A kenus Tatai Tibor első érme olimpiai arany volt, magyar bajnok sem volt addig. Mezítláb hallgatta a Himnuszt. Édesapját elvitte az ÁVH, katonának büntetésből vitték el. Wichmann Tamást győzte le az olimpiai válogatón. Méltatlanul bántak el vele. Interjú. Tovább »
Azzal össze... magam, mre megcsinálom. Ráadásul mennyit melóznék, és mennyit használják majd? Egyébként volt nekem pár épített lapátom boldogult ifjú koromban, azok sem keményfából voltak. Össze is tojtuk volna magunkat edzés végére egy tölgy lapáttal.
Idén megvolt az első "vízhez szoktató" nap a lányainknak. (Azért csak egy, mert elbénáztuk a logisztikát, és nem volt hajó, de ez más kérdés.) Szóval arra gondoltam, hogy jövőre jó lenne, ha ők is tudnának valamit csinálni az ücsörgésen kívül, szóval akár evezhetnének is. De egy normál kenu lapát max. a szájbaverésre alkalmas nekik, azzal egy 120 centis gyerek csak bénázni tud. Szerintetek ha csinálok nekik egy tanmedence lapáthoz hasonló valamit partvisnyélből, vagy valami szerszámnyélből, az jó lehet, vag csak fölöslegesen melózok, és azzal is bénázni fognak? Kinek van 6-7 évesekkel tapasztalata? (Ja, és természetesen túra kenuról van szó.)
Sziasztok! Engem érdekelne a leharcolt wing lapátod. Közel lakom hozzád. Az outlook progim nem megy és nem tudok írni a publikus e-mail címedre sajnos :-S
Eladó egyszemélyes túrakajakom. A hajó rendelkezik egy csomagleszorító gumihálóval, egy vízhatlan nyitható tartállyal, és kötélfogantyúval a két végén. A hajó rendkívül stabil, borulni szinte lehetetlen vele, én a Dunán használom. A hajó 3 m 71 cm hosszú és kb 20 max 25 kg. Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok, képeket is küldök.
EVEZŐT NEM ADOK HOZZÁ!!!
Most egyenlőre ez az egy kép van holnap majd többet is lesz alkalmam feltöltetni.
érdeklődni lehet: butihunor@gmail.com vagy +36-20-929-6369
a 341es hsz-ben hirdetett cuccok meg mindig eladok, kulfoldi tartozkodas miatt kepeket nem tudok kuldeni (maceras odaszervezni valakit fenykepezesre), DE aug 27en (2011 :) ) 4 napra hazautazom, esetleg a tovabbi erdeklodoket tisztelettel fogadnam ekkor.
Kopasz Tamás hajóépítő vagyok. Általam épített fa túrakenu kihasználatlansága végett igen áron alul eladó!! TELJESEN ÚJ,vizsgamunkának készült pár éve. Kívül-belül üvegszállal védve ami időtállóbbá teszi a testet. 5mm-es okume rétegelt lemezből készült. 2 személyes 2-légkamra súlya kb. : 22kg hossz: 4,7m szélessége: 0,86m vízen még egyszer se volt. Csak komoly vevők keressenek!! Érdeklődni: kopasz1226@gmail.com Dél után 6 órától: 06204780352 Előre egyeztetett időpontban a hajó megtekinthető Dunakeszin!
teljes kihasznaltsag miatt SOS eladnó ket darab hajo, 3 darab lapattal Pomázon:
-Party-fele C1 versenykenu feher, fekete (25+ éves), 2003 ota nem volt vizen, nincs trepni es terdeplo sem hozza sajnos, nem ereszt, légzsák OK, ex-honvédos.
- Csepeli K1 versenykajak SÉRULT????? javitasra vettem, kb 10 éve nem volt vizen: ülés van, lábtámasz NINCS hozza. Kormány hiányos:lábkormány, bowdenezés megvan, kormánylapát NINCS. A hajó hátulsó része (deck) sérult. Javithato.
-2 db kenulapat "mezei" lakkozatlan.
-1 db tobb klf fabol ragasztott, szinten lakkozatlan, nagy tollal, inkabb kormányzásra indián hajóba javallott.
Ui. egy-ket lestrapált wing-lapát is van, vigye aki tudja hasznalni.
Ez a fórum kicsit ül. A Tengeri kajak fórumon viszont pörög az élet és nyitott a társaság, aki víz közelébe akar kerülni, ott szívesen látott akár kajakkal, akár kenuval, akár felfújhatóssal, akár PE-nel, akár kevlárral stb. stb. stb. stb. megy. ;-) Pont most hétvégén egyébként lesz két ingyenes teszt nap is a Velencei-tavon /egyiken a Decathlonban is forgalmazott Bic Sport mókahajók lesznek nagy tömegben/ Aztán hamarosan lesz a Decathlon saját teszt napja az Újpesti-öbölben. Most vasárnap pedig szemét szedés is van a RSD-n a haraszti HÉV híd környékén. Az is ingyenes és nagyon finom kajakokat lehet próbálgatni közben. Én mindenkinek azt javaslom, hogy először is találja ki, mire szeretné használni. Minden reggel testmozgás /day touring/, belvízi túrák kisebb folyókon, nagyobb folyókon, nagyobb tavakon, tengerparti bícselés, tengeri túrák, expedíciók. Mindre teljesen más kell. Aztán próbáljon ki annyi kajakot, amennyit csak tud, és a pénztárcája által szabott korlátok között vegye a lehető legjobbat. De mindenképpen csak olyat, amit már evezett! És e közben lehet menni túrázni profikkal is, akiktől rengeteget lehet tanulni. Vagy le lehet szédülni egy egyesületbe, ahol még többet és rendszerezettebben lehet megtudni, bár ott a természetközeli vízenjáró élet néha háttérbe szorul. Ja, és aki azt mondja, hogy "ezt és csak ezt érdemes megvenned", arra csak korlátozottan hallgass. Bár az Ysakos klán pusztán jóindulatból nyom hasonló stílust. De valójában neked kell döntened, mindenki más csak segíteni tud. Ha van kérdés, akár a Tengeri kajak fórumon, akár levélben elérsz.
Segítsetek már kérlek egy kicsit. Kedvet kaptam a kajakozáshoz és szeretnék venni egyet de egyáltalán nem értek hozzájuk. Nem tudom eldönteni, milyet vegyek. Láttam olyat, ami felül teljesen nyitott és elég stabilnak tűnik. A Decathlonban kb 70 ezer forint. Van a másik típus, ami zárt, de az instabilabbnak néz ki. Ha valakinek van valami tanácsak, hogy mit érdemes megvenni, kérem ossza meg velem. Köszi Gergő
Igazán nincs mit. O:-) A cserkész/kisdobos/cserkész ahol tud, segít. ;-) Sok sikert. Aztán ha van szerzemény/tapasztalatok/fotók, közzé lehet ám tenni bármelyik fórumon. :-)
kotoc olvtarstol tudom a vizitura topikbol, hogy van <a href="http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9035522&la=31248929" target="_blank">evezosok ide</a> topik is. De itt is orommel olvastuk! :)
Ide írom, mert sem a Sport fórumon, sem az egész Tasztalon nem találtam evezős topikot, ráadásul az Index sem hozza a jó hírt:
Világbajnok a Hirling - Varga könnyűsúlyú kétpárevezős egység!
Ez a leírás a FISA honlapjáról van. (http://www.worldrowing.com)
Lightweight Men’s Double Scull (LM2x)
The final six crews had been narrowed down from an original 24 starters and it looked like a who’s who of the best in current lightweight sculling mixed with a couple of new faces. The 12 rowers sat in silence in the starting blocks.
Right from the word "go" Hungary’s Zsolt Hirling and Tamas Varga wanted to show their competition that they had ownership of this season. Taking off ahead of Denmark’s Mads Rasmussen and Rasmus Quist, the Hungarians kept the Danes in check.
There was still very little between the two leading crews at the 1,000 metre mark with Hungary underrating Denmark’s 37 strokes per minute by one beat. Meanwhile, on opposite sides of the course, the race for third was going on between Poland’s Pawel Randa and Robert Sycz and Italy’s Leonardo Pettinari and Stefano Basalini.
Hungary and Denmark charged for the line. Poland and Italy did the same. Hirling and Varga become World Rowing Champions. Rasmussen and Quist, with silver, receive their best World Rowing Championship ranking to date. Sycz and Randa are pushed to a photo finish with Italy and win bronze.