Milyen okos ez a Feri.... fél óra alatt vezetni tud - nemcsak 1 országot! - hanem 1 hajót is.....:o))
Gyurcsányt fél óra alatt tanítják meg vezetni 2007. július 24. Továbbra is a Balatonnál pihennek legszívesebben politikusaink, a tó körül kormányfő, miniszter és pártelnök is felbukkanhat. A miniszterelnök Németországban száll hajóra, Orbán Viktor inkább a SzolnokSzékesfehérvár tengelyen mozog.
A miniszterelnök július 30-án kezdi meg szabadságát. A kormányszóvivői iroda tájékoztatása szerint Gyurcsány Ferenc és családja előbb egy hetet a Balatonnál tölt, majd a Gyurcsány Ferenc első házasságából született gyerekekkel együtt, vagyis hatan Németországban pihennek egy lakóhajón (hasonlóan ahhoz, mint tavaly, amikor Hollandiában hajóztak a csatornákon). A gyerekek közül a nagyok egyébként, mint minden évben, dolgozni fognak a nyári szünetben; a kicsik iskolai és edzőtáborba is mennek.
Pörög a motor
A kormányfő, blogjában arról ír, hogy Brandenburg tartományban bérelnek egy 14-15 méter hosszú hajót. Az embert fél óra alatt megtanítják a vezetésére, ha korábban még nem próbálta, és azt mondják, hogy tessék, lehet menni. Nincs mitől félni, mert a sebesség legfeljebb 8-10 km/óra lehet, ha a legnagyobb fordulatszámon pörög a motor írja webnaplójában a miniszterelnök.
Mivel a miniszterelnökkel egy időben lesz szabadságon állandó helyettese, Kiss Péter kancelláriaminiszter is, ezért Gyurcsányt a háromhetes vakációja alatt hárman is helyettesítik: az első héten Veres János pénzügyminiszter, majd Lamperth Mónika szociális és munkaügyi tárcavezető, majd Gráf József agrárminiszter pótolja. Daróczi Dávid kormányszóvivő közölte: Gyurcsány Ferenc szabadsága nem befolyásolja a kormányülések rendjét, őszig hetente kétszer ül össze a kabinet. Az üléseket mindig a kormányfőt helyettesítő miniszter vezeti.
Úgy tudjuk, Orbán Viktor Fidesz-elnöknek még nincs ennyire határozott elképzelése a családi nyaralásról. Legvalószínűbb a belföldi nyaralás a nagyszülők miatt főleg a szolnoki és székesfehérvári helyszínek jöhetnek számításba, de az is tény, Orbánék nagyon kedvelik Horvátországot is. Emellett több hétvégét is a felcsúti házukban tölt el az ellenzéki vezér és családja.
Sólyom László köztársasági elnök, ahogy már évek óta, idén is a Mátrában tölti a szabadságát, ahol kilenc unokája társaságában tervez túrákat. Így még arra is van esély, hogy az államfő a Mátrában bandukolva összefusson Fodor Gáborral, ugyanis a környezetvédelmi miniszter is oda készül.
Tele a Balaton
Dávid Ibolya, az MDF elnöke a parlamenti ülés kezdetéig a hosszú hétvégéket a Balatonon tölti, mert mint lapunknak elmondta imádja a tavat. Az MDF elnöke hozzátette: bár a nyár zajos a népszavazástól, így is alkalmas a pihenésre. A családdal, csakúgy mint minden évben, meglátogatják a spanyol tengerpartot is. Lapunk kérdésére elmondta, amíg üdül, Hock Zoltán és Herényi Károly helyettesíti őt.
A Dunakanyarban álló házában és valamelyik közeli tengerparton tölti szabadságát Kóka János. A szabad demokrata pártelnök részt vesz egy balatoni vitorlásversenyen mint versenyző és a Forma 1-en mint néző. Kóka, közlése szerint kislányával és Kamillával utazik.
Semjén Zsolt, a KDNP elnöke három hetet nyaral idén. Szabadsága nagyobbik részét a Balaton mellett tölti, egy hetet pedig Székelyföldön kalandozik.
A tárcavezetők közül Szekeres Imre honvédelmi miniszter már Spanyolországban nyaral, Horváth Ágnes pedig belföldön piheni ki az egészségügyi reform fáradalmait. A tárcavezető egyébként hamarosan nászútra indul, ennek úti célját azonban nem árulta el. Lamperth Mónika munkaügyi miniszter két hetet tölt a Balatonon, aztán pedig a miniszterelnököt helyettesíti. Lamperth korábbi munkahelye, az önkormányzati tárca vezetője, Bajnai Gordon a gemenci Duna-parton tölt néhány napot a kilencéves fiával, majd Spanyolországba megy egy hétre.
A FigyelőNet érdeklődését a pontos program iránt egyébként több politikus is azzal utasította el, hogy nem akar tippet adni a betörőknek, hogy előre közli a nyilvánossággal, mikor nem lesz otthon.
Na ezen a dolgon egy kicsit én is kiakadtam.
Olvastam a Magyar Hirlap nemtom melyik számát. Abban volt egy cikk, ami azt taglalja hogy ennek a Clinton gyereknek már 92-ben volt egy ilyen ügye, és ez súlyos feszültséget okozott a családi életében. Képzelem hogy a felesége milyen feszült lehet. Egy normális családban ez válóok, de hát ugye vannak szabadelvű emberek is. Csak akkor vajon miért állítják be törvénytisztelő családapának ezt a majmot ? Ez most a második alkalom, biztosan a kölkük is örült a dolognak. A feleség meg a mai napig vigyorog.
Ez tuti egy boldog család. Bill egyik tanácsadója írt egy szöveget, amelyet ha jól tudom augusztus 17 kéne felolvasnia a nagyközönség előtt. A szövegtervezet valahogy így szól:
"Bűnöztem, hibáztam, tévedtem, megértésüket és bocsánatukat kérem"
Ez nem röhejes egy kicsit ????
Mer ugye az amerikai nép mint olyan biztosan beveszi ezt a szöveget. De képzeljétek el hogy megállít a rendőr miközben ittas vagyok.
Megfujatja velem a szondát, alkoholszint ezer. Erre én: bűnöztem, hibáztam, tévedtem, megértésüket és bocsánatukat kérem biztos úr.
Asszem kikapna a kocsiból és kapnék egy két botütést.
Na mind1, az amerikai elnöknek mindent lehet.
Emlékeztek? Volt egy szexuális zaklatás topic, ahol már taglaltuk az amerikai férfiak tartózkodását a munkahelyi kapcsolatteremtésről.
Ha igaz,amit a Monika állít, akkor Clinton igen nagy marha volt...
IMHO, egy politikai manőver Clinton ellen.
Skorpió!
A dolog nem úgy történt, hogy rájuk nyitották az ajtót. Monica fecsegett. (Valószínüleg szándékosan.) Azt pedig, hogy egy hölgy nem fecsegjen, a legokosabb férfi sem tudja garantáltan megakadályozni.
Egy módszer van, de az már horrorfilmek témája.
IMHO Clintonnak is vádalkut kellene kötnie az ügyészséggel. Büntetlenség esetén egy még nagyobb halra tesz terhelő vallomást. Bár, nem tudom, ki lehetne az. Talán a Jóisten?
Hát bizony, a pénz... A Monica biztos jó sok pénzt kap majd a megfilmesítési jogokért valami progyúszertől. Lehet hogy azért kavar ennyit, hogy jobban eladható legyen a story ? És vajon feleznek a pénzen Paulával ?
Viszont az ügyből az is kiderül, hogy ott az ügyészség nincs a kormány alá rendelve és nem is utasíthatják arra, hogy bizonyos vádakat a hatalmon lévő volitikusok utasítására elejtsen, amint azt itt nálunk mostanában egyesek szertnék!
Möszjők!
SZVSZ A politikus magánéletének egyes részei közügyek. Nem maga a félrelépés -ha az asszony(vagy az ember)elnézi OK- de a hol és a kível nem egészen! A Fehér Ház nem alkalmas erre. A ki sem mindegy. Legyen "megbízható" és önkéntes. Hamisan tanúskodni v. hamis tanúzásra rábírni TÖRVÉNYTELEN !!! Viszont nekem nem tűnik tisztának a hölgy sem. Elejétől fogva tudta miről van szó. Most egy olyan vádajkut akar aminek a végén mindenképpen büntethetetlen. Olybá tűnik, hogy a Star ügyész mindenképpen le akarja járatni a Clintont.
Tisztelettel
Münci
Szerintem azon az alapon kap lehetőséget, hogy Clintont mindenképpen bele akarják buktatni ebbe az ügybe (az, hogy ez milyen érdekcsoportokoknak kedvez, egy más kérdés...). Ha mondjuk valaki kábszercsempézés/terjesztés miatt áll bíróság előtt, de rajta keresztül el lehet érni valaki nagyobb halat, bevett gyakorlat a vádalku/mentesség. Ebben az esetben ez miért lenne másképp? Elég furcsának tartom viszont, hogy ezt így utólag is lehet. Azt a nőszemély is elismerte, hogy Clinton nem buzdította hamis tanúskodásra. Nem hazudsz, csak nem mondod el a teljes igazságot. Clinton (és nem csak ő, hanem kis hazánk egy-két vezetője is) ugyanezt az elvet követte jó pár esetben. Kérdés, hogy látott-e már valaki abszolút tisztességes és feddhetetlen politikust? Szerintem a kettő valahol kizárja egymást :), vagy csak én vagyok már túl cinikus... Ha úgymond államérdekből hazudhat valaki (bocsánat: másképp tárja fel a tényeket), akkor ezt miért ne tenné meg a saját érdekében? Hozzáteszem, nem_értek_ezzel_egyet, de logikus.
Mindezektől függetlenül én egy kicsit felfújt dolognak tartom ezt az egészet. Továbbá, én elképzelhetőnek tartom, hogy valaki a magánéletét, és a hivatalos dolgait egymástól teljesen függetlenül kezelje, és a személyiségjegyeitől függetlenül, egyik se menjen a másik rovására.
Más megközelítésből: amíg teszem azt a kerületünk polgármestere a polgárok (;-)))) számára kedvezően és jól intézi a dolgokat, engem nem tud érdekelni, hogy csalja-e a feleségét.
A másik, szerintem nem véletlen dolog a "témaválasztás" a vádaskodáshoz, mivel amerika elég prűd ország ahhoz, hogy egy ilyen botránnyal meg lehessen buktatni egy elnököt. Amikor más ügyekben kiderültek simlik, három-négy napig zengett a sajtó, aztán annyi.
Én azt tartom szemétségnek, hogy egyáltalán idáig fajult a zippzárgate. Hogy jön bárki is ahhoz, hogy két ember magánügyéből pert csináljon ? Szerintem az is van olyan gernyóság, mint egy ilyen ártatlan esetben hamisan tanúskodni. Egyébként meg a Kennedy-k
sem bírtak sosem magukkal,mégis igazán jól látták el a hivatalukat. Tán rosszabb elnök lenne Clinton is, ha néha nem "nézhetne" félre. Ha megbuktatják emiatt a "hamis" tanúskodás miatt, a demokrácia nagy pofonnak lesz kis gazdája megint.
Viszont milyen alapon kap lehetőséget az a Monica .... arra, hogy ha vallomást tesz, akkor minden korábbi nyilatkozatáért járó büntetőjogi felelősség alól mentesül???
Ha ő is hazudott, feleljen érte úgy, mint Clinton fog! (egyébként fene egy izlése van annak a Clintonnak)
Aki kozszereplest vallal, az onmaga teregetodik ki. Egy sztriptiztancosno nem mondhatja, hogy a bal cicim az a maganugyem. Akkor nem sztriptiz amit csinal.
A politikusok is ilyenek, es az nem vajkalas, hogy valaki meglesi az eltitkolt bal cicjuket is.
Raadasul egy allamelnok, polgarmester nem gep, tehat a tisztsegenek ellatasaban rendkivuli modon kozrejatszik a szemelyisege, hogy mulya, vagy nem, hazug-e vagy sem. Clinton nougye(i) ezert erdekesek, mert en azt latom belole, hogy egyszeruen komolytalan, minden ornuralom nelkuli paprikajancsi, aki a vilag egyik vezeto hatalmanak elnoke, es ha rajon a szukseg, azt a feher haz irodajaban elegiti ki, arra sem kepes, hogy, arrebb menjen ket szobaval. (Talan az iroasztala fiokjaba is beleszarik, ha ugy gondolja?)
Az egy masik dolog, hogyha a felesegenek, meg a torvenyszeknek hazudik, akkor mikor mond(ott) igazat?
A Clinton ügyben nem arról van szó, hogy csalja-e a feleségét, vagy nem! Hanem arról, hogy tanúskodott-e hamisan a bíróság előtt, vagy nem, mást igyekezett-e ugyanerre rábírni, vagy nem? Egyszóval lábbal tiporta-e a törvényt, vagy sem?
Egyébként tényleg senkinek semmi köze a politikusok magánéletéhez? Szerintem pedig van. A világ egyik legnagyobb hatalmú politikus igenis legyen erkölcsileg feddhetetlen ember. Vagy olyan ügyes, hogy ne derüljenek ki róla a disznóságok. Ha nem az, akkor monnyon le! Hátha a hazai disznók is példát vesznek róla ...
A Clinton-ügy kapcsán merült fel bennem a kérdés: milyen alapon van az embereknek/választópolgároknak/sajtónak joga (ha van hozzá egyáltalán) közéleti személyiségek magánéletében vájkálni?
Konkrétan: mi a fene köze van hozzá bárkinek, hogy Clinton (behelyettesíthető akár bármely magyar politikussal) csalja-e a feleségét, vagy sem?
A bigottab "polgárok" megítélése kivételével befolyásolja-e ez a közösség érdekében végzett munkájukat?