Keresés

Részletes keresés

fuego Creative Commons License 1999.11.19 0 0 204
Öki!
Köszönöm a tanácsot, megpróbálom hátha így megszabadulok a kocsitól :))
Amúgy talált, kedvenc egykori kocsimról egy 1.6i turboról jött a nick...
Előzmény: Öki (202)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.19 0 0 203
Öki! Légyszives látogass el a "Segitség! Elkapott a szoftver rendőrség" c. topikba és szólj hozzá. Az ottani "uraknak" furcsa fogalmaik vannak. Leírhatnám szaxerűen is, de ha Te írod, hitelesebb. Kösz.
Öki Creative Commons License 1999.11.18 0 0 202
fuego (Renault?) ;-) :

Nos ez egy elég érdekes probléma, de rettentően kínos is, mármint részedre. Nos az, hogy nyilvántartás szerint még a rendszerben a Te adataid szerepelnek az adott autó és rendszám mellett, azt jelenti, hogy valahol valaki mulasztott. Mivel már többszöri igazolás és "zaklatás" után sem változott a helyzet én azt javaslom, hogy fordulj egy panaszlevéllel "ajánlott és tértivevényes" az ORFK Hivatalához. Ebben írd le ezt az egész tortúrát és mellékeld hozzá az nálad lévő íratok fénymásolatát és kérd meg őket, hogy vizsgálják ki, miért Te kapod még mindig a felszólításokat, illetve a mellékelt dokumentáció és vizsgálat eredménye alapján intézkedjenek a BM Központi Nyilvántartás felé, hogy a gépjármű_nyilvántartásban korrigálják a meglévő adatokat a valós és igazolt adatokra.

Jobbat nem tudok mondani, de utána fogok nézni pontosan, hogy ilyen esetben mit lehet még tenni...

Előzmény: fuego (201)
fuego Creative Commons License 1999.11.17 0 0 201
Segítségre lenne szükségem.
Eladtam a kocsimat még 93-ban, az új tulaj át is íratta. Azóta havonta (!!!) jön felszólítás parkolási vétségek ügyében a rendőrségtől ( klf. kerületektől ).Egy ideig el is vittem az adásvételi fénymásolatát a kapitányságokra, de már eluntam. Bevittem oda is, ahol én lakom, ott iktatták, átvételezték stb. Egy hónap múlva jött hivatalos levél a vevő lakhelye szerinti kap.-tól, hogy át lett iratva 93-ban. Ennek ellenére most novemberben már kettő különböző felszólítást kaptam két rendőrkapitányságtól.....
Meddig vagyok köteles költeni időt, és energiát erre az ügyre ?
Ki tud vmi használható tippet ?
Előzmény: Öki (200)
Öki Creative Commons License 1999.09.10 0 0 200
Nos, ha valaki úgy érezné, hogy valamilyen tanácsra van szüksége e téren, akkor folytatom ott, ahol abbahagytam, bár egyenlőre nehezen jutok fel, de megígérem, hogy hetente 1x biztos belépek ide és válaszolok a kérdéseitekre. Természetesen most is fenntartom az induláskor elmondottakat!
Öki Creative Commons License 1998.12.09 0 0 199
Lütyő !

Guru lyól varázsolt! Emilke megérkezett! Hát nem piskóta... Most rágódom rajta egy csöppet, aztán valami értelmeset küldök neked, de nem ígérem, hogy feltaláljuk a spanyol viaszt.

Lütyő Creative Commons License 1998.12.09 0 0 198
Öki!

Mindkét Emiledet megkaptam.
Tőlem semmi nem megy ki, már jön a guru megnézni.

Lütyő

Öki Creative Commons License 1998.12.09 0 0 197
Ubi !

A yardon történő átiratás az 8 nap [munkanap] tudtommal, bár ebben nem vagyok biztos. A bonust valóban ervényesíteni lehet, de arra több időd van. A lényeg az, hogy addigra, mire az új autódat megveszed, el kell adnod a régit. Azt, hogy kinek és mennyiért adod el az egy dolog, az tulajdonképpen mellékes. Viszont jópáran nem is tudnak erről a bónusz új kocsira történő érvényesíthetőségről. Bár azt hiszem, hogy a biztosító ezt az éves elszámolás mellé, mindig elküldi levélben.

Lütyő !

Most tényleg sürgős segítség kell, vagy csak ugráltatsz a levelesládáim között??????
Vagy esetleg rossz az emiled?

Zölduborka Creative Commons License 1998.12.08 0 0 196
Ja es meg egy!

A 15 nap az 15 munkanap (harom het), vagy csak siman 15 nap?

Ubi

Zölduborka Creative Commons License 1998.12.08 0 0 195
Öki!

Tenkes! :o)

Lenne egy kerdesem autoatiratassal kapcsolatban.

Az a helyzet, hogy jelenleg a tulajdonomban van egy Ford Scorpio, amit tudtommal el kell, hogy adjak 15 napon belul, uj/masik auto vasarlasa eseten, ha azt akarom, hogy a jelenlegi bonus kismillios (asszem B6) kotelezo bizt. kedvezmeny ervenyes lehessen az uj verdara (mert ugye az szemelyre szol es nem autora?).
Ez tenyleg igy van?
Ha igen, akkor sajna papiron el kell hogy adjam faternak a Fordot, mielott atiratnam a nevemre az ujat.

Elore is kossz

Ubi

Öki Creative Commons License 1998.12.08 0 0 194
Lütyő !

Se C3, se Nexus! Hmmm. ????????
C3 -ról küldtem emilt, replízz vissza. Reggel tudom csak megnézni! Ha módomban áll, rögtön válaszolok, de legkésőbb aznap!!!!!
A csodákra viszont nálam is várni kell egy müttyöt!

Lütyő Creative Commons License 1998.12.08 0 0 193
Öki!

Emil ment!

Lütyő

Öki Creative Commons License 1998.12.08 0 0 192
Lütyő !

Az emilem lyó! Ha gondolod írhacc a yama@freemail.c3.hu -ra is!

Ubi

Emilt megkaptam, válasz a kedvenc topicodban!

Zölduborka Creative Commons License 1998.12.08 0 0 191
Öki!

Kaptal emilt?

Ubi

Lütyő Creative Commons License 1998.12.07 0 0 190
ÖKI!

Próbállak Emilben elérni, de sikertelenek a próbálkozások.
Hogy tudnánk kapcsolatba kerülni?!?

HELP!!!! IGEN SÜRGŐS!!!!!

Öki Creative Commons License 1998.12.07 0 0 189
Neduddgi !

A korábban említett műholdas rendszerek valóban a GPS rendszer fejleményei. A'SSZEM A HUNGAROCAMION Rt használja is a rendszert.
Hát a kérdéseddel kapcsolatban dilemmában vagyok, mert nem tudom melyik lenne az előnyösebb. A rénszarvasok által húzott szánra szerelni a jeladót, vagy a Mikulás mellényzsebébe rejteni. :-)
A szánra azér' lenne lyó, mert akkor esetleg tilosban való parkolás esetén meg lehetne kérni az általad felvetett probléma orvoslására. :-)))))))))))

neduddgi Creative Commons License 1998.12.05 0 0 188
Kedves Oki,
Az a muholdas rendszer, netan GPS?, kepes-e arra, hogy a Mikulasokat netan a Jezuskakat is behatarolja? Kinez most egy szep gondor fekete lany, mit lehet tudni, hatha vallalna fuvart oda a jezuska. kellenek ehhez EOV kordinatak?
:))
Öki Creative Commons License 1998.12.04 0 0 187
No itt vagyok!!!

Valami zizi volt a Firewallunk környékén, aztán ebből adódott a problémám.

MuzX !

Ez a műholdas rendszer csak arra lyó, hogy meg lehet vele állapítani, hogy hol a kocsi (vagy a jeladó-vevő készülék). Az ellen nem védi meg a kocsit, hogy felpakolják egy trailerre és elvigyék. Egyébként vannak olyan gyors csapatok, hogy a reggel 08:00 -kor elvitt kocsi 12:00 -ra totál felismerhetetlenségig széjjel van szedve és a fele autó már más kocsikban van beépítve. Ezzel a'sszem lyól megnyugtattalak! :-)

Meggymag Creative Commons License 1998.12.04 0 0 186
Idekopipésztelem a Kedves Rendôr levelét.
Drukkoljunk Neki!!!!


"Nem tudom mi van a rendszerünkkel! Lehet, hogy letiltottak! Ugyanis fellépve a NETre az Internettóra és azokra a weboldalakra nem tudok eljutni, ahova járni szoktam. Máshova mindenüvé eljutok. Most elmegyek beszélni a rendszergazdival, tisztázni a dolgot. Remélem nem ez a helyzet! Ha ez, akkor fogalmam sincs mit tudok tenni. A fejleményeket megírom emilben. Ha tényleg ez van, akkor megkérlek arra, hogy ezt a levelet, meg a következőt helyezd el a fórumon!

Köszi

Öki"

Laci Creative Commons License 1998.12.04 0 0 185
bocsánat, bocsánat offtopic

MuzX,

öreg Saab, lőfegyverek, kések, stb. Nem ismerlek én téged???

MuzX Creative Commons License 1998.12.03 0 0 184
Remélem, az öreg Saabot nem fenyegeti nagy veszély. És mi van az ilyen műholdas-távjelzôs-beavatkoztós rendszrekkel?
Tudjátok, amelyik bezárkózik, figyelmeztet, aztán megbénítja az egész elektronikát, de csak ha már ellopták és mentek vele egy darabig?
Szerintem nagyon jó módszer, mert tettenérés.... kérdésem, hogy elég hatékonyan működik-e?
Öki Creative Commons License 1998.12.03 0 0 183
Ubi !

Alapvetően a német gyártású autók! Azok a legkelendőbbek. Az élen az Audi, Mercedes áll. A Golfot is szeretik. Aztán meg a terepjárócsodák: Ebben a "Mitcu" Pajeroja az ász, aztán a Jeep Cherokee, Toyota....
Ezen kívűl szóba jönnek még az egyterűek is. Divatba jöttek pl Crysler, stb.
Alapvetően a profik a viszonylag új és kevés km-et futottakat viszik. Riasztócsodák ide-oda, nem sokat érnek. Ha lehet, gondolkodjatok el egy rejtett gyújtáskapcsolón. Ez a spontán kulcsos nyitásra berendezkedett lopókkal szemben viszonylagos védelmet nyújt. Volt szerencsém originál bolgár mestertől hallani, hogy ha az autó, amibe beült 3.-ra sem indult, akkor keresett egy másik autót és reszelt ahhoz kulcsot!!!!!!
Azonban már jópár tag elszállítja a kocsit valamilyen trailerrel.
Ja a régi autó sincsen biztonságban, mert ha márkás, akkor ha másra nem is, de alkatrésznek kiváló ;-).
Pl: nagyon sok Trabit lopnak éppen ezért! :-)

Szóval fel a fejjel! Végül is, ami nincs lebetonozva azt ellopják. (sajna). Kerékpárt sem érdemes venni, mert annak is óriási piaca van.

ubulu Creative Commons License 1998.12.02 0 0 182
Öki!

Köszönöm az elszomorintó választ, azóta most jutottam csak ide elovasni

:-))

Zölduborka Creative Commons License 1998.12.02 0 0 181
Öki!

Van arra nezve publikus illetve felig publikus :)) rendorsegi statisztika, hogy manapsag (ertsd idén), mellyek a leginkabb keresett (lopott v. veszelyeztetett) automarkak es azon belul is tipusok?
Egyszoval mit ne vegyek!? :))

Udv.

Ubi

Öki Creative Commons License 1998.12.02 0 0 180
Utas2 !

Nem is tudok angolul! Azért köszi a helyreigazítást! Eccer má' neki kék állni az angol nyelvnek, de hát nekem a japán tetszik! :-))))

Hát szó ,ami szó itt azon fáradozom, hogy stabilan lyó alapokra épüljön a rendőrség image -a, legalább a NET közösségben....

Lyól esik, hogy vagytok páran, akik bizalommal fordultok hozzám a nyűgjeitekkel, meg hogy néhányan még bátorítatok is e ténykedésre!

Zölduborka Creative Commons License 1998.12.02 0 0 179
Utas2!

Hogy Te milyen kotozkodo vagy! :)))

Egyebkent en miota Öki kollega ilyen segitokeszen es nagyon "felhasznalobarat" modon itt tevekenykedik a torzsasztalnal teljesen mas szemszogbol nezem a rendoroket. A minap is pl. igazoltatott egy rendorno es nekem az allam leesett, olyan jol nezett ki. Meg is jegyeztem neki (mert olyan morcos volt), hogy lenne-e olyan kedves es igazoltatna masnap is, ha ugyanekkor erre jarnek? Erre mosolygott egyet es azt mondta persze, de sajnos mashova lesz beosztva. Ö volt az elso, aki nem kotozkodott, mert kulfoldi rendszamu kocsival jarok.:))
Ilyen se volt meg az eletemben, hogy egy igazoltatas utan tok jo kedvem legyen.
Na persze az elobb nem csak erre a szemszogre gondoltam. :)))

Udv.

Ubi

ps: Öki! Mindjart dobok egy mailt, ha van idod olvasd el legyszives!

Utas2 Creative Commons License 1998.12.02 0 0 178
T. Öki,

a jobb public relations jegyében megemlítem, hogy amennyiben előző szólásod végén a "szívesen" kifejezést óhajtottad volna használni, úgy arra nem a "please", hanem a "You are welcome" vagy a "My pleasure" szóhasználat a megfelelő. Ugyanez vonatkozik a visszafogottabb "kérlek/kérem" udvariassági kifejezés angol nyelvű megfelelőjére.

Örülök, hogy talán segíthettem.
It was my pleasure.
Hali.

Öki Creative Commons License 1998.12.02 0 0 177
Kavix !

A 4 m-es kerítésért csak az építésügyi hatóság vonhat felelősségre, ha speciel nem kaptál rá építési engedélyt :-)
Egyébként szerintem az már csak a betörő bácsi balszerencséje, ha leesik onnét és összetöri magát. Ha az utcára esik vissza, akkor valószínüleg inkább azt fogja mondani, hogy a villamos ütötte el! :-))) Viszont, ha az udvarodra, akkor az egy érdekes eset. Akkor jönnek az UFO-s magyarázatok. Hehe.

MuzX !

Please ! Ezért nyitottam e topicot.

MuzX Creative Commons License 1998.12.01 0 0 176
Öki, ismét ámulatba ejt a segítôkészséged és a részletes válasz, köszönöm!

Ha legközelebb arra járok, lokalizálom a helyet pontosan, és írni fogok, illetve elôbb megpróbálom kideríteni, kinek..

A közlönyrôl: hát igen, tudom, hogy a nemtudás nem mentesít, de egy átlagember sokszor nem is lehet tiszába azzal, miféle szabályokat sért meg akarva-akaratlanul.

Kavix Creative Commons License 1998.12.01 0 0 175
Hali!
Az elektromos keritesrol jutott eszembe:
Mi van ha leesik szegeny betoro a 4 meter
magas keritesrol, es meghal?
Akkor elitelhetnek, hogy direkt azert
epitettem ilyen magasra, hogy jol megmurdaljon?
Vagy ha a tetejen levo landzsakba, uvegtormelekbe, stb. felvagja az ereit
es meghal?
Vagy ha nincs kiirva a riaszto es
amikor bekapcsol, szegeny betoro
szivrohamot kap?

Hallotam olyat is hogy eliteltek valakit,
mert a betoro labat torte, amikor beszakadt
alatta a teto, (gondatlan veszelyeztetes?).

Most akkor tablazam ki a lakosom, hogy
mivel kell vigyazni? (pl. vigyazat magas
kerites)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!