Bizony, tényleg aggasztó egy kicsit a dolog, és szerintem is a szórakoztatásra való nagyobb hangsúly fektetése lenne az, ami a mai magyar filmet kizökkenthetné a holtpontról. Persze ez önmagában nem elég, hiszen tényleg jónak is kell lenniük az új filmeknek. Amúgy ha érdekel valakit, akkor nézze meg a http://www.animatrium.net oldalt, én csináltam, és van rajta már néhány magyar készítésű rövidfilm is. Természetesen a profi alkotások "még csak" külföldiek, de remélhetőleg ez változni fog. Az oldalon egyébként inkább a trükktechnika és az animáció fejlesztésén, újításán van a hangsúly.
Nem mondjátok, hogy még senki nem nullázta le a topicot? Szabad még ilyenkor is? Nekem ez lenne az első és minden valószínűség szerint az utolsó is, de nem akarom, hogy az életemből kimaradjon ez a momentum.
Úgyhogy... 0 éves rendezőkkel kéne kezdeni!
Amúgy a magyar filmek a legjobbak: Kabostól az Egészséges erotikán át egészen az idei filmszemle (legtöbb) filmjéig.
Nagyon tetszett a Portugál, az uristen@menny.hu pedig egyszerűen zseniális!
Hat ez tenyleg fontos kerdes, de szerintem a rencervaltas ota az egesz magyar kultura tonkrement a humortol az irodalmon keresztul a filmig, ja meg meg a foci is;-). Nem ertem, de szerintem valami rettenetes baj tortent es nem a penz a fo ok, mert meg a kispenzuek (pl. Szoke) az ugy ahogy jo is, de egyszeruen nem veszik tudomasul, hogy en (sokan) azert mennek a moziba, hogy szorakoztatva legyenek (ez nem a Jurassic parktol lesz), de attol, ami regen meno volt, hogy az Udvaros meg a Cserhalmi nagyon okosakat mond attol szerintem ma az ember hany, nem eleg progressziv a mai magyar film. Ez azert is kulon szomoru, mert mind a csehek mind a szerbek, macedonok, horvatok epp folfele szallnak, csak a magyar film ocsmany. Tegnapelott lattam erre egy kivalo peldat a Ciganytorvenyt (majdnem otthagytam, pedig ez nem szokasom) Szoval szerintem nem a penz hanem a tehetseg hianyzik, ja es a sok ven rendezo ahelyett, hogy erdemei elismerese mellett belatna, hogy alkotoi valsagban van, inkabb aktiv, meg kritizal, szoval ratelepszik a magyar filmre.
Naszóval arról lenne szó, hogy hol is vannak a cimben idézett jelenségek ? Merthát az elmúlt 3 évben a Szemlén a "kezdő" filmesek átlagéletkora minimum 40 év és a filmfőiskolások filmjei többé-kevésbé IMHO nézhetetlenek. Aztán persze ott van az Iványi Marci filmje a Szél, de az uncsi meg koppintás is, bár érthetetlen módon sikeres. A MAFSZban (Magyar Amatőrfilmes Szövetség)
folyik még valami értelmes munka, de ott meg még véletlenül sincsen semmi pénz. Én látom
rosszul a dolgokat vagy a magyar filmipar már tényleg csak a nevéből él ???
zsosz
p.s.: _bocs_, hogy itt is, meg már megy a kultúrában is, de azt kevesen olvassák sajna és ez IMHO egy baromi fontos kérdés....