Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímed ne hozd nyilvánosságra a fórum topikokban. Címed nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
A kiképzőink azt mondták ne játszanak takarítás esetén az AKval Pkmsz el üres csettegtetéssel felhúzással stb mert rideg hideg terhelésnél eltörhet az ütőszeg stb .
Sokak szakértelme kimerül abban amit az akció filmekben látnak. Szakmai irányú tanulmányt vagy szakkiképzést sosem kaptak. Ebből sok minden ered, köztük a visszakísérés is.
Amíg eleinte nem néztem utána a dolgoknak, én is finoman engedtem vissza, mert akkor kímélem a cuccot. Nem gondoltam bele, hogy működés közben eleve jóval nagyobb erővel csapódik vissza. Szerintem mások is ebbe a hibába esnek.
Lehet, még párhuzamot is vonnak az üresen nem csettegtetjük tanáccsal, ha a miértet nem ismerik. Nem csettegtetünk, nem csapjuk vissza, hogy ne menjen tönkre.
Az első percétől benne van a szűkítő és felhúzáslor el kell engedni a szánt, nem szabad visszakísérni, állítólag akkor szokott már az első lövésnél csetteni.
Tapasztalataim szerint a német kihagyja a csőszűkítő gyűrűt helyette végig akasztózott csövet készít . Ami nálam gázzal sok folyamatos akadást okozott Vektorban rg88ban , riasztókkal ritkábban . Betekertem a rakétatoldatot hibátlan működtek . Ekol Alper szintén szűkítőmentes ptb lett merci csillagos , az enyém riasztókkal is akadt pedig csak 7-9 t táraztam . Érdemes betenned tágabb 4-5 furatú szűkítőt mert önvédelmi viselés szempontjából életmentő practika .
Hi . Az ára és minősége miatt nem keresik, az acél szán rövid spiáter lécen csúszik ami Európai fórumok szerint pár esetben széthasadt 100- 150 lövés alatt . Inkább vesznek ennek az árából 2-3 más márkát vagy egy újabb keserű revolvert .
Februárban lesz 10. éve, hogy a viselét kiváltottam rá, azóta szinte naponta viselem. Mivel ez az elsődleges önvédelmim, ezért nem sokat lövök vele kb. 25.- 30.-at évente a lejárt gáztöltényekkel együtt, ez idő alatt egyetlen akadásra és műszaki problémára sen emélkszem.
A Walther pk380 -ról mi a véleményetek? Nem nagyon látok belőle eladót, és a fegyverboltokban is csak rendelésre érhető el! Ennyier rossz, vagy nem megbízható? Vagy pont a másik fele, hogy annyira jó , hogy kevesen akarnak megválni tőle?
Így igaz, de a dobrögzítést és a dobforgatást feláldozták a vélt esztétika oltárán, annyira kevés hely maradt a dobrögzítő golyónak, hogy állandó reteszelési hibákat produkál. Nem próbálták, vagy nem érdekelte őket.
A kes. is csinált spiáter Micromaxot, de náluk az is 9-es volt. Szerintem a török a náluk erősebb patronok miatt választották a 8mm-est, és nem akartak kétfélét készíteni (hazai és itteni piacra). De ez csak feltételezem. Szerencsére Micromaxból több félét is sikerült begyűjtenem. (Bár a régi az igazi nekem, az új már kevésbé.)
A Micromaxnál is a dobbal fürödtek be, spiáterből nem tudták csak 8 mm-re megcsinálni, a Bonnie dobjának a fala sem vastagabb és ne feledjük, csak a direktívának megfelelő csövű gázfegyverek jöhetnek már. Mivel a facen írta, hogy rövidesen betölti a 65-öt, biztosan igazad van, de a törökkel szerződést kötni és betartatni szerintem nem lehet.
Így igaz, de tökéletes példa erre az Arda, a Micromax másolata sem sikerült nekik, cnc-n még nem készítenek gázfegyvereket, túl drága lenne nekik. Kíváncsi leszek mennyi idő kell nekik a másoláshoz, ha megtörténik.
Felőlem másolhatják, bár szerintem ők nem látnak benne piaci szegmenst. Én (meg aki gyűjtői szemmel nézi) az a forgácsoltat fogom keresni alu/acélból, tehát azt ami értéktartó, és nem a fröccsöntött spiátert. Amúgy lehet hogy a kes azzal is jól járna ha a gyártási liszenszet eladja nekik.
Turkey industry majd lemásolja , fele annyiért kínálva szebben de kissé gyatrábbra kreálva . Nem fogják azok annyiban hagyni a rivális térnyerését az országuk 1/3 a gyár üzem .Megismétlődik az Arda Viper Aras Firat este .
Kilenclövetű, ilyen kis revolver nincs a piacon, és ha Pakkos lesz, tartalékdobbal, a töltényeket O gyűrűvel a dobba rögzítve, ugyanolyan gyors az újratöltése, mint egy öntöltőnek. Azt írták, mivel eu-s tanúsítványt kapnak a revolverhez, megpróbálják külföldön, tény, nem kilenc, hanem 450 milliós piacról beszélünk.
Mondjuk nekem sem igazán tetszik a Clyde, a Bonnie még elmegy. De azt mondták a Bonnye-ból lesz acél is és ha már az alu megvan az acélra is megpróbálok ráutazni. Persze az ár befolyásoló lesz, de arról még semmit nem tudni, az ár csak év elején dől el.