Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Calliope Creative Commons License 1999.04.29 0 0 108
Drukkolok!

(A csókolózásnak meg semmi köze ahhoza hülye gumibabához... szerencsére ;o)))))

Előzmény: csinnnKA (107)
csinnnKA Creative Commons License 1999.04.29 0 0 107
Calliope!
Jelentem, 2 hét múlva. Erre a 7re már nem volt hely, jövő 7en valószínűleg egyéb elfoglaltságaim akadályoznak meg benne, de köv. héten mindenképpen elmegyek. Már bejelentkeztem vizsgára... oda! :-)
(Kicsit azért izgulok! Én, aki -állítólag!- olyan jól csókolok... nemtok mesterséges lélegeztetést adni. Na ja, azt orron keresztül kell!) ;-D
Majd jelentkezem az eredménnyel itt, okci?! Drukkolj!
Előzmény: Calliope (106)
Calliope Creative Commons License 1999.04.29 0 0 106
Hahó, csinnnKA, na mizujs? Mikor mész/mentél?
Calliope Creative Commons License 1999.04.28 0 0 105
Hűha, egy kalappal! Ha sikerült, ünneplünk! Mondjuk vendégem vagy egy csésze teára valamikor (teatali II?). Ha meg nem sikerül (de ugye ez még véletlenül sem eshet meg), akkor meg azért, vígaszdíjként.
:)
Előzmény: csinnnKA (102)
mal Creative Commons License 1999.04.26 0 0 104
...Mármint zsírozás nélkül.
Előzmény: mal (103)
mal Creative Commons License 1999.04.26 0 0 103
A zsírozásról meg annyit:

A, B, C - t korhatár elérésekor azonnal letettem. Elég tejfölös képem volt 17 éves koromban. Elsôre sikerült mind a három. Gondolom 25 fölött ez már nem ment volna ilyen simán :)

csinnnKA Creative Commons License 1999.04.26 0 0 102
Calliope! :-)
Tiéd minden felelősség... lelked rajta! Elszántam magam, megyek én is oda! :-) Köszi! :-*
Előzmény: Calliope (101)
Calliope Creative Commons License 1999.04.26 0 0 101
Upssz, bocsi csinnnKa, hogy csak most válaszolok, de lerobbant a gépem, így nemhogy netezni, hanem egyáltalán semmit nem tudtam vele csinálni... :(

Szóval egy éve, kb... Igen, valamikor így tavasztájt.

Előzmény: csinnnKA (100)
csinnnKA Creative Commons License 1999.04.19 0 0 100
Calliope! Köszi! :-)
Lehet, hogy megpróbálom azt a helyet.
Te mikor is vizsgáztál ott??? (Csak hogy tudjam, van-e még remény, hogy ott normálisak. Vagy ez is csak szerencse dolga, mint minden az életben?)
Előzmény: Calliope (99)
Calliope Creative Commons License 1999.04.19 0 0 99
Én a József Attila Színház mögötti Vöröskeresztnél csináltam meg az elsősegélyt. Egy nőci jött tőlük hozzánk órákat tartani, jó fej volt, aztán a vizsgán bénáztam egyet, mégsem vágtak meg. A vizsgáztató egy szimpi mentőorvos volt, aki csak lemondó fejrázással nyugtázta a bénázásunkat, de mindenkit átengedett (a kolleganője már akkor kitöltötte a sikeres vizsgát igazoló kártyát, amikor még eg szót se szóltunk...). Szerintem a szíve szerint megkérdezte volna, hogy legalább a mentők hívószámát tudjuk-e helyesen, mert azzal a tudománnyal, amit ott produkáltunk, nem nagyon tudtunk volna megmenteni egy sértültet. :((
csinnnKA Creative Commons License 1999.04.14 0 0 98
"Gondolhatjatok, ez mennyire novelte az onbizalmamat..."
Na igen, ismerős a dolog. Én egy idősebb pasit fogtam ki, kezdetben nagyon jónak tűnt (tudnod kell, hogy én előtte sosem ültem volán mögött)... szóval eleinte jónak tűnt, de aztán folyton mindenért lecseszett. Soha semmi dicséret, ha jó voltam, ügyes, az magától értetődő és természetes volt számára, de ha valamiben béna voltam, akkor nyomban leteremtett.
Olyannyira, hogy egy idő után mondtam is neki: "tényleg ennyire béna vagyok? Reménytelen eset? Önálló életre alkalmatlan? Egy nagy rakás szerencsétlenség?" Erre elröhögte magát, és közölte, hogy én vagyok az egyik legjobb tanulója. :-/

Mindenesetre, már alig várom, hogy vegyünk egy autót (még azelőtt, hogy friss jogosítványosként végképp kiesnék a gyakorlatból).

Előzmény: Bölény (97)
Bölény Creative Commons License 1999.04.13 0 0 97
En bp-i vagyok, de Veszpremben jartam 1etemre es akkor vizsgaztam le. Szegyenszemre jol meg is csesztek kreszbol is meg vezetesbol is, de ez mar a multte. Az oktatom nevet nem irom le, csak annyit, hogy kedvenc mondasa az volt, hogy "B+ oreg, ma qrva bena vagy!" Gondolhatjatok, ez mennyire novelte az onbizalmamat... Viszont legalabb egy eletre megtanultam, hogy hogyan kell kikapcsolni az ember agyabol a hulye utas szoveget es csak a vezetesre koncentralni. (Azt viszont a javara kell irni, hogy masodik vizsgam elott megjosolta, at fogok menni, jollehet a legbakafantosabb vizsgabiztost fogtam ki.) Ja, es a kedvenc szokasa volt, hogy o is nyomta a gazt, ezert sosem tudtam, hogy most en nyomom, vagy o, igy minden kuplungolasnal felbogott a motor es ezert kulon lecseszett. Vegulis jo volt Vp-ben tanulni, mert nyugisabb a forgalom, a pesti forgalmat meg jol ismertem biciklirol, igy nemigen volt gondom ott se. Ma viszont mar kifejezetten bosszant az almos videki autozgatas, amikor a zold lampanal 5 percig nem mozdul senki, illetve a busz kipofatlankodik elem akkor is, ha en vagyok az utolso auto a sorban es utana ott totyog elottem 15 km/h-val. Amugy a jogsi utan fel evig 1-2szer vezettem, utana viszont sajat kocsiba ulhettem, ami oriasi lelektani pluszt adott (pl. elotte sohasem tudtam kanyarodas kozben valtani, de a sajatomban rogotn osszejott stb.). Juniusban lett meg a kocsi, es augusztus vegeig szinte nem volt olyan nap, hogy ne mentem volna vele, akarcsak ket sarkot is. Igaz, ez nem tul takarekos modszer, de igy lehet tapasztalatot szerezni.
csinnnKA Creative Commons License 1999.04.13 0 0 96
*** off ***
Körte!
Köszi a gratulát a házhoz is. Imádom! Öröm hazamenni, bár én kis kertem kicsinyke, azért locsolni és füvet nyírni elég. Hátsó kert végében -kerítésnél- futórózsák, oldalt tuják, egyik sarokban kis ribizli bokor. Előkertben pedig -a bejárat felőli kert- aranyeső, gyöngyvirág, tulipán, tearózsák stb. Szép! :-)
Utód? Jelentem, költözés óta (két hete) már célirányosan "dolgozunk" az ügyön, hátha ezredfordulós bébi lesz! ;-)
Előző tulajék otthagyták a kertben a hintát (mármint a vázát), mondtuk, hogy maradhat, hátha egy-két év múlva már saját kis porontyunkat hintáztathatjuk rajta. :-)
*** on ***

GaaS!
Iszonyatosan izgultam (anno a rutinon is -csak úgy bőgött a motor- és most is). Szerintem csak azért tudtam levizsgázni, mert nagyon jó vizsgabiztost kaptam ki -került amibe került(!)-, ráadásul végigdumcsizták, végigjópofizták az utat az oktatómmal. Velem is nagyon kedves és barátságos volt, így az iszonyatos görcsösségemen már elinduláskor oldott valamennyit. Végigkedélyeskedtük az utat, de azért nekem még így is végig "ökölbe szorult a gyomrom", kis híján rácsúsztam a stop-vonalra (télleg-télleg csak milliméterek választottak el), és a leparkolásom sem volt az a mintaszerű. (Kb. február óta nem csináltam ilyen randán, mint a vizsgán.)
A lényeg, hogy megvan, még most sem tudom elhinni! :-D

TO ALL:
Viszont van még egy iciri-piciri kis problémám. Az elsősegély-vizsgázni a Mester utcai Vöröskereszthez mentünk. /Egyszerűen csak azért, mert az autósiskola oda volt bejelentve/leszerződve(?)./
Na és akkor most jön a poén: tizen voltunk aznapra bejelentve, és négy embert megvágtak... hát igen... khmmm... köztük engem is. Mert nem tudtam mesterséges légzést adni egy undi műanyag babának. Egy nagydarab drabális mammut volt a vizsgáztató (látnotok kellett volna, mint egy smasszer-csaj, két méter, két mázsa, ezerévvel ezelőtti divatú konty, nyakig begombolt fehér ingblúz, jaj, mindjárt hányok, ha csak visszagondolok rá). És akkor ugyi van a stabil oldalfektetés, sérült ellátása, meg egy valag elméleti kérdés, majd a végén közölte, hogy "Hát igen, az látszik, hogy az elméletet jól megtanulta, de ha nem tud mesterséges lélegeztetést adni, akkor sosem kaphat jogosítványt."
Nu... mindenkit mással vágott meg, engem ezzel a dumával. Rászórtam a világ összes átkát, majd dúlva-fúlva elhagytam a IX. ker. Vöröskereszt lerobbant putriját. Közben már jártam vezetni tanulni, és úgy gondoltam, hagyom az egész elsősegélyt a végére. De most megint frászban vagyok: mi lesz, ha másik vöröskeresztnél is ráfázom. :-(
Kérdés: tudtok olyan helyet, ahol nem cicóznak túl sokat???
Előre is kösz!

GaaS Creative Commons License 1999.04.13 0 0 95
Hali!
CsinnnKA ugyes vagy!

Calliope:
Engem meghuztak ,az oktato kozolte, hogy meg gyakorlojak, hogy lazabban kezeljem az autot..., de az izgalom stb. az elindulas utan elmult, sokat segitett, hogy az oktato + vizsgaztato folyton beszelgettek, es ugy tettek, mintha oda se figyelnenek, talan nem is baj, hogy meg egy kicsit gyakoroltatnak.
GaaS

Körte Creative Commons License 1999.04.13 0 0 94
Csinn!

Off.

Köszi az infót! :-) Ha lesz címed, azért még írhatnál. Nekem a mániám a nagy kert, Budapest közelében.
Gratula a házhoz! Utód?
Kört.
On.

csinnnKA Creative Commons License 1999.04.12 0 0 93
* off *

Körte!
Szívesen megosztom, de pillanatnyilag nem müxik a fríméles címem, más meg nincs. Ezért dióhéjban off-topicolok:
Rákoscsaba legszebb részén, kertváros, lakópark, sorház, viszonylag új (6 éves), drága (kiadni a pízt rá), de önmagához képest olcsó (a belvárostól való távolsága miatt tényleg az), két szintes, beépíthető tetőtérrel (mint 3.szint), szóval jó tágas, csodaszép, kicsi kert elől-hátul... és én imádom! :-)
Most ennyi, és a többiektől is bocs az off-ért!

* on *

Előzmény: Körte (92)
Körte Creative Commons License 1999.04.12 0 0 92
CsinnKa!

Bocs a késedelemért, de mintegy egy hétig szabadságon voltam, így csak most gratulálhatok. Gratulálok! :-))))))
(Ház? hmm. hol? ha gondolod megoszthatnád velem a tapasztalataidat, nekünk is aktuális. mano@mail.pharmanet.hu)
Szörnyen bocs az off-ért. (:-))
Kört.

csinnnKA Creative Commons License 1999.04.12 0 0 91
Bugi néni!
Köszönöm! :-)
Téli vezetéshez volt szerencsém! :-/
Rutin vizsgám (majdnem) derékig érő hóban, kis mazsiként reszkető kézzel-lábbal igyekeztem szépen csinálni a szlalomot, kapubeállót. Februárban kezdtem a forgalmi vezetést, volt módom tükörjégen dupla lutz-ot bemutatni, oktatóm is produkálta magát, és halálosan élvezte, hogy én ott sikongatok mellette! :-DDD
Hogy aztán mindez hogyan müxik majd a gyakorlatban... az az idei tél "zenéje" lesz majd! ;-)
Előzmény: Bugi néni (90)
Bugi néni Creative Commons License 1999.04.12 0 0 90
csinnKA!
Én is egy kicsit megkésve, de GRATULÁLOK!!!
Még valami a téli vezetésről (már szerencsére nem a legaktuálisabb): férjem elvitt egy elhagyatott nagy parkolóba, ahol jó sok hó volt és a havas fékezéseket, kézifékes fordulókat gyakoroltatta velem, hogy megtanuljam, hogy viselkedik adott esetben az autó.
Egyik ismerősünk most volt kint a Hungaroringen a Berger nevével fémjelzett tanpályán. Egész jó dolgokat lehet gyakorolni, de az a baj, hogy nagyon elhúzódik a dolog, mivel 5-6 autó áll sorban minden feladathoz. Azért én is kipróbálnám.
Előzmény: csinnnKA (76)
csinnnKA Creative Commons License 1999.04.12 0 0 89
Planney!
Köszönöm! :-)
(jókívánságokhoz sosincs késő)
Előzmény: Planney (88)
Planney Creative Commons License 1999.04.10 0 0 88
csinnKA:

Bocs, nagyon hutlen topic-gazda vagyok, nem jartam mostanaban errefele.
Megkesve bar, de fogadd oszinte gratulaciomat a sikeres vizsgadhoz.
Ugyes vagy.

Planney

Előzmény: csinnnKA (76)
MAMAhal Creative Commons License 1999.04.09 0 0 87
szent a béka.
Előzmény: The Dark One (86)
The Dark One Creative Commons License 1999.04.08 0 0 86
Tisztelt MAMAhal
Istenments, nem vettem szidasnak, te se vedd annak, ensem azert irtam le. Termeszetesen nagyon sok az olyan fiatal, aki alatt meg egy roller is eletveszelyes. Eros kocsikkal, max-ig feltekert autohifi-vel, tepnek a varoson kersztul 160-al, ok a vagany gyerekek, stb. De imho ez a "gazpedalagyu" reteg nem ir ide a t'asztalra, tehat oveluk eleve lehetetlen a kommunikacio. Maradtak a -remelhetoleg- potencialis normalis autovezetok. Semmi bajom amugy az autotuningosokkal, addig, amig mesterseguket olyan helyen muvelik, ahol nem veszelyeztetnek vele embereletet es penztarcat.
Előzmény: MAMAhal (85)
MAMAhal Creative Commons License 1999.04.08 0 0 85
Ja, és még egy:sokkal nagyobb veszélyt látok a tizen-huszonéves fiatalokban, akik a friss jogsijukkal beülnek papa-mama jó autójába,és ők tépnek ezerrel.
Hadd szálljak vitába e téren, mert autóimmal végigjártam a szamárlétrát ( egy 15 éves trabival kezdtem)A mostani autóm maga az álom,ez volt a legfőbb vágyam-álmom.De.Talán 35 éves fejjel 13 éves jogsival az autó ismeretében lehetek épp most a "csúcson".
Nagyon kezd hasonlítani a dolog a női autóvezetők topicra.
MAMAhal Creative Commons License 1999.04.08 0 0 84
Dark
úristen,nagyon vissza kell fognom magam, mert minden igaz rám,amit leírtál, statisztikailag.
Egyébként nem rossz indulatból írtam (amit írtam) hanem saját tapasztalat volt.
Előzmény: The Dark One (83)
The Dark One Creative Commons License 1999.04.08 0 0 83
Nekem 1,5 eve van lassan mar jogsim, furcsa, en mindenbol elsore atmentem, es fel sem merult bennem, hogy fizessek a vizsgabiztosnak. Mondjuk nagyon kiraly helyen voltam, a Ring autosiskolaban (szerintem ok a legjobbak, a statisztikakat nezve). Tanitom bizonyos Gondi Miklos volt, vilagbajnok pacak, ot kerjetek, ha oda jartok.

Mamahal
Most nem azert, de a nemet statisztika szerint a 30-35 eves korosztaly okozza a legtobb veszelyes balesetet. Elemzok szerint ez azert van, mert a.) Nagyabol ekkor kerulnek komolyabb munkahelyre=eros,uj kocsit tudnak venni, amivel lehet tepni ezerrel b.) 10-20 levezetett ev utan eppen a "csucsponton" vannak, azaz azt hiszik, most van a legtobb tapasztalatuk, es joval tobbet rizikoznak a kellettenel.

Minden uj jogsisnak egy-ket jotanacs:
Egyreszt ha felsz, ha nem felsz az elejen tenyleg jo, ha van melletted valaki. Nekem faterom segitett sokat (de mar 10 eves koromban beultetett egy kocsiba, hogy menjek, azt csinalok amit akarok....mondjuk egy sosto kellos kozepen voltunk :)) ilyen teren.
Hasznaljatok az indexet. Tenyleg hasznos, de legfokeppen masnak okzhatsz bosszusagot vele, ha nem teszed.
Magyarorszagi autoskulturat eloremozditani. Ez alatt azt ertem, hogy gyalogosokat atengedni a zebran, neha lemondani az elsobbsegedrol, megkoszonni ha beengednek savba, beengedni masokat, motorosokat embernek tekinteni, ha kanyargos uton vagy, es valaki meg akar elozni, akkor segitesz neki, stb.
Ha netantalan lesz kocsid, akkor alaklomadtan vegyel fel stopposokat.
Csucsforgalomban hagyd ott a kocsit egyszeruen! Sokkal gyorsabb a villamos, metro, stb, foleg a belvarosban, ahol meg parkolni is nehez&draga.
Na meg az a franya fektavolsag...sokat szivtam vele az elejen, a gumim koptt vagy 10 kilogrammot :).

hec Creative Commons License 1999.04.08 0 0 82
Kissé off, mert motorról van szó, viszont iskola. :)

1990. óta van jogosítványom B és C kategóriás.
Most 26 éves vagyok és szeretnék A-t szerezni úgy, hogy kihagyva az A1-et. Van erre szerintetek mód?

csinnnKA Creative Commons License 1999.04.07 0 0 81
MAMAhal!
Gratulát köszönöm. Jótanács L-fogadva. Amúgy pedig egyáltalán nem hiszem azt, hogy most már mindent tudok... sőt, épp ellenkezőleg: már előre azon görcsölök, hogy teszentég, milyen érzés lesz majd az oktatóm nélkül autóba szállni?! :-O
(Főként, hogy most még minima 1-2 hónap vezetés nélkül fog eltelni, tuti, hogy jó béna leszek eleinte. De ígérem, óvatos leszek, és -amint módom lesz rá- sokat fogok gyakorolni. Ezt már előre megbeszéltük életem párájával.)

Calliope & aurora!
Nektek is köszi! :-)*

Dzsekkem (Cincor álnéven)!
Amikor melletted ülök a járgányodban, sosem gondolok arra, hogy a közlekedés veszélyes is lehet. Istenien vezetsz! :-*

MAMAhal Creative Commons License 1999.04.07 0 0 80
Gratula.
És ha elfogadsz egy jó tanácsot( 13 éve vezetek) NE hidd azt,hogy most már mindent tudsz.Sajna, nagyon sokan esnek ebbe a hibába.Gyakorolj,gyakorolj és gyakorolj.Sok sikert hozzá!
aurora Creative Commons License 1999.04.07 0 0 79
Gratulálok a vizsgádhoz. Szóval nekem már megszünőben van a félelmem,de minden héten legalább
3x vezetek.Arra kiváncsi leszek,ha lesz egy saját kocsim egyedül milyen leszek!Egyenlőre mindig ül mellettem valaki.Mivel egyik kocsi sem az enyém.
Előzmény: csinnnKA (63)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!