Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Anettk88 Creative Commons License 2021.02.18 0 0 575

Sziasztok!Sos jogsival én is nagyon megszívtam, kifogtam egy idegbeteg oktatót, aki állandóan késett, órán az ügyeit intéztük, ordítozott (nem tudom mért gondolják, hogy ez jó módszer), de szerencsére hamar rájöttem, hogy váltani kell. Csajszi autósiskolához mentem át, Igaz Mónika lett az oktatóm, akinél türelmesebb emberrel még nem találkoztam. Korrekt és nagyon jól magyaráz, elsőre átmentem, sikerült megszerettetni a vezetést. Ha valaki Kispesten keres oktatót, őt jó szívvel ajánlom, tényleg élmény vele vezetni.

tiphaine Creative Commons License 2021.02.01 0 0 574

A Duna Plaza parkolójánál kerüljétek el Tengeri A-t. Szabadúszó. Már tudom miért. Inkorrekt anyagilag, tanítani lusta, alázás az egyetlen eszköze. Ahová mentem tőle, ott jól ismerték. Csal a kilóméterrel, arról inkább nem is beszélek, hogy micsoda baromságokat hord össze teljes magabiztossággal. Az ilyenek, mint ő a szakmája szégyenei.

olat94 Creative Commons License 2021.01.08 0 0 573

Sziasztok,

 

Eddig a Mosolyzónánál voltam és minden rendben volt, csupán az a problémám velük, hogy KRESZ vizsga után 4 hónapos várakozást (vagy akár 6-ot) mondtak, és nekem a munkámhoz szükséges lenne a jogosítvány, így a váltáson gondolkodom.

 

Véleményeteket szeretném kérni a következő autósiskolákról: Future jövő autósiskola (itt valószínűleg azonnal tudnék kezdeni), Zebra autósiskola (itt azonnal) és Éjszakai bagoly autósiskola. Mindhárom iskolánál Kispesten kezdenék, viszont nem nagyon akarok lehúzós, szarrágó, idegbeteg oktatókkal tölteni x hónapot (bár gondolom senki sem :D).

 

Válaszotokat és segítségeteket előre i sköszönöm.

 

Üdv,

olat94

tbforev Creative Commons License 2021.01.05 0 0 572

Sziasztok!

 

Most jelentkeztem a Jövő Autósiskolához, és több oktatót is felkínáltak, akikhez mehetnék. Takács Imréné, Timkó Attila, Szénásy Ferenc, Izsó Zoltán, Macskásy Árpád oktatókkal van bárkinek tapasztalata, ajánlanátok valamelyiküket?

domino_day Creative Commons License 2020.11.28 0 1 570

Sziasztok, megosztanám én is tapasztalataimat - avagy olcsó húsnak híg a leve.

Budapest, SOS Jogsi.
Beiratkozás, ügyintézés: Nálam nem volt gond, mindent személyesen intéztem, de az ügyintéző hölgy egyesekkel meglehetősen gorombán tudott viselkedni.
- A honlapjukon egyes helyszíneken csak az van feltüntetve, hogy hány órától van beiratkozás, az hogy hány óráig, az nincs. Ez például okozott olyan jelenetet, hogy a beiratkozási idő (5 óra) kezdete után 20 perccel érkező beiratkozni kívánó diákot kissé felháborodva küldte el az ügyintéző - merthogy ő már addigra csomagolni kezdett. (Az órák 6-tól vannak, így logikusnak tűnhetett, hogy addig tart a beiratkozási, ügyfélfogadási idő.)
- A tantermi KRESZ oktatásról: alapvetően alapos volt, de gorombaságból ott se volt hiány. Mindig mondta a tanár, hogy kérdezzetek. Aztán mikor egy lány kérdezett valamit, egyből lehordta, hogy most nem ott tartunk, hogy gondolja hogy most erről fog beszélni. Nyilván ezek után senki nem akart többé kérdezni semmit.
- Gyakorlat. Na itt jött a feketeleves. "Együtt kiválasztjuk az oktatódat" - hirdeti nyájasan az iskola. A valóság ezzel szemben az, hogy te hívogathatod az oktatókat, akiknek csak egy töredéke írja ki, hogy egyáltalán mettől meddig dolgozik. Szabad helye általában egyiknek sincs, így ide-oda küldözgetnek. Ha végre valaki hajlandó fogadni, már rég nem szempont, hogy egyébként szimpatikus-e, örülsz hogy találtál valakit. És ez baj.
Mert - pl. - nevezzük - Tibornak, az a fajta ember volt, aki már első órán traktál politikai nézeteivel, és azoknak némileg ellentmondva már kb. harmadik órán elmondja, hogy lesz a vizsga... egyébként ez nem érdekelne, ha ez a szokás, hát ez a szokás. Az sokkal zavaróbb volt, hogy folyamatosan kiabál, üvöltözik, szidalmaz csak hogy aztán kb. 1 centit igazíthasson a sávtartáson, meg hasonlók. Úgy általában véve sem tartotta be az oktatás menetrendjét, gyakran mond le vagy cserélne órákat, de ezen utóbbiakon még túl lehet lépni. Az sokkal nagyobb baj, hogy úgy alapvetően az a fajta ember volt, aki miatt nem várod az órákat, hét közben is csak arra tudsz gondolni, hogy ezzel a gyökérrel kell találkozni, és biztos megint idegbeteg lesz, és hogy neked ehhez semmi kedved.
A tanácsom tehát, hogy ne iskolát keressetek először, hanem oktatót ajánlás alapján. Ha garantáltan valaki kezeskedik érte, hogy normális ember akkor abból induljatok ki, hogy ő mely iskolákkal áll szerződésben, és oda menjetek. És ne sajnáljátok a pénzt jó iskolákra, oktatókra jobban jártok.
Még egy dolog. Ha nem érzitek magatokat jól az oktató mellett, ne féljetek váltani, akár oktatót, akár egész sulit. A le nem vezetett pénz ilyenkor visszajár. Ne hagyjátok, hogy az egyébként nagyszerű vezetési élményt elrontsák nektek.

Márk Tasnádi Creative Commons License 2020.11.11 0 0 569

Sziasztok!

 

Most végeztem el a kresz-t, viszont a jelenlegi iskolában csak 3-4 hónapra tudnak oktatót adni, tud esetleg valaki egy helyet ahol azonnal lehetne kezdeni?

Dodoka88 Creative Commons License 2020.11.08 0 0 568

Sziasztok!

Én a saját tapasztalataimat szeretném megosztani. 2019. Novemberében iratkoztam be a pesti autosiskolaba. Sikeresen levizsgaztam elsőre kreszbol és EÜ-bol. Sajnos kocsivaltas miatt csak 2020 februárjában tudtam kezdeni. Bejött egy covid időszak is Márciusban. A lényeg sajnos az oktatom nagyon turelmetlen, uvoltozos, ingerült volt velem. Ez kihatással bolt a vezetesemre. minél jobban üvöltött annal idegesebb lettem és már alapvető dolgokat is elrontottam. Összesen 50 órát akart vetetni velem.... tudtam hogy béna vagyok... de már nem birtam az uvoltozest és a viselkedését. többször sírva mentem haza. 38 óránál ki jelentkeztem az iskolából. Ajanlottak egy autós iskolát egy bizonyos oktatoval. Nos én budapesti vagyok de ahol dolgozom közel van Gyalhoz. Igen az iskola Gyálon van. Obelix autósiskola. Elmentem megnézni. Nagyon szimpatikus volt az oktató de kicsit messze volt a lakhelyemhez. A lényeg mégis őket választottam! Nem bántam meg. Már első alkalom után nem féltem többet a vezetéstől. Az oktatom Szabó Norbi volt. Nala jobb oktatót nem is lehet kívánni. Türelmes es úgy oktatót hogy észre sem vettem és meg is csinaltam. Az órák nagyon jó hangulatban teltek. Szeptember 22.-e körül kezdtük a vezetést. Most csütörtökön tettem sikeres vizsgát nala! Mindenkinek ajanlai tudom aki hasonló cipőben járt mint én!

Viktor Mármarosi Creative Commons License 2020.10.08 0 0 567

Sziasztok. 

Jelenleg a csepel autós iskolában tanulok, eddig minden rendben volt az iskolával semmi gond. A kérdésem az lenne, hogy Tóth Pál tanár úrral van e valakinek tapasztalata. Idős, ősz hajú kissé mogorva arcú. Ahogy utána néztem, a Jakab autós iskolában, illetve itt a Csepel autósiskolában tanít.

Eddig 1 alkalmon vagyunk túl, tudom az még semmi, de egyszerűen annyira rossz élményem volt vele, hogy azóta nem csak ideges vagyok, de szabályosan félek a vezetés gondolatától. 

Alapokat, alap gyakorlatokat szinte át se vettük, rögtön ki az útra... 

És persze guruljak, váltsak, stb és elsőre bevitt körforgalomba. Számomra felettébb türelmetlen, cseppet sem megértő, első alkalommal ültem a kormány mögé érthető módon ideges voltam, de ő meg sem próbált lenyugtatni, csak tovább növelte az ideget bennem. Ha elrontottam a váltást, kiabált hogy szét cseszem a kuplungot. Első alkalommal nem is értem hogy várja el hogy mindent jól csináljak. Kapkod, türelmetlen, stresszel.

Köszi ha valaki tud tanácsot adni, esetleg szintén tanult nála és hasonló élményei voltak vele. 

Apu140 Creative Commons License 2020.09.24 0 0 566

Dekmár autósiskolát nem ajánlom:

mobilszámokon kívül semmilyen segítséget nem adnak az oktató kiválasztásában: sokan csak délelőtt vezetnek, aki délután is ad órát, annak nincs már időpontja év végéig, van aki a covid miatt nem is vezet, többen nem a megadott autón oktat, stb.

Az iskola teljesen elengedi a kezed....

hosil Creative Commons License 2020.08.16 0 0 565

Szia! Érdekelne, hogy Neked mennyi volt az óradíj akkor? Most 8e ft. és kíváncsi vagyok emelkedett-e azóta. Köszönöm

Előzmény: Tanulo26 (558)
Benzema Creative Commons License 2020.03.05 0 0 563

Én az autóklubosnál tettem sikeres vizsgát, így azt ajánlom. Elsőként a Pati-nál voltam ahol egészen a gyakorlati oktatásig minden jó volt, de aztán sajnos az oktató (O. Ferenc) inkorrektsége és pénzéhsége miatt muszáj voltam váltani.

Előzmény: Swtrooper (562)
Swtrooper Creative Commons License 2020.03.01 0 0 562

SZIASZTOK!

Kaptam kés autós iskola ajánlást

1: Autó-Plusz Kft. Árpád hídnál
2: Újpesti autós klubb városkapúnál

Valaki tud valamit róluk? Melyiket válasszam? Tapasztalatok, ismerősők?

xyberwolf Creative Commons License 2020.02.26 0 0 561

Sziasztok a kérdésem a következő, hogy mennyi idő kell vàrni hogy autóra kerüljön valaki. Nyilván iskola függő is a történet. De kivàncsi vagyok mások tapasztalatára. Valakinek van véleménye az r-keresztur autósiskoláról?

 

Előre is köszönöm a vàlaszokat.

gerappa83 Creative Commons License 2020.01.07 0 0 560

Sziasztok!

Szigetszentmiklóson a Jakab ill a Rehák autós iskoláról tud valaki valamit? Előre is köszönöm. 

xyzgy Creative Commons License 2019.12.20 0 0 559

Nagy ívben kerüljétek ezt az embert . Semmit nem tanít. Nem is értem az ilyen semmire kelőket minek alkalmazzák.

 

Előzmény: ncncyc (546)
Tanulo26 Creative Commons License 2019.12.05 0 0 558
  1. Mivel én is kutattam a neten az oktatók után, hogy ne valami megsavanyodott, lehúzós, kiabálós oktatónál kössek ki így megosztanám a tapasztalataimat. Mivel a Mazsolánál kezdtem el a kresszt így azokból az oktatókból választhattam, akiket a honlapon találtam. Azt gondoltam, hogy ha egy suli akkor ugyanazon az áron kapom az órákat bármelyik oktatónál, de nem. Így mérlegeltem ár érték arányban, a kommentek és kép alapján, hogy kit válasszak. Hosszas válogatás után egy középárfolyamos oktatót hívtam fel, de nem túl finoman elhajtott mivel én nem tudok 8 és 16 között menni vezetni, mivel dolgozom. El kell áruljam, hogy a sok hívás után már úgy voltam vele, hogy mindegy csak minél hamarabb mehessek aztán majd lesz valahogy. Így kötöttem ki Vrancsik Viktornál. Elsőnek drágálottam, de most már áldom az eget, hogy nála tanultam meg vezetni. Mindig pontosan érkezett, nem csak bámult ki az ablakon hanem türelmesen magyarázott, abszolút felkészített a vizsgára. Fiatal így hamar megtaláltam vele a hangot. 
pandavezer Creative Commons License 2019.11.22 0 0 557

Sziasztok!

Tegnap tettem sikeres forgalmi vizsgát  Göblyös Zoltán oktatónál (Talentum autósikola).

 

Nagyon ajánlom őt és az autósiskolát is.

 

5 éve már egyszer próbáltam jogsit szerezni, egy másik autósikolában. Bunkó volt a tanárom, gyakran kiabált velem, emellett rendszeresen intéztük az ő dolgait az én időmből (bevásárlás, gyerekek utaztatása stb). Bőven levezettem 70-80 órát, de annyira szorongtam a vizsgától, hogy több próbálkozás után sem sikerült. (Aztán lejárt a KRESZ tanfolyam utáni 2 év, így jegeltem a dolgot).

 

Idén februárban úgy döntöttem, hogy nekivágok a jogsinak újra. A régi oktatómhoz nem akartam visszamenni, így netes vélemények alapján a Talentumot választottam ki és Göblyös Zoltánt. A lehető legjobb döntés volt :)

 

Zoli a legtürelmesebb, legkedvesebb ember a világon. Sose kiabált velem, pedig csináltam egy-két hülyeséget. Mindent türelemmel elmagyarázott, mindig lehetett tőle kérdezni. Kaptam tőle kinyomtatott "Parkolási kisokost", amit ő állított össze, hogy otthon is tudjam olvasgatni, mikre kell figyelni a különböző parkolásokkor. A vizsga előtti pár alkalommal -az ő javaslatára- vittem magammal anyukámat vezetni, hogy stresszeljen és ne akkor legyünk előszőr hárman a kocsiban, amikor vizsgázok.

Az én időmben sose intézte a saját dolgait, sose mentünk máshol, csak vizsgaútvonalon. Nagyon sok tanácsot adott, nagyon sokat tanított nekem.

Általában várólista van nála, ha az ember csak munka után tud menni, de teljesen megéri a várakozás.

 

Az iskola is nagyon rendben van korrekt, az ügyintéző segítőkész és nagyon rugalmas. Normális ügyfélfogadási idővel, központi helyen lévő irodával. Az e-mailekre is egyből válaszolnak. Náluk csináltam az elsősegélyt is, nagyon korrekt volt a fél napos tanfolyam és egyből sikerült az elsősegély vizsga is.

 

Mindenkinek ajánlom őket!

[fidelio] bogarock Creative Commons License 2019.11.15 0 0 556

"másikat visszaélések miatt ( úgy kellett befizetni a KRESZ tanfolyamot + első 10 óra vezetést, hogy nem tudtak nekem oktatót biztosítani alkalmas időpontban semilyen feltétellel. A KRESZ tanfolyamot nem vihettem tovább máshová, csak úgy, ha a vezetésért befizetett 50 ezer Ft-ot elbukom..."

 

Melyik volt ez a suli?

Előzmény: shaggyd (547)
[fidelio] bogarock Creative Commons License 2019.11.15 0 0 555

Sziasztok!

 

Én is nekiugranék a jogsinak Bpen, két sulit néztem ki ajánlások alapján is, a LikeDrive-ot és az SOS Autósiskolát. Vannak tapasztalataitok valamelyikkel? Pl a LikeDrivenál valóban azonnal el lehet kezdeni vezetni a sikeres KRESZ vizsga után?

Ancsika 2467 Creative Commons License 2019.11.14 0 0 554

Az elsősegélyre is számolj még egy 20 e Ft. Az nem bizt h benne van a 190 ben. Meg az 580 km nem valoszinű h meglesz 30 óra alatt sajna. Bár egy pl Szeged oda vissza, v Debrecen oda vissza sokat tud dobni a km en ha lehet olyat esetleg kérni h menjetek ilyen messzibb városokba. Szóval kb még egy 50 est dobj rá a vezetésre plussz, s rögtön 250 e Ft nél járunk. 😟. Ja meg az orvosi papírt is azámold hozzá. 😖😖 Sajna nem olcsó a jogsi. Én is 2 éve spórolok rá már.

Ancsika 2467 Creative Commons License 2019.11.14 0 0 553

Sziasztok! Az sos autóssulinál Fülöp Z- t kerüljétek. Nem magyaráz, azt gondolja h majd rájössz magadtól a sokadik óra után egyedül is,h hogyan kéne megcsinálni a feladatot. Aztán történt még olyan is, h egyik lábam sem volt a pedálok közelébe se,alapjáraton mentünk..aztán mondja nekem h vegyem le a lábam a fékről..dehát a közelébe sem volt a lábam..mondom dehát nincs is ott...erre h de meg látja h világit a lámpa stb... hát ő nyomta nekem a másik oldalon a pedált s engem csesz le h ne nyomjam??? Na .. 😠 Aztán máskor is volt ilyen...szintén egyik pedalon sem volt a lábam..lelassitja a kocsit,s kerdezi miert alltunk meg?(ő állitotta meg a másik oldalrol

Į) Majd mondja h induljunk már..indulnék de érzem h a kuplung már teljesen le van nyomva s mondogatja nekem h induljunk már amikor ő meg a másik oldalon benyomja nekem a kuplungot?? Hát ugy hogy induljak el??? 😳😠😠 Na hát szorakozzon mással,de velem tuti nem fog..  Ja meg a kedvencem h aszongya ha részletesen magyaráz az 100 óra lesz... 😠😠😡  A másik kedvencem: gyakoroljal otthon. ( ja mint egy matek feladatot amit bárhol tudok gyakorolni, nem?  Ja bocs igen majd kiveszem a garázsombol az ugyanolyan kocsimat s gyakorlok nem??? 😤) Hát sajnálom de nem úgy születtem h tudjak vezetni, elkéne magyarázni meg segitőkésznek kéne lenni.  Meg kiabál,s türelmetlen is.pEnnyi erővel beülök a szántóföldon egyedül aztan kitalalom magamnak egyedül h hogyan kell vezetni. Nem? Ehez minek oktató?  Dehát persze minek is magyarázzon rendesen?? Neki annál jobb minél több orat vagyok nála..na ná h nem fogja elmagyarázni rogton, mert akkor talán megtudnám csinalni s haladni kéne a dolgokkal. Igy meg tök jolll eltudja húzni... órákig szenvedek egy feladattal de segiteni, rendesen elmagyarázni azt luxus.. s simán elnézi h szenvedek vele alkalmak hosszát. egyszer csak majd kitalálom magamtól hogyan kéne.nem? Aztán miután rendesen egyszer elmagyarazta véletlen jé érdekes mód rögtön megtudtam csinalni.. Szóval leváltottam. Ja meg ha oktatót akarsz váltani azt magadnak kell intézni,nem a suli intézi. 

.

randras98 Creative Commons License 2019.11.01 0 0 552

Szia! Én is most Novemberben tervezek jogsit szerezni, és jó pár órás kutakodás után neten, vélemények, honlapok és statisztikák figyelembe vétele után arra jutottam, hogy egyrészt, valószínűleg sokat változnak az autósiskolák az évek telése során, és például míg a Csigavér pár évvel ezelőttig jó hírneve volt, idén biztos hogy az egyik legrosszabb autósiskola, pénzéhes oktatókkal, nehogy a csigavért válaszd! Kerületre pontosan nem néztem meg, de Budapesten most 2019-ben az SOS Autósiskola vagy a Likedrive Autósiskola tűnik a legjobbnak. Én magam valószínűleg az SOS Autósiskolát választom, a normális b kategóriás jogsi ára 190,000 ft körül van, és pont most októberben került fel több pozitív vélemény az autósiskoláról! Amúgy a Likedrive-nál pedig 200,000 ft fölött volt a b kategóriás jogsi ára ha jól értelmeztem az adatokat.

Előzmény: zsooofesz (551)
zsooofesz Creative Commons License 2019.10.31 0 0 551

Sziasztok!

 

XVIII. kerületben szeretném elkezdeni a gyakorlati oktatást. Ma érdeklődtem a Csigavérnél emailben és ugyan választ még nem kaptam, de most már lehet hogy nem is akarok, az itteni vélemények alapján:D

Tudna valaki javasolni sulit vagy oktatót a kerületben, akivel minden rendben volt és elégedett volt vele?

berdesz85 Creative Commons License 2019.10.04 0 0 550

Bocsánat a pontatlanságért, 4 autó volt :) 

Előzmény: berdesz85 (549)
berdesz85 Creative Commons License 2019.10.04 0 0 549

Sziasztok,

 

Nemrég lett meg a jogsim, egy minimális háttértörtnettel megfűszerezném a dolgot, hogy 2 iskola és 3 oktató után sikerült megcsinálni (mellesleg 5 kocsival), szóval Tolnától Baranyáig mindent megtapasztaltam ezzel kapcsolatban.

De akinél sikerült megcsinálom az Göblyös Zoltán volt aki a Talentumnál oktat, csak nyugodt szívvel tudom ajánlani. Soha nem késik, jó hangulatban telnek az órák, pontosan elmondja, hogy milyen szituációban mire kell figyelned, illetve ha úgy jön ki a lépés némi plusz időt is kapsz a fizetetten felül, ha pl. egy irányba laktok, akkor hagyja, hogy te vezessél haza egy ideig :) Az árak mellesleg korrektek, nincs borítékolás, ha újrakezdhetném, rögtön nála kezdeném el. 

 

Alphaville89 Creative Commons License 2019.09.21 0 0 547
A Csigavér egy lepra.
Csordás József meg egy igazi,pénzéhes szarrágó.Csak lehúzza az embereket.
Kerülje el őket mindenki ha jót akar magának..
shaggyd Creative Commons License 2019.09.06 0 0 547

Sziasztok!

 

MIndenkinek szívből ajánlom a Mosolyzóna autósiskolát - bár nőknek szól, fiúk is szokat ide járni. Rendkívül korrekt, transzparens és igen magas minőségű az oktatás. Honlap: http://autosiskola-noknek.hu/  

 

KRESZ oktatás+vizsga: van egy nagyon szuper rövid összefoglaló könyve az iskolának (ingyen kapod), ami nem vész el a jogszabályokban, ha ezt megtanulod elejétől a végéig, tuti átmész a vizsgákon. Ha az oktatást Pető Attila alapító tartja, külön élmény (esti órákban nem ő volt, a helyettesítő tanár nem volt annyira jó, de lényegtelen, mert a könyv és az online tesztek, amit az iskola biztosít, bőven elég, hogy fel tudj készülni). Én két és fél napot szántam a tanfolyam után a tanulásra és elsőre meglett a vizsga. KRESZ vizsgára a tanfolyam után kb. két héttel már tudtam menni. Ez a könyv, ha az iskolában jársz tanfolyamra, ingyen megkapod: https://www.kreszbirsag.hu/keszuljunk-a-kresz-vizsgara-287

 

VEZETÉS: átlagos csomagot kértem (40 óra vezetés + próbavizsga) semmi extra díjat nem fizettem, ennek ellenére KRESZ után kb. 3 héttel már tudtam kezdeni a vezetést egy nagyon jó oktatónál. Igaz, rugalmas voltam a helyszínt illetően, nem a lekhelyemhez volt közel, cserébe bármiféle pótdíj megfizetése nélkül biztosították számomra, hogy hétvégenként tudjak járni és szinte azonnal kezdeni, mert a munkám miatt máskor nem tudtam menni. Az oktató zseniális (Pataki András), nagyon intelligens, nagyon türelmes és tényleg az a célja, hogy megtanulj vezetni. Budapesten el kell fogadni, hogy előtudás nélkül legalább 60-80 órát kell vezetned, hogy meg legyen a magabiztos rutinod, sőt, az 580 km-hez is meg kell legyen 60 felletti óraszám (átlagban 25-27 km-t tudsz vezetni egy órán a dugók, lámpák, parkolás gyakorlás miatt). Semmi nem szól a lehúzásról, minden vezetési óra és kilométer rögzítve és adminisztrálva van, nem megy zsebbe az oktató díja, mindent az iskolán keresztül kell befizetned. Az iskola minden kérdésre válaszol 1-2 órán belül e-mailben és tényleg mindenben segítenek, amiben tudnak (pl. az oktatóm eltörte a lábát síeléskor, és mivel saját oktatót nem tudtak rögtön biztosítani, külsőst kerestek nekem, hogy ne essek ki a ritmusból. De a külsős annyira szörnyű volt, hogy inkább megvártam, míg az oktatóm felépül :)). András a kezdetektől kedvet csinált a vezetéshez, soha nem volt gyomorgörcsöm, szívesen és magabiztosan ülök a volánnál úgy, hogy előtte soha nem vezettem, első órán tanultam meg, melyik pedál a kuplung :)

 

VIZSGA: szuper jó dolog, hogy lehet próbavizsgát is kérni a sulinál, mindenkinek ajánlom. Beül egy igazi vizsgabiztos mögéd, végig mentek egy vizsgaútvonalon és kiértékeli, hogy mit csináltál jól-rosszul, szerinte mehetsz-e vizsgázni. Nekem jól sikerült így javasolta a viszgát és már magabiztosan mentem viszgázni, tudtam, mire számítsak. Viszgaidőpontot nyári időszakban kéréstől számított két-három héten belül kaptam, előtte az oktatóm még rászánta a hétvégéjét (felár nlékül), hogy mindent újra átvegyünk, biztosan tudjak minden feladatot. A vizsga elsőre meglett, jó hangulata volt. Ezt az oktatómnak köszönhetem, mentorként követte végig, hogy szerinte mikor vagyok kész arra, hogy sikerüljün. Lehet, hogy 6-8 órával korábban is átmentem volna (próbavizsga idején), de akkor még egyáltalán nem voltam magabiztos és úgy jártam volna, mint sok ismerősöm, akinek van jogsija de nem mer vezetni, ezért semmi értelme. Rá kell szánni az időt és sajnos a pénzt is, de megéri.

 

ELSŐSEGÉLY: kétszer négy órás tanfolyam volt egy gyakorló nővérrel, kicsit gyors de hatékony. Kaptunk (ingyen) szuper kis könyvet abban minden benne volt, ami kellett a vizsgára. Kb három hónap múlva mentem vizsgázni, tanulásra rászántam egy napot, elsőre meglett (előttem és utánam lévő is bukott a Széll Kálmán téri központban - ha tanuljátok a babán a lélegeztetést, nagyon figyeljetek, ha nem tudjátok a levegőt normálisan befújni, hogy mérje a műszer, megbuktatnak - a hiba egyébként csak az, hogy nem jól csukod be a baba száját. Én erről a videóról tanultam, nagyon jó, bár épp egy másik autósiskoláé: https://www.youtube.com/watch?v=fkZaJHTcRLI

 

Csak ajánlani tudom a MOSOLYZÓNA AUTÓSISKOLÁT!!!!! 

 

Ps. árak nincsenek a honlapon, mert sokféle csomag van, de ha küldesz emailt 1-2 órán belül elküldenek mindent részletesen. 2019 augusztusában az óradíj 5300 Ft körül volt.

 

U.i: Én két autós iskolát hagytam ott, egyiket már a KRESZ oktatás első 10 perce után, annyira felháborított a stílus (ATI autósiskola), a másikat visszaélések miatt ( úgy kellett befizetni a KRESZ tanfolyamot + első 10 óra vezetést, hogy nem tudtak nekem oktatót biztosítani alkalmas időpontban semilyen feltétellel. A KRESZ tanfolyamot nem vihettem tovább máshová, csak úgy, ha a vezetésért befizetett 50 ezer Ft-ot elbukom... Ezek után kezdtem komolyabban körbe nézni, hogy hol van olyan hely, ahol nem fogok megint bele futni semmibe, ez lett a mosolyzona ...

 

 

ncncyc Creative Commons License 2019.07.29 0 0 546

És a Szőnyi Zoltánt is a zuglói X-Car-os csapatból. Sajnos egyszer beültetett maga és a lányom mögé. Semmilyen oktatás nem volt. Olyankor állt bele a fékbe amikor teljesen szabályosan közlekedtünk. Nem oktatott semmit. De még ez sem lett volna baj- de miért kellett a gyereket megbuktatnia semmiért ? Mennyit kellett volna még fizetnünk? Soha többet ezt az iskolát!!!. 

 

Előzmény: LaszloP88 (543)
KCsabaK Creative Commons License 2019.02.23 0 0 545

Pesten a Talentum Autóskolánál szereztem nemrég jogsit (elsőre sikerült), tök normálisan intéztek mindent, oktatóm Göblyös "Nyugivan" Zoli volt, akit ezúton ajánlok mindenki figyelmébe, nyugodt, türelmes, a lényegre tanít, időnként jókat röhögtünk, érdemes tőle kérdezni, mindent vezetett már, talán tengeralattjárót és űrhajót nem, szóval bátran menjetek hozzá, legalább annyira akarja sikerre vinni a vizsgát, mint a delikvens. Plusz jó kocsival vár, egy Chevrolet Cruze-t hajtottunk, én legalábbis megszerettem. Sok sikert! 

segabor Creative Commons License 2019.02.01 0 0 544

Sziasztok!

 

Csepeli autósiskolákhoz kérnék ajánlásokat! Melyiknél kezdjek bele (pappjogsi, STOP, ...)?

Köszönöm!

 

Gábor

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!