagy egyszerű többséggel tesz meg valamit, vagy sehogy.
eomer Creative Commons License 1998.12.08 0 0 163
Bocs, Piszkos Fred!

Néhányszor már elhangzott ezen a fórumon, hogy az ellenzék keresztbe tett a NATO csatlakozásnak. Könyörgöm, ez nem igaz! A NATO csatlakozásnak nem feltétele az alkotánymódosítás. Németország, Hollandia tökéletesen elégedett azzal, hogy a Parlamentjük diszponál a hadsereg külföldre küldése, illetve más hadseregnek az országba való beengedése fölött.

Az ellenzék nem akadályozta meg a NATO csatlakozást!

Piszkos Fred Creative Commons License 1998.12.08 0 0 162
Vajk: Most aztán jól a saját farkába haraptattad a kutyát.
Ahogy látom a legnagyobb problémátok az, hogy a kormány nem kétharmados töbséggel akarja az adórendörséget felállítani.
Na vajon miért? Azért, mert kétharmados törvénynek (mint azt kiderült), még a NATO csatlakozás sem végigvihető, olyan destruktív a tisztelt ellenzék.
Szóval , mint az az ellenzék viselkedéséből kitűnik, legyen egy intézkedés akár a legigazságosabb, a társadalmilag legszélesebben támogatott, egyáltalán BÁRMILYEN, azt a kormány vagy meg tudja oldani egyszerű többséggel, vagy mondjon le rólla.
Ezek után a kormány ellen azt felhozni, hogy az adórendörséget egyszerű többséggel akarja csak létrehozni, kb olyan, mint kirugdosni a lányt az utcára, aztán lekurvázni.

Vajk Creative Commons License 1998.12.07 0 0 161
Korovjov,
hat eppen ez az, amit nem ertesz meg !!
Az egyetlen testulert amelyik vizsgalhatta vol a az Apeh-et, nem teheti. Pontosabban Simicska ugyeben azert nem vizsgalodhat, mert nincs meg a jogi szabalyozas azon a teren.
David Ibolyat nem tudom megitelni, mert nem ismerem. De ha ot az gyozte meg, hogy a vamosoknak is van egy ilyen rendszeruk, az szomoru. Ugyanis a VAM es Penzugyorseg mar maga is egy fegyveres testulet, sajat nyomozo hatosag nelkul is. Az APEH meg nem. Es nekem nem igazan az adorendorseg ellen van kifogasaom, hanem EZ ELLEN az adorendorseg ellen, amelyet ilyen szabalyozassal akarnak letrehozni.
Hogy nyugaton mi van, azt leirtam. De leirtam azt is, hogy ott teljesen mas amaganak arendorsegnek is a felepitese, tahat megenged kulonbozo teruletzeken kulonbozo fennhatosagu egysegeket. Nalunk a rendorseg egyseges, legalabbis eddig az volt es eddig nem vettem eszrem, hogy barmely illetekes vezeto ezzel ellentetesen nyilatkozott volna.
Le lehet tehat szogezni, hogy ezzel, hogy Simicska ceges ugyeit senki nem vizsgalhatja, csak maga Simicska,nincs demokratikus ellenorzes az Apeh felett.Nem ertem, mit nem lehet ezen erteni...
Korovjov Creative Commons License 1998.12.06 0 0 160
Vajk,
én abban a tudatban voltam, hogy válaszoltam a kérdéseidre. Nem tudom pontosan, mire gondoltál. De te se válaszoltál arra, mikor ellenorizte az APEH-et az ÁSZ.
Nem válaszoltál arra se, ki ellenorzi az MNB-t és a bankfelügyeletet. (Mindkét esetben kulcsszó a banktitok, mint az APEH-nál az adótitok.)
Arra se reagáltál, amit Dávid Ibolya mondott.
Megismételném: az ÁSZ nem arra való, hogy Simicska krimi-ügyeit vizsgálja, ha vannak ilyenek.
Erre való pl. a rendorség, és rendorség tudomásom szerint nyomozást folytat minden olyan ügyben, ami a sajtóban Simicskával kapcsolatban felvetodött.
Addig rúgják ki Simicskát? Milyen alapon?
Egyébként te magad is elismered, hogy nyugaton több országban is müxik adórendorség. Hogy hol, miért, az nyilván alaposabb elemzést igényelne.
Adalékként csak annyit, hogy nyugaton sehol se akkora a feketegazdaság és adóelkerülés, mint nálunk. Ha sehol se létezne nyugaton adórendorség, nálunk ez akkor is jó gondolat volna.
Ha van még kérdés, amire nem válaszoltam, akkor figyelmeztess, légyszi. Uj Pétert megnézem.
Korovjov Creative Commons License 1998.12.06 0 0 159
Vajk,
én abban a tudatban voltam, hogy válaszoltam a kérdéseidre. Nem tudom pontosan, mire gondoltál. De te se válaszoltál arra, mikor ellenorizte az APEH-et az ÁSZ.
Megismételném: az ÁSZ nem arra való, hogy Simicska krimi-ügyeit vizsgálja, ha vannak ilyenek.
Erre való pl. a rendorség, és rendorség tudomásom szerint nyomozást folytat minden olyan ügyben, ami a sajtóban Simicskával kapcsolatban felvetodött.
Addig rúgják ki Simicskát? Milyen alapon?
Egyébként te magad is elismered, hogy nyugaton több országban is müxik adórendorség. Hogy hol, miért, az nyilván alaposabb elemzést igényelne.
Adalékként csak annyit, hogy nyugaton sehol se akkora a feketegazdaság és adóelkerülés, mint nálunk. Ha sehol se létezne nyugaton adórendorség, nálunk ez akkor is jó gondolat volna.
Ha van még kérdés, amire nem válaszoltam, akkor figyelmeztess, légyszi. Uj Pétert megnézem.
Vajk Creative Commons License 1998.12.06 0 0 158
Korovjov,

Felreertesz. Nem azt mondtam, hogy az ASZ ellenorizze az APEHET !!
Hat eppen ez az, hogy nincs semmifele ellenorzes az APEH felett. Simicska ugyeben pedig az egyetlen erre lehetseges szervezet, az ASZ vizsgalodott volna, ha le nem szavazzak.
Remelem, Te is latod mar, mire megy ki a jatek….
Egyebkent erdekes adat, hogy Europaban hol vannak adorendorsegek: Ukrajna, Oroszorszag. Igaz, van mashol is, de ott a rendorseg felepitese is MAS. Nem egyseges rendorseg van(Anglia), hanem specifizalodott, es ott azert van letjogosultsaga az adorendorsegnek, mert van (most hulyeseget irok) vizi rendorseg, legi rendorseg, vam rendorseg, idegen rendorseg, stb. Nalunk ez mind egyben van, es csak az adorendorseg lenne kulon. Mint Keletre. Na most mi a celunk? Az ex- KGST vagy az EU?

Amugy eszrevettem, nem valaszolsz a kerdeseimre. En igyekeztem megfeleleon megvilagitani dolgokat es kivancsi voltam azok tukreben a Te valaszaidra. De semmiL
Errol eszembe jut, hogy erdemes elolvasni Uj Peter irasat a szombati Nepszabiban. Nem fikaz le senkit, elegge partatlan, tehat ne legyenek prekoncepcioitok.
A masik erdekes dolog, hogy Eorsi Matyas szemelyesen irt a Eorsimicska topicba.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!