Keresés

Részletes keresés

cucu Creative Commons License 1999.08.09 0 0 203
Szerintem helyesen döntöttél. Az alkohol nagy úr, nehéz tőle szabadulni és sosem lehetsz afelöl biztos, hogy mikor tör elő rajta megint.
Persze lehet kísérletezgetni még 5-10-15 évig, hátha lesz eredmény! De gondolom nem ez az életcélod.
Ne gondolj a múltra, felejtsd el, jobban jársz. Csak vigyázz, a másik ne ilyen legyen. Sajnos erre nincs garancia, az is benne van a pakliba.
Én pld. szeretem a jó italokat és nem is tagadom meg. Ez azt jelenti, hogy bizonyos alkalmakkor -legyen az csak egy sima kerti munka- fogyasztok sört, vagy bort. De csak otthon "iszom", mert úgy esik jól. Nem "járok" sehova.
Ezt csak azért mondom, mert szerintem elég sok alkohol fogy nálunk, de részeg sosem vagyok. Amikor pedig közeleg a munkavégzés ideje, áttérek a kristályvízre. (Tul. képpen az a legjobb ital.) Vagyis sosem hagytam, hogy a rabjává váljak. Valószínű, hogy ez alkati kérdés is, tehát szerencse is kell hozzá, meg akarat.
Csülök Creative Commons License 1999.08.09 0 0 202
Macs,
ne legyen lekiismeretfurdalásod! Jól (az egyedül választható módon) döntöttél, ha tényleg többször próbálkoztál a lebeszéléssel és nem sikerült, nincs további felelősséged a másik sorsa iránt.
Sok sikert!
Xenike Creative Commons License 1999.08.09 0 0 201
Az egy dolog, hogy téged mi hagy hidegen, meg hogy a férjet mi hagyja hidegen. A kettő elég jól megfér egymás mellett.
És ha jól emlékszem, ráadásul még maga Macs is egyetértett velem.
A válását pedig eddig sem elleneztem. Ennyi.
Macs Creative Commons License 1999.08.09 0 0 200
cucu,
döntöttem. Válok. Ő élheti a saját életét, ahogy szeretné - ha alkoholmámorban, akkor úgy, én élem az enyémet és megpróbálom újraépíteni a világomat.

Angi

cucu Creative Commons License 1999.08.09 0 0 199
Helo.
Engem meg az hagy hidegen, hogy az alkoholista férj hogyan ítéli meg a helyzetét! (Biztos, hogy másképp fogja.) Tehát számomra közömbös az ő felfogása. (Ezért nem értettem veled egyet.)
A lényeg, hogy a felesége többszöri kísérletezgetés ellenére sem járt sikerrel, ami a megváltozást illeti. Emiatt eltötékelte, hogy alapjaiban változtat a saját életén, amíg megteheti. Ennyi.
Vagy nem így van, Macs?
cucu
Xenike Creative Commons License 1999.08.09 0 0 198
Ha jobban elolvasod, amit írtam, akkor magad is láthatnád, hogy nem egészen arra reagáltál, amit írtam. Én nem vitatkozom veled, míg te velem igen. Miért is?!
cucu Creative Commons License 1999.08.06 0 0 197
Szerintem most mellé találtál.
Ugyanis én azt írtam, hogy Macsnak itt már nincs dolga, bízza ezt a feladatot a szakemberekre. Mert a férjének ÁPOLÓRA van szüksége és nem (csak) feleségre.
A házasság ugyanis nem állhat abból, hogy az egyik fél örökösen ápolgatja a másikat. A stabil házasági kapcsolathoz egyenlő partnerek kellenek. Macs meddig ápolgassa még, csak azért, mert a férje. Közben elmúlik a fiatalsága és a férj valószínüleg nem fog érdemben változni.
Vsz teljesen mindegy, hogy a férje mit gondol a saját helyzetéről. A lényeg, hogy a feleség hajlandó-e feláldoznia az életét egy olyan férj miatt, aki az ismeretségük kezdetekor is alkoholizált.
Macs, döntéskényszerbe hozott a férjed! Hogyan tovább?
Törölt nick Creative Commons License 1999.08.06 0 0 196
Xenike azon felül, hogy telibe talál, még elbűvölően kedves is. Öröm vele együtt dolgozni :)
Xenike Creative Commons License 1999.08.06 0 0 195
Csak akkor vagyok igazán jó, ha együttműködő partnerként jelen vagy!:-))))
Xenike Creative Commons License 1999.08.06 0 0 194
Tulajdonképpen nehéz szívvel bár, de csak azt tudom mondani, hogy drukkolok neked, és kitartás. A történtek akár akarod, akár nem, nyomot hagynak benned. Remélem sok okulnivaló is volt a dologban. Mármint saját magad számára. Itt a hétvége, jó élményeket kívánok neked!
Törölt nick Creative Commons License 1999.08.06 0 0 193
Xenike telibe szokott találni :)
Macs Creative Commons License 1999.08.06 0 0 192
Xenike!
Azt hiszem, telibe találtál. Nehéz segíteni olyasvalakin, aki nem látja be, hogy segítségre lehet szüksége.
Persze jobb lenne, ha ő is elmondhatná itt az egészet a saját szemszögéből, de erre jelenleg nincs lehetőség.

Angi

Xenike Creative Commons License 1999.08.06 0 0 191
Vigyázat!
Azért, mert mi azt gondoljuk, hogy Macs férjének segítség kell, még könnyen meglehet, hogy ő ezt egyáltalán nem így gondolja. Ha nem tévedek Macs is ezt mondta. És ez itt a probléma egyik lényege. ezért nem lehet vele mit kezdeni, mert ő nem akarja. Hogy itt mi mit gondolunk, az a férjet mélységesen hidegen hagyja!
cucu Creative Commons License 1999.08.06 0 0 190
Helo.
Én azt mondanám, hogy a házastársi szerepet ne keverjük össze az ÁPOLÓI szereppel!
Ugyanis az ilyen kapcsolat nagyon megterhelő!
Macs férjének segítség kell, ez egyértelmű. De tudjuk, hogy Macs sokat segített már -a puszta létével is- a férje viszont ezt nem értékelte reálisan. Innentől Macsnak joga van kiszállni a buliból.
cucu

Lehet, hogy dög vagyok, de kutyából nem lesz szalonna.

Fistandantilus Creative Commons License 1999.08.06 0 0 189
Helló!

Hmmm, igazából mást nem tudsz csinálni, mint továbblépsz. A maximum az nagyjából az, hogy egy közös baráton keresztül próbálsz úgy segíteni, hogy annak az embernek adsz tanácsot, hiszen valszeg a férjed elég jól ismered. SZVSZ minden más reményt fog kelteni...

Fistandantilus
Macs Creative Commons License 1999.08.06 0 0 188
KÁGÉ,
az a gond a beszélgetéssel, hogy azonnal reménykedni kezd abban, hogy minden a régi lesz. Így nehéz. Megpróbáltam.

Angi

KÁGÉ Creative Commons License 1999.08.05 0 0 187
CSÜLÖK,

Én nem mondtam, hogy az ember ilyenkor nem érzi magát piszokul, és nem érzi magát felelosnek, de szerintem a megoldás kulcsa ilyenkor nem nálad van. Egyszeruen nem teheted meg, hogy engedsz, mert a saját boldogságod feláldozása árán senkit nem lehet boldoggá tenni.

MACS

Ha tényleg túl vagytok az oszinte és józan beszélgetésen, akkor nincs más hátra, mint elore: ne a múltba nézz, lépjél tovább (persze nem át) a befejezett kapcsolaton...
És hallgass BODZA-ra! Próbáld megbeszélni a férjeddel, hogy szerinted neki segytségre van szüksége, és EBBEN számíthat rád, segítesz neki, hogy eljusson a megfelelo helyre.

Bodza Creative Commons License 1999.08.05 0 0 186
Má bocs, de ez 1 igennagy fasság.
A pszichiátriai betegségek, mint a depresszió, alkoholizmus, kényszerbetegség, pánikbetegség, egyéb pszichózisok nem elhatározástól függnek, azaz nem gyógyíthatók úgy, hogy "haver, akard már, hogy ne így legyen, és akkor nem így lesz!" Hiszen éppen ez a lényegük. A függés. Hogy az ember nem képes elhatározásból, önállóan másképpen dönteni, cselekedni, érezni, mint ahogyan.
Macs exférjének is lehet valami kötődési problémája (gyerekkor? szülők? főleg mama???), ami miatt most egyszerűen nem képes magától leszakadni Macsról.
IMHO segíteni kéne neki, nem pedig még rugdosni belé néhányat.
Macs Creative Commons License 1999.08.05 0 0 185
cucu,
el tudok válni, mert sajna hozzámentem. Ügyvéd, remélem, nem kell. Egész békésen megegyeztünk. Ha minden jól megy, első körben szétválasztanak (mivel nincs gyerek). A hátralévő teendőm csak annyi, hogy az önkormányzattól beszerezzem a lakás telekkönyvi kivonatát (szerencsére ági vagyon).

Angi

trasher75 Creative Commons License 1999.08.05 0 0 184
bocs, hogy megtöröm a dolgot egy kis hirdetéssel:


augusztus 6, péntek, sziget, wanted színpad, este 9
radio:aktive

ákos-hoz kicsit hasonló, NIN-es és Smashing Pumpkins-os beütésű zene. saját számokat fogunk játszani, de egy NIN-feldolgozás (terrible lie) is lesz, amit, külső vélemények szerint, igen csak jól csinálunk (mi legalábbis nagyon élvezzük :-)) ). aktív öngyilokjelölteknek viszont nem ajánlott a zene, mert a szövegeink igen sötétek...

további info: itten.

szeretettel várunk mindenkit a koncerten!

köszi és bocs a zavarásért!

-p

cucu Creative Commons License 1999.08.05 0 0 183
Ja, elfelejtettem!
Macs, az a véleményem, hogy az alkoholizmusból nem lehet kigyógyulni!
Lehet, hogy fél évig nem iszik, vagy 1 évig, de sose lehetsz afelöl biztos, hogy mikor tör rá megint. Ez egy nagyon alattomos járvány; ne okold magadat emiatt!
Na, most mennem kell, visszaviszem az üvegeket!
cucu Creative Commons License 1999.08.05 0 0 182
Ja, szóval masszív alkoholista! Az más, miért nem ezzel kezdtétek! Meg már akkor is az volt, amikor Macs megismerte. Aztán meg gyerek sincsen.

AKKOR MOST MI A PROBLÉMA, TESSÉK MONDANI?
Macs! Én 2 megoldást látok.
Vagy kezdjél el Te is inni, vagy szabadulj meg Tőle minél elöbb. Már így is elég türelmes lehettél hozzá, mert írtad, hogy a többedik ígéretein is túl vagy már.
Úgyhogy, hagyd abba az internetezést és rohanj a Markó utca 17-be és add be gyorsan a válókeresetet. Bocs, amúgy össze vagytok házasodva? Nehogy a végén derüljön ki, hogy azért nem tudsz elválni tőle, mert nem is vagytok házasok!
A nővérem férje is hasonló eset. Három havonta berúg úgy, hogy 1 hétig nem találni. De jobb is, mert ilyenkor nagyon bátor.
Egyszer -első alkalommal jöttek hozzánk- két pohár bor után belecsapott az arcomba. Akkor marhára összevertem, azóta nem bántja a nővéremet, csak eltűnik.
Ja, egyébként középiskolai matek tanár.

Macs, ha kell ügyvéd, tudok!

Macs Creative Commons License 1999.08.05 0 0 181
Köszönöm :-)))

Angi

Macs Creative Commons License 1999.08.05 0 0 179
Itt olvashatjátok mindazt, amit a házasságomról le akartam írni. Hibás vagyok abban, hogy elromlott, de úgy érzem, kisebb mértékben hibás, mint a férjem.

cucu,
26 évesen nem fogom elásni magam pusztán szolidaritásból egy alkoholista férj mellett, aki nem mellettem vált azzá, csak nem voltam elég profi ahhoz, hogy kigyógyítsam belőle.

oops,
ha szó esett kezelésről (nem egyszer), mindig az volt a roppant felháborodott válasz, hogy ő nem alkoholista. Ahhoz pedig, hogy egy alkoholistát véglegesen ki lehessen gyógyítani betegségéből, szükséges az, hogy felismerje saját alkoholizmusát és ő is akarja a gyógyulást.

Angi

Xenike Creative Commons License 1999.08.05 0 0 178
Sok minden felvetődött bennem, ahogy Macs történetét olvastam. Nehéz kívülről okosnak lenni egy ilyen helyzetben, hát még eldönteni, hogy mit is lehet nyugodt szívvel, felelőségteljesen megtenni.
Egyet biztosan tudok, beletörődni semmi esetre sem szabad. Gondolok itt arra, hogy mellette maradni, és ápolóként megadva viselni a következményeket. Hogy miért és mikor lett alkoholista a férj, az számomra még nem derült ki Macs írásaiból, bár nem tartom lényegtelennek. Hogy az alkoholizmusnak oka-e Macs, vagy sem, ennek eldöntésére nem vállalkoznék, bár mivel mindig legalább kettőn áll a vásár, nyilván van felelőssége a dologban.
Cucu!
Téged egyáltalán nem értelek!
Hogyan gondolod ezt az egészet? Miért kellene nyugton maradni egy alkoholista mellett? Már megbocsáss, de egy picit struccpolitikának tartom azt amit írtál, és akkor finoman fogalmaztam. Igenis tenni kell valamit. Ha már Macs kompetenciáját meghaladja a probléma, lépnie kell!!!! Nem pedig nyugton maradni. Ha lenne gyerekük (tudjuk, hogy nincs) akkor pedig pláne. Még akkor is, ha a rossz apa is jobb, mint a semmilyen, mondják egyesek.
Ha nem tévedek, Macs sem egy tizenéves, megvan a magához való esze, nyilván nem első megfutamodásában döntött a válás mellett.
CSÜLÖK Creative Commons License 1999.08.05 0 0 177
Voltál hasonló szituban KÁGÉ (bocs hogy elég soká irok).Mert ha átéltél volna hasonló helyzetet,a szeretett (vagy régebben szerett) társddal nem mondanál ilyeneket...Én átéltem sajnos ...piszokul éreztem magam utána,és igenis felelősnek éreztem magam miatta.
Törölt nick Creative Commons License 1999.08.05 0 0 176
Amennyiben Macs minden elvárhatót megtett annak érdekében, hogy a férje kilábaljon ebből a betegségből (mert az alkoholizmus az), és mégsem sikerült, főleg a férj hibájából, akkor nyugodt lelkiismerettel hagyhatja ott. Azonban, ha a férje alkohol-fogyasztását "adottságként" kezelte és egyszerre elege lett belőle, akkor nem tette meg amit megtehetett volna, mint legközelebbi hozzátartozója. Szerintem ez a kérdés a tekintetben, hogy hogyan hagyhatja ott.
oops Creative Commons License 1999.08.05 0 0 175
Macs,

Nem hiszem, hogy itt te annál többet tudnál tenni, hogy határozottan kilépsz az életéből. A közös munkahely nem jó, dehát adottság.... Ilyenkor aki segíteni tud neki, azok a barátai. (Én ilyen barát szerepben láttam egy pár ilyet) Nem nehéz, és bizony ki fog derülni számára, kik is azok akiknek igazán fontos. Ebben még tudsz annyit tenni, hogy felhívod azokat, akik szerinted a legközelebb állnak hozzá, és "rájuk bízod" őt. Ha még számít ennyit. Sajnos, ha az ok az alkohol volt, nem most fogja abbahagyni, sőt... talán később sem. De ez már megint csak rajta múlik. Ha a helyzet tényleg annyira súlyos volt, megpróbálkozhatna kezeléssel. Tényleg jó hatékonysággal csinálják más, csak sajnos kevesen hiszik el.

mAlter Creative Commons License 1999.08.05 0 0 174
cucu!

Csak nem akarod Macs nyakába varrni férjeura alkoholizmusát? Ha nem kötözködik egy alkoholista akkor is nehéz végignézni, ahogy egy ember melletted amortizálja le magát. Ha valaki elmegy és egyszer berúg, annak lehetnek érzelmi okai, de ha valaki mindennap részeg annak az az oka, hogy elvonási tünetei vannak, ha nem iszik - alkoholbeteg.

Macséknak egyébként nincsenek gyerekei.

(mA)

cucu Creative Commons License 1999.08.05 0 0 173
Ó, miszter Alkohol!

Hát azt nem teszi, hogy el akaródzna válni.

Amúgy a mentő ad felvilágosítást a megfelelő telefonszámon.

Macs, ha melletted vált ilyenné, akkor ne akarjál már elválni tőle. Amúgy egyedül úgysem maradnál és lehet, hogy a másiknak is volna hibája.
Főleg, ha vannak gyerekeitek...
Maradj nyugton! Milyen ha iszik? Kötözködik? Vagy csak eltűnik?
Ha nem bánt, akkor törődj bele.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!