Van valakinek tapasztalata Caliptóval a fehér mágussal? Nagyon jókat olvastam róla de én alapból kicsit szkeptikus vagyok. Viszont úgy érzem rajtam már csak valami természetfeletti segíthet :(
Én még új vagyok itt (mármint a honlapon, a mágiában nem :-)
Lenne mindenkitől pár kérdésem:
-Tényleg érdekel titeket a mágia? Különböző témakörökkel? (varázslás, amulettek, lények, stb...)
-Ismeritek a bosziplaza.hu honlapot?
-Ha ott rámentek, hogy "boszi suli és szépség egyben", akkor ott láttok egy árnyak könyve ("varázskönyv") csomagot, amit Susi (az oldal készítője) írt, és szerkesztett. Ezekbőé az "árnyak lapok" csomagokból 16 db csomag van, amit Susi árul.
-Na most nekem nincs elég pénzem megvásárolni a csomagokat (egyébkén is nagyon drágák).
-De ha ti is szeretnétek megkapni a csomagokat (a csomagok tartalmáról itt olvashatsz: http://bosziplaza.hu/wp-content/uploads/CSOMAGOK-LE%C3%8DR%C3%81SA1.pdf), akkor írjatok nekem e-mail címemen, s megbeszéljük, hogyon dobjuk össze a pénzt. Minél többen összegyűlünk, az annál jobb, mert akkor minél több fele oszlik a pénz, s annál kevesebbet kell érte fizetned.
Érdekes volt ezt a ketegorizálást elolvasni...
Kérdés: hova sorolnád pl. Milarepát?
(10. szintű mahasziddhi, feketemágusként kezdte pályafutását, tanitója révén - Marpa - buddhistává vált, és még abban az életében megvilágosodott...)
A mágia addig kényszerítés, ameddig a mágia művelője kényszerítve érzi önmagát.
Aki megszabadult (vagy már szabadul) ezektől a korlátoktól, kényszerektől, az már egyre kevésbé érzi annak.
A mágikus négyzet egy eszköz, aminek használata a mágia alacsonyabb fokozataiban még szükséges.
Később az eszközök szerepét átveszi az akarat (ami bizonyos értelemben szintén eszköz).
Az "igazi" mágia a saját képességek használata, bár nem egy átlagember beszűkített tudatának, hanem egy sokkal tágabb, tudatosabb "Én"-nek a segítségével.
Nos, megnyugtatok mindenkit, hogy kihevertem, csak kissé máshogy nézem a világot, meg néha belezavar az érzelmeimbe az eset. De ha belegondolok elég pozitív volt, azóta eléggé lekorlátozódott azon dolgok száma, amitől félek:))))
Különben én nem feltétlenül sorolom a pszichés képességeket a mágiához. Szerintem a mágia valahol "kényszerítés". Ezek a képességek pedig inkább olyanok, mint a sétálás. Mindenki tudhatja (kivéve pár embert, akik egy részét nem), csak kevesen tudják, mégis hogyan.
A mágia meg szerintem valami más, amikor nem a saját képességeid használod, hanem más törvényszerűségeket. Tehát, ha a gondolatoddal csinálsz hóvihart, az nem mágia az én értelmezésemben, de ha pl. Mágikus négyzetet használsz, az mágia. Persze lehet máshoyg is bontani, meg lehet nem is kell, csak valamit írnom kellett, mert rámjött, bocs:)
Segítségnyújtásra: sikerült már felfrissítenem hullafáradt jóbarátot és összehozni pár éve esedékes találkozót régi baráttal (utóbbi teammunka volt). Azt hiszem, néhányszor nem tudatosan is működött (pl. túl szerencsésnek mondhatom magam a sokévi átlaghoz képest). Bye
Van egy erdekes konyv, Az Elme Hatalma. Ebben is irnak a magikus kepessegek kifejleszteserol. Erdekes peldak vannak a gyakorlasra, peldaul el kell menned egy moziba, a leheto legelethubben el kell kepzelned, hogy utvefuroval furod az elotted ulo hatat meg fejet, es akkor vegzed jol a dolgot, ha az illeto idegesen feszkelodni kezd...
Na de komolyra forditva a szot, a legjobb konyv a temaban Wictor Caron: Az Atlantiszi Magia.
Wolverine, mire hasznalod a mentalis energiaidat, ha sikerul aktivalni?
A mágikus képességek sokfélék lehetnek, sokféle megnyilvánulással. Én személy szerint valamilyen energiaáramlásnak tartom a mágiát, mégpedig mentális energia áramlásának. Ennek felhasználása a mindennapokban észrevehetetlen, mivel a legtöbb ember nem igazán képes mentális energiáit aktivizálni tudatosan. Személy szerint néha sikerül, de van olyan ismerősöm, aki ezen a téren gyakorlottabb (bár egy ideje nem megy neki, lévén padlón van). Ehhez persze lelki kiegyensúlyozottság és legalábbis jó fizikai-szellemi kondíció szükséges. Na ezért nem megy nekem ez gyakrabban. Bye
A kuzdosportokban elerheto "magiat" hova soroljatok? Termeszetesen nem a boxra gondoltam :), hanem pl.: kungfu es tarsai. En meg nem tul regen -2 eve- csinalom, de mar eccer sikerult nemi energiaaramlast eloideznem. A edzom es a mester is beszelt az esetleges kesobbi szintekrol - persze, ezeket csak evtizedes gyakorlas utan lehet elsajatitani.
Jómagam Crowley kedvelő vagyok, bár nem tekintem magam a "666, pokol fenevadjának" önjelölt tanítványának. Foglalkoztam mágiával, elég alapfokon. Sajnos magyar nyelven még sehol sem akadtam anyagra, amgolul is csak egy necronomikonja van meg. Ha valaki tud, segítsen
Szia Orltran,
Elég sok anyagot találsz Crowleytol a következő cimen:
http://members.aol.com/m13k/magick.htm
(bocsi, a linkelési technikákkal még nem vagyok tisztában)
Ha meg kifejezetten Crowley cucc iránt kutatsz, a Yahoo 7 találatot is kiad. Persze nem hinném, hogy van párszáz dollárod, hogy megvásárold a
http://www.magicis.com/authors/CrowleyA.shtml
könyveit, ezért inkább az A.C. alapitvány homepage-t ajánlom:
http://www.tgd.org/acf/
(Amugy ha 7 év alatt nem sikerült valamit feldolgoznod, akkor szerintem itt az idő a belső elmélyülésre. Tudom, Nem leszel az aki régen voltán, de ha sikerül találni egy uj utat, akkor szerintem van esélyed, hogy végigjárd.)
Nos, igen, egyet kell értenem itt az előttem szólókkal, akiknek némi gőzük is van arról mit beszélnek. Én is idézgettem, bár én tudtam mit csinálok, és azóta is heverem (kb. 7 éve). Örülök, hoyg ennyivel megúsztam.
Lentebb( az elején) írta valaki a belső szemléletváltást. Végülis ez a mágia, és ha figyelembe vesszük a macrokozmosz és a mikrokozmosz közti kapcsolatot látható, hogy miért van kihatással az életedre. Na jó, azért ez egy bonyolultabb kérdés. Denevér: Hol vannak Aliester Crowley cuccok az netten?
Tényleg, olvasot valaki Eléphias Lévi-től? Vicces volt a bácsi gondolkodásmódja, nem?
Üdv mindenkinek,
Jazzy:
Én ugy gondolom, hogy jogos a kétkedés. Ezért megnyugtatlak:
Elektronokból állsz! Igaz amit látsz, az való világ nagyon kis része s habár a hangokat sem látod, de mégsem nézel furcsán olyan emberekre akik walkmant hallgatnak... Igazán valószinütlen, hogy az elektronok ilyen instabilis halmaza ennyi ideig stabil feljlett rendszerben maradjon, igy akar egy kis radioaktiv sugarzás (ami ugye szintén láthatatlan...) aranyos dolgokra képes. Szerintem ha valakit tudományosan érdekel a mágia, akkor érdemes böngészni az internet sugárzásokról szóló információit.
Na igen a szavakról:
Mágia: Valamely szertartás , amely célja a majdan eljövőt megváltoztatni. (Mivel nem kizárt, hogy erre egyszerre többen is törekednek, ezért a lottoszámitási valószinűségeket akár el is felejthetjűk. Más kérdés, hogyha lenne arra hatalmad, hogy például 5 M magyart befolyásoljál azért, hogy te nyerj a lotton, valoban csak erre használnád azt az 5 M embert ?)
Büvész: Olyan jól megmagyarázható "csodát" tesz, melyek ésszerü részét igyekszik eltitkolni a közönsége elöl. (David Copperfield-nek minden elismerésem. Video ugyan sokmindent elárul, de akkor is ügyes és van stilusa)
Varázsló: Olyan ember, aki ellentétben a mágussal nem "segédeszközökkel" dolgozik, hanem saját kockázatára saját lelkét müveli, fejleszti. Minközt a legveszélyesebb ám legizgalmasabb foglalkozás.
(Mivel a varázslás megkivánja a rejtözködést (3. törvény), igy rólunk hallani a legkevesebbet. ) Öket nem a show világa vonzza...
Amugy ha valakinek segitek, akkor azzal az ellenségének automatikusan ártottam, szoval a szineknek egy ido után már nem lesz jelentősége...
Gyógyitó+ egyéb csodálatos emberek: Olyanok akik a "mágikus" szertartások egy részét elsajátitottak, s most praktizálnak. Megitélésük szerintem erőteljesen személyfüggő. Akinek olyan gyengék a képességei, hogy reklámozni kell azokat, azokat én kihagynám...
Arrol meg erőteljesen megoszlanak a vélemények még szakmán belül is hogy pénzért vagy ingyen hatásosabb. Az biztos: Ingyen tisztább...
Elnézést ha valakit kihagytam, a témáról az interneten bőségesen van anyag. (Kezdve Crowley-tól, OTO-n keresztöl Wicca-val bezárólag.)
Végül két kedvenc idézet:
Let the Dreams come true. - DJ Bobo
Do what thou wilt shall be the whole of the Law. - E.A.C.
(Ez vagy érthető, vagy akinek később szüksége lesz rá majd megfogja érteni)
Üdvözölettel
A Denevér
Ha egyszer majd felfedezek magamban némi mágikus potenciált, tudni fogom, hogy mire használjam. Először is bosszút állnék egy-két rosszakarómon (nem mindengyiken, csak épp az elrettentés céljából), és elintézném végre, hogy a nagy Ő legyen szíves már rám vetni szép szemének világát. Harmadik lépésben világhódító útra indulnék...
CAPUT LVIIIM!
Az OK, hogy a fej (CAPUT) Magdolna-szimbólum (esetleg ereklyetartó? Kinek a koponyája volt benne?) de mi az a LVIII és miért annyi? A választ akár emilben is.
Kevésbé elszántaknak: a honlapomon találtok nagyon profán, Jazzy-ízű mágikus marhaságokat a Winkler és Eldée történeteknél. CooCooFooZoo Honlap
Én abbahagyom veled a vitát Jazzy, és nem fogok reagálni a kötözködésedre. Azt hiszem, hogy a téma iránt érdeklődőket - ahogy engem sem - nem az foglalkoztatja, hogy hozzászólásonként egyszer burkoltan lehülyézzék.
OK, vettem az adást: szerinted mágia nincs, hülye az, aki nem létező dolgot boncolgat és arról beszél. Ez hát itt a burkoltan hülyék topicja.
Fogadj el egy tanácsot: nyiss egy topicot "van-e mágia" címmel, és ott majd vitatkozunk.
Szerintem aki tudja és akarja, az gyakorolja csak nyugodtan mágikus képességeit (:-))). Még abban sem látok kivetnivalót, ha valaki tetszőleges saját problémájával egy mágushoz fordul (nem pedig mondjuk orvoshoz). Kivetnivalót csak abban látok, ha egy mágus orvosnak adja ki magát (vagy fordítva), illetve ha valaki a gondjaira bízott embert (gyereket) gyógyítás céljából oda hordja (az orvos helyett).