Kedves kezdő kenyérsütők, mielőtt felteszitek a kérdést, hogy milyen gépet vegyetek vagy hogy milyen kenyeret süssetek elsőre, feltétlenül olvassátok el, kérlek, ezt a hozzászólást, ahol megkapjátok a legfontosabb infókat az elinduláshoz -úgymint gépleírásokat, tapasztalatokat és recepteket: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=67615512&t=1001728
Nem tudom, hogy kaptál-e már választ, vagy fel tudtad-e vele venni a kapcsolatot, de most néztem az adatlapján, hogy az e-mail címe - elvileg - nyilvános.
A "küld" feliratra kattintva, tudsz neki közvetlenül e-mailben üzenni, ha ezt valaki lehetővé teszi a saját adatlapján, akkor egészen biztosan nem veszi zokon, hogy ha ilyen módon fordulsz hozzá a kérdéseddel. Reméljük, hogy használja még ezt az e-mail fiókját, mert ide a fórumra 2017-ben írt utoljára, nem tartom valószínűnek, hogy olvasná a hozzászólásokat.
Kedves Buzablans! E. Margit oldalán olvastam, hogy hosszú évekken át használtál egy FUNAI FAB 2000 típusú kenyérsütőgépet. Teljesen véletlenül a birtokomba került egy ilyen készülék és jelenleg csak ismerkedem vele. Volna esetleg olyan egyedi recepted, amit szívesen megosztanál velem? Előre is köszönöm a visszajelzést!
Kilós kenyér az kb 1,2 kg tészta, ennyit simán lehet dagasztani vele.
Én elsőre kb 3 kg pogácsatésztát pakoltam bele, bírta dagasztani de nagyon tele volt a tál. Szerintem inkább 2,5 kg az a határ amit bele lehet pakolni. Az a lényeg, hogy a keverőhorgon levő műanyag tárcsa fölé ne jöjjön fel a tészta, mert akkor a dagasztás után lehet takarítani a gépet is.
Most vettem egy dagasztógépet, 5 literes az üstje és 1200 wattos a motorja. Eddig még csak háromszor használtam (kétszer pogácsa, egyszer lángostészta), pillanatok alatt gyönyörű simára megkeveri a tésztát. Használat után elmosni sem nagy dolog, csak a keverőtál és a keverő horog lesz maszatos, más minden tiszta marad.
Régóta nézegettem már de mindig sokalltam az árát, most postával 20980 Ft volt. Innen rendeltem:
Csak most láttam a kérdésed (bár, a választásban segíteni a dagasztógép területen, egyébként sem tudtam volna) , sikerült azóta vennetek dagasztót? Melyiket választottátok? Mik a tapasztalatok? Ha van időd leírhatnád, mert a közeljövőben (majd valamikor nyáron) én is szeretnék venni egy olyan multifunkciós gépet, ami dagasztani is ... vagy külön dagasztót, szóval, most én is vacilálok még :-)
Szeretnék segítséget kérni, mert dagasztógépet vennénk és teljesen idehógen ez a terület nekünk. Még sosem volt ilyen gépünk, csak egy kenyérsütőnk, amiben kicsit körülményes a csak dagasztás. Kábé 40 ezer lenne rá a keret. Van ami ajánlott márka ezekből? Neten nehéz eldönteni, mert csak a képeket látni meg a leírásokat. A feleségem járt a pécsi Árkádban, és ott a TopShopban egy Delimano típust nézett/látott, ez mennyire ajánlott? https://www.delimano.hu/delimano-kitchen-robot-pro-robotgep
Próbáltam keresni véleményeket, sokan azt javasolják, hogy minimum 1200 W-os legyen, mert ez alatt hiányzik (sokszor) az erő. Kettő személyre lenne itthon használva. Megbízható, jó és tartós legyen.
Amikor kezd népbetegséggé válni a gluténérzékenység, akkor te még plusz glutént teszel a kenyeredbe? Én ettől sokkal jobban paráznék, mint a tk liszttől.
Értem. Csak azért kérdeztem, mert a rozsos hozzászólásomra válaszoltál. A "sajnosból" meg arra következtetek, hogy elfogytak ezek a lisztjeid. Az én BL80-asom is fogyóban. Eddig a helyi malomban vettem, de most nincs lakossági kiszolgálás. Két helyről próbálok beszerezni ismerősök révén, úgy néz ki mindkettő kisegít. Viszont akkor besokallok:). Visszautasítani egyiket sem akarom, mert akkor azt mondja(jogosan), hogy miért kérek, ha nem viszem el. Majd szétosztogatom más kenyereseknek.
Még nem sütöttem pizza liszttel. Mit tud? Ill. mennyiben másabb egy mondjuk sima lisztnél?