Keresés

Részletes keresés

sneci Creative Commons License 2005.01.21 0 0 37

Na mivan?

Rendeződtek a dolgok?

Mallory Creative Commons License 1998.10.08 0 0 34
Kedves Freddy bátyám,
egyáltalán nem lenne baj! De még ott is meg kell néha dolgozni, nehogy kiengedjék... :-)
Pókerarc Creative Commons License 1998.10.07 0 0 31
Kedves Mallory!

Nincs mit ehhez hozzátenni. Szerintem Guga módszere a legcélravezetőbb (És Evilmané a legviccesebb).
Remélem, megoldódik a problémád. Sok szerencsét!

Lazy Cat Creative Commons License 1998.10.07 0 0 30
Én egyszer vesztem össze egy üzlet üzemeltetőjével, aki kifogásolta, hogy az üzlete előtt parkolok (egyébként teljesen szabályosan). Megemlítette, hogy neki van pár száz forintja arra, hogy valakik összetörjék a kocsimat. Erre azt a választ kapta, hogy nagyon csúnyán nézne ki az üzlete kiégve... Azóta nagyon kedves velem...

LC

Mallory Creative Commons License 1998.10.07 0 0 29
Sziasztok.
Ma már egy kicsit kevésbé görcsölök... Tegnap direkt sokat kint voltam az utcán a kutyával (pórázon!) és nem történt semmi baj hál'Istennek.
Pocak, igazad van, a nô nem ismerte a mi kutyánkat (de a lánya már nagyon sokszor találkozott velünk!), úgyhogy talán jogosan ijedt meg. De nem kellett volna bottal támadnia a kutyára (az "anyázásról" már nem is szólok)...
Egyébként ha nem velünk történt volna az eset, csak hallok róla, akkor is el lennék szomorodva, és szintén elkezdeném utálni a környéket... Persze vszínűleg bennünk van a hiba, egy ex-"munkásnegyed" ôslakosaitól nem feltétlenül érdemes problémamegoldó kultúrát elvárni.
Ennek fényében döntöttünk úgy, hogy elköltözünk, ha találunk megfelelô (nagyobb) lakást máshol, "kultúrabb" helyen.
Addig pedig a passzív problémamegoldás mellett maradunk: abban bízunk, hogy a minket ismerô, szeretô, szintén kutyás szomszédaink (köztük sok "ôslakos") is lenyugtatják a kedélyeket. És minden alkalmat meg fogok ragadni, hogy nagydarab emberek baráti társaságában mutatkozzunk a környéken...:-/
lord Creative Commons License 1998.10.06 0 0 28
Mallory
A költözésben az a veszély, hogy lehet vederbe kerültök a cseberből.(Velem ez csak egyszer fordult elő.)
Ha nem akartok költözni akkor a felsoroltakon kívül még két módszert javasolhatok (gazdag 9ker,12ker!, dél-kelet Békés stb tapasztalattal)A különféle hivatalok tényleg nem mozgatják fülük botját se'.
1. Békéltetés. Szerezzetek egy értelmes közvetítőt az Ő köreiből, akit Ő is elfogad( szoc.gondozó, pap, másik szomszéd stb.) akinek talán van esélye a "vérengző vadállat"-os félreértést tisztázni. Nyilván nem a Ti- nem csak a Ti- viselkedésetek váltotta ki a túlzott agressziót, de rajtatok csapódhat le. Jobb megelőzni-ha lehet-, hogy teljesen berágjon Rátok mert a végén nagyon elmérgesedhet a helyzet és annak is Ti lesztek az oka ha esik a hó(tapasztalat!)
2.Közös ellenség. Ennek kétféle értelmezése létezik.
a.) a dilisnek és Nektek lehet egy harmadik ellenségetek aki ellen közösen léphettek fel. Jó ha valami távoli rémkép(pl. a féllábú busmanok), mert ha túl közelit találtok (pl. harmadik szomszéd) félő nem tudjátok kontrollálni az indulatait és a harmadik szívja meg.
b.) Ti fogtok össze más ártatlanul terrorizáltakkal Ellene. Vagyis: "Költözzön el Ő." Erre is volt már példa, de talán még több a veszélye.
Én egyébiránt a költözés híve vagyok. A változatosság gyönyörködtet. :-)
A bosszantó kellemetlenségek miatt ugyan nem muszáj télakolni, de félni nem érdemes. Úgyis túl sok helyen kell...
Kíváncsian várom, hogy' oldottátok meg a Ti helyzeteteket.
Pocak Creative Commons License 1998.10.06 0 0 27
Mallory,

En is voltam hasonlo pipelloben, szar ugy, de ma Magyarorszagon a szomszed tenyleg azt csinal amit akar, se a rendorseg, se az onkori nem teszi a dolgat.

En elkoltoztem - bar a dolgok rendezodtek idovel.

Tanacsok: most dontsd el, hogy az elkovetkezo X evet (amig ott lax) mivel szeretned eltolteni.
Szerintem az eroszak nem megoldas, valamikor ugyis visszaadjak.
Nekunk ami eddig tobbszor bevalt, az az hogy egy "tekintelyes" illeto (a testverem, a baratom, de egyszer a rendor is) beszelt az illetovel, tisztaztak a nezeteltereseket. Ezzel egy darabig rendben voltak a dolgok. Tapasztalatom szerint a hatarozott, de nem agressziv fellepes meggyozo.

Kutyasetaltatas: hat, az illeto holgy nem tudhatta, hogy a Te allatkad bekes szandekkal jatszik az uszkarral. Miutan nem foglalkoztal a kutyaval (vissza kellett volna hivnod, ha nem jon akkor meg porazra kellett volna venned) teljesen ertheto volt az ijedtsege. Ha megkerdezned tole, hogy mi tortent, valoszinuleg azt meselne el, hogy egy verengzo vadallat megtamadta a kiskutyajat.

fuh Creative Commons License 1998.10.06 0 0 26
Mallorca: csak akkor vedd elő a pisztolyt, ha használni is fogod/tudod - különben gáz. Erődemonstráció a legkisebb atrocitásra is - pl. megkávéztatott helybeli nyomozók. Ettől független az esti verés nem elképzelhetetlen, mert a gátlások a maligánfokkal fordított arányban vannak.
Fuh...
Lütyő Creative Commons License 1998.10.06 0 0 25
Mallory!

Akkor csak szoritok Nektek, hogy sikerüljön urrá lenni valahogy a szitun!

Üdv!

Mallory Creative Commons License 1998.10.06 0 0 24
Lütyô,
már a kutyásban is elolvastam, amit írtál.
Csak tudod, nagyon nehéz fizikai erôt reprezentálni ott, ahol nincs. :-((((((
Lütyő Creative Commons License 1998.10.06 0 0 23
Mallory!

Véletlenül a kutyás topicban irtam Neked. Lusta vagyok ide másolni, kérlek olvasd el ott!

Nem kell agressziven csinálni. De szerintem meg kell tennetek, mert ha rájönnek hogy féltek, akkor nem lesz maradásotok, rátok fognak szállni. Az ilyenek csak a fizikai erőt/erőszakot respektálják.
Aztán fixálandó a reflexeket, a haveri társaság nagy ricsajjal forduljon elő többször a környéken.

Nem szabad félni, mert az meglátszik az emberen!

Fel a fejjel!

Üdv!

Mallory Creative Commons License 1998.10.06 0 0 20
Evilman,
Emilt elküldtem.
Aggódva várok.
Evilman Creative Commons License 1998.10.06 0 0 19
Tudom meg ajanlani : keress ra az interneten az anarchist cookbookra esetleg a terrorist handbookra.

Mallory Creative Commons License 1998.10.06 0 0 18
MZ,
az a szomorú, hogy ez nem a 8ker.ben történt... (ill. annyira nem szomorú, mert elvileg el lehet adni a lakást viszonylag jó áron, ha úgy alakul)
Evilman Creative Commons License 1998.10.06 0 0 17
Ez termeszetes. Ha irsz emilt (evilman@freemail.c3.hu) akkor adok telefonszamot ahol Mr. Wolf :))) -en es a haverok- utolerheto(ek) vagyunk.
Mallory Creative Commons License 1998.10.06 0 0 16
Evilman, freeze flash,
komolyan vehetem a felajánlott segítséget (az esetleges "erôteljes" megjelenésetekre vonatkozólag)???
Ha igen, akkor nagyon köszönöm, bár remélem, hogy nem kell igénybe vennem.
MGperY Creative Commons License 1998.10.06 0 0 15
mindazonáltal a költözzetek el a 8kerből.
Ettől az esettől függetlenül is IMHO vannak a városnak olyan részei, ahol nem szabad lakni, mintahogy azt is tudjuk h melyik éjszakai szórakozóhelyre/étterembe nem megyünk, mert 1. verés nélkül akarjuk megúszni, 2 nem akarjuk h a mi közreműködésünkkkel mossanak pénzt.
Ez a világon mindenütt így van, nem biztos h a gázpisztoly a hejes megoldás.

M.

Mallory Creative Commons License 1998.10.06 0 0 14
Evilman,
ha poénnak szánod, akkor a 12. pont különösen szimpatikus.
freeze flash,
momentán nekem is ez a véleményem. És most egy kicsit elgondolkodtam, hogy ha az elmúlt 5 napban nem történt semmi (igaz, hogy nem sokat voltunk az utcán), és ha a pletykás szomszédnéni sem tud újabb hadiinformációt, lehet, hogy lazítanom kéne egy kicsit... (csak nagyon nehezen megy...)
Evilman Creative Commons License 1998.10.06 0 0 13
Egy a lenyeg Mal. Ne feljetek. Attol nem lesz semmi sem jobb. Tudod a felelem csak rossz otleteket szul meg gyomorfekelyt. Raadasul megerzi rajtatok az a diszno hogy feltek. Ha nagyon elmergesedik a helyzet, akkor persze ha gondolod kimehetunk a haverokkal segiteni.
Mallory Creative Commons License 1998.10.06 0 0 12
Guga,
szóval aszondod, hogy idôvel oldódnak a dolgok...? Én is ebben bízom elsôsorban... De addig is nagyon nehezen bírom a feszültséget... :-(((
Evilman Creative Commons License 1998.10.06 0 0 11
Folytatom:
9. lepes : A Jurassic-park szindroma : Ha modotokban all vegyetek egy ket alligatort a hatsokertbe. Esetleg farkasokat. (erdeszeknel kell erdeklodni medve utan - nagyon kedves allat, ha szedi a gyogyszereit)
10. lepes : "Az Adoszedo" Ha van ismerosotok az APEH-nel nyugodtan szoljatok neki, hogy kuldjon ki nehany revizort.
11. lepes : " A megfelemlites" Hurcoljatok megkotozott embereket a pincebe (beepitett ismerosok) majd kerjetek meg oket, hogy horogjenek es sikoltozzanak. Reggel latvanyosan helyezzetek el a szemeteskuka mellett nehany muanyag fekete plasztik zsakot.
12. lepes : "A Szekta" Nehany fekete kopenyes, csuklyas fiatalt kerjetek meg hogy kantaljanak ejszaka a kertetekbe kulonfele zsoltarokat visszafele. Kezukben legyen hatalmas gyertya esetleg faklya. Kiegeszitokent hasznalhatnak lefejezett kakasokat.
13. lepes : "A jarvany" : Bereljetek hatalmas feher furgont es alljatok meg a hazatok elott. Szerezzetek nehany respiratort es gazmaszkot, majd a felkert ismerosok hatoljanak be a hazatokba (latvanyosan, hangosan). Hozzanak onnan ki valakit hordagyon es kezdjek meg a kornyek fertotleniteset. Arra a kerdesre, hogy mi tortenik itt ez a valasz adhato : - Nehany rokonunk jott latogatoba, de kiderult hogy ebola B-vel voltak megfertozve. Ez az ami a levegoben is terjed. Ja a kocsin legyen hatalmas : Jarvany megelozo csoport felirat.

freeze flash Creative Commons License 1998.10.06 0 0 10
Mallory!

Ahogy mondani szokták, az erőszak erőszakot szül. Csak akkor érdemes belevágni, ha végig tudod csinálni. Szerintem egy darabig hagyd őket békén, de ha mondjuk egy hónap múlva is durrognak, na, akkor el kell őket eldózerolni.

Mallory Creative Commons License 1998.10.06 0 0 9
Evilman, elírtunk egymás mellett. Az említett megoldások nem igazán jók, mert ha éppen ôk az erôsebbek, akkor megnézhetem magam. Ráadásul nem kertes házról van szó... Azt meg nem is tudom,hogy vállalkozó-e az illetô...
Guga Creative Commons License 1998.10.06 0 0 8
Mel,

Hát,vótam hasonló cipőben. Egy egész utcányi ember vett körül engem egyedül. (A szomszéd utca). 1 db pofonnal megúsztam. Jöttem a rendőrrel. Meg az ügyvéddel. Meg a papírjaimmal, hogy nekem van igazam (egy árkon átjárót építettem, engedéllyel, a saját (!) telkemhez) . A vége az lett, hogy: 1., nekifeküdt a szomszéd utca lebonatni az átjárómat,félig sikerült is nekik. 2., Az ott lakó becsületes kisgazdák (ők mondták, nem én) megígérték, hogy keresztbefexenek az úton, ha arra merek jönni.

Én még ezután is megígértem, hogy beszállok az utcájuk kövezésébe, közművekbe, satöbbi. De nem volt elég. Ugyanis egy jóindalatú ember elhíresztelte rólam, hogy kamionterminált és Tüzépet akarok nyitni ott.
(Nem akarok, de az önkorm.illetékes azt mondta, hogy pl. Tüzépet azt nyithatnék...)

Azóta az utcájukba beköltözött (szintén engedéllyel) egy teherfuvarozó, aki izél beszállni az utca költségeibe:-))))

Ő viszont megígérte, hogyha valaki eléfexik, ő keresztül is megy rajta....

Én nem hőbörgök, mert a 3 gyerekemen csattanna az ostor.Pedig ebben az utcában nem lakik 1 roma se. Ezek a dolgok 2 éve történtek, és most ott tartunk már,hogy egyenként az utca lakói nem szívesen néznek a szemembe, és többen odajöttek elnézést kérni.

Tanácsom: 1., legyetek csöndben,nyugiban egy darabig, hátha látszik majd rajtuk, hogy magukba szálltak 2.,ha 2-3 hónap múlva is feszült a hangulat (annyira már úgysem lesz,mint most) érdemes valahogy sort keríteni az elbeszélgetésre velük. (ez nekem bejött,még tovább nyugodott a helyzet) 3., erőszakot a végső esetben. Addig is szerezz be egy telefonszámot valami "gyors reagálású":-)) társaságról. És ekkor az is segíthet, ha végigkorzózol az utcán 1 db erősemberrel (ne legyen maffiózónak beöltözve, elég a pulcsi.)és közben vidáman dumcsizzatok.

Egyelőre ennyi.Ne vedd készpénznek teljesen amit írtam, mert a te szomszédaid lehet, hogy másként reagálnának.Ez is 1 recept.üdv,Mickey:-)))

Mallory Creative Commons License 1998.10.06 0 0 7
Pókerarc, idekopizom kiegészítve:
Egy kis majdnem krimi:
tegnap (okt. 1) sétáltattuk a kutyát, aki odaszaladt egy csapat uszkárhoz és játszott velük (azok meg ugattak). Mivel
mentünk volna már haza, próbáltuk elhívni de nem jött, ezért elkezdtünk távolodni (ilyenkor a kutya általában
megijed hogy otthagyjuk, és végre jön). Egyszercsak a szemben lévô házból elôrontott a kutyát sétáltató (mint
késôbb kiderült, szellemileg visszamaradott) lány anyja, heves kurvanyázások közepette ("Mé nem fogjátok
meg a kutyát, bmeg" és még körökkel durvábbak). Mi rohantunk a kutya után, de rohadt nehéz elkapni, amikor
önfeledten játszik, szaladgál. Az anyázós nô felkapott egy botot, elkezdte ütni a kutyát és nekem is akart jönni.
Itt kisebb dulakodás, anyázás történt a kutya és az én testi épségem védelmében (elôvettük a családi gázpisztolyt is, hogy eltereljük a nô figyelmét. [Utólag látom, hogy ez hiba volt, de ha nem teszem meg, lehet, hogy már kórhzban feküdnék).De még csak fel sem húztuk a stukkert). A nô fenyegetôzött, hogy lesznek majd olyan kellemetlenségeink, ami miatt jobb ha már most elköltözünk... [Na ezek az esetleges kellemetlenségek aggasztanak leginkább.]
Kb. egy óra múlva mejelent három kigyúrt kreol bôrű fiatalember az ajtónkban, hogy mi is történt... Alig tudtuk
viszonylag megnyugtatni ôket (elismertük, hogy tul agresszíven léptünk fel a nôvel szemben stb., szoval
behúztuk a nyakunkat). Ezek után egy óra múlva megjelent a nô férje, még durvább anyázás, majdnem
verekedés )szerencsére az uranak volt annyi esze, hogy egyszerűen bement a lakásba, különben nagyon
durva ütésváltások lettek volna)... aztán nyugtatgatás, sűrű meaculpázás stb, aztán már nem akartak annyira
megölni. Most nem tudom, mi a helyzet. Csak bízni tudok abban, hogy nem próbálják megmérgezni a kutyát,
felnyomni a lakást, betörni az ablakot vagy valami ilyesmi... Mert akkor - mivel a rendôrség sz*rt sem ér,
tegnap egy órával azután jöttek ki, hogy kihívtuk ôket - egyrészt nekünk is kell hívni az erôsember
ismerôseinket és innentôl már csak egyre durvább lesz a helyzet, másrészt el kell költöznünk. Ami nem esik
túl nehezünkre, mert egy-két éven belül úgyis mindenképpen kell egy nagyobb lakás, de azért most per
pillanat nem lenne idôszerű...

Szombaton az egyik szomszédunknak azt mondta a konfliktusos nô egyik rokona, hogy a nô férje meg akarja verni az uramat, ha egyedül látja valahol, ráadásul a lépcsôház ajtaján elromlott a zár, mintha valaki fel akarta volna törni....
Mit lehet ilyenkor csinálni??? Volt már valamelyiktek hasonló helyzetben (VIII. kerületiek elônyben...)

Ezek után érdeklôdtünk az ismerôseinktôl, mindenki azt mondta, hogy nem kell komolyan venni. Egy kivétellel: ô azt mondta, költözzünk el olyan gyorsan, ahogy csak tudunk, mert "ezek" nem felejtenek... A a "hírhozó" szomszéd néni lánya szerint viszont nem lesz gond...
Tudni kell a dologhoz, hogy nem vagyunk nagydarab vagányok, inkább olyan kis szelídebb értelmiségiek. Egytelen védelmi lehetôségünk a gázpisztoly, meg - ha már nincs mit tenni - a "gengszter" ismerôseink megemlítése.
Nyugtassatok már meg egy kicsit....!

Evilman Creative Commons License 1998.10.06 0 0 6
Hmmm... Atolvastam a Rossz szomszedsagot... Hat ez valoban az. Nehez eset, de nem megoldhatatlan. Ha szeretned igazabol megoldani a problemat figyelj :
1. lepes :Ha van a kornyeken hasonlo kaliberu ficko (akiket szinten nem szerettek) akkor annak a kocsijat az ejszaka leple alatt egy picit meg kell torni. Elege csak a lampat, meg alatta benyomni egy gumikalapaccsal a kasznit. Aztan jon a svedcsavar : a vallalkozo kocsijat is meg kell torni, de ugy, hogy azon olyan festeknyomok maradjanak, amilyenek az elozoleg megtort kocsin vannak.
2.lepes : Az Expressben feladni egy hirdetest a kovetkezo szoveggel : (Ur keres urat) Nagy barna medveket keresek akik melegitenek a barlangomat. Ezutan pedig a vallakozo telefonszama, esetleg lakcime.
3. lepes : Ha a vizvezeteke az udvarotok alatt huzodik, akkor kiasni a csovet(valoszinuleg fem cso lesz) es aramot vezetni bele (a transzformalt 12V megteszi kezdeti lepesnek)
4. lepes : A biologiai hadviseles - Gyomirto szerek bevetese. Gyorsan lebomlo vegyianyagok bejuttatasa a szomszed kertjebe. Esetleg DECIS-sel vagy rezgaliccal lepermetezni az epret, paradicsomot stb.
5. lepes : Transzformalt 24V
6. lepes : 10-15 kg. eleszto az emeszto godrukbe
7. lepes : A "mocsarvidek" : Telen a kiasott vizvezeteket picit megnyitni, ez feltehetoleg meg fog fagyni es csorepedest fog okozni szelteben hosszaban. A haz es kornyekenek eroteljes elmocsarasodasa varhato.
8. lepes : Transzformalt 220V
Mallory Creative Commons License 1998.10.06 0 0 5
Evilman, a baj csak az, hogy nem hinnék el rólunk, hogy bántanánk a gyereküket....
És tényleg csak így erôszakos módszerekkel érdemes lépni?
És most akkor ne költözzünk el?
Pókerarc Creative Commons License 1998.10.06 0 0 4
Kedves mallory,

felelevenítenéd röviden a történentet?

Evilman Creative Commons License 1998.10.06 0 0 3
Csak nyugalom. En ugyan nem olvastam a Rossz szomszedsag topicot (nemsokara megteszem), de
egy ismerosomet mar fenyegettek meg a szomszedai. (halmozottan hatranyos helyzetu sozmszedok) Az ismerosom csak azt kerdezte meg ettol az emberol, hogy szereti-e a gyerekeit, es ha igen akkor gondoljon erre amikor fenyegetozik. Azota a szomszedok csondben vannak.

Mallory Creative Commons License 1998.10.06 0 0 2
freeze flash,
én csak boldog vagyok, ha van egy kis lehetôség a kultúrált erôszakra a birtokomban...
A baj az, hogy nem hiszem, hogy S.O.S-kiszállást is vállalsz... (merhogy akkor kellene a kultúrált erôszak, amikor éppen durva a helyzet. Vagy legalábbis idôben közel.) De nagyon remélem, hogy "elalszik" az ügy.
De ha mégsem....??????

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!