Keresés

Részletes keresés

Brazsik Creative Commons License 2003.12.26 0 0 47
Bizony-bizony érdekes lenne, ki tudja mikor kerül az ember mondjuk egy banki informatikus állásba :)
Előzmény: Alekszandrovszk (46)
Alekszandrovszk Creative Commons License 2003.12.13 0 0 46
Ez vót a leguccsó topic a Tasztalban, hozzuk már fő' egy kicsit 1998-ból... :-))
Gabika Creative Commons License 1998.09.24 0 0 45
neduddgi

én sem pacsiztam vele....
a véleményedre vagyok kiváncsi...
/képzeld ilyen is van !!!/

neduddgi Creative Commons License 1998.09.24 0 0 44
Gabika,
Mivel nem ismerem jol az emlitett Urat, nem valaszlhatok...
Gabika Creative Commons License 1998.09.24 0 0 43
TamasS

talán elkerűlte figyelmedet amit a végére
írtam hogy ELVILEG amire az élet sokx
rácáfol...

neduddgi

Az MNB elnökét azt a Surányi nevű tagot
melyik "pénzember" csoportba sorolnád?

neduddgi Creative Commons License 1998.09.24 0 0 42
Kedves hg1dbz@balu.hungary.hp.com,
Mivel nicket nem irtal, kerlek, ha e-mailt kuldesz, akkor olyan cimet adj meg, amire valaszolvan a damon nem dob vissza ket perc mulva, hogy az e-mail cim ismeretlen.

Udv,
neduddgi

F.B. I. doktor Creative Commons License 1998.09.24 0 0 41
Kedves Pocak,

Talán félreértett. Én úgy gondoltam, hogy a ma szerény keresetűek között is nagyon sok olyan van, aki felnőtt létére is röhögve elvégezné a megfelelő iskolákat, ha pénze és ideje volna rá.

Természetesen nem csak ez a probléma, hanem az is, hogy szégyen az, ha a tehetséges tanárok a pénzügyi szférában dolgoznak. Nekik tanítani kéne.

És kérem vegye észre, hogy itt nem sírásról van szó, hanem véleményről. (Különben szólok T.J. II. doktornak, és ő majd jól kikéri magának.)

Tisztelettel,
mint fent

neduddgi Creative Commons License 1998.09.24 0 0 40
Pucros Macko,
Koszonom
___________________________________________
Amit meg erdemesnek tartok elmondani: Ketfele "penzembert" ismerek. Az egyik szinte szegyenli, hogy mennyit keres, -mondjuk egy tuzoltohoz kepest, aki az eletet talan hetente kockaztatja- es igen lojalis a kiskeresetuek problemai irant. persze a fizeteset nem osztja szet koztuk, de melyikunk tenne.
A masik, aki lesemsz...a az "pornepet", egy masik emberfajtanak kepzeli magat. Ezt persze nem hangoztatja, de minden megnyilvanulasabol ez sugarzik. S az erdekes az, hogy szakmailag mindket tipus ugyanolyan tehetseges is lehet...
ZöPö Creative Commons License 1998.09.24 0 0 39
olvaso, nam tudok mást mondani: IGAZAD VAN. :-( Nem a te szégyened lesz, ha megteszed.
Pocak Creative Commons License 1998.09.24 0 0 38
F.B.I. doktor,

Elfogadom, hogy felnott korban elvegezni egy egyetemet nem konnyu.
De fiatal korban sem az! Szimpla diakoknak is iszonyu kemeny a penzugy vizsga(k), meg ugy altalaban az egyi (mar aki komolyan veszi).

De a lehetoseg ott van mindenki elott, a sirankozo hozzaallasbol meg senki nem gazdagodott meg.

Mellesleg ismerek tehetseges tanarokat, akik a uzleti szferaban dolgoznak - nem veletlenul pont oket vettek fel.

olvaso Creative Commons License 1998.09.24 0 0 37
k0SZ A HOZZASZOLAST

Az egesszel egy nagy gondom van, hogy nem szegenyen fogok meghallni, ahogy irtad, hanem lassan egy ho kozepen es EHEN.
Egy pont utan , nalam ugy latszik ez a harom ev, az embernek elege lesz abbol ahogy masok kijelentik a tanitvanyok tekimtetebol eljen meg.
Az a baj hogy evvel nem lehet kifizetni a szamlakat.
Bar mondhatjatok en akartam,
De en tenyleg ezt akartam .

De rajottem ilyen taarsadalmi hatterrel nem megy.

ZöPö Creative Commons License 1998.09.24 0 0 36
olvaso, szeretnek a gyerekek? Úgy érzed, hogy akarsz és tudsz nekik valamit adni, amiáltal többek-jobbak lesznek? Három igen válasz esetén felejtsd el a pénzt. Szegényen, de boldogan fogsz meghalni, és örökké emlékezni fognak rád.
Más oldalról: a fenti három igen többet ér a 30 rongy háromszorosánál, ami még mindig csak nyomorgásra lenne elég.

Nem vagyok farizeus, noha a három igen nekem is megvolt, nem a pénz miatt változtattam pályát. (Nem is változtattam egészen.)

olvaso Creative Commons License 1998.09.24 0 0 35
Hello

Ha mar a pedagogusokrol ennzi szo esett.
Mit tanacsolnatok egy palyat most elhagyni keszulonek, aki rengeteget gondolkodik hogy meg tegye e nehzny ev tanitas ytan elete naagy lepeset .Es szinte csak a penzz miatt adja e fel azt a palyaatt amiert , hangsulyosan amiert tanult. Es szerezte meg mind a 3 > egy ev mulva mar 4 > pedagogiai diplomaajat.
Es tudja ,hogy 90 szazalek ,hogy biztos helye lenne a gazdasagi szferaban, na nem a jelenlegi netto 30.000 Ft jaert, hanem min. a 3 szorosaert.

KOmolyan erdekel a velemenyetek.

Rudi Creative Commons License 1998.09.24 0 0 34
Sziasztok!

Tényleg nem szeretném más irányban elvinni ezt a Topicot, és a tanárokra sem haragszom, de azért MGperYnek üzenem, hogy az amiknál ha egy egyetemi oktató nem tudja összeszedni az eloadásaira a megfelelo halgatóságot, azt bizony kirugják - vagy ide küldik Mo-ra valami Phare program keretében -, és emlékszem arra is, hogy középiskolás koromban ha egy köztudottan jó tanár felvételi elokészítést vállalt, hát az már akkor is betegre kereshette magát. Úgyhogy a teljesítmény azért ott is mérheto valahogy a jelek szerint.

Bocs az offtopicért

Üdv.

MGperY Creative Commons License 1998.09.24 0 0 33
ami az ápv rtnél ment/megy az gusztustalan és erkölcstelen is.
ugyanakkor talán nem kéne abba hibába esni (ami egyébként gyakori a t asztalon), hogy állami alkalmazottak bérét magán alkalmazottak bérével hasonlícsuk össze.
az h az orvosokat/tanarakat az ország nem bírja rendesen megfizetni, az szégyen, de a magán béreket az emberek kitermelik (magyarul nagyobb profitot hoznak a cégnek, mint a fizetésük), mert ha nem így lenne, akkor kirúgnák őket, mint macskát szarni és keresnének egy jobbat.
egy tanár sosem rúgnak ki, ha egy tanulóját nem veszik fel az egyetemre, vagy ijesmi. nem is lenne az jó, sőt az hüjeség lenne, biza'

MG/Y

sti Creative Commons License 1998.09.24 0 0 32
Jól szóltál F.B.I. doki!
Állami lóvékból könnyű ugrálni, lásd ÁPV Rt., ahol távolról sincs közalkalmazotti fizetés. Az átlag!!! néhány éve 160eFt körül volt, amikor az egész átlag 60eFt körül volt. Ott még a takarítónő is 100eFt-ot keresett!
F.B. I. doktor Creative Commons License 1998.09.24 0 0 31
Nem értek egyet azzal, hogy szabad a pálya. Néhányan lezserül odavágják ezt a pedagógusok, vagy más közalkalmazottak szemébe. Átképeztessék magukat? Könyörgöm miből? Mikor?

Senki se sértődjön meg, de nem értek egyet azzal, hogy ezek a pénzügyi szakemberek olyan fasza gyerekek, hogy nekik többszörösen kell keresniük másokhoz képest.

Nézzük meg, hogy a pénzügyi szektorba mennyi pénz áramlott az állami költségvetésből az utóbbi években, azután ezt hasonlítsuk össze a többi szektorral. Könnyű magas lóról beszélni.

Csak arra gondoltam, hogy a pénzügyi szektor aránytalanul részesül(t) az állami bevételekből, de hozzáteszem, hogy nem ez az egyetlen aránytalanság az országban. Szerintem.

Tisztelettel,
mint fent

Laci Creative Commons License 1998.09.24 0 0 30
Hát igen, sti ez is igaz. Belátom. Mondjuk nem tudom hány tanár van itt (az első t.asztal találkán össz-vissz 2db volt, és az egyik ZöPö volt), de globalice midenképp igazad van ebben, de hát sajnos rosszak a erre kitalált korrekciós módszerek. Az adók egy nagy részét lenyúlják, a másikat eltékozolják, a harmadikból pedig megépítik, hogy hogyan lehetne mégtöbbet kivenni a dolgozók zsebéből, mert ami van az ugye kevés.
Egyébként azért is vannak egyrészt szerintem olyan jó fizuk a bankoknál pl, vagy pü-i területen, mert ügyesen, és teljesen legálisan meg tudják csinálni, hogy a fizetésük egy része egyáltalán ne adózzon. Hát valahogy nem tudom elítélni őket, és azt sem tudnám mondani, hogy szemét pénzügyesek, rójunk ki rájuk extra adókat a tanárokat komenzálandó. Azt is csak ellopnák, vagy eltékozolnák szerintem nagyrészt.

Ááá, vacak az egész, minden fejes monnyon le!
Csináljunk egy pártot (abban több pénz van :) )

Na jó, abbahagytam, és bocsi.

Laci

MGperY Creative Commons License 1998.09.24 0 0 29
"az utóbbinál meg a monopol helyzetük, azaz hogy én Gipsz Jakab nem mehetek be direktbe a Tőzsdeterembe és nem köthetek üzletet"

és ez jól van így. attól ugyanis h hallottuk már a matáv, pik, gdp, oroszválság szavakat, nem biztos h tuggyuk mi az h opciós díj, termin, elszámolár, tőkeszámla.
a bróker cégek sem vesznek fel mindenkit brókernek (Qrv@ nehéz a vizsga) és az h egy cég egyáltalán bekerüljön a tőzsdéretöbbé kevésbe szigorú pügyi követelményeknek kell h megfeleljen, pont a gipsz jakabok pénze miatt.

sti Creative Commons License 1998.09.24 0 0 28
Engem is igazából az irritál, hogy bizonyos szakmákban nem a piac alakítja ki a kereseteket és ezek a szakmák sajnos nem azok, amiknek kéne ez a segítség.
Nem a piac határozza meg pl. a könyvvizsgálók, ügyvédek, brókerek fizetését, hiszen az előzőknél egy erős kamara-lobby diktál minimálisan elkérhető díjakat, az utóbbinál meg a monopol helyzetük, azaz hogy én Gipsz Jakab nem mehetek be direktbe a Tőzsdeterembe és nem köthetek üzletet. A bankoknál már inkább a piac a tényező, úgyhogy az nem is annyira zavar.
Viszont NEM a piacnak kéne meghatároznia a pedagógusok, orvosok, stb. pénzét, persze azért itt valahogy a minőséget is kellene nézni, de nem piaci módszerekkel.
Azzal nem értek egyet, hogy szabad a pálya! Mért kéne mindenkinek azt csinálnia, amit nem igazán szeret? Aki ezt mondja, az mit szólna, ha nem lennének ovónők, apolónők, mentősök, orvosok, tanárok, stb. De egyébként ezt a szemléletet mindannyian meg fogjuk szívni, amikor a kölkeinket majd tehetségtelen primitív tanárok fogják tanítani, még örülhetünk, ha nem késelik meg gyerekeinket!
Hauser Creative Commons License 1998.09.24 0 0 27
Na az a helyzet, hogy engem nem az irritál, hogy ha valaki sokat keres, hanem az hogy én keresek keveset (egy igenjó hónapban kb. 70000), pedig két munkahelyen dolgozom (néha 3). Egyébként szabadidőm nem sok van, akkor is edzek vagy alszok. Ha történetesen kapnák havi 200000-et (ami szerintem a mostani árakhoz képest nem sok, ebből jól lehetne élni, meg félre is rakhatna valamit az ember)magasról tojnák a brókerekre, de így...
TamasS Creative Commons License 1998.09.24 0 0 26
Gabika!

Írod:
"3/ köv. az elöző pontból aki ilyen összegek
kel dolgozik ne forduljon meg a fejében hogy
átutal magának a napi XX vagy XXX millióbol
/mert technikailag megteheti/ magának a havi
jelképes fizetése mellé... "

Hajaj, ha tudnád... Ajánlom mindenki figyelmébe a "Bank-károk, avagy mi történik a pénzünkkel" című hősi eposzt. Ott lerángatják a leplet a pénzintézeti piedesztálon ácsorgókról.

Gabika! Nyugodj meg, átutalja magának, csak nem lehet megfogni. Mert pl.az említett könyv szerint a napi árfolyamingadozást kihasználva akkor vesz, amikor aznap a legolcsóbb, azután akár néhány órára visszamenőleg akkor könyveli be, amikor a legdrágább volt. Az árfolyamnyereséget meg zsebre vágja.

TamasS

Laci Creative Commons License 1998.09.24 0 0 25
Hát akik a pénzvilágban forgolódnak, azok IMHO meg is érdemlik azt a sok lét.
Tudjátok milyen öröm volt bennem, amikor az utolsó pénzügyvizsgámon is túlvoltam? :)

Egyébként pedig, tessék szerintem is szabad a pálya. Vagy csináljunk egy bankot annál mostanában nem sok jobb üzlet van, na?

Laci o:)

robroy Creative Commons License 1998.09.24 0 0 24
Bocs a fizetés nem 30.00 hanem 30.000 volt. Azért így egész más a helyzet nem? :))
And67 Creative Commons License 1998.09.24 0 0 23
Tessék, csak tessék! Irígykedés helyett lehet jönni bankárnak!

Nem árt némi elméleti ismeret, de ismerek pedagógusból lett bankárt is, vagyis alapvetően értelmesnek kell lenni. Fontos, hogy a munka szépségéért, a kihívásoknak való megfelelésért gyertek, ne elsősorban a nagy fizetés reményében, mert ha csak arra koncentráltok, nem tudtok jól dolgozni, és nem lesztek vezetők jó fizetésért. Ja, és még valami: nem napi 8 óráról van szó, hanem sokkal többről.

robroy Creative Commons License 1998.09.24 0 0 22
Hali!
Tavalyi álláshirdetés: Unixos, Novelles rendszergazdát keresett egészségügyi intézmény (nem mondom melyik, nem akarok őket bántani), feltétel volt idegen nyelv ismeret, legalább 2 éves szakmai múlt, novell, unix alapos ismerete, stb. Gondoltam megnézem őket csak úgy kiváncsiságból. Fizetésnek havi BRUTTÓ 30.00-et mondtak. Még ma is szégyellem, de önkéntelenül elnevettem magam a felvételi megbeszélésen. Ők meg néztek rám, hogy mi bajom van. Akkor most hol van túlfizetve az informatikus? Persze hallok én is mesebeli rendszergazdai fizetésekről de sokkal ritkábban mint brókerek, banki dolgozók esetében.
ZöPö Creative Commons License 1998.09.24 0 0 21
Ez a pedagógus-satnyulás azért egy öngerjesztő folyamat!
Nincs megbecsülés -> egyre kevesebben és inkább a tehetségtelenek mennek oda -> még kevesebb megbecsülés.
Nézzétek meg, hogy nyár végén milyen felsőoktatási intézmények hirdetnek pótfelvételit! "Nem vettek fel sehova? Gyere hozzánk, itt elleszel 4-5 évig!" Csoda-e, ha a tanárképzők begyűjtik a resztlit? :-(( A tizenötfős csoportomból hárman voltunk, akik úgy mentünk a tanárképzőre, hogy tanítani akarunk. Ehhez képest már én is félig feladtam. :-((( Volt olyan csoporttársam, akinek a diplomaosztón a tanszékvezető azzal adta a kezébe a (kettes) diplomáját: nem szeretném, ha az unokámat tanítanád!

Bocsássatok meg, szerintem az off-topic, de kikívánkozott belőlem. Tehát a fizetések a pénzvilágban... :-))

MGperY Creative Commons License 1998.09.24 0 0 20
csak most ne menjunk at "a-tanári-pája-is-rohadtul-tele-van-stresszel" irányba, arra ott van a tanitónénis topic.

szóval a brókerek fizetésében nem az a büdös hogy sok, hanem az h saját számlára forgathatják mások pénzét és abból van a nagy kasza.
emellett pl. nem nagyon van idejük elkölteni a zsetont, egy lábtörésnek már kifejezetten örülnek, mert azt "szabadságon vagyok"-nak lehet tekinteniük.
azonkívül a mostani krah nem kevés lakást és autót vitt a piacra, csak h a veszteségeiket finanszírozni tuggyák.
az is igaz h van ojan ember, aki ingyen dolgozik a cégének, mert ebben az országban nincs adósok börtöne.

az informatikáról (mint érintet, BTW hova lett az oracle topic ?):
ja-ja, kevés az ember, azért drága, de még mindig olcsóbb, mint a külföldi szakember. egyébként meg tessék tanulni és dolgozni sokat, próbáljátok letörni a béreket :)
persze ez nem fog sikerülni, mert ha nem vagy láma, mész a szilikon völgybe, ahol konkrétan tudom, h "nem tudnak annyi irodaházat építeni, h az embereket el tuggyák hejezni". ezt egy cimborámtól idéztem aki 3 éve kiment félévre ijen szakmai gyakorlatra, és NEM AKAR hazajönni. Most csinálja az MBA-ját, munka mellett, egy korrekt egyetemen.

Rudi Creative Commons License 1998.09.24 0 0 19
Üdv. mindenkinek!

A pedagógus pályával kapcsolatban csak annyit, hogy annak idején a középiskola végén, amikor be kellett adnunk a jelentkezéseket különbözo egyetemekre és foiskolákra az volt a tendencia, hogy azok akik már sehova nem voltak jók mentek a tanárképzokbe, vagy a katonai foiskolákra. Saját tapasztalatom is megerosíti, hogy napjaink tanárai - tisztelet a kivételnek - messze nem nevezhetok TANÍTÓknak.
Elore rettegek, hogy amikor a fiamnak cca. 3 év múlva iskolába kell mennie kik fogják oktatni.
Persze tudom, hogy az alacsonyabb felvételi ponthatárok a pálya anyagi elismertségét tükrözik vissza, viszont a fiamat akkor is féltem.

Üdv.

Pucros Mackó Creative Commons License 1998.09.24 0 0 18
Úgy tudom, a brókerélet sincs aranyból. Iszonyatos a stressz, nem is brókerkedik sokáig senki.

Aláhúznám, amit neduddgi kolléga mondott a kevés sokat kereső pénzemberről és a sok keveset kereső pedagógusról. Azt teszem még hozzá, hogy nincs ok fájlalni, hogy nekik annyi van. Érezzék jól magukat, nem ez a baj. A baj az, hogy másoknak kevesebb jut a szükségesnél.
Az, hogy sokakat irritál, az a sokak hibája.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!