Keresés

Részletes keresés

NagyTrapp Creative Commons License 2003.02.15 0 0 59
Sziget helyett tüntetés:
Az Irak ellen tervezett háború elutasítására, a béke megőrzése mellett világszerte tömegtüntetéseket rendeznek szombaton, több mint félezer nagyvárosban. A legnagyobb demonstrációra Rómában került sor, ahol hárommillióan vettek részt a háborúellenes tiltakozó akción. A londoni Hyde Parkban összegyűlt egymillió tüntetőre nem volt elegendő 4500 rendőr sem. A világszerte zajló tüntetések Görögország kivételével incidensek nélkül folytak le, ott a rendőrök könnygázt vetettek be a demonstrálók ellen. Szombaton világszerte a legtöbbet Bush elmeállapotára és az olaj vérré válására utaltak.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
Nyomtatható változat a támogatásával
h i r d e t é s
Hirdetés

Rómában a szervezők szerint hárommillió ember vett részt szombaton az iraki háborút ellenző tüntetésen. A hatóságok az előző napon maguk is előre jelezték, hogy legalább háromszázezer tüntető gyűlik majd össze az Örök Városban, számításukat szombat délutánra már 650 ezerre módosították. A szervezők körülbelül egymillió résztvevőre számítottak, de becsléseik szerint a végén három millióra nőtt a számuk.

Hárommillióan Róma utcáin

Már hajnali öt órakor befutottak az első különjáratok a Termini pályaudvarra. Több ezer távolsági busz is az Örök Városba szállított tüntetőket. A hatóságok mindent megtettek a megmozdulás biztonságos lebonyolításáért: kétezer rendőrt, csendőrt és pénzügyőrt vezényeltek az utcára. A főleg pacifista zászlókat lengető tömeg több mint négyszázötven különböző társadalmi szervezet felhívására vonult az utcákra. Egész családok vesznek részt gyermekeikkel a látványos eseményen, amelynek keretében egy összesen kétszázötven négyzetméteres, ötven méter hosszú pacifista zászlót is visznek.

Csaknem a menet élén haladt az iraki ellenzékiek csoportja, amely "Le a háborúval, le Szaddámmal!" feliratú transzparenst vitt. A Capitolium ad otthon a fővárosi önkormányzatnak, a baloldali főpolgármester, Valter Weltroni maga is a háborúellenes álláspont híve. A Capitolium előtti térről lehetett látni a feliratot, amelyben az önkormányzat köszönti a tüntetőket.

London: tüntetés az amerikai követség előtt

Az első nem hivatalos becslések 750 ezer és 1 millió közé tették azoknak a tüntetőknek a számát, akik szombat délután indultak el minden idők legnagyobb nagy-britanniai béketüntetésére, amelyet az iraki katonai beavatkozás elleni tiltakozásul hívtak össze a londoni Hyde Parkba. A város két pontjáról indult tömeg a Piccadillyn folyt egybe, és onnan haladt lassan a cél felé. Órákkal a Hyde Park-i rendezvény hivatalos kezdete után is még hat kilométer hosszú, sűrű embersor tartott a tüntetés helyszíne felé. Az egymilliós tömeg káoszt okozott a nagyvárosban, a kivezényelt mintegy 4500 rendőr sem volt elegendő a rendzavarások, a közlekedési dugók megakadályozására.

Charles Kennedy, a londoni alsóház harmadik legnagyobb erejét adó liberális demokraták vezére a Hyde Park-i megmozduláson mondott beszédében azt mondta: Bush amerikai elnöknek és Blair brit kormányfőnek "erre a tömegre már hallgatnia kell". Kennedy kijelentette: a parlamentben hónapok óta kérdéseket tesz fel (Irakkal kapcsolatban) a miniszterelnöknek, de nem válaszokat kap, "csak zavaros, rémisztő valamit", aminek semmi meggyőző ereje nincs.

Könnygázt vetettek be a tüntetők ellen Athénban

Athénban a rendőrség az amerikai nagykövetség épülete közelében összecsapott tüntetőkkel, és könnygázt vetett be ellenük. A békésen tüntetők több ezres tömegéről levált anarchisták egy több száz fős csoportja benzines gyújtópalackokkal, kövekkel dobálta meg a rendőröket. A csuklyát, bukósisakot viselő anarchisták a belvárosban betörték több tucat üzlet kirakatát, és gyújtópalackot dobtak egy görög napilap irodájába. A rendőrség négy fiatalembert őrizetbe vett. Az ország északi részén fekvő Szalonikiben a rendőrök szintén összecsaptak az amerikai konzulátus előtt tüntető anarchistákkal.

A franciák 80 százaléka nemet mond a háborúra

Több tízezer résztvevő indult útnak szombat délután a dél-párizsi gyülekezőhelyről a Bastille térre tartó békedemonstrációban. Az iraki háború elleni tömegtüntetést 80 szervezet közösen kezdeményezte. A francia közvélemény közel nyolcvan százaléka támogatja Párizs hivatalos álláspontját, amely háború nélkül akarja elérni Irak lefegyverzését. A felvonulást az 1991-es öbölháború francia veteránjai és a Bush-kormányzat Irak elleni hadjáratát elutasító amerikai állampolgárok csoportja nyitotta meg. Mögöttük vitték a demonstráció közös jelszavát hirdető, úttest szélességű transzparenst, amelynek felirata: Nemet mondunk az iraki háborúra! Igazságot, békét, demokráciát a Közel-Keleten és az egész világon! Másfél órával a menet indulása előtt a dél-párizsi Denfer-Rochereau téren még mindig ezrek és ezrek várakoznak, hogy a Latin negyeden át vezető útvonalon csatalakozhassanak a Bastille térre tartó tiltakozó menethez.

Spanyolországban délután hat óra körül kezdődtek a legnagyobb háborúellenes megmozdulások. A délelőtt folyamán már lezajlott tüntetéseken többmillióan vettek részt. A malagai tüntetésen - ahol a tiltakozók számát 30-50 ezer körülire tették - a transzparenseken többek között: "Bush gyilkos", "Aznarnak meg kell tanulnia, hogy Spanyolország nem eladó", "Ne ontsanak több vért olajért" "Nemet a háborúra" jelszavak voltak olvashatóak. Madridban este kilenc órakkor az Oscar-díjra jelölt Perdo Almodóvar és Leonor Watling (Beszélj hozzá) olvasnak fel háborúellenes nyilatkozatot, majd a jelenlévők bombatámadást imitálnak.

Spanyolországi tudósítónk beszámolóját itt olvashatja.

Moszkvától Bagdadig

Oroszország-szerte több városban, de kis csoportokban kezdődtek a szombati háborúellenes tüntetések. Mintegy 300 ember gyűlt össze Moszkvában a külügyminisztérium épülete előtt, hogy onnét az amerikai követség elé vonuljanak. A tüntetők egyik transzparensén az volt olvasható Vlagyimir Putyin elnökre utalva: "Légy határozottabb Amerikával szemben!".

Thaiföldön összesen mintegy 12 ezer ember vesz részt Amerika-ellenes tüntetéseken. Bangkokban körülbelül kétezer ember tüntetett az amerikai és a brit nagykövetség előtt.

Ausztráliában és Új-Zélandon összesen több tízezer ember gyűlt össze különböző városokban háborúellenes demonstrációra.

Újságírók becslése szerint Bagdadban több kilométernyi nyúlt a békedemonstrációra összegyűlt tömeg. Hivatalos adatok szerint mintegy egymilliónyian vannak a tüntetők a város két pontján.

A szlovákokat nem érdekli a háború

Szombaton Pozsony központi terén alig ezer ember vett részt az iraki háború elleni béketüntetésen. A mi nevünkben senki ne kezdjen háborúzni - hirdették az egyébként békés szlovák tüntetők, akik között anarchista és bőrfejű csoportok is felvonultak és közben a szlovák miniszterelnököt, Mikulás Dzurindát Adolf Hitlerhez hasonlító jelszavakat skandáltak. A szónokok - köztük a Szlovákia NATO-csatlakozását ellenző és a csatlakozás kérdésében ügydöntő népszavazás kiírásáért aláírásokat gyűjtő polgári csoport vezetői és egy katolikus pap - arra szólították fel az embereket, hogy csatlakozzanak a pápa és a keresztény egyház háborút elutasító álláspontjához. Az eseményen felolvasták a Dzurinda kormányfőhöz címzett levelet, melyben gyalázatosnak nevezték a szlovák kormány és a parlament "háborús párti magatartását" , majd felszólították a miniszterelnököt: ne küldjön katonákat az Irak ellen készülő támadásba és ne sodorja háborúba Szlovákiát.

Varsóban amerikai zászlókat égettek

Lengyelországban szombaton több városban voltak tüntetések, felvonulások egy Irak ellen indítandó háború elleni tiltakozásul. Varsóban az óvárosi Vár téren kezdődött a tüntetés, ahonnan a menet - mintegy két és fél ezer ember - az amerikai nagykövetség elé indult. A felvonulók hangoztatták, hogy a tervezett iraki intervenció gazdasági és gyarmati háború, amely "az olajról szól". Elítélték Szaddám Huszein iraki elnök diktatúráját is, de hangsúlyozták, hogy ez az iraki nép belügye. Az amerikai nagykövetség előtt elhangzott beszédekben a szónokok felszólították az Egyesült Államokat, hogy békés úton, ne bombázással akarja megoldani az iraki problémát, mert a háború ártatlan emberek százezreinek életébe fog kerülni. Emlékeztettek arra, hogy az ENSZ-embargó már így is egymilliónál több iraki ember életét követelte. A tüntetés végén a résztvevők elégettek egy amerikai zászlót.

parasztmenyecske Creative Commons License 2003.02.14 0 0 58
Idén készülünk felmeni Pestre, elátogatunk a szigetre is, megnézzük a Kispál és a borzot.
Előzmény: CyberGreg (54)
kerenyitomi Creative Commons License 2003.02.13 0 0 57
szal azér jó ez a topic mert én azt gondoltam hogy 98 óta semmit se változtam és bazeg nem semmi 98 as írásaimat visszaolvasni :) (persze ez így lesz mindig)

ez a topic azér volt annak idején jó mert unikum volt akkor még hogy net van szigeten és lehet írni a nettós közösségnek. tavaly sikerült fellépnem, idén is próbálom, ha sikerül bejutni szólok.

kerenyitomi Creative Commons License 2003.02.13 0 0 56
kiráj. látom kirájság van. na vissza is olvasom vazze. mindenki tetű az mnk-ban
cyber.greg Creative Commons License 2003.02.06 0 0 55
Na, felhozom ezt is, ha már én vagyok az utolsó hozzászóló :)
CyberGreg Creative Commons License 1999.12.20 0 0 54
Olvasgassunk a tavalyi Szigetről!
ZöPö Creative Commons License 1998.08.21 0 0 53
Figyeljetek, nekem ez az üzenet-kivevősdi nem tetszik! :-( Keki vagy aki kivette, igazán tehetett volna egy megjegyzést, hogy "figyeljetek hülyék, wüdigenyát ne keressétek". Az az érzésem, hogy az illető, miután senki nem kacagta magát halálra a szösszenetén, levajazta a T. Igazgatósággal, hogy szép csendben vegyék ki. Renonsz! :-((
neduddgi Creative Commons License 1998.08.21 0 0 52
Gawain,
Megnyugtattal... Koszi
Gawain Creative Commons License 1998.08.20 0 0 51
kedves neduddgi,

én itt vagyok (nem a nagyversenyen hanem Braziliában) és biztosíthatlak affelől, hogy a magyar lányok vannak olyan szépek mint az itteniek, sőt.

neduddgi Creative Commons License 1998.08.20 0 0 50
soltika,
Nyugi. A monte carloi versenyen is vannak rosszlanyok. Meg a Brazil nagydijon is. Hmmmmm.... Ha egyszer ott lehetnek :)))
soltika Creative Commons License 1998.08.20 0 0 49
Talán túl sok füvet szivott az aki
a SZIGETTel az életében nem találkozott?
magát jólérző tisztelettel:
soltika/tollashátúazután meg Vip lenyúló kiskacsa/ + /Dr./Finci elvből nemfizető
3 napos (SZIGETES),mostmáréppen megint szülinapos
4-edik.éves Dunaátúszó kiskutya./
Ps.?
A kérdésnél maradva tudja-é valaki hogy legalább 5000 vagymég több un. VIP vendég
volt azon a SZIGETEN ,no a rendezőkön kivül
azokat is ki kellett volna tiltani.
Emlékszik még valaki PUSZTAVACSRA ?
kb. szerintem igy halasztják ki ezt is, talán,
még utoljára lehet hogy nyaranta, pár évig
még meglevő szigetet.
Éljen a Forma 1 az országnak 60-80-100 Márkáért kefélő kurvákkal elvégrgre az csak
az OÓrszágképet növeli/javitja?
bubu Creative Commons License 1998.08.20 0 0 48
Besötétedett
Wágner úr Creative Commons License 1998.08.19 0 0 47
Jól sejtettem - tehát a szám mindig a beírás előtti utolsó üzenetet jelzi.
Wágner úr Creative Commons License 1998.08.19 0 0 46
Jackie:))) Szóval úgy fogd fel, hogy egy-egy üzenet egy-egy filet jelent, aminek a neve Fórumonként 1 azaz egy közös könyvtárba a leírt módon kódolva jelenik meg. Na, ebből hámozd ki, hogy melyikről van szó :( - most, amikor írom a felső sorban a 001206-000000-081998-000047.msg szám látszik, de azt hiszem, hogy ez még az előző> üzenet sorszáma...
Jackie Creative Commons License 1998.08.19 0 0 45
Kösz Wágner úr, meg vagyok győzve !
remélem érződött, hogy csak a hogyannal volt bajom, nem a miérttel

Aszittem ,hogy ennél egyszerűbb a dolog...

Wágner úr Creative Commons License 1998.08.19 0 0 44
Jackie: mivel ismerem ezt az UBB programot, ezért megmondhatom, hogy azzal a változattal, amit itt használunk nincs lehetőség egy üzenetet szerkeszteni, illetve abba vagy a helyére valamit beleírni. Már az is egy elég babra meló, amig a webmaster (tehát nem egy sima szerkesztő) a konkrét üzenetet (most, amikor írom ez a 001206-000000-081998-000045.msg kódot viseli, azaz 1206. topik, aztán ott a dátum, és azon belül hanyadik üzenet) abból a közel 40-ezerből megkeresi és kitakarítja. Nincs nyilvántartás arról, hogy melyik számú topik milyen címet visel, ráadásul ez pillanatonként változik. Ezért az egyeztetés sok időt vesz igénybe.

Az egész moderálási kérdést már többször feszegettük a T.Ig-nak (Kekinek) írt üzenetekben, nos, valóban, eddig nagyon kevés alkalom volt, amikor egy ilyen hozzászólást manuálisan eltávolítottak volna, meg is értem, mert ismétlem, hogy eléggé babrás dolog ez.

Jackie Creative Commons License 1998.08.19 0 0 43
Wágner úr,

hát persze, hogy túlélem, sőt. De amennyire emléxem még nem fordult elő ilyen itt. Amit vártam volna, hogy a fejléc után a moderátor szövegével helyettesítve veszik ki a nem kívánt részt. Pl. csak szimplán : Cenzored vagy akármi, ne csak így. :-((

halszólító Creative Commons License 1998.08.19 0 0 42
A sziget évről-évre gyengébb nekem - mondtam a sziget előtt. Mégis mindezzel együtt most, hogy utána vagyok az a véleményem, hogy iszonyat jó volt. Összehasonlíthatatlanul jobb annál ami előtte volt és ami utána jön a következő szigetig. Természetes, hogy erre a renkívüli hétre ahol ennyi fiatal gyűlik össze megnövekszik a drogfogyasztás. De ez csak a fiatalok szórakozását minősíti ami egész évben jellemző. Én nem igazán értem azokat a haverjaimat akik külön gyűjtik az anyagot a szigetre, hogy ott aztán éppen e miatt semmit se lássanak belőle. Ezt azonban otthon is csinálják, nem kizárólag a sziget miatt, bár tény, hogy készülenek rá. De, itt is az a lényeg, hogy te döntesz. A sziget az a hely ahol simán jól tudod érezni magad bármiféle pörgető nélkül. Egyszerűen azért mert szinte senki sem ismer, szabad vagy, mindenki fiatal és közvetlen, és hajlandó bulizni. Én csak a harmadik naptól ittam elenyésző mennyiségű alkoholt, és soha nem voltam rosszul tőle. Nekem elég volt a sziget hangulata. Ami persze lehet hogy szintén drog.
Máris elvonási tüneteim vannak.
Wágner úr Creative Commons License 1998.08.18 0 0 41
Jackie sztrovacsek, szerintem oda tűnt, ahová való volt kezdettől fogva... Ja, és ez nem csupán a részeg Wágner véleménye... Na, ezt azért még túléled, nem? Egészségede!
Jackie Creative Commons License 1998.08.18 0 0 40
ne de hova tűnt Wudiguess hozzászólása ???!!!
Skog Creative Commons License 1998.08.18 0 0 39
Szeretném kijelenteni az elöző írásom csak egy résszel foglalkozott a Szigetből,ennek a résznek szerintem negativ aspektusa van,de a Sziget ettöl még jó volt,és nem mondtam azt hogy drogsziget hanem azt mondtam,hogy akik igy hívják azoknak ez a torzitás sok lesz.
Mégegyszer:
SZIGET ELB@SZOTT JÓ VOLT!
kaviat Creative Commons License 1998.08.13 0 0 38
Skog!

a drogsziget szerintem túlzás. bár igaz ami igaz, a speednek nem éreztem a szagát, csak a fűnek :-))

kaviat rondaemberbácsi

Skog Creative Commons License 1998.08.13 0 0 37
Elemzés:Kicsit az árnyoldaláról is beszélnék,baromira elhallgatják a Sziget drogos részét,ami egy részről nem baj de..Tegnap(asszem) volt a tv2-n 10 óra körül egy úgymond "záróriport" a Sz.-ről.Ebben az is el hangzott többek között,amit a ma megjelent HVG tényként kezel,hogy 4!! emberke szenvedet el hivatalosan a cucc miatt mindenféle komolyabb rendöri intézkedést,ebböl a súlyos eset 11 szál füves cigi volt.8 emberke került orvosiba emiatt.Na most ez szerintem a tények súlyos megcsorbítása.
1.A Szigeten én magam láttam,hogy hajigálják ki (ha nem is nagy számban,de naponta több 10 embert)a magukról nem igazán tudó delikvenseket.
2.A Sziget slágere lett igenis a speed(spuri) sokkal több speed fogyott mint bármi más összevéve.Magánvélemény,ez nálam rontott a Sziget ezévi megítélésén.
3.A helyzet egyértelmüen rosszabodott az előzö évekhez képest.
Tudom az érdek azt diktálja a szervezök részéről,hogy ne legyen magas ez a szám,ergo ne legyen jogos a "drogsziget" megnevezés,de ennyire nem kéne hülyének nézni a helyi "uraságokat".
Egyébként részemről nagyon élveztem,bár avval a szintén ebbe a riportba illő részel,melyszerint ez volt az eddigi legjobb Sziget a szigetlakók véleménye után,abszolút nem értek egyet.

Ui.:A tilos sátor hozta amit hoznia kellett.

neduddgi Creative Commons License 1998.08.13 0 0 36
ZöPö,
Passz. Nem tudom a választ.
kaviat Creative Commons License 1998.08.13 0 0 35
ZöPö mesterem!

wudigess cuccban nincs mit hozzátenni, amit ö mondott teljes képet generált a lényről. magam részéről ehhez nem kivánok mit hozzátenni.

evribadi!

ez a sziget igy, hogy vége lett, megérdemel egy utólagos elemzést, és a magam részéről el is kezdeném, ha van véleményetek tegyétek hozzá!

érdekes módon közel sem voltak akkora nevek kint mint 97ben, de ennek ellenére a feeling hozta a standard formulát. rettenetes mászkálásba torkollot mindig a dolog. mindenki ment valahova, senki sem elégedett meg azzal a hellyel ahol éppen volt. néha az volt az érzésem, hogy vannak fizetett mászkáló emberek, akik óradijban, vagy kilóméterben kapták az apanázsukat. nagy élmény volt a porral megtámogatott éjszakai lézerezés, kimondott lézercsatákat is vivtak néha emberlények. külön kötetet érdemelnek azok a sztorik, amik arról szóltak, hogy ki hogyan vitte be a füvet az un. drogmentes szigetre :-)) persze lehet hogy tényleg nem voltak "diszkódrogok", magam nem láttam 1et sem. érdekes módon most nem is a nagy zenék maradtak meg, inkább a légkör. bár a goldie-ra kimondottan sokat ugráltam, mintha éveket fiatalodtam volna. de rögtön tenném hozzá, hogy a vége felé a piszok, a lepra, a genny olyan mértéket ütött meg, hogy már a keddi zárónapra semmi kedvem nem volt kimenni, igy én a szigetet már 1 nappal elöbb zártam. igazából 1edül a piszok és az igénytelen mocsok volt az ami a végére teljesen lefárasztott. további érdekesség volt az arcok változása, az idő haladványában : az első napok lelkes jóhangulat arcait késöbb a megfáradt, megszállottan valahová vonuló néha vánszorgó fejek váltották fel. ha idealizálni lehetne /nem lehet de egy gondolatkisérlet erejéig érdemes/ talán ha rövidebb darabokra lenne szétszedve ez a hét, és közben lenne idő a környezet ujraélesztéséhez - jobb lenne. de tudom, hogy egy halom +költséggel járna, a többszöri sziget.

ha lesz még időm, irogatok még emlékeket, benyomásokat erröl a pár napról.

kaviat rondaemberbácsi

ZöPö Creative Commons License 1998.08.12 0 0 34
Ja! (Beindultam!)

4. Ki van rajta az összes levlistán?

ZöPö Creative Commons License 1998.08.12 0 0 33
Na jó, ha már nem a Szigetről van szó...

Ki is ez a "Wüdigess" valójában?

Segédkérdések (vigyázat, sugalmazok!):

1. Ki az iNteRNeTTo oszlopos budakeszi (Budakeszi sváb neve Wüdigess) levelezője?
2. Ki iszik saját bevallása szerint "Wüdigesser" bort?
3. Kinek az emilje ruwu@hotmail.com? ("ru" a szokásos nickje, "wu" pedig Wüdigess akronimja)

Nos?

kerenyitomi Creative Commons License 1998.08.12 0 0 32
jólvan záróra....
mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat
MGperY Creative Commons License 1998.08.12 0 0 31
lásd a lóvé parádé témát ;)
HoD Creative Commons License 1998.08.10 0 0 30
A hiányzó láncszem mellé:
A siófoki strandon a bungee 6000/kopf, a tandem 9000.
Így nem is tűnik annyira drágának. Mind1, mi ugrottunk, tetőről betonra párosan. Lehet hogy eccer, de megérte.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!