Keresés

Részletes keresés

Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.05.28 0 0 41312

jaértem :-) (mármint a dnk-t)

a kenyér formázását - az én általam készítettnél - hajtogatással érem el, nem edénnyel. 

ha gázsütő van, akkor lehet, hogy érdemes betolni egy nagyobb téglát középre, amely amíg felmelegszik, nem engedi tovább a hőt (de ez csak egy ötlet).

Előzmény: lufi77 (41311)
lufi77 Creative Commons License 2017.05.28 0 0 41311

Nekünk gázsütőnk van úgyhogy az alsó, felső nem játszik.

Első próba megvolt és egész jól sikerült.

Legközelebb már okosabbak leszünk.

A jénaink azért tűnik jobbnak, mert szebb formája lesz benne a kenyérnek.

A dnk az a dagasztás nélküli kenyér. Az íze nekem nagyon bejön.

A kenyeret elfelejtettem lefotózni, de a nejem vacsira sütött zsemléje meg van.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (41310)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.05.28 0 0 41310

én vaslábosban sütöm, ott az a trükk, hogy nem légkeveréssel, hanem alsó-felsővel kell az első húsz percben lefedve, aztán amikor leveszem a tetejét, átkapcsolom csak felsőre, és úgy nem ég oda az alja. megéri beruházni egy 28-30 centis vaslábosra, csodát művel, sokkal jobb, mint a jénai.

 

ez az egyik legutóbbi (amit lefotóztam):

 

 

egy kicsit ez is odakapott, de nekem ez még belefér. 

 

mi az a dnk-s kenyér? 

Előzmény: lufi77 (41309)
lufi77 Creative Commons License 2017.05.28 0 0 41309

Köszi!

Kicsit másképp csináltuk, de jól sikerült egy dolgot kivéve.

Jénaiba sütöttük és mivel a tető lapos volt megfogta a kenyeret, de így is nagyon finom lett.

Illetve, gázsütőben sütöttük 230 fokon légkeveréssel és egy kicsit megkapta az alját, de legközelebb ezen is korrigálunk.

Idáig DNK-ás kenyereket csináltunk, de ez sokkal finomabb. :))

Még egyszer köszi!

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (41308)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.05.27 0 0 41308

Illetve eszközzel 7:40-nél:

 

https://youtu.be/1OaXFQX4Bsk?t=461

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (41306)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.05.27 0 0 41307

A lidlest megnézem, meg még a Szabó Malom-félét is.

Előzmény: GPF (41304)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.05.27 0 0 41306

Hali, egy jó formázós videó, 0:46-nál csinálja:

 

https://youtu.be/pmTPL2J8OZk?t=45

Előzmény: lufi77 (41305)
lufi77 Creative Commons License 2017.05.27 0 0 41305

"aláhúzásos technikával és egy éles eszközzel (én obis kaparót használok) újra gömböt formázol (boule shaping)"

Ezt hogy is kell?

Köszi.

GPF Creative Commons License 2017.05.27 0 0 41304

Most én is nézegettem egy csomó liszt fehérjetartalmát. És tényleg a gyermelyi elég jó. A sima 11 fölött a kenyérliszt pedig 13 fölött! És nem is drágább, mint a nagyi titka.

 

A Lidl-ben kapható tk búzaliszté is nagyon jó, az is 11 fölött van.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (41283)
egyenlítő Creative Commons License 2017.05.07 0 0 41303

Kenyér tárolás: konyharuha + nylon szatyor. Nálunk több éve remekül működik.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (41288)
Xanders G Creative Commons License 2017.05.05 0 0 41302

Uram, add meg nekünk ma,ámen.

GPF Creative Commons License 2017.05.05 0 0 41301

Ilyen igénybevétel esetén lehet, hogy érdemes körülnézni a profi gépek világában. Azt hittem azok sokkal drágábbak, de nicsak:

http://www.ggmgastro.com/hu/pizzeria-grill/ruhrmaschine-1/planetenruhrmaschine-rtk.html

 

Előzmény: Veghaster (41291)
.ETNA. Creative Commons License 2017.05.05 0 0 41300

Az árukereső oldalán is van néhány (a legtöbb robotgépnek is jó a dagasztó funkciója) és ha szerencséd van (vette a fáradtságot a vásárló), akkor még véleményeket is olvashatsz róla, így  közvetlenül a végfelhasználótól kaphatsz infókat. A véleményeket nem cenzúrázzák, mert rossz és jó egyaránt olvasható. Például vélemények egy Hauser dagasztóról:

https://www.arukereso.hu/konyhai-robotgep-c3404/hauser/dm-601-p223537216/#velemenyek

 

https://www.arukereso.hu/CategorySearch.php?st=dagaszt%C3%B3g%C3%A9p

 

https://www.arukereso.hu/CategorySearch.php?st=dagaszt%C3%B3s+robotg%C3%A9p

 

Előzmény: Veghaster (41291)
.ETNA. Creative Commons License 2017.05.05 0 0 41299

Nekem nem szivacsos, igaz, hogy nem hétköznapi, hagyományos zacski, hanem spéci kenyeres.

Van olyan, amelyiken apró pici lyukak vannak és van olyan is, amiben pl. a boltban a szeletelt toast kenyereket is tartják (oldalt repedős). Azt a max 1 napot, amíg tart, simán kibírja.

Előzmény: GPF (41290)
Tu Sok Creative Commons License 2017.05.05 0 0 41298

Ja, van vagy 700 kisméretű samottéglám, ha valakit érdekelne kemence sportágban...:}}

Előzmény: öreg_néne_b (41296)
Veghaster Creative Commons License 2017.05.05 0 0 41297

koszi. Ez tapasztalat vagy feltételezés ? Utóbbi van nekem is. Az osan akció is lejárt mar, szóval nem lettem előrébb.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (41294)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.05.05 0 0 41296

Én is építettem.

Van kemencés topic, de érdemesebb a kemencebence.hu oldalt nézegetni. Van fórum, receptgyűjtemény...

Előzmény: Utolsó Muhi kán (41276)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.05.05 0 0 41295

A hagyományos kemencében a tűztér és a sütőtér azonos. Felfűtés után parázs ki, hamu ki, kenyér be. Ez a valami inkább kerti sütő, nem kemence.

Előzmény: K.Dóri 01 (41275)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.05.04 0 0 41294

Volt Kenwood akció az osanban, kb 120e körüli robot plusz turmix feltét 80e.-ért. Az alatt valszeg csak nagyon hamar romló szarokat (Sencor és társai) lehet kapni, szóval ez sajnos ennyi. Ha megnyugtat, van fölötte is, kb KitchenAid 200e-ért :-)

Előzmény: Veghaster (41291)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.05.04 0 0 41293

Hát, a konyharuha megszívta magát nedvességgel, szóval valszeg rossz a konyharuha :-(

Előzmény: GPF (41290)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.05.04 0 0 41292

Köszi a tippet, a következő amazonos vásárláshoz hozzá is csapom.

Előzmény: .ETNA. (41289)
Veghaster Creative Commons License 2017.05.03 0 0 41291

Sziasztok,

 

jó minőségű dagasztógépre lesz szükségem hamarosan. Milyet érdemes venni ? Mindennap sütünk kenyeret, van hogy akár 2 kg lisztből, ami sokszor teljes kiőrlésű vagyis az átlagosnál is keményebb tésztája van. A jelenlegi kenyérsütő kezdi megadni magát és amúgy is csak a dagasztást használjuk rajta, ezért csak DAGASZTÓ funkció érdekel. Abból viszont minél jobb, erősebb, strapabíróbb !

A Kenwood KMM-770-et néztem, annál írják hogy megbírkózik ekkora kenyértésztával, ámbátor rohadás drágán adják : ( Van valami BestBuy ? A színes, csilli-villi kiegészítők nem nagyon érdekesek. Nem tudunk/akarunk vagyonokat önteni egy konyha mindenesbe, ami ha meghal, dobhatjuk ki a kellékeit.

Mindenki azt mondja (pl. Bosch szerviz) hogy minél nagyobb teljesítményűt vegyünk, de már hányok ezektől a Watt versenyektől... nem hangszóró kell a kocsiba. Keret egyelőre nincs, viszont annyira nem vagyunk gazdagok, hogy sz*rt vegyünk. 

GPF Creative Commons License 2017.05.03 0 0 41290

Én két vastagabb konyharuhába tekerem be. Nem mondom, hogy ideális, de nem találtam jobbat.

A héja másnapra már nem ropog annyira, mint első nap, de nem is lesz szivacsos, mint a nejlontól.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (41288)
.ETNA. Creative Commons License 2017.05.03 0 0 41289

Nincs túl nagy személyes tapasztalatom a textilből készült kenyeres zsák témakörben, egyrészt mert nagyméretű, vastagabb zsacsiban tartom egy olyasmi fonott kosárban, amiben a boltban szokták az ajándékkosarat készíteni (egy ilyen ajándék volt ez is), másrészt mert nálunk nincs is ideje kiszáradni :-)

 

A neten ilyen infókat találtam (egyébként, Édesanyám is ilyen vastag, pamut zsákokat varrt és abban tartotta a kenyeret):

 

http://www.mi2en.hu/kenyeres-zsak

https://cookori.com/Birkmann-Kenyeres-zsak

 

Ez pedig fóliabéléses és nem is 100 % pamut:

http://www.peterstextil.hu/webaruhaz/kenyeres-zsak-30x40-cm-3/

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (41288)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.05.01 0 0 41288

egy komoly problémám van: nem találtuk ki, miben tartsuk a kenyeret, amiben nem szárad ki, nem pállik be, és lehetőleg nem generál szemetet. ez nyilván valamilyen vászon, de milyen? ikeás konyharuhában kiszárad.

Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.04.23 0 0 41287

valóban, akármilyen liszt akkor jó kenyérnek, ha legalább valamekkora a fehérjetartalma (és nem a legmagasabb, az a pizzaliszt). annyit írtam, hogy ehhez a recepthez ne kenyérlisztet nézzen, mert az nem mérvadó, hanem a fehérjetartalmat. 

Előzmény: Mr Reacher (41285)
Tu Sok Creative Commons License 2017.04.23 0 0 41286

Bár nem árt, ha van benne sikér...

Előzmény: Mr Reacher (41285)
Mr Reacher Creative Commons License 2017.04.23 0 0 41285

A kenyérliszt nem attól lesz kenyérliszt, hogy magas a sikértartalma.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (41283)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.23 0 0 41284

Sziasztok!

talán tudnátok nekem segíteni, vettem egy kenyérsütő gépet, IL PANETTIERE NPA-100 márkájút, csak használati útmutatást nem kaptam hozzá, és a neten sem találom sehol. nincs esetleg valamelyikőtöknek ilyen gépe, vagy nem tudná valaki, honnan tölthetném le magyarul??? előre is köszönöm a segítségeteket. Az email-címem nyilvános.

Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.04.23 0 0 41283

ja, és mivel a magyar kenyérliszt jelölés egy átverés, ne azt nézd, hanem hogy 10 gr fölött legyen a fehérje (11 az már elég jó), pl. a nagyi titka bl 80 pl. 9 körüli fehérjét tartalmaz, ami sütemények is kevés lenne, viszont a gyermelyi bl55 meg 11-et, szóval nem a típus számít.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (41282)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!