Keresés

Részletes keresés

atita004 Creative Commons License 2001.03.17 0 0 92
Ez tényleg elég gány topic. Ennyi fasizsta, diktatórikus megoldási javallat egy helyen... Jó, hogy nem azt akarja a kedves társaság, hogy a rendbontókat a helyszínen likvidálják (esetleg a szünetben egy nyilvános akasztással)!!
Ha a hoolok verekedni akarnak, ugyis fognak. Ha a stadionon kívül teszik, akkor szerintem ezzel meg is van oldva a probléma. A stadionon belüli, és környéki biztonságot kéne megteremteni.
Ami hatásos lehetne, pl kamerák+kitiltás, az költséges, tehát nálunk megvalósíthatatlan... Úgyhogy max azt lehet remélni, hogy a klubok vhogy vissza tudják fogni a huligánjaikat.
Üdv!
ElitJaszub Creative Commons License 2001.03.16 0 0 91
Júúúúúúúújjjjjj!!!!!!
nagggggyon gááááá zeza topppííííc!

honnan sikerült előbányászni?

nagy része aki előttem szólt, szerintem még focimeccset sem szagolt.
vasslaca írja: "nem érdekel a sport"
király!

kész szociológiai tanulmány!

E.J.

Előzmény: Conscience (90)
Conscience Creative Commons License 2001.03.15 0 0 90
Semmi gond.
Előzmény: Lila szakáll (89)
Lila szakáll Creative Commons License 1998.09.25 0 0 89
Bocs a pájáért.
Lila szakáll Creative Commons License 1998.09.25 0 0 88
vasslaca!
A T-32-es egy törvényjavaslat a sportpáják rendjéről, a T-34-es meg egy szovjet tank volt a II. világháborúban.
Üdv., Lsz.
vasslaca Creative Commons License 1998.09.25 0 0 87
Lila szakáll !

Ez a T32-T34 dolog nem egészen világos nekem, miről maradtam le?
Azt én sem gondolom hogy a diákok-nyugdíjasok zsebből rendszeresen ki tudnának fizetni 5-10 kHUF-t. Ha olyan bátrak hogy balhés meccsekre járnak akkor egyszer erre is félre tudnak tenni pénzt (ők gond nélkül visszakapják a letétet a meccs végén). Nem is az ő kiszűrésük a cél, hanem a csak a balhéért meccsre járó népeké.
Hi!
László

Lila szakáll Creative Commons License 1998.09.24 0 0 86
Figyu vasslaca,
Nem hiszem, hogy csak olyanok járnak meccsre, akik a mellényzsebből kirángatnak 5-10000 Ft-ot. A nyugdíjasok, meg a diákok örülnek, ha a jegyrevalót összekuporgatják.

Más. Ha tényleg megcsinálják, akkor a T-32-es valószínüleg megoldja a huligánkérdést. Amennyiben nem jön be a dolog, akkor még mindíg ott van a T-34-es, a négy páncélos, meg a kutya. :=)

vasslaca Creative Commons License 1998.09.24 0 0 85
Nem hiszem hogy kiegészítések nélkül jó lehetne a következő ötlet, de talán érdemes rajta agyalni:
A jegy ára két részből tevődne össze:
belépő + letét.
A letét összegét úgy kéne megszabni hogy érdemes legyen érte visszamenni ( nem ismerem a jegyárakat, gondolom 5 -10 000 Ft már jó lenne ). Ezt a pénzt a meccs végén lehetne - rendőri fedezettel - visszakapni. Akit a foci érdekel, az visszamegy érte, aki csak balhézni az inkabb nem megy mert (egyenlőre talán) tart a zsaruktól. Csak a meccs végén lehetne visszaváltani, és nem másnap a nagyit elküldeni érte. A bennmaradó letétekből lehetne fedezni a sokkal szigorúbb, balhétól elrettentő hatású rendőri biztosítást ( lovasrendőrök, autók, stb.) .
Az időben elhúzódó művelet miatt a tömeg is kisebb lenne. Az erősebb biztosítás ellenére keletkező kárigényeket a rendőröknek járó díjazásból kéne levonni. (Jelenleg a rendőrség nem kap díjazást a biztosításért, a közbiztonsági és egyéb célokra szolgáló összeg megy el erre is.) A kluboknak kellene fizetni a rendőri (alap)biztosítás díját, és ezt a díjat a szükséges intézkedések arányában lehetne megállapítani és a letét összegét is megszabni.

Vélemények?

Hi! László

HJM Creative Commons License 1998.09.24 0 0 84
Utas2 Creative Commons License 1998.09.24 0 0 83
GLászló és Trebitsch urak,

Na ja. De azért a pontokra reagálva:

1. A sorfalat ez a csürhe még élvezné is.

2. Az odacsapás jogszerűsége - pláne az RTLKlub nevű gennybanda reagálását - minimum kétséges a mai, bűnözőket védő jogi környezetben,

3. Miből finanszírozod, illetve adatvédelmi akadályok,

4. A nyilvántartásba vételről inkább kérdezd meg az adatvédelmi biztost,

5. A bírói kar visítva tiltakozna a plussz feladat ellen,

6. A súlyos, többéves büntetésekről talán Palotás és Zemplényi urakat kellene nyilatkoztatni...

7. Lásd adatvédelmi biztos

8. Lásd bírói itélkezési gyakorlat

9. Lásd RTLKlub, adatvédelmi biztos, bírói gyakorlat, rendőri leterheltség együtt.

De azért nyilvánvalóan ez lenne a helyes út.

Trebitsch Creative Commons License 1998.09.23 0 0 82
Kedves GLászló,

teljes egyetértésem.
Ezenkívül:
9. Azokat a garázdákat, akiknek már az is elég, hogy a stadion körül verekedhetnek, a meccsek előtt két órával be kell hívni a ker. kap.-ra, mondjuk adategyeztetésre. Ezek nincsenek sokan, szerintem 50-100, elférnek.
Ott vígan megnézhetik a meccset tévén, rendőri felügyelet mellett, aztán szépen hazamehetnek, egy-két órával a meccs vége után, amikorra minden normális ember hazaért.
Ha rosszalkodnak, nem lesz ott az RTLklub feljelentőbrigádja. (Most ui. az RTLklub feljelentette a rendőrséget, a 4. gumibotütés miatt.)

Jé, most jut eszembe: ezt most is lehetne alkalmazni, kamerák meg minden nélkül, mert szerintem a rendőrök ismerik a garázda barmokat... :)

GLászló Creative Commons License 1998.09.23 0 0 81
Azért én nem gondolom, hogy ez MLSZ-ügy, abból már régen kinőtt. Ez társadalmi, rendőri és igazságszolgáltatási probléma.
Azt hiszem itt az ideje máshol már jól ismert lépéseknek:
1. A futballcsürhéket már a városba érkezéskor (gyülekezéskor) rendőrsorfal fogadja és kíséri.
2. A szektorukat rendőrsorfal veszi körül és még a balhé elmérgesedése előtt keményen odacsapnak a pajzsos, gumibotos, gázos rohamrendőrök.
3. A meccs alatt folyamatosan kamerák pásztázzák a bandákat, és feloszlásukig több videó állandóan veszi őket.
4. A rendbontókat azonnal elfogják, előállítják és feljelentik, valamint nyilvántartásba veszik.
5. A bíróságok egy héten belül ítéletet hoznak gyorsított eljárás keretében, a rendőrök vallomása, valamint a videofelvételek alapján.
6. Súlyos, több éves büntetéseket szabnak ki a garázdák között, melyekről a média nagy terjedelemben számol be.
7. A nyilvántartásba vetteket kizárják a stadionokból, ahonnan a képek és listák alapján azonosítják őket.
8. Az ellenőrzés ellenére bejutókat és visszaesőként elfogottakat börtönbüntetéssel sújtják.

Ehhez egyébként nálunk néhány törvény sürgősen meg kell változtatni, ami folyamatban van. Félelmem azonban sokkal inkább az, hogy ezeket nehéz lesz az általam írt módon betartani. A rendőrök ugyanis igen vonakodva ütnek-vernek, mert rendszeresen ráfáznak, különösen videofelvételek esetén. Mindig akad valaki, aki feljelenti őket, hogy a negyedik ütés már felesleges volt...
Ezért van az, hogy előbb valakinek meg kell halnia, hogy a közvélemény olyan nyomással kényszerítse a rendőrséget, aminek már nem akarnak ellenállni.
Sajnos így van ez...

Utas2 Creative Commons License 1998.09.23 0 0 80
Akkor meg van itt valaki az mlsz-től?
Most nyissa ki!

et ceterum censeo Meciar esse delendam

Töfröcsó Creative Commons License 1998.09.23 0 0 79
Utas2! Ebben igazad van! DE mi nem is vesszük fel a nagylóvét szakértés címén az MLSZ-ben, meg a klubbokban!
Utas2 Creative Commons License 1998.09.23 0 0 78
Elnéztem itt a felvetéseket, de valljátok be:

ti magatok sem tudjátok, hogy mit kellene tenni a GYAKORLATBAN, hogy a focimeccs egy kellemes családi programmá legyen ismét.

et ceterum censeo Meciar esse delendam

Kreta_King Creative Commons License 1998.09.23 0 0 77
pipi: valaki már említette ... amig nem hal meg senki addig nem!
Utas2 Creative Commons License 1998.09.23 0 0 76
Ikrek,

köszi a támogatást sógor, szia.

pipi Creative Commons License 1998.09.23 0 0 75
Egy esős májusi estén hasonló események történtek. Akkor FTC-UTE meccs volt az Üllői úton. Akkor is fel volt mindenki háborodva, hogy ez így nem mehet tovább. ÉS NEM TÖRTÉNT SEMMI VÁLTOZÁS! Vajon most fog? pipi
Töfröcsó Creative Commons License 1998.09.23 0 0 74
Enc!

"ehet, hogy ezek a barmok is mély társadalmi igazságtalanságok nyomán jutottak el a stadionokba, mint tőlünk nyugatabbra"
Ezt Te elhiszed magadnak? Milyen társadalmi igatságtalanság juttat jól(drágán) öltözött kopasz huligánokat oda, hogy ártatlanokat bántalmazzanak, törjenek zuzzanak, sértegessenek. Nézel TV-t? Láttad őket? Kigyúrt faszik! Tudod Te mennyibe kerül egy konditerem bérlet? Szegény huligánok! Utálom ezt az álliberalizmust.

Enc Creative Commons License 1998.09.22 0 0 73
Bocsánat, gond van!

Azt hiszem, itt engem félreértettek! Nem akartam védeni, ráadásul felmenteni a csürhét, csak arra akartam rávilágítani, hogy egy kissé túllihegődött ez a dolog.
Emlékszem, valamikor a távoli jövőben volt egy topic a szegény elnyomott cigányokról. Ott nagyon sokan védelmükbe vették azt a sokkal nagyobb károkat okozó etnikumot, hiszen őket annyi sérelem, megaláztatás érte, hogy szinte természetesen jutottak oda, ahova. Ha őket verik a rendőrök, az túlkapás, ha a randalírozó barmokat, akkor - Üssed még?
Lehet, hogy ezek a barmok is mély társadalmi igazságtalanságok nyomán jutottak el a stadionokba, mint tőlünk nyugatabbra. Próbáljuk meg az okokat kideríteni, és a megoldást ne az agyonrugdosás, vagy a sitt jelentse.
A múlt héten láttam a MU - Barcelona mérkőzést. A pálya és a lelátó között NEM VOLT rács, sem kerítés. Bizonyára jó okot szolgáltatott a több éves teljes elszigeteltség. Nem hiszem, hogy nekünk is ezt kell megvárnunk.
Mégegyszer mondom, nem kívánom védeni ezt a viselkedést, csak megemlítettem, nem ezek juttatták az országot oda, ahol most van...

Skog Creative Commons License 1998.09.22 0 0 72
Sziasztok!
Szóval és tettel,Mo-n alapítója voltam nem egy-két csoportnak Kispesten(több okból ma már nem rendszeresen járok meccsre,föleg nem Kispestre),14 évesen kezdtem 91-ben,ma már azt mondom a hoskorszakban,azóta is szervesen része vagyok ennek a bulinak,ilyen alkalom volt ez a meccs is.Én úgy gondolom az egész magyarfoci szar mindenestül,a vezetök szemetek vagy hülyék,a szurkolók kevesen vannak és jelentös részük antiszemita;rasszista;nacionalista plusz kicsit eroszakos ja és az MLSZ sem ért a dolgához.Láttam ezeket 91-töl végig,ez nem is a leghúzosabb eset volt.nagyon sokmindent nem írt meg a sajtó.
Az a legnagyobb baj,hogy nem hiszem,hogy jól fogják megoldani,bár nem is lehet,régóta erosen torzult ez az egész....
Töfröcsó Creative Commons License 1998.09.22 0 0 71
Figyu lila szakál! Ez még dezinformációnak is gyenge vót! Nem kéne! Ez a topic itt nem arról szól hogy a rendőrők ártattlan állapolgárokat vertek. GLaszló 1et értünk!
Csülök Creative Commons License 1998.09.22 0 0 70
A törvényhozók az első számú felelősök:
A mai Kurír-ból:
""Buncselekményt követ el az, aki sportpályára bármit bedob; aki a pályára megy; akinél belépéskor alkoholt találnak; akinél lángot, füstöt vagy gázt fejlesztô készülék van; a rögtönítélô bíróság úgynevezett mozgáskorlátozó határozatot is hozhat, amely alapján legfeljebb öt évig az illetônek minden mérkôzés elôtt a kijelölt rendôrôrsön kell jelentkeznie." Ne tessék fellélegezni, egyelôre még nem a magyar törvényhozás üzent hadat, s hozott törvényt a futballpályák rendjérôl, fentiekben az angol törvényekbôl idéztünk."
Hát igen, valahogy így kéne.
Lila szakáll Creative Commons License 1998.09.22 0 0 69
Kreta_King,
Volt már ilyen. Pár éve vártam valakire egy órát, közben fel-le sétálgattam. Egyszer csak kiugrik a kocsiból pár vadbarom és letepernek a földre, hátrabilincselik a kezemet és betuszkolnak egy autóba. Kb. fél óra múlva jön egy pali és azt mondja: "Nem ez volt az."
Azt se mondták, hogy bocs.
Kreta_King Creative Commons License 1998.09.22 0 0 68
Mi az hogy felingerel a rendőri jelenlét? Esetleg megfélemlít, de nem hiszem hogy a rendőr csak úgy lezuzna.
Lütyő Creative Commons License 1998.09.22 0 0 67
Ha az utelzárásos közuti ellenőrzéseknél meg lehet csinálni, hogy a helyszinen van a szabálysértési tárgyalás - szakavatott Közlekedési Szabálysértési Előadóval - és fellebbezni csak a biróságon lehet, akkor itt miért nem lehet ezeket alkalmazni?!?!?
Egyébként a fent emlitettek lazán odavágják indokolt esetben a 25-30 ezres birságot!
Ezeknél miért nem?????????
Lila szakáll Creative Commons License 1998.09.22 0 0 66
Nyugi, ha majd meglesz az első halott, akkor intézkednek.
Lesz egy jótékonysági meccs az áldozat hozzátartozóinak megsegítésére.
GLászló Creative Commons License 1998.09.22 0 0 65
Nem tudom, hogy az itt vitatkozók közül akadt-e valaki, aki ott volt a meccsen.
Én ott voltam. Azt hiszem még sosem éreztem magam ennyire megalázottnak, kiszolgáltatottnak és rémültnek, mint a meccs után, amikor a fradi-tábor moslék alakjai megtámadták a nézőket.
Beszéltem a rendőrökkel is, szerintük mindenki nyugodjon meg, ott vannak ők, ahol kell, és elintézik a dolgot. Nem igazán lettem nyugodt, és a végeredmény engem igazol. Nem csak a "nemzeti kincsről" van szó egyébként, a legtöbb futballcsapat kemény magja hasonló, csak hát a fradié a legnagyobb, ennek következtében a legveszélyesebb.
Két fő problémát érzek. Az egyik az, hogy valahol valaki kitalálta, hogy nincs balhé, ha a rohamrendőrök jelenléte(?) nem hergeli fel(?) a focivandálokat. Azóta - így volt ez a Megyeri úton is - a rohamrendőrök nincsenek szem előtt, különböző helyeken elbújva várják a bevetést. Ez viszont csak akkor következik be, amikor már megtörtént (vagy megtörténhetett) a baj. A magam részéről sokkal nagyobb és agresszívebb rendőri felvonulást tartanék, és körbezárnám az első perctől az utolsóig a vandálokat. (Hamburgban láttam ilyet, ott senki sem volt szégyenlős.)
A másik probléma a törvénykezési gyakorlat. Elképesztő, hogy még ilyen esetekben sem képesek arra, hogy villámgyorsan és súlyosan büntessenek. Véleményem szerint az ilyen eseteknek igen nagy a társadalmi veszélyessége, és a törvények a hatásos bírósági fellépésre jelenleg is módot adnak. Igaz, a törvény konkrétan nem nevezi meg a futball-vandálokat...
Szóval a sok pipogyaságnak előbb, vagy utóbb áldozatai lesznek, akárcsak Németországban, Angliában, vagy Franciaországban.
De miért kell ez megvárnunk?
Utas2 Creative Commons License 1998.09.22 0 0 64
Hogy mit csinált az RTLKlub névre hallgató bűnszövetkezet? Honnan van ehhez bátorságuk, és pofájuk? Úgy meg kéne bírságolni őket, hogy belezöldüljenek.

A maffiózók gazdasági és egyéb érdekeik miatt robbantgatnak. Az izomagyú barmok (zöld sas, lila majom és egyéb állatfajták) meg csak úgy... Nagy különbség.

Ki a felelős?

1. A klub, mert beengedi a pályára ezeket, ezáltal sporteseményhez engedi kapcsolni őket. Részben a klub dolga is, hogy kiszűrje ezeket az elemeket.

2. Az MLSZ, mert struccként viselkedik és nem hajlandó segítséget nyújtani a kluboknak, hogy közös program keretében szűrőrendszert alakítsanak ki.

3. A politikusok, akik az elmúlt időszakban
- szétverték a rendőrséget,
- adatvédelmi akadályokkal lehetetlenné tették, hogy az ilyen barmokról adatbázis készüljön (érdekes, az angoloknál mégis van ilyen...),
- nem tettek semmit sem a helyzet javítása érdekében, csak az ilyen D.T. féle ejnyézésig jutottak el.

Töfröcsó Creative Commons License 1998.09.22 0 0 63
(1) Én ezen mai helyzet kialakításában rendkívűl, nagy szerepét látom mindazon sajtó orgánumnak, amely az elmult 10 évben a demokrácia élharcosaként ilyen esetek után, rendőri brutalitásról, túlkapásról és a szegény hulligánok állampolgári jogairól papol(t)!
(2) Valamint súlyos hibát követtek el mindazon politikusok akik operatív rendőri intézkedéseket ítéltek el a parlamentben úgy, hogy ehhez egyrészt nem értettek, másrészt a hulligánokat bátorították!
(3) Vádolom a kötelességük elmulasztásával mindazon politikai erőket, akik a parlamentben a lehetőségeikkel (reménykedem, hogy csak szakmai hozzánemértés miatt...) nem élve, hagyták hogy a bűnözés ezen vélfaja a mai Magyarországon megtorolhatattlan maradjon!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!