A lekérdezősdi valóban nem szimpi nekem. Ez ugyanaz, mintha az első kör végén megmondanánk a gyilkosoknak, hogy ki a társuk.
Inkább legyen az, hogy a gyilkos este amikor elmegy gyilokolni, megtudja , hogy áldozata otthol tartózkodott-e éppen. Ha nem, akkor vagy nyomozó, vagy szintén gyilkos.
Vagy gyilkos aki nem gyilkolt, vagy nyomozó aki nem figyelt.
De a múltkori játékbeli szabály javaslataimat is nézzétek meg.
Halihó, újra itt, egy könnyebb vírus után. Tegnap békésen szenvedtem, még a lázamat sem tudtam igazán megmérni, mert a két kis drágám leverte a lázmérőt... De a jelek szerint túléltem a dolgot...
Három gyilok, + rákérdezés??? Körbelincselni meg már nem lehet!?
Hát ez azért már a paripa másik oldala, de megintcsak alulnézetben.
Nem lenne egyszerübb kijelenteni: Annyi idő után most a gyilkok nyertek!
Mert csak különlegesen buta gyilkok esetén van reménye a falunak, fészeknek, bármi fészkes veszedelemnek.
Gondolatjáték:
Első nap. mindenki félgőzzel kavar: kijelenti hogy ártatlan,megjelennek az elsö hamis gyilkok: de az okos gyilok nem kockáztat. Csak - legfeljebb - figyeli a stílust, meg a belépési időpontokat, meg ( juszt se sorolom fel mi mindent kell még figyelni, aki kezdő, tanuljon a saját kárán...). Mert tudja, hogy okos gyilok még nem kever: aki kever tehát nyomozó, vagy buzgómócsing ártatlan: minden képpen első a kiirtandók listáján.
Este meg a gyilkok magukra emelik.
/1-1-1 találat, gyilkosság nem történt, három gyilok összejött.
Nagy mázlija (30 %) van a nyomozónak, elkapott egy gyilkot!
Erről már csak az öt ártatlant kell meggyőzni. de kik lehetnek azok?
A falu véletlenszerüen elpusztít egy tagot.
10 % hogy a nyomozót,
70 % hogy nem gyilkost,
de ha ( 30 % - gyilkost is, ) 33 % hogy azt, akit a nyomozó lefülelt.
A gyilkok ettől kezdve minden nap ölnek, sőt: összeszavazással akár a lincselést is irányíthatják. Tanácstalankodóknál a három nagy szám!
Szóval ez egy gyilokpárti játék lesz .
Nem bírom kihagyni, pedig a családom nehezen viseli....
: )))
a ZULLU
Szerintem, minden gyilok egyszer kérdezhessen,hogy mit csinált a másik kettő.
Két gyilok szavazat elég a gyilkoláshoz.
Akkor kezdjük a játékot ha elfogadottak a szabályok és megvan a tíz játékos!
Diditek
Ps. Aki nem küld magának szerepet annak én kreálok!
Hóhérkám!
Azért mielőtt útjára engedjük a gyönyört, addig azért várjunk, hogy a szabálykönyvet módosíthassam a játék kezdete előtt!
Tehát a javasolt módosulások:
1. A gyilkosok kérdezősködése kissé értelmét veszti, ha nem ketten vannak.
2. Javasolta valaki, hogy ne két, hanem három gyilok legyen.
3. Gyilkoláshoz és lincseléshez egyszerű többség elegendő legyen, nem kell tehát 50% fölötti eredményt elérni a meglincseltetéshez, és nem kell minden gyiloknak azonosan szavazni, elegendő, ha ketten egyformán szavaznak. Ha ketten maradnak, akkor viszont már (javaslom) lépjen életbe a kérdezősködési szabály, hiszen ekkor már u.a. a helyzet, mint régen.
??? Észrevételeket várok!!! Senki ne mondja, hogy nem olvasta!