Keresés

Részletes keresés

polária Creative Commons License 2019.10.17 0 0 92
polária Creative Commons License 2019.10.17 0 0 91

Távolrol ,nem  ismerve a látleleteket tényeket nem lehet segiteni. Énnekem soha orvossal érdemleges problémám nem volt rendesen teszik a dolgukat.

https://fogalomtar.aeek.hu/index.php/Betegjogok

Előzmény: Sys8 (89)
polária Creative Commons License 2019.10.17 0 0 90
Sys8 Creative Commons License 2019.05.04 0 0 89

Úr Isten!

 

Egy ilyen hozzászólásra sincs válasz?

Élsz még?

Előzmény: Ariiii (88)
Ariiii Creative Commons License 2013.11.14 0 0 88

Szeretnék elmenni ebből az országból. Vagy külföldre, vagy a HALÁLBA.

 

Huszas éveim elején szerzett krónikus egészségügyi problémáim miatt munkaképtelenné váltam, gyermekem nem lehetett. Imádtam a szakmámat, átlagon felüli teljesítmény volt a diplomám mögött.

Évekkel ezelőtt elvették a rokkantnyugdíjamat. Családi hátterem nincsen.

 

Volt olyan fogorvos, aki szándékosan ártott olyan mértékben, hogy azzal a szándékos károkozással előidézett panasszal tovább élni nem lehet. Őrületes panaszokat, állandó kínokat okoz. Elég három fogat tönkretenni egymás mellett és kitörik, eldeformálódik az összes, ráadásul marja a nyelvet, a nyálkahártyát egészen a szájrákig.

Munkaképtelenül, hozzátartozók nélkül, pláne gyerek nélkül csak az öngyilkosságot látom megoldásnak. Havi 27 ezerből tömtem a maszek fogorvost minden családi háttér nélkül, és Ő úgy érezte, "ingyen dolgozik".

 

Kérem, írjátok meg, ha esetleg van remény tovább élni külföldön menekült státuszban emberhez méltó egészségügyi ellátás mellett, ahol esetleg még gyerekem is lehet.

 

" Sósavas" beszólásokra semmi szükségem! Anélkül is tudom, hogy semmi helyem már ebben a világban!

 

Az internetes fórum az utolsó próbákozásom.  Kérem, hogy már ne bántsatok! Abból már volt elég részem a való világban!

 

Külföld, ahol munkaképtelen menekült számára van belgyógyászati, érsebészeti, fogászati ellátás.... Amit ha munkaképessé tesznek, akkor tudok kifizetni...

Mindegy hová! Csak el innen! Külföld, vagy HALÁL! SÜRGŐS!

 

 

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.21 0 0 87

Az igazi probléma hogy Europa-szerte orvos és ápolo hiány van.Ehhez képest tulterheltek és monopolhelyzetben lévén nem nagyon vonhatók felelösségre.A VERSENY bizony jót tenne ! de ehhez sokkal több EÜ szakszemélyzet kellene.

Az orvosnak természetesen van lelke :))) semmivel sem rosszabb emberek mint te vagy én.Szinte már trendi dorgálni a bankárt a politikust  a rendőrt talán a dáktort is,miközben szabad a pálya aki hatékonyabban képes csinálni van felvétel !

Ugyanolyan ember mint mások !

Ismerős mélyvénás trombózis.Az ügyelet aszongya tessék háziorvoshoz menni.Botrány. Én inkább hivtam a mentőt,kicsit hőzöngtem:: eseti kocsit küldtek zofort orvos ápoló gkv.Fájdalomcsillapitó,betették a branült,EEG,vérnyomás és szirénázva László Korház érszabészete: tip-topp gyorsan barátságosan a nővér nem fogadott el hálapénzt. Csak tátottam a számat az elégedettségtől mint kisérő,de a paciens is teljesen felépült azóta !

Sokféle az ember.

Előzmény: slefi (79)
arankaparanka Creative Commons License 2013.10.21 0 0 86

Üdv!

Találtál egy jó orvost, vagy pont az ellekenzője történt? 

Itt, értékelheted munkáját, elmondhatod véleményedet! 

http://www.docplanner.hu/uzemorvos/budapest

Az üzemorovos budapest és más specialisták közül válogathatsz országosan. 

epoxyl Creative Commons License 2013.08.02 0 0 85

Hát most dolgoznak azon, hogy még rosszabb legyen. Eddig még a háború óta néhány kivétellel mindenki csak rontott rajta. Ami javult a korai szocializmusban: járványügy, TBC-sek és nemibetegek gyógykezelése (ami alól nem lehetett kibújni, de nem is a betegre terhelték a költségeket, pedigy a gyógyszer akkor sem volt olcsó), a kötelező szűrések, védőoltások. Egy-egy nagyobb szívműtét pedig annyiba kerül, hogy elviszi a kórház egész keretét. Persze focizni kell, az megvéd a betegségtől: Azért szoktak a pályán hirtelen szívhalált halni. (Egészséges (?) és jól (?) edzett fiatal emberek. Aki egészséges, az csak annyit jelent, hogy eddig még nem vették észre a betegségét.

Előzmény: slefi (79)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.24 0 0 84
kukuriku
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.24 0 0 83
Most hallom, hogy ez a lacidoki előadásmániás. Azt akarja, hogy a neve mindenhol szerepeljen.Tartana ez még a lókakáról is előadást, csak legyen hallgatósága.
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.23 0 0 82

Ez Laci doki azt irta drága Miklósának, hogy induljon ősszel  a polgármesteri székért, ő majd korteselőadásokat fog tartani (persze pénzért és eszem iszomért) dunamenti faluban lakó doktor már 80 éves, hát hülyének nézi a kollégáját ez a lacika dr?

 Egyikük sem normális.-

Törölt nick Creative Commons License 2010.06.15 0 0 81

Elfelejtettem megrni, hogy Miklós dr. orvosi végzettsége mellett református lelkész is, és a szószékről beszé la szeretetről. És mi a valóság? Szomorúság

.

Előzmény: Törölt nick (80)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.15 0 0 80
Folytatja üzelmeit ez a László keresztnevü doki. Miklós barátjának irogat és cukkolja öccse ellen. Annyira, hogy Miklós dr. kitiltotta öccsét a faluból, hogy sem oda, sem a temetőbe szülei közös sirjához nem jöhet.És mindezt a "kedves Lacika" kedvééért. Állitólag László dr. nagyon befolyásos és hozzásegitette Miklóst ahhoz, hogy sikeres szakvizsgát tegyen idős kora ellenére.
Előzmény: Törölt nick (78)
slefi Creative Commons License 2010.05.11 0 0 79

Sziasztok!Remélem itt sikerűl kipanaszkodni magam,hogy milyen felelőtlen tud lenni a magyar egészségügy.

19 éves lányomnak már egy éve nincs diagnózisa a problémájára,pedig "20"orvos is látta. Volt aki azt mondta az erős mellkasfájdalmára,hogy pszihés eredetű,violt aki kiakadt,hogy miért nem volt ez a lány még műtőben,de ugyanakkor tovább küldte más kivizsgálásra,volt aki azt mondta semmi baja.Mikor már a vérnyomása is óránként 100-ról 190-re ugrált 180-as pulzussal és vörös foltok lepték el a testét,és az iskolából egy apuka hozta haza mert elájúlt,újjabb vizsgálatok jöttek,de a terhelésesen összeesett,azt írták a lapjára,hogy ájulás miatt terheléses vizsgálat megszakítva,fél év múlva kontroll.Na akkor azt mondtuk,hogy a ku.va anyátokat és felhajtottunk ismerősökön keresztűl egy menő kardiológust.Megvizsgálta és azonnali sűrgősségi beutalóval a lakhely szerinti kórházba utalta (beutalóval),belgyógyászati kivizsgálásra.Mikor oda értünk,húzták a szájukat és fölküldték a bőrgyógyászatra,ahol írtak egy kenőcsöt a foltokra,hogy majd elmúlik és ennyi!Ott álltunk mint egy fasz (elnézést) és nem tudtuk mi legyen.Sűrgösségi beutalóval elküldtek a kórházból! Most ilyenkor mi van???Az orvos  az ápolónővel válasz helyett elment a sürgősségiről kávézni szályhuzogatások és arrogáns megjegyzések közepette.

Hazamentünk,de a lány olyan rosszúl volt és lázas,hogy mentőt hívtunk.Kijött,mire azt mondták,evvel a problémával háziorvoshoz kell menni és elmentek.A második mentőt is kihívtuk,ők meg azonnal a Váci ügyeletre vitték,mivel már rég korházban lenne a helye.Most itt tartunk és bár nem fektették be,de minden leletet megvizsgálva elkezték a teljes kivizsgálását végre.Itt találkoztunk előszőr értelmes orvosokkal.

Törölt nick Creative Commons License 2010.05.09 0 0 78

Hát egy két orvos csunyán viselkedik, főleg ez a Lászlódr, akinek hihetetlen nagy összeköttetései lehetnek, sőt vannak, mert mindent meg tud uszni büntetés nélkül. Tele van ismeretségekkel és vádolhat kollégát bármivel, büntetlenül. Igy történik most is, mert ahogy hallom, a saját kerületében dolgozó orvos volt az etikai bizottság elnöke, persze hogy felmentette. De Imre dr - ahogy hallom - nem hagyja magát és fellebbezni fog.  Ez az orvos már 2003-óta nem dolgozik sehol sem, rokkant, műlába van, lassan a másik is az lesz.

Azt is hallottam, hogy Miklós dr. barátját arra biztatta, hogy 80 éves kora ellenére is pályázza meg a dunamenti községben a polgármesteri széket. Ehhez ő segiteni fog, tart előadásokat (persze pénzért a község kasszájából) segitve Miklós dr-t. Hát ilyen jellemtelen biztatásra is képes ez a Lászlódr. Na ez az orvosi etika

 

Előzmény: Törölt nick (77)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.26 0 0 77
Olvassátok el az Orvosi etika c. topicot, hogy viselkednek egymás között az orvosok és szóljatok hozzá.
XYZ1 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 76

Az orvosoknak egy fillér fizetésemelést nem kell adni!

Miért?

Több mint 90 milliárd forint hálapénzt zsebelnek be évente!

Osszák szét egymásközt, aztán lehet csökkenteni az alapbérüket!

Adtunk már amikor taníttatuk őket!

Megjegyzem az első hatszáz egyetem között nincs Magyar!

Az ő tudásukkal nyugaton a kutyának sem kellenek!

Esetleg hétvégén potáskodhatnak!

Számomra erkölcsileg a zömük egy nagy nulla, vagy attól is rosszabb!

XYZ1

Előzmény: Törölt nick (74)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.04 0 0 74

Engem pedig amikor epehólyaggal operáltak, /kb1 hétig voltam bent/ minden nap megvizsgáltak a vizitnél, megsímogatták a hasamat.

Irigyelt is a többi beteg ! :) négyen voltunk.

Pedig nincs is koczka hasam !

:O)

Előzmény: nemetha (71)
európai Creative Commons License 2005.11.30 0 0 73

Az orvosok között is van lelkiismeretes, és felelőtlen ember. A gond ott van, hogy a
lelkiismeretes orvos- ha nem fogad el hálapénzt, felkopik az álla.-
A trehány , felelőtlen orvosokat pedig nincs aki felelősségrevonja. Nézzük csak meg a műhibapereket. Évekig eltartanak még az olyan esetekben is amikor bizonyított tény ,
hogy pl egy műtéti beavatkozás közben szenvedett a beteg maradandó egészségkárosodást- egy bajból kettőt csinált a sebész. - Na ekkor kezdik kimosni az orvost, jönnek a szakma szabályaival. Egy műtétnek a műtéti kockázataiban sehol nincs leírva, hogy az orvos figyelmetlensége is műtéti kockázat lenne. A szakma szabályai
szerint van megfogalmazva a műtéti jegyzőkönyv, úgy van rögzítve benne, mintha
úgy csinálta volna a műtétet,- az meg senkinek sem jut eszébe a Bíróságon, hogy ha a
leírtak szerint végezte volna a műtétet az orvos akkor nem okozott volna egészségkárosodást.
Sajnos itt akkora " rendcsinálásra " lenne szükség......

Előzmény: barbidu (62)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.04 0 0 72

Máááá hogyne lenne !!! :)

Van neki, csak nagyon megviselt !!!

Miután mindennap találkozik a halállal.

nemetha Creative Commons License 1999.12.16 0 0 71
Egy hétig voltam kórházban, mert eltört a lábam. Az orvos bezzeg egyszer sem jött be megkérdezni, hogy hogy vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Egy fityinget sem kapott! A nővérekről meg már nem is beszélek. Egyébként nem mondom meg, melyik városban történt, de az irányítószám 8200 :-)))
czy Creative Commons License 1999.08.05 0 0 70
Fura egy névválasztás
Senor Creative Commons License 1999.08.05 0 0 69
Ebben van valami. Mivel sem anyagilag,sem erkolcsileg nincs megbecsulve az egeszsegugy, sot hozza kell tennem rossz a lobby is, ezert a kompenzalas az, hogy az itt dolgozok nagyon osszetartanak, vedik egymast, segitenek egymasnak. "Legalabb ebben elvezzunk elonyt, ha masban mar nem!" felkialtassal.
A motivacio nem elsosorban a penzbol vagy a megbecsulesbol fakad szerintem, fontos a szakma szeretete.
Inkabb a mindennapi "hulyeseg" farasztja az embert.

Oki "kezelessel" ez is megszuntetheto.

Udv: Senor

ronaldu Creative Commons License 1999.08.05 0 0 68
Hallottam olyan velemenyeket, hogy a tuleleshez mindenkepp kell, hogy legyen orvos ismerose az embernek. Es ezt a velemenyt orvostol hallottam. Sajnos szerintem is egyre kevesebb a motivalatlan orvos, aminek hattereben nyilvan az alacsony szintu erkolcsi es anyagi megbecsules all.
Szerintem egyre kontraszelektaltabb az orvosi tarsadalom, es ez is osszefugg az orvosi szakma megbecsulesvel. Mig 10-20 eve az erettsegizok kremje meg orvosi egyetemre jelentkezett, ma mar a kozgazdasz es informatikus a sztar szakma. Jo-jo, tudom mennyire fontos az elkotelezettseg.
Az meg baromsag, hogy az orvosoknak nincs lekuk. Epp ellenkezoleg, nem is kell nagyon korul nezni a muveszvilagban, es mennyi orvos: Bulgakov, Benedek Istvan, Csehov.
Senor Creative Commons License 1999.08.05 0 0 67
Az orvosnak is ember, tehat legalabb akkora lelke van mint barkinek. A problema nem ott van, hogy rossz a kepzes vagy kis hazankban az atlagosnal bunkobbak a feherkopenyesek.

1. Kaosz az egeszsegugyben. Az orvos altalaban nem orvosi feladatokat csinal.
Sot az eu-ben dolgozok sem azt csinaljak, ami elsodlegesen a feladatuk. Pl. a munkaido 50%-t is kiteheti az adminisztracio a TB iranyaban. Ha felirsz egy receptet, akkor mar csak azt nem kell ledokumentalni, hogy mit evett legutoljara az illeto stb. A nover nemcsak apol, hanem takarit is, esetleg titkarnokent is besegit az adminisztracioban stb. A korhazaknak
joval tobb beteget kell "porgetniuk" mint nyugaton (1 orvosra is tobb jut), mert egy betegert sokkal kevesebb penz jar. Emellett meg "zavaro tenyezokent" ott vannak a betegek is persze. Ezt csak ugy lehet lerendezni, hogy estig dolgozol (ekkor van ido esetleg beszelgetni veluk a korhazban stb).
2. Mindezt csinalod a havi 8-10 ugyelettel (ami 36 oras melot jelent egyhuzamban -azaz reggeltol masnap du-ig), a netto oraber 72 Ft.
3. A szervezetlenseg miatt egyszerre 5 beteg szol hozzad, egyik receptet akar, a masik igazolast, a harmadik ilyen pecsetet (persze ezt mind leadminisztralod) es mosolyogsz, kedves vagy, probalsz egyutterzo lenni stb.
4. A boritekdolog ketoldalu, egyreszt
nem lehet szamuzni a betegek agyabol.
Masreszt, ha 40000 Ft-bol nem akarsz igenytelenul elni akkor neha elfogadja az ember.
5. Emellett nekunk is lehetnek rossz napjaink, gondjaink stb.

Osszefoglalva az en szemszogembol elsosorban az eu kaotikus rendszere okolhato a problemakert es nem elsosorban az orvos szemelye.

Udv: Senor

Poison Ivy Creative Commons License 1999.08.04 0 0 66
Kedveskéim, ezeket az összeesküvés-elméleteket ugyan honnan veszitek?!?!?!?!?

("azért van annyi sz@r orvos, mert az egyetemről nem tanácsolják el a tök hülyéket sem. Ugyanis mindenki valakinek a valakije.")

Amúgy épp ezt a cikket olvasgatom, igaz, ilyet már jó néhányan írtak, de hátha vki nem hallott még hasonlóról.

borzimorzi Creative Commons License 1999.08.03 0 0 65
Na ja, kedves Oldskool, vagyunk ezzel így egypáran... Csak más szakmákban idővel kiszelektálódnak a hülyék. Az orvostársadalomban pedig már a kontraszelektáltak nevelik ki és kontraszelektálják tovább az újabb és újabb orvosganarációkat. Irgalom atyja, ne hagyj el, vagy ha mégis, legalább hadd haljak meg gyorsan és hadd örököljék a kölykeim mindazt, amit ezek bezsebelnének!
oldskool Creative Commons License 1999.07.14 0 0 64
Elképzelem, ugyanúgy tanul vki orvosnak mint amikor 4 évvel azelőtt a gimiben ült.. ..a jegyért és nem a tudásért. "hogy átmenjen". illetve még azért sem kell, úgyis átrugdossák, mint érettségin az embert. Málnácska mióta én ezt hallottam Tőled :-) azóta ha orvost látok, az jut eszembe: úristen, ha ez is akkora lelkiismerettel tanulta meg a szakmát, mint én az elektronikát (a kettesért)...
Előzmény: Málnabokor (63)
Málnabokor Creative Commons License 1999.07.14 0 0 63
Szerintem azért van annyi sz@r orvos, mert az egyetemről nem tanácsolják el a tök hülyéket sem. Ugyanis mindenki valakinek a valakije. Én egy kórházban dolgozom 40 orvossal, közülük csupán háromra merném rábízni magam.
barbidu Creative Commons License 1999.07.14 0 0 62
Tenyleg ilyen borzaszto a helyzet a dokikkal? Akkor mi lesz velem (es masokkal)? Neha csak rajuk lehet szamitani, es borzaszto nehez jot talalni.
En rendszeresen jartam orvoshoz ellenorzesre, mert eleg lelkiismeretes vagyok ilyen szempontbol. Ehhez kepest egy ev alatt egyszeruen nem mult el az egyszeru, banalis problemam, mivel allandoan visszaestem. Egyre surubben mentem, mig vegul a sokadik doki kozolte: "maga az elmult evben tobbet volt itt mint en, ertse mar meg, hogy itt veget er az orvostudomany es nem tudok mit csinalni, de mas orvos se tudna".
Na ekkor elmentem egy masik orvos altal ajanlott orvoshoz, aki helybol alaposan kivizsgalt es kerdesemre kozolte, hogy totalisan elhanyagoltak ezt a problemamat, csodalkozik, hogy csak ennyire rossz a helyzet, es termeszetesen perszehogy meg fog gyogyulni. Ilyenkor mit csinaljon az ember? Ez az egy eves hulyeskedes meg eleg sok kovetkezmennyel jarhat peldaul, es egyertelmuen az orvosok a felelosek (vagy en, mert nem jottem ra minderre hamarabb?)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!