De.Eppen ez a szornyu, hogy semmifele logika nincs benne, tehat meg azt az eselyt sem kapja meg az ember, hogy az ertelem,verbalitas eszkozeivel megprobalja elintezni a dolgot.Kulonben meg lehet, hogy az a barom nem ismert fel vagy nem tudott visszaemlekezni, hogy honnan, melyik veresbol ismer.
De.Eppen ez a szornyu, hogy semmifele logika nincs benne, tehat meg azt az eselyt sem kapja meg az ember, hogy az ertelem,verbalitas eszkozeivel megprobalja elintezni a dolgot.
Naittvagyok, ittvagyok. Tudom, szörnyeteg az, aki a topicját nem látogattya, de nem voltam 1-2 napig.
Gugának üzenem, hogy ugyan a szomszédos topicba írtam anno, de nekem nincs gondom velük. Egyenlőre. Úgyhogy keversz valakivel. De nem baly.
Látom, nem csak engem piszkálnak ezek a dolgok. Már-már lassan túltettem rajta magam. Láttam megint azt a barom állatot. Gyilkos tekintettel bámultam rá. Egy ideig állta a nézésemet, aztán lehajtotta a fejét! Csak néztem, mint a gázálarc. Valami mi a f@szt lesel te qrva szövegre számítottam...
Különben nem igazán tudom, hogyan lehet kimagyarázni egy olyan szitut, amit véresre tervezett a kötekedő. Az a tapasztalatom, hogy ha már megszólalsz, az is éppen olyan nagy sértés az illető számára, mintha nem csinálsz, nem beszélsz semmit. Vagy nem?
KisPutto 98-10-28 19:49 adatok | e-mail
"...hivatkozhatsz a jogos védelmi helyzetre (ennek feltétele, hogy közvetlen és jogtalan legyen a támadás ellened)"
ha már érzékelem hogy ilyen támadás ér, akkor már.....:(
Szombat este, 7 óra körül, Újpest-Központ vá.
Ajtók záródnak, kérem vigyázni.
...mire észbekaptam, már mindenki elhúzott
onnan. Két edzésről jövő srác elkezdte ütni
egymást, eleinte nem is vettem komolyan az
egészet. Ismerik egymást, majd csak abba-
hagyják. Aztán a nagyobb és kopaszabb be-
indult, és úgy helybenhagyta a másikat, hogy
ott helyben végignézhettük hogy bír kétszere-
sére dagadni egy ember feje.
Én is csak mentem arrébb, mint a többiek, és
gyűlöltem magamat, hogy nem bírom megállíta-
ni ezt az értelmetlen agressziót. Ahogy más
se. Körbenéztem, csak hozzám hasonló szeren-
csétlenek (nők, öregek, férfi kisfiúval) tar-
tózkodtak a kocsiban. És hát az ajtók zárva,
még csak nem is csinálhattunk úgy, mintha
nem lennénk ott.
Ennyire intenzíven még sosem éltem át a tehe-
tetlenséget...szörnyű volt!
A következő állomáson a metróvezető kiszállt,
megnézte, hogy mi a helyzet, aztán úgy dön-
tött, hogy inkább visszamegy a vezetőfülkébe.
Mit tudott volna csinálni? Ő tehetett úgy,
mintha nem rá tartozna.
Kérem vigyázzanak, ajtók...NA NEM!
Én kiszálltam. Egész éjszaka nyomasztott,
hogy mi lett az ügy vége. És útáltam magam.
Hej My Lord,
Ezt baromira nem értem hogy jött most ide. De nyithatnál vele egy új topikot, ha ugyan még nem volt ilyen. Arra emlékszem, hogy annak a gusztustalan disznófeju tévésnek, akinek juszt sem akar eszembe jutni a neve a Nyitott száj címu musorában volt egy ilyesmi téma: van-e, és ha igen, akkor hogy büntetheto a házastársak közti nemi eroszak.
Drégelypalánk
Pl.házastársak közti erőszakos bűncselekményért a nőket sokkal hátrányosabban érinti a jogrendszer. Mert ha a férj egy kicsit túllő a célon a szokásos heti/napi náspángoláskor az hirtelen felindulásból elkövetett súlyos testi sértés, vagy emberölés. És ezt enyhébben büntetik, mint ha a feleség az évek óta elszenvedett lelki/testi terror nyomása miatt "visszaüt" egy késsel vagy kisbaltával.
Nem akarom félrevinni a topicot. Csak azért írtam, hogy vigyázzunk az eszközválasztással. :)
Vah úr,
Én azért szóltam be, mer engem magam zavart a komment. De igazad van, még részben sem kellett volna rád hivatkoznom.
Zavarba hoztál. Mi az a Wabash?
Most jól összeofftopikoztuk Szörnyeteg Lajos rovatát. Igaz, úgy sem nyilatkozik mostanában. Lajos! Bántott valaki?
Palánk
Vah úr majd ugat, ha báncsa valami, de azért köszi. :-))
Asszem röhögtem Robzon megjegyzésén, de a picsába, hát csak nem bűn, ha nem tépek be minden este?
Vagy ez bánthat valakit annyira, hogy bérgyilokra gondoljon?
Oftopik lesz,
Palánk, a Wabash környékét imádom.
Oftopik vége.
Vah úr
Robzon
Tudom én hogy minek szántad, de szerintem nem volt az. Ez már csak Vah úr érzésein is látszott. Meg az enyimén. Meg ha nyomott volna, attól még ugyanúgy leeshetett volna a vérnyomása ha valami baja van, sot.
De szerintem ezt a részét offtopikként abba is fejezhetjük.
Palánk
Most olvasom Robzon mit írtál Vah úrnak. Ezt tiszta fejjel írod, vagy már nyomtál valamit?
Nem tudom melyik lenne kevésbé oltári nagy baj...
Drégelypalánk
Sajnálom Vah úr hogy így esett. Amúgy meg nem vagyok testor típus, soha nem vállalnék ilyet. Csak ha az alkalom szüli. Buliba meg akkor mennék veletek, ha tudnám hogy szimpatikusak vagytok. Ja, és most Chicagoból irogatok, úgyhogy drága is lenne.
Hogy ne legyek teljesen offtopik: életemben egyszer kötöttek súlyosabban belém. Akkor tizenegynéhányan üvöltözték be éjjel háromkor a kertbe ahol a kenuzós táborhelyünk volt hogy "az a zöldpólos g.ci jöjjön ki egy az egybe!!!" Mondom, több mint tizen ordították. Jo kis logika mi? Szóval erre ébredtünk, meg arra, hogy a banda fele már a mi kenú lapátjainkal a kezében mászik fel a teraszra. Mi meg vagy nyolcan, négy fiú, négy lány szunyálunk a hálózsákokban. Eloször nem is értettük mi a fene ez. Aztán összeállt a kép, hogy mindez csak amiatt van, mert azon az éjszakán a körmendi diszkóban "megvédtem" a csapatunk egyik lánytagját az egyik helyi izomagyú ellen. A "megvédés" is csak egy csúnyább ránézésbol állt, semmi tettlegesség. Akkor nem hobörgött e gyerek, szépen odébbállt. De mint kiderült, titokban követett minket hazafelé, várhatott vagy egy órát míg elszunyáltunk, aztán jött a haverokkal. Jó mi? Végülis senki nem sérült meg, bár a kerítést rendesen széttördelték. A helyzetet egyik haverom mentette meg, aki szépen odasétált, és a vakus gépével lefényképezte oket. Ez azért hatott. Csak rájöttek elso megdöbbenésük után, hogy a gépet nem adjuk oda egykönnyen, a rendoröknek meg jól jön majd a fotó az azonosításhoz. Sajnos a kép nem sikerült...
Apropó, ha jól emlékszem ebben a topikban a rendoröket senki meg sem említette! Ez azért tanulságos nem?
Ja, és hogy Szörnyeteg Lajoshoz visszakanyarodjak: annak ellenére hogy nyilvánvaló öngyilkossági kísérletnek számított volna ha leállok a tizenegynéhány barommal "egy az egybe" verekedni, az eset után esmét éreztem némi szégyenérzetet.
A haveromat meg azóta is csodálom a bátorságáért, és fantasztikusan klassz ötletéért.
Palánk
Tisztelt Asztaltársak,
oftopik lesz
Robzon, Palánk és Pedro, ha megyek bele a barátaimmal és csajokkal az éjszakába( csak pia, no drog!), nem jöttök el velünk bulizni, csak úgy a biztonság kedviér? ;-)))
oftopik volt
Egyszer megtörtént, hogy egyik barátnőm( aki egyébként is alacsony vérnyomású és ájulékony) buli közben rosszul lett a tömegben. Elájult, kivittük a levegőre, mindeki segített, a felszolgálócsaj hozta a vizet. Fenn a levegőn leültettük a kidobó székére, aki valakivel egy kicsit arrébb beszélgetett . Ám egyszercsak odalépett hozzám és egy olyan gyomrost lenyomott, hogy még az alsónadrágomat is kihánytam. Mindezt azért, mert azt találta ki, hogy túllőtük a lányt. Életünkben nem narkóztunk, valahogy nem és kész. Szóval ott is tehetetlen voltam, mert utána már mondták a kidobónak (aki, mellesleg csak beugrott aznap estére), hogy mi ölég renceresen járunk ide és nem kéne az izmozás. Csakhogy addigra már meghaltam..
Kedves Palank(bocs, de valamelyik topicban lattam, hogy felhatalmazast adtal a tarsasagnak a neved roviditesere), hmmm....Lehet, hogy jo lenne osszegyujteni mindazokat, akik bizony nagyon oda tudnanak csapni de inkabb nem teszik, es felsorakoztatni a bunkok elleneben.Hatha ettol beijednenek egy kicsit a kotekedo, verekedos arcok...
:-)
Kedves Cecil,
A százkilkós barom jelzot lélekben abszolút nem vettem magamra, csak kipróbáltam milyen érzés magamról leírni. Fura.
De hogy a témánál maradjunk, jópár ember van akit én is legszívesebben laposra vernék tehetelen dühömben. Például a körzeti orvost, aki a szüleimet majdnem halálra kezelte, vagy azt az ismeretlent, aki bekéredzkedte magát a nyolcvanöt éves gyanútlan nagymamám szobakonyhájába valami nyugdíjhozós mesével, és odabent úgy megfenyegette a szegény kis törékeny nénikét, hogy az odaadta neki az összes otthon tartott pénzét, meg a fölmenoktöl örökölt párezer forintnyi családi ékszert.
Mikor megtudtam a dolgot, azt hittem szétrobban az agyam.
Sok mindenben igazat kell, hogy adjak neked. Szintén voltam kidobó, muszájból. Sosem kellett verekednem, mert valahogy szóban elintéztem mindent. Meglepődtek az emberek, hogy nem ütöttem, hanem kértem vagy kérdeztem Láttad volna az arcukat...Pedig, hidd el tudtam volna kárt okozni bennük. Szintén van sportmúltam, 8 év súlyzózás, pár év karate, és két év kung-fu. De soha senkit nem ütöttem még meg életemben. Pedig az én alacsonyságomhoz 102 kiló voltam...
Inkább attól tartottam, hogy valaki egyszer tényleg felhúz, akkor aztán jaj neki...de nem tudtak.
Mióta megtértem, azóta pláne nem történt ilyen velem. De nem tudom mit tennék, ha valaki a családtagomat vagy egy idős nénit ütlegelne...illetve tudom. Bajban lenne, az biztos...
Kedves Lajos!
Kicsit későn kapcsolódtam be a topicba, de nekem is van egy tanulságos történetem.
Egyik kolleganőm fia fogyatékos.
Bár megtanult járni, mert tíz éve mindennap uszodásba mennek reggel, a beszéddel gondjai vannak. A srác szellemileg ép, de nem tud artikulálni, ezért alig érti meg az, aki nem szokott hozzá.
Speciális iskolába jár, ahol egy osztályban 7-8 gyerek van.
A kis létszám ellenére egyik nap a fiú véres inggel jött haza az iskolából. Kiderült, hogy a tanárnő megverte, orrbavágta.
No comment.
Ha egy ilyen helyen nincs ennyi önuralom, mi van az utcán?
És egy beszédhibás gyerek mégannyira sem képes megvédeni magát, mint mások. Különösen akkor, ha - mint ez a fiú- testi fogyatékossággal is született, amit kemény munkával kezelhetővé tett.
Dr.Aga Egely Palank, ha veletlenul a szivedre vetted volna a "szazkilos barom"jelzot, ne tedd.Csak azert mondom, mert felek, bantonak erezhetted.Nekem nem a szaz kiloval, hanem a baromsaggal van bajom. Es annak csak direkt orulok, hogy vannak "szazkilosok":-) akik az erejuket olyasmire hasznaljak, mint Te.
Robzont sem tamadni akartam, csak ramutatni arra, hogy amit o tud,az egy olyan vilaghoz tartozik, amivel nem tudok es nem akarok egyeterteni...
Ne dicsekvésként vegyétek, sose tartottam túl jónak magam, nem is versenyeztem, de 16 évvel ezelőtt kezdtem karatézni, majd mikor rájöttem, hogy célravezetőbb kick boxolni. Az utóbbi pár évben már csak haverokkal edzegetünk. Emellett 13 éve súlyzózok, futok. Hetente 12-14 edzés. Nem sportolókkal szemben ütőképesnek tartom magam, annál is inkább, mert elég sok ’utcai tapasztalatra’ is szert tettem. Ennek tükrében is azt mondom, semmivel se leszel kevésbé megalázva, ha agyon vernek (pl. kirugdossák a fogaid, leszakítják a vesédet, eltörik a gerincedet – ezt saját példámon tudom milyen könnyen megy -, stb.), mint ha kimagyarázod magad. Szóval, pl. széttaposott herékkel, nem érzed magad erkölcsi győztesnek, hidd el. Szégyen vagy nem, én mérlegelem, a beavatkozást. Kocsmároskodtam, mikor abbahagytam a kidobózást. Egyszer zárás után négy suhanc megvárta míg egyedül maradok, majd megpróbáltak késsel kirabolni. A pult alól előkerült a romaugrasztó rövid baseball ütőm, sarokba szorultak, egymást taposva könyörögtek, hogy ne. Nem akartam a rendőrséget fárasztani, inkább én kezeltem őket. Előző munkahelyemen viszont előfordult, hogy három ukrán (2 nagy, meg egy öreg), kereste a főnökömet, és nem akartak belépőt venni… ’Megesett rajtuk a szívem’, beengedtem őket. Amikor elmentek az egyik viccesen megpaskolta a kopasz fejem, és egy ezrest dugott az ingzsebembe. Ez elég megalázó volt, még se tettem semmit. Ha elvertem valakit akkor se éreztem jobban magam. Volt hogy a barátnőmet – aki nálam dolgozott – amikor fizettetni akart, a helyi nagymenő ellökte, az anyját szidta (a csaj 43 kiló, és pont meghalt a mamája), és a lány védelmére kelő vendégeket riogatta. Telefonáltak, menekülés közben megcsíptem a csákót, addig agyaltam míg képlékeny lett, betettem a csomiba, visszavittem, mindenkitől bocsánatot kellett kérnie, majd hazavitték. 2 hétig volt betegszabin. Jobban örültem volna, ha sosem történik ilyesmi. Az agresszivitás többnyire szorongásból fakad. Próbáljátok elkerülni, hogy más lelki problémája rajtatok csattanjon. Minden eszköz megengedett. Nem mindegy, hogy az izom agyú beteg barom mit gondol rólad? Holnapra úgy is elfelejt. Te meg holnaputánra. Ha megver, viszont lehet, hogy egy életre nyomorék leszel.
Kedves Szörnyeteg Lajos,
Én is csak most olvastam a topikot. Elevenemre tapintottál, baromira ismerem az érzést, még akkor is, ha kb. százkilós barom vagyok magam is, és néha már beavatkoztam. Igaz, csak akkor, amikor nem volt idom gondolkozni, annyira elborult az agyam. Például amikor három csávó azzal szórakozott a hetes buszon, hogy járókeloket, zömmel idos embereket dobáltak szépen elore elkészített kavicsokkal az ablakon át, és hatalmasakat röhögtek. Ennyire aljas és gyáva rohadságot még éloben nem láttam. Volt még vagy harminc ember a buszon, de senki nem szólt rájuk. Magam is meglepodtem mikor a legnagyobb csávó(ösztönösen azt választottam) nyaka már a kezemben volt, úgy nyomtam a fejét az üveghez. Rögtön be is szart mind a három. És tudod mi volt a fura, hogy utána a nagy csendben minden utas engem bámult döbbenten, és már úgy éreztem hogy a dobálókkal egy szintre kerültem.
Ha viszont van idom gondolkodni, akkor elobb felmérem hogy tényleg nagy bajban van-e a másik, és ha úgy érzem hogy nem, akkor a végén nem avatkozom be. Ilyenkor mégis valahogy szégyenlem magamat. Jól is esett Robzon, a volt kidobóember szövege, amiben felment minket amatoröket a mindenáron való szembeszegülés meg beavatkozás alól.
Én
Kedves Szornyeteg Lajos, most olvastam vegig a topicot, es bizony, nagyon megertem, mi inditotta el ezt a kerdest. En magam is atmentem ezen-fizikailag-, a nem egeszen otven kilommal szazkilos barmok ellen, es tudod, miert?Mert a baratunk, aki velunk volt, nem igazan tetszett ket kigyurt izomagyu bunkonak.(Idezetek a jelzokbol: Na mi van, kampos,-ezt a barat kapta, mi van, te zsido k*rv@...-ezt en kaptam.) Mellesleg nem vagyok zsido, csak nem tetszett, hogy valaki lekopi a tortenetesen zsido baratomat. Kaptam is erte a pofamba, hogy mit avatkozok bele...
Ezert nem ertek egyet veled Robzon, mert amit mondasz, az egyreszt nem csak "kigyurt ciganyokra" jellemzo, masreszt pedig nem az utes az, ami faj.Felhaboritonak tartom, hogy manapsag-mar egy jo ideje-, tulelotechnikakat kell alkalmazni. Felhaborit, hogy sokaknak csak az marad, hogy hogyan vedje magat. Egyebkent tanulsagos eset volt: amikor az egyik csavo a foldon, tehat szamomra elerheto modon es tavolsagban fojtogatta a velunk levo baratot,valoszinuleg le tudtam volna rugni egy kicsit a vesejet... Es nem birtam.
Ez meglepett. Eletosztonrol, meg ilyesmirol hallottam addig, es amikor helyzet volt, valami megallitott, mielott barmit tehettem.
Szoval, marad a kiszolgaltatottsag erzete, ami megalazo is tud lenni. Ha tudod, hogy hovatovabb ezeke lesz a terep, nem tudsz olyan konnyen tul lenni az egeszen. Ezeknek meg annyi agyuk, vagy erkolcsuk sincs, mint egy homokozolapatnak. Ezek nem a regivagasu maffiozok, akiknek legalabb volt stilusuk. Ezeknek meg egy bergyilkos sem jelentene azt, amit mi hiszunk.
Azt hiszem, kedves Szornyeteg, hogy mint ahogy nagyon sokan, Te sem elegednel meg egy szimpla kivegzessel; tulajdonkeppen csak annyi kellene, hogy ezek megertsek, felfogjak, mirol van szo. De nem fogjak, ahhoz remenytelenul sotetek es agresszivek, tehat csak magadban tudod a kerdest rendbetenni. Mindenesetre, gratulalok a topichoz, itt legalabb kibeszelheti magabol mindenki azt, ami a kerdes kapcsan bantja.
Kedves Szornyeteg es mindenki!
Igen, en is ereztem mar ilyet ... meghozza ugy hogy nem is fizikai bantalmazasrol volt szo. Tavaly amikor a nagymamam rakos betegseggel a korhazban fekudt, az anyukam utolso latogatasa alatt ott talalta a mamit a korhaz hideg, szeles folyosolyan egy szal pizsamaban, papucs nelkul egyedul ucsorogve eppen csak egy szusszanatnyi lelekkel.(Ez volt tavaly november vegen.) Mar fazni sem tudott szegeny ... Amikor 15 percnyire megjott a mentos es az anyu kerdore vonta hogy miert nincs betakarva a nagyi es hogy miert van ott a folyoson ... a valasz az volt hogy "Azert nincs betakarva mert a takaro a korhaz tulajdona es most, hogy szallitjak a masik korhazba nem lehet "csak ugy" elvinni a takarot!"
Mit tudtam volna tenni azzal az emberrel ha ezt nekem mondja? .. es nem a sokkal jobb onkontrollal rendelkezo anyumnak?
Valoszinu hogy kitepem a hajat, kimarom a szemet, kitaposom a belet ...
Tudom hogy nem segit, de amikor egy ember ekkora embertelenseggel all szemben nagyon nehez a gyuloletet burkolnia.
Kedves Szornyeteg es mindenki!
Igen, en is ereztem mar ilyet ... meghozza ugy hogy nem is fizikai bantalmazasrol volt szo. Tavaly amikor a nagymamam rakos betegseggel a korhazban fekudt, az anyukam utolso latogatasa alatt ott talalta a mamit a korhaz hideg, szeles folyosolyan egy szal pizsamaban, papucs nelkul egyedul ucsorogve eppen csak egy szusszanatnyi lelekkel.(Ez volt tavaly november vegen.) Mar fazni sem tudott szegeny ... Amikor 15 percnyire megjott a mentos es az anyu kerdore vonta hogy miert nincs betakarva a nagyi es hogy miert van ott a folyoson ... a valasz az volt hogy "Azert nincs betakarva mert a takaro a korhaz tulajdona es most, hogy szallitjak a masik korhazba nem lehet "csak ugy" elvinni a takarot!"
Mit tudtam volna tenni azzal az emberrel ha ezt nekem mondja? .. es nem a sokkal jobb onkontrollal rendelkezo anyumnak?
Valoszinu hogy kitepem a hajat, kimarom a szemet, kitaposom a belet ...
Tudom hogy nem segit, de amikor egy ember ekkora embertelenseggel all szemben nagyon nehez a gyulolet burkolnia.